ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:590/1378)

Orzeszki 216

foremkach (u mnie ten drugi sposób, gdyż nie posiadam opiekacza). Moje nadziałam gotowym kremem czekoladowo-orzechowym, ale świetnie sprawdzi się również krem orzechowy z tego przepisu . Serdecznie polecam! Do pracy rodacy ;). Składniki: (na ok. 60 sztuk po złożeniu) Ciasto półkruche: 150 g zimnego masła(...)mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 80 g kwaśnej śmietany 18% 1 jajko 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru wanilinowego Dodatkowo: ok. 350 g kremu czekoladowo-orzechowego typu Nutella Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki rozetrzeć palcami w misce lub na stolnicy na kruszonkę, a następnie zagnieść dłońmi w jednolitą kulę ciasta. Ciasto owinąć w folię spożywczą i schłodzić

Nastoletnie Wypiekanie
Piernikowe markizy z kremem orzechowym 184

Markiza – rodzaj okrągłego ciastka złożonego z dwóch herbatników lub ciastek kruchych złączonych ze sobą za pomocą słodkiej masy. W zależności od rodzaju markiz smak ciasta jak i kremu może być różny. Na święta były pierniczki lukrowane, a na Nowy Rok - piernikowe markizy z kremem orzechowym. Składniki: - 1 kg mąki tortowej - 8 żółtek - 3 białka - 1,5 szklanki drobnego cukru(...)szklanki mleka - 400 g miękkiego masła - 7 łyżek mleka w proszku - 2 łyżeczki kakao - aromat rumowy (opcjonalnie) Polewa z czekolady: - 120 g czekolady deaserowej (gorzka) - 80 g masła Ciasto zarabiamy dzień przed pieczeniem. Mąkę i kakao przesiewamy do miski – mieszamy. Miód zagotowujemy z przyprawą do piernika . Odstawiamy, dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści i pozostawiamy do wystygnięcia. Do śmietany dodajemy

mojewypiekiinietylko
MIODOWNIK 170

Lekko słona masa z kawałkami orzechów świetnie się komponuje w tym zestawieniu. Koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI CIASTO: 60 dag mąki 20 dag cukru 10 dag masła 10 dag płynnego miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 proszku do pieczenia 2 jajka 11 łyżeczek mleka KREM: 1 kostka masła 15 dag cukru pudru 1/2 l mleka 5 płaskich łyżek kaszy manny(...)cukier zagotowujemy. Do gotującego mleka dodajemy rozrobioną mannę, gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje. Studzimy. Ucieramy masło z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną mannę oraz aromat. Blaty ciasta nasączamy herbatą, przekładamy kremem. Wierzch smarujemy masą orzechową, robimy esy-floresy rozpuszczoną czekoladą

słodki bratek
Babeczki nutellowe z olejem kokosowym, kremem waniliowym i wafelkami śmietankowymi 120

Witajcie :) Mamy weekend więc musi być oczywiście coś słodkiego do kawy. Dzisiaj tak na szybko powstały 4 babeczki z nutellą, olejem kokosowym i kremem waniliowym. Pyszne lekko wilgotne i łatwe w przygotowaniu.Do ciasta dodałam również wyśmienite wafelki śmietankowe firmy Cukry Nyskie które bardzo polecam. Zainteresowanych zapraszam na stronę internetową KLIK . Składniki :  8 wafelków śmietankowych CUKRY NYSKIE(...)posypujemy wiórkami kokosowymi. Resztę kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką i dekorujemy wierzch babeczek. Do dekoracji użyłam również listków i kwiatków cukrowych oraz wafelków. Ciasto odstawiamy na około godzinkę aby krem dobrze zastygł. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Babka marchewkowo-kakaowa w polewie serowej 120

