ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:595/1378)

Rolada kokosowa 87

wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto". Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, dodajemy wiórki i mieszamy. Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię spożywczą na kształt prostokąta. Kładziemy jasny krem zostawiając centymetr od brzegów i zwijamy roladę

Na moim talerzu
Rolada kokosowa 142

wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto". Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, dodajemy wiórki i mieszamy. Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię spożywczą na kształt prostokąta. Kładziemy jasny krem zostawiając centymetr od brzegów i zwijamy roladę

NA MOIM TALERZU
Finezyjne ciasto makowe 380

efektowne, a zarazem pyszne ciasto, kuszące swoim wyglądem, a cóż dopiero smakiem..... Ciasto: 6 jaj, 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia puszka brzoskwiń w puszce banany - 2 szt. sok z połowy cytryny 2 galaretki wiśniowe paczka biszkoptów okrągłych Krem: 2 żółtka 1 szklanka cukru syrop brzoskwiniowy z puszki duży budyń śmietankowy(...)Przygotować krem: Syrop, cukier zagotować. W wodzie rozprowadzić budyń i żółtka, i wlać do gotującego się soku, ugotować gładki budyń. Wystudzić, zmiksować z masłem. Nałożyć połowę 3/4 kremu na pierwszy blat ciasta, układać pionowo biszkopty, przekrojone na pół i prostą stroną ustawiać na kremie, nieregularnie, między biszkopty układać kawałki brzoskwiń, pokrojonych bananów, skropionych sokiem z połowy cytryny. na to wylać

kgwjanczewo
Tarta budyniowa z kwiatami hibiskusa i galaretką. 174

jajko 5 dag cukru  krem; 2 jajka 1 szklanka  kwaśnej śmietany 1 szklanka mleka ziarenka z 1 laski wanilii Skworcu.com.pl 1 budyń waniliowy 2- 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo;  kilka kandyzowanych kwiatów hibiskusa Skworcu.com.pl 2 cytrynowe galaretki   Przygotowanie;  Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić około pół godz(...)wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 190 C i piec około 15 min. Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą zmiksować aby nie było żadnych grudek. Wyjąć ciasto zdjąć obciążniki wylać na nie delikatnie krem. Zapiekać około 30 min. Kwiaty hibiskusa zalać niewielką ilością wrzątku i zostawić aby "rozkwitły". Budyń powinien być ścięty a nie płynny. Kiedy budyń się zetnie

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort makowy z kremem jajecznym 357

maku (1 i 3/4 szklanki) 220 g cukru pudru (1 i 1/2 szklanki) 8 ekologicznych jajek 3 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu migdałowego Krem jajeczno-maślany: 4 ekologiczne jajka 120 g cukru (3/4 szklanki) 300 g masła (1 i 1/2 kostki) 3 łyżeczki gorzkiego kakao dodatkowo: 200 g ciemnej czekolady listonic_type='fooddrink';listonic(...)wysypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 55-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Gotowe ciasto studzimy i kroimy tak, aby uzyskać 3 jednakowe blaty makowe. Gdy ciasto stygnie możemy przygotować krem. Masło wyjmujemy z lodówki. Metalową miskę umieszczamy na garnku z lekko gotującą się wodą (wody nie musi być dużo, nie może ona dotykać dna miski). Do miski wsypujemy

Poezja smaku
Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami 410

tylko na spód blachy,bez brzegów). Na każdym arkuszu za pomocą łyżki maczanej w zimnej wodzie rozsmarować ciasto. Piekarnik z termoobiegiem rozgrzać do 160 st i każdy placek piec 8-10 min do lekkiego zrumienienia. Placki możemy upiec dzień wcześniej.  Krem grysikowy; z 0,5 l mleka odlać pół szklanki. W pół szklance mleka rozmieszać kaszę mannę . Do reszty(...)folią spożywczą, żeby nie zrobił się tzw.kożuch i odłożyć do wystudzenia. Margarynę utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnej kaszy i utrzeć na jednolity krem. Na koniec dodać sok z cytryny. Przełożenie ciasta;pierwszy placek, połowa powideł śliwkowych, połowa pokrojonych orzechów, połowa wiśni, połowa kremu, drugi placek, powidła, orzechy, wiśnie, krem i przykrywamy trzecim plackiem. Dociskamy i odkładamy

Ala piecze i gotuje
delikatne ciasto a la raffaello 271

wiórka i miksujemy. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i dodajemy do kremu, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Odkładamy ok. 3 łyżki kremu na posmarowanie wierzchu ciasta. dodatkowo: ok. 125 ml ponczu (np. likier kokosowy lub sok z cytryny+troszkę cukru wymieszany z wodą – proporcje wg uznania) ok. 3 łyżki dżemu np. z czarnej(...)porzeczki ok. 50 g wiórek kokosowych do posypanie ciasta wykonanie ciasta: Pierwszy blat nasączamy ponczem, rozsmarowujemy na nim dżem a następnie 1/2 cz. kremu. Krem przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy go i rozsmarowujemy na nim drugą część kremu. Układamy trzeci biszkopt, nasączy go i smarujemy cienka warstwą krem. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, delikatnie dociskając. Całość schładzamy w lodówce przez

