ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:597/1378)

Bajaderki 156

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); BAJADERKI Składniki: - 500 gram ciasta (suchego, bez kremu, galaretek itp.) - 1/3 tabliczki mlecznej czekolady - 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady - 3-4 łyżki mocnego alkoholu - 1/4 kubka mleka - 50 gram masła - 2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie) - 1 łyżka

Życie zamknięte w smaku
Rurki korzenne z kremem 137

coś innego, niedużego, co mogłabym podać podczas spotkania z przyjaciółmi. Z pomocą przyszła mi już nie pierwszy raz stara publikacja, Kolekcja Dobrej Kuchni. Rurki z bardzo kruchego, korzennego ciasta, napełnione puszystym kremem nie są trudne do zrobienia a smakują wyśmienicie - przekonajcie się sami ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Ciasto dyniowe z kremem i nutą cynamonu 101

wymiarach 24 x 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto, a następnie przekroić na 2 blaty. 2. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować mikserem następnie dodać partiami ubitą śmietanę, całość(...)delikatnie wymieszać szpatułką. 3. Polewa: Połowę soku zagotować, a w drugiej rozrobić budyń, wlać na gotujący się sok i dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Pierwszy blat ciasta dyniowego umieścić w formie, wyłożyć cały krem, przykryć drugim blatem dyniowym i polać polewą. Udekorować płatkami kokosowymi

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto krówka bez pieczenia z budyniem 187

Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Składniki na ciasto krówkę bez pieczenia z budyniem: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa budyniowa: 800 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (razem 80 g) 3/4 szklanki mąki pszennej 250 g masła łyżka cukru z wanilią jajko Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany(...)sztywno, dodając stopniowo cukier puder i cukier waniliowy. Pod koniec ubijania dodawać również mascarpone. Miksować tylko do połączenia się składników. Krem z mascarpone rozsmarować na warstwie z bananów i udekorować płatkami migdałów i tartą czekoladą lub samą czekoladą. Ciasto wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby zastygło. Zobacz również: banoffee pie bez pieczenia

Kuchcik gotuje
RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 132

masła lub margaryny 25 dag gęstej śmietany 18 % KREM: 25 dag masła w temp. pokojowej 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej budyń śmietankowy 6-7 łyżek cukru ORAZ: cukier puder do posypania WYKONANIE: RURKI: Mąkę przesiewamy, dodajemy śmietanę i pokrojone na małe kawałki masło. Miksujemy za pomocą końcówek do zagniatania ciasta. Następnie ręcznie zagniatamy ciasto. Chowamy do worka(...)zaczynamy od wąskiej strony. Pieczemy ok 15-20 minut w 220 st. C ustawienie góra dół, lub 200 st. C termoobieg. Po upieczeniu delikatnie ściągamy rurki. Z pozostałym ciastem postępujemy identycznie. KREM: 1,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałym mieszamy mąkę i budyń. Wlewamy na gotujące mleko i cały czas mieszamy. Gotujemy aż pozbędziemy się posmaku mąki

Pani na deser
Ciasto pietruszkowe bezglutenowe 172

Bezglutenowe ciasto pietruszkowe na mące gryczanej. 2 szklanki tartej na małych oczkach pietruszki ( u mnie prawdopodobnie pasternak) 4 jaja 180 ml oleju rzepakowego 180 gram ksylitolu  300 gram mąki gryczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia krem   duze opakowanie serka mascarpone tubka mleka słodzonego otarta skórka z 1 cytryny(...)Piec  180 stopniach ok 60 minut w formie na tort. Mascarpone przełożyć do misy, wlać tubkę mleka, dodać skórkę i limoncello i wymieszać.  Przełożyć warstwę kremu na wystudzonym cieście

AZgotuj!
Jabłecznik 173

dobrze było widać trasę. Cisza. Wokoło ani jednej żywej duszy. Tylko liście szeleszczące pod stopami. Całe mnóstwo pięknych, kolorowych liści. Żółtych, czerwonych, purpurowych i złotych... Nad wszystkie wypasione ciasta z masami, kremami czy śmietaną  przedkładam te klasyczne i proste. Najlepiej z sezonowymi owocami. A jesienią królują jabłka. Mnóstwo jabłek. Małe, duże, czerwone, żółte, słodkie czy kwaśne. W rodzinnym sadzie

My simple kitchen
Ciasto trociniak 236

Ciasto trociniak to przekładaniec na bazie biszkoptu, kremu budyniowego i warstwy galaretkowej ze startymi jabłkami. Jego nazwa pochodzi stąd, że wierzch ciasta przypomina drobne wióry, tj. trociny, a w rzeczywistości to podrumienione wiórki kokosowe :)  Ciasto łatwe do przygotowania i bardzo smaczne :) Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 35/40 cm: biszkopt(...)Następnie wylać lekko tężejącą galaretkę wymieszaną ze startymi jabłkami. Ponownie wstawić do lodówki i poczekać, aż warstwa stężeje. Na sam koniec rozsmarować pozostały krem budyniowy (dla ułatwienia można go lekko podgrzać) i całość posypać warstwą kokosową. Ciasto podawać po mocnym schłodzeniu