stanie fiołki z ogródka trafiły na babkę marchewkowo-kakaową i trzeba przyznać było jej z nimi do twarzy :) Babka jest lekka i wilgotna (jak prawie każde ciasto marchewkowe ;)), polana kremem serowym, znacznie mniej kalorycznym od lukru. Możecie zrezygnować z kremu lub zastąpić go cukrem pudrem, wg. własnych upodobań. Czas przygotowania: Składniki: 150 g mąki pszennej, 100-130 g cukru pudru(...)kilka razy formą o blat żeby ciasto się równo rozlało.  Piec w 180 stopniach przez 35-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić w formie. Jeśli w trakcie pieczenia zacznie się zbyt szybko przypiekać z wierzchu nakryć kawałkiem papieru do pieczenia lub foli aluminiowej.  Babkę wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polać kremem serowym ( przepis ).   Przybrać w dowolny sposób

SzczyptaSmaQ
Ciasto francuskie z wiśniami 185

sezon i wykorzystać mrożone skarby ukryte w zamrażalce w zeszłe lato. Oczywiście, jeżeli macie pod ręką świeże owoce dzisiejszy przepis stanie się jeszcze smaczniejszy. Dziś zaproponuję Wam błyskawiczne ciasto francuskie z kremem patissiere (czyli nie inaczej, jak po prostu domowym budyniem) z wiśniami. Mam nadzieję, że choć trochę w ten sposób przybliżę lato :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego

Słodkie Przyjemności
Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 218

oraz posiekaną czekoladę. Ponownie postawić na parze i ubijać jeszcze przez 8-10minut, aż masa zgęstnieje. Przestudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnej masy czekoladowej. Krem chałwowy(...)Rozsmarować resztę masy czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez, wciskając je w masę. Schładzać 15 minut.  Posmarować znów 1/4 masy chałwowej i przykryć ostatnim blatem ciasta. Nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem.  Udekorować resztą bez oraz czekoladowymi serduszkami i cukrem błyszczącym.  Tort przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Tarta z mascarpone na spodzie z paluszków 120

Tarta z kremem z dodatkiem serka mascarpone na lekko słonym spodzie z paluszków  z dodatkiem świeżych truskawek. Niebo w gębie! Dosłownie! Przepis na tę bajeczną tartę znalazłam w czasopiśmie BAKE from scratch. Zaintrygował mnie spód tarty wykonany na bazie paluszków, słonych paluszków. Dokonałam kilku modyfikacji i sama nie mogę w to uwierzyć jak pyszna tarta może być(...)rozpuszczamy masło z cukrem. Dodajemy do rozdrobnionych paluszków z ciastkami i dobrze mieszamy. Formę dotarty smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Wykładamy spód i boki tartownicy ciastem. Dobrze uklepujemy i wstawiamy do lodówki.   Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki 30 % 1 całe duże jajko 1 żółtko 55 g brązowego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy W rondlu doprowadzamy

Rusty Fork
Masa budyniowa do dekoracji babeczek 156

rozetrzyj grudki za pomocą drewnianej łyżki lub kuli. Jeśli masa jest zbyt lejąca należy włożyć ją do lodówki by stężała.    Masa nadaje się zarówno do ciast (jako warstwa kremu np jak tu z malinami) jak i do dekoracji babeczek czy tortów

Mania Wypiekania
Tarta z truskawkami i kremem cytrynowym 317

słodkie. Postanowiłam więc przygotować tartę. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kruchy spód: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Krem z serka mascarpone i bitej śmietany: 250 gram sera mascarpone  (schłodzonego) 4   łyżki cukru pudru 1 łyżeczka glukozy sok z 1 cytryny 300 ml śmietanki kremowej 30% (schłodzonej(...)najwyższych obrotach do uzyskania właściwej konsystencji. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy, aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy sok z cytryny Ina niskich obrotach chwilkę ubijamy. Krem wykładamy na ciasto i wyrównujemy. Na wierzchu układamy truskawki (w całości lub pokrojone). Posypujemy orzechami. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
40. Bezglutenowe ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym 183