Domowy Smak Jedzenia
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 547

maki pszennej -250 g masła lub margaryny SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -150 g masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier, ubijamy. Następnie dodajemy wciąż miksując żółtka(...)walić wałkiem :-)  PONCZ składniki mieszamy ze sobą Pierwszy blat ciasta ponczujemy i wykładamy na niego 2/3 kremu.  Następnie przykrywamy drugim blatem, ponczujemy i przykrywamy resztą kremu. Całość posypujemy obficie słonecznikiem. Ciasto chowamy na noc do lodówki by wszystko ładnie się zmacerowało :-)  I gotowe. Ciasto jest wspaniałe, pięknie wygląda i bosko smakuje, polecam :-)  SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Proste placki dyniowe z nasionami chia 167

polecam przerobienie jej na pyszne danie. Możliwości jest naprawdę wiele. Jest to bardzo uniwersalny owoc, trochę słodki w smaku, ale przepyszny. Możemy zrobić aromatyczne i rozgrzewające zupy krem z dyni, kuszące ciasta dyniowe i muffiny, zaskakujące i pyszne musy i kremy dyniowe, jak również możemy dodawać dynię do innych potraw - ja dorzucam do gulaszu, potrawki warzywnej z ryżem i innych

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto Cappuccino 118

Idealna propozycja dla osób lubiących ciasta w typie tiramisu. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Świetnie sprawdza się również jako deser w pucharkach (zamiast biszkoptu można

Zielona Kuchnia
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 148

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy.

Przepisy Kulinarne
Karpatka 103

Tradycyjnie składa się z 2 parzonych ciast (takiego jak na ptysie) przełożonych pysznym budyniowym kremem. Swoją nazwę prawdopodobnie zawdzięcza swojej niepowtarzalnej „urodzie”. Jej ciasto ma pofałdowaną i nieregularną strukturę po upieczeniu, co kojarzy się z górami:) KARPATKA Składniki Ciasto: 1 szklanka wody 125 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek Margarynę i wodę umieszczamy w garnku, zagotowujemy mieszając przez

PatiGotuje
Tort makowy 167

Tort makowy z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany Dzień dobry kochani, jak wam minął weekend? U mnie było świątecznie z okazji moich urodzinek, tak

Mój pomysł na
CIASTO BAJADERKA 445

Rewelacyjnie pyszne ciasto, przygotowane na bazie ciastek, ciast, orzechów i rodzynek. Smaczne i pachnące rumem. Polecam do niedzielnej kawki, na przyjęcia itp.        

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka z bitą śmietaną 376

Letnia wersja szarlotki. Delikatne biszkoptowe ciasto z tartą czekoladą, nasączone ponczem  warstwa jabłkowa z galaretką i puszysta śmietanowa pianka.  Jest jak orzeźwiający torcik. Zawsze

Wanilia i Kardamon
Torcik kokosowy 150

jest bardzo delikatny. A to wszystko dzięki użyciu twarogu i mleka kokosowego jako głównych składników kremu. Muszę zaznaczyć, że dodatkowe nasączanie biszkopta nie jest potrzebne. Ciasto po prostu samo wchłonie nadmiar wilgoci z kremu. Nie wiesz jakiej ilości składników potrzebujesz do upieczenia ciasta w swojej formie? Teraz to żaden problem! Kliknij tutaj , podaj wymiary swojej blachy i dowiedz się jakiej

ciastkowylab
Krem budyniowy 123

Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę

magiczna kuchnia Kasi
Mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi 125

okazji Dnia Św. Patryka zapraszamy Was na nasze zielone mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi i kremem waniliowym. Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 100g dżemu agrestowego z kiwi - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1/3 łyżeczki soli - 1/4 szklanki wody - 100g jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki oleju roślinnego - kilka kropel barwnika zielonego w żelu Krem do dekoracji: - 250g serka mascarpone

Kuchenne Wariacje
Matcha roll cake 100

brzoskwiniami i lekko zwinąć w roladę. Roladę pozmarować z wierzchu śmietaną (zostawić jakieś 3 łyżki z ubitej wcześniej śmietany). Ciasto udekorować wedle własnej fantazji:) Uwagi: W przepisie, z którego korzystałam zamiast brzoskwiń było mango, zatem recepturę na krem trochę zmieniłam. Użyłam po prostu własnej fantazji

In my kitchen
Zielono mi czyli ciasto "Leśny mech" 5404

Przepis na to ciasto już od długiego czasu robi furorę w internetowym świecie ciastowypiekaczy. W końcu i ja postanowiłam się skusić i zagrać w zielone 

Malinowa Kawiarenka
Ciasta bez pieczenia 3971

cytrynowy z borówkami Przejdź do przepisu… Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Przejdź do przepisu… Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Przejdź do przepisu… Ciasta bez pieczenia z kremem: Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Przejdź do przepisu… Ciasto Adwokat bez pieczenia Przejdź do przepisu… Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) Przejdź do przepisu… Ciasto

Kulinarne Przeboje
Cynamonowo-piernikowy sernik na zimno 158

musi odstać nieco w lodówce). Jeśli nie macie czasu na pieczenie, a chcecie zachwycić gości domowym ciastem to przepis dla was! Ilość porcji: mała tortownica Składniki: Spód ciasta: 160g herbatników z kremem ( u nas kakaowe żeby ładnie kontrastowały) 40g masła Ciasto: 700g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 300ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki cynamonu

Kolizje Smaków