ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:696/1378)

Bezglutenowa malinowa chmurka 736

puder i nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin - a najlepiej przez całą noc. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym 124

nich górę w kształcie choinek. Oczywiście możecie wybrać sobie dowolny kształt foremek, taki, który Wam albo Waszym dzieciom najbardziej przypadnie do gustu. Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Czas przygotowania: 6 godzin Składniki Ciasto: 125 g mąki pszennej 450 125 g  mąki Pełne Ziarno Pszenna Lubella szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko(...)zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka  przyprawy do piernika Krem czekoladowy: 100 g czekolady 100 g mascarpone w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki   domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce  robota i zagniatamy. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części

Kulinarne przygody Gatity
Tort bezowy z orzechami i czekoladą 155

piekarnika i czekamy aż bezy się wystudzą.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę. Z tabliczki czekolady odłamujemy trzy kostki, resztę ścieramy na tarce. Jeśli zamiast kremu czekoladowego użyjecie dżemu porzeczkowego, to ciasto nie będzie aż tak słodkie.   Na paterze układamy pierwszy blat bezowy (użyłam jasnego) i rozsmarowujemy na nim połowę ubitej kremówki, posypujemy połową startej czekolady i przykrywamy

Gotowanie i blogowanie
Waniliowe babeczki z mango 142

mango i pysznym kremem jogurtowym :)       Przepis na te babeczki jest uniwersalny , można je serwować z rozmaitymi nadzieniami lub kremami. Wyśmienicie smakują z dodatkiem owoców :) Babeczka to w języku angielskim cupcake czyli ciasto z filiżanki . Istnieją dwie teorie pochodzenia tego określenia  Jedna z nich mówi że wzięło się od filiżanek w których pieczono te pyszności(...)naturalnego Mango Wykonanie : W misce wymieszaj , mąkę z proszkiem . W drugiej misce na małych obrotach ubij masło z cukrem na puszysty krem. Do masy dodaj jajka i cukier waniliowy, delikatnie wymieszaj . Stopniowo dodawaj mąkę i mleko miksując ciasto na niskich obrotach aż wszystkie składniki się połączą. Nakładaj  ciasto do polowy wysokości papilotki lub foremki na babeczki w środek ciasta

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Bounty 136

Ciasto wykonałam na wzór batoników "bounty". Batoniki bounty są bardzo mocno kokosowe w środku i na zewnątrz oblane grubo czekoladą.  Są słodkie i pyszne. Ciasto bounty to czekoladowy, miękki biszkopt przełożony niebiańskim kremem kokosowym oblany czekoladą. Idealne na następny dzień. Najlepsze i najbardziej podobne do batoników ciasto kokosowe.  "BOUNTY" Biszkopt 5 jaj ( w temp. pokojowej ) 2/3 szkl. mąki(...)nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 20-25 min. do suchego patyczka ( czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika ).  Ostudzony biszkopt przekroić na pół.  Krem 3 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 200 g. masła 200 g. wiórek kokosowych Do garnka wlać 2 i 1/2 szkl. mleka, zagotować. Dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia

Kuchnia Paulettes
Ciasto Kubuś 185

czas miksując. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Dno formy o wymiarach 23 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa Kubusiowa: 1 l soku przecierowego Kubuś 3 budynie śmietankowe bez cukru 200 g masła(...)serka waniliowego 1 zagęstnik do śmietany Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, serek homogenizowany i zagęstnik do śmietany, zmiksować, aż masa zgęstnieje, schłodzić. Wykonanie - na wystudzony biszkopt wyłożyć krem przecierowy, wyrównać. Odłożyć do stężenia. Na stężony krem wyłożyć schłodzoną masę śmietankowo - serową, wyrównać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć startą czekoladą lub owocowymi posypkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tartaletki z borówkami i malinowym kremem 99

Kruche ciasteczka ze świeżymi borówkami połączone z orzeźwiającym malinowymi kremem to świetna propozycja małej słodkości do codziennej kawki. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła extra 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Krem malinowy: 1 budyń malinowy         250ml mleka(...)zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Krem malinowy Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
RURKI Z KREMEM KAWOWYM 295

pyszne rurki podwójnie kawowe podane z łagodną kawą, idealne na miłe rozpoczęcie sobotniego dnia     SKŁADNIKI Ciasto: 125 g masła, 1 ½ szkl. mąki, ½ szkl. śmietany, szczypta soli Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masła, 3 łyżeczki kawy mielonej Subtil , 3 łyżki likieru kawowego Dodatkowo: 1 białko, 2 łyżki cukru kryształ, 3 łyżki masła(...)Rurki smarujemy masłem. Każdą rurkę owijamy ciastem zaczynając od góry, nakładając ciasto na siebie. Białko lekko ubijamy. Rurki owinięte ciastem smarujemy białkiem a następnie posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 15-18 min w 180 stopniach. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy

słodki bratek
Szarlotka z kisielem 121

weekend. Jest słodka i krucha. No czy może być coś smaczniejszego na jesienny wieczór niż pachnąca jabłkami, domowa szarlotka? Polecam Wam również przepis na „Szarlotkę z kremem”. Szarlotka z kisielem Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 250 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 1 kg jabłek (waga po obraniu) około 1/2 szklanki cukru