Ugotować
Tort śliwkowo-czekoladowy i 5 urodziny bloga 152

już tej pisaniny. Życzcie mi kolejnych 5 lat w blogosferze (a potem jeszcze więcej) a ja Was zapraszam na tort śliwkowo-czekoladowy :) W każdą kolejną rocznicę zawsze pojawiało się ciasto lub coś słodkiego ze śliwkami. I tym razem nie mogło być inaczej, bowiem w torcie wylądowały oczywiście śliwki. Powiedzmy, że to taki znak rozpoznawczy moich rocznicowych wpisów hehe(...)wlać tężejącą masę śliwkową. Odstawić ją do lodówki aby stężała. Gdy to nastąpi możemy tort wyjąć z formy i przełożyć na paterę. Na wierzch nałożyć drugą część ciasta. Na nią wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować i przykryć ostatnim blatem biszkoptu. Cały tort posmarować kremem. Boki tortu udekorować posiekanymi orzechami a wierzch ozdobić rozetkami z kremu. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce

My simple kitchen
Ciasteczka Bounty 459

należy schłodzić, a przechowywać - ze względu na obecność kremu i polewy czekoladowej - w lodówce. Z poniższych proporcji składników wychodzi 10 dość sporych ciastek (czyli 20 przed przełożeniem kremem). Ciasteczka Bounty Składniki: CIASTO KRUCHE 150g mąki pszennej 80g masła 80g cukru pudru 50g śmietany 18% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM KOKOSOWY 80ml śmietanki 30% 40g białej czekolady 30g masła(...)śmietanę oraz ekstrakt z wanilii, składniki wymieszać, zagnieść gładkie ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić - schłodzone ciasto umieścić na papierze do pieczenia, wałkować przykryte folią spożywczą, dzięki temu unikniemy klejenia się ciasta do wałka i dodawania mąki -  ciasteczka wykrawać foremką lub wąską szklanką w niedużych odstępach od siebie i razem z papierem przenieść na blachę do pieczenia lub delikatnie przełożyć

Smakołyki Bereniki
Ptysie z piankowym kremem 99

białkowym. Krem piankowy w tych ptysiach jest bardzo słodki i smakuje jak za dawnych lat w kultowych cukierniach. Jego słodycz jednak złamałam odrobiną limonki. PTYSIE z PIANKOWYM KREMEM LIMONKOWYM Składniki: (ok.10 szt) ciasto: 2 jajka 75 g mąki  125 ml wody 63 g masła szczypta soli krem piankowy: 120 g cukru 2 białka 1 łyżeczka soku z limonki(...)jednym jajku i miksujemy,aż ciasto je wchłonie.  Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, wyciskamy na blachę robiąc 3-4 cm odstępy. Pieczemy w 190 stopniach przez 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut.  Upieczone ptysie studzimy, a potem przecinamy na połówki. krem piankowy: Do wykonania kremu będzie potrzebny termometr cukierniczy. Białka ubijamy

Bon appetit mon amie
Ciasto kakaowe z kremem /torcik/ 114

Ciasto na zdjęciu raczej za dobrze się nie prezentuje, to dlatego, że nie miałam dość ostrego noża żeby je ładnie ukroić, ale zapewnia, że co do smaku nie ma się zastrzeżeń ;) Składniki (okrągła forma o średnicy 23 cm): biszkopt: 4 jajka 6 łyżek otrąbów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 4 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku(...)wykładmy środek folią spożywczą, żeby smak metalu nie przeszedł w ciasto wkładamy do formy spód ciasta, a następnie smarujemy go mix-em owocowym na to wykładamy krem, a potem górę ciasta wstawiamy do lodówki, żeby zastygło SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jak zrobić ganasze czekoladowe? czyli francuska polewa do ciast 145

polewa nie będzie się łamać podczas krojenia. Czy ganasze wykorzystujemy tylko jako polewę? Nie koniecznie, gdyż jak schłodzimy naszą mieszankę, a następnie ubijemy to powstanie nam aksamitny krem do wielu ciast i ciasteczek. Jakie zachowujemy proporcje ? Prawidłowo to 2:1 lub 3:1. Wszystko zależy do czego będziemy wykorzystywać nasz ganasze. Jakiej jakości powinna być czekolada? Oczywiście jak najlepszej. Najlepiej

Ciasta z tradycjami
Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 350

łyżek) 2 łyżeczki cynamonu (+ do posypanie ciasta)   2 słoiczki powideł śliwkowych każde 290 g 50 ml likieru Amaretto lub innego (ja nie dałam) kako 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód), układamy warstwę ciastek. 2. Do misy miksera dajemy śmietanę kremówkę i zwykłą, oraz cukier. Ubijamy do momentu, aż powstanie gęsty krem, wtedy dodajemy cynamon, mieszamy, żeby składniki(...)następnie ma powidła krem. Teraz znowu ciasteczka i na nie krem, ponownie ciasteczka, teraz znowu powidła i na powidła krem i ostatnia warstwa ciasteczek. Na wierzchu ostatnia warstwa kremu. Tak przygotowane ciasto wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypujemy dość obficie cynamonem wymieszanym z kakao. Smacznego

kruche babeczki