gdyż otrzymałam nierówne brzegi). Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 55 minut. Na koniec warto drewnianym patyczkiem sprawdzić czy ciasto w środku jest już upieczone, jeśli patyczek będzie mokry - przedłużyć pieczenie. Składniki na krem: - 2 serki Apetiny naturalnej lub Philadelphi(...)łyżki miodu - sok z połowy cytryny Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy nasze ciasto już ostygnie rozcinamy je na dwie równe połowy i otrzymanym kremem smarujemy jedną połowę i wierzch ciasta. Dekorujemy np. okruszkami z ciasta i ziarenkami granatu. Smacznego

Be Fit Be Strong
Ciasto z kremem czekoladowym, truskawkami i galaretką 146

Dzisiaj na blogu przepis na truskawkowe ciasto z czekoladowym kremem i galaretką. Niestety, dwie galaretki nie wystarczyły, by przykryć owoce, więc efekt nie jest powalający, poza tym część galaretki spłynęła na dół, bo obręcz była nieszczelna. Mimo wszystko postanowiłam pokazać Wam ciasto, bo jego smak jest grzechu warty.  Biszkopt: 3 jajka 2/3 szklanki mąki tortowej 2/3 szklanki cukru(...)wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec 20-25 minut w temperaturze 170 oC. Gdy nieco ostygnie, zdjąć papier. Tortownicę podwyższyć za pomocą folii aluminiowej lub tektury. Wykonanie kremu: budynie rozpuścić w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wlać rozpuszczone budynie i mieszać do zgęstnienia. Odstawić z palnika, przykryć folią aluminiową, by nie powstał

Czerwień i błękit
WIOSENNY TORT Z NUTĄ CYTRYNOWĄ I KREMEM MAŚLANYM 311

cholerstwo ma z milion kalorii :P Zresztą, nie można ciągle jeść tortów z kremem z bitej śmietany i mascarpone ;P Tort jest bardzo podzielny, gdyż żeby się nim nasycić wystarczy mały, cieniutki kawałek, także wszyscy dostaną swoją porcję :D Sok i otarta skórka z cytryny nadają ciastu delikatną, pachnąca, cytrusową nutę, ale zawsze możecie jeszcze użyć dodatkowo aromatu cytrynowego(...)jeszcze jedno - do kremu możecie dodać spirytus, jak to było tradycyjnie praktykowane. Ja pominęłam ten etap ze względu na Dzieci, ale na pewno z nim krem będzie lepszy :) SKŁADNIKI NA CIASTO (wszystkie skladniki powinny być w temperaturze pokojowej): 3 szklanki mąki pszennej 1,75 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g bardzo miękkiego

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto adwokat- ciasto bez pieczenia 3051

połączenia się składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej herbatniki- u mnie jedna warstwa wyszła z 15 herbatników. Wylewamy 1/2 kremu, na to herbatniki, ponownie 1/2 kremu i herbatniki. Ciasto schładzamy w lodówce- najlepiej całą noc. Pozostały cukier trzcinowy mielimy lub rozbijamy trochę tłuczkiem i posypujemy ciasto przed podaniem. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice

Aga w kuchni
Ciasto miodowe 150

był smaczny. Nie tak dawno było miodobranie i oczywiście odpowiedni zapas miodu w kuchni również został uzupełniony. Wykorzystując świeżutki miodek zrobiłam ciasto miodowe. Prezentowane ciasto miodowe jest delikatne, lekko wilgotne, umiarkowanie słodkie, z kremem i cytrynowym lukrem, który świetnie pasuje do miodowego smaku. Mało przy nim pracy, a dla osób lubiących miód satysfakcja smakowa gwarantowana. Składniki: Ciasto : (na formę(...)koniec pieczenia staje się zbyt szybko bardzo ciemne, to przykryć je papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie równe części i posmarować kremem. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Krem: Odlać 1/2 szklanki mleka i dokładnie rozmieszać

Kuchcik gotuje