PatiGotuje
Sernik z amarettini i lemon curd 149

dodatkiem kremu cytrynowego oraz z  dodatkiem włoskich morelowych ciasteczek amarettini , wierzch stanowi cytrynowa pianka. Ciężko sobie odmówić dokładki.Jeśli nie posiadacie domowego kremu lemon curd kupicie go w sklepie  Kuchnie Świata Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 10 dag zimnego masła 30 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 żółtko Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego ½ szklanki cukru(...)zmiksować krótko do połączenia, na sam koniec dodać lemon curd i ponownie zmiksować. Wylać na schłodzone w lodówce ciasto, na wierzchu ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać

Wanilia i Kardamon
Ciasto Hukzulka 178

Wyborne ciasto o śmiesznej nazwie, która nawet nie wiadomo co oznacza :-) Do czego można je porównać ? Najbardziej przypomina Panią Walewską (Ciasto Wawelskie, Pychotka), tyle, że do kremu dodaje się masę krówkową zamiast budyniu. Poza tym w przypadku Hukzulki pianę miesza się z kisielem, co dodatkowo nadaje ciastu owocowego aromatu. Dżem można także zamienić na owoce, wtedy uzyskamy bardziej letnią wersję

Arabeska waniliowa
Ciasto Malakoff 97

Austriackie ciasto Malakoff. Pyszne połączenie biszkoptów, ponczu, kremu i migdałów. Jest proste, łatwe w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia, skomplikowanych składników i urządzeń. Jeden wieczór i mamy super ciasto na każdą okazję. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Naleśniki z kremem miętowym 198

pokusie, znów coś muszę z nich nie przyrządzić :) Dziś propozycja naleśnikowa, ale z nadzieniem trochę niecodziennym... Ilość składników na farsz tak trochę orientacyjna, a to dlatego, że kremu użyłam przede wszystkim do ciasta. Na taką wersję urozmaicenia naleśników wpadłam tak przy okazji :) 100 g serka mascarpone około 1/2 szklanki śmietany tortowej 36 %  truskawki krople miętowe spożywczy barwnik zielony Przygotowanie(...)dodać cukier puder do smaku, wlać około łyżeczki kropel miętowych i barwnika zielonego w takiej ilości, by uzyskać łagodny smak i ładny kolor miętowy.  Na usmażone naleśniki, rozsmarowujemy krem , posypujemy pokrojonymi drobno truskawkami. Każdy naleśnik zawijamy w rulon i polewamy musem truskawkowym. Podczas przygotowywania kremu dodajemy krople i barwnik bardzo ostrożnie, by nie przeholować. A krem nie stracił swojego

Proste Potrawy
Stefanka na herbatnikach z kremem czekoladowym 96

również z czekolady. Ciekawie wygląda, nie wymaga pieczenia i z pewnością posmakuje każdemu, no bo któż nie lubi czekolady :-) Do zrobienia tego ciasta użyłam dosyć dopasowanej formy, ale myślę, że i bez niej można sobie poradzić, ponieważ krem jest dosyć stabilny i nie rozpływa się na boki. Z formą jest po prostu wygodniej i nie trzeba pilnować herbatników

Arabeska waniliowa
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 114

kakao oraz przyprawą do piernika, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera ciasto przekładamy do formy (25x35cm lub 22x37cm) wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowy studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Krem budyniowy: 1 ½ szklanki mleka razem z cukrem i wanilią zagotowujemy do   pozostałego mleka(...)warstwę galaretki powinno się wyłożyć drugą część kremu, mi jak już wspomniałam go zabrakło dlatego zrobiłam warstwę z bitą śmietaną zamiast warstwą kremu budyniowego, tak naprawdę ta śmietana nadała lekkości), którą przykrywamy drugim blatem biszkoptu na wierzchu ciasta rozsmarowujemy polewę czekoladową, którą dodatkowo możemy ozdobić np. perełkami itp. Źródło: http://gotujmy.pl/ciasto-piernikowo-porzeczkowe,przepisy-biszkopty-przepis,233750.html

Słodkie zapomnienie