ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:582/1378)

Makowiec japoński 250

całkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Pieczone pierożki ze szpinakiem. 162

Pyszne pierożki ze szpinakiem. Idealne jako samodzielne danie, lub dodatek do zup kremów. Składniki: I. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 750 1 szklanka mąki razowej typ 1850 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oliwy truflowej 1 roztrzepane żółtko do posmarowania, przed pieczeniem płatki

DominikaDolci
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 199

Lekko kwaskowaty rabarbar, kremowy budyń i kruche ciasto idealnie się komponuje oczywiście w towarzystwie pysznej kawy :) Nie wierzysz? Spróbuj :D Składniki na ciasto: 3 szklanki

Kulinarna (nie)codzienność
Karpatka 167

upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 20 minut, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta pieczemy tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przekładamy dowolnym kremem. Karpatka Ja użyłam kremu do karpatki z proszku, na której było napisane wykonanie. Ale robiłam już też krem do karpatki na budyniu waniliowym lub śmietankowym. Zawsze trzeba ugotować budyń

Pomysłowa kuchnia
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 217

nich skórkę na tarce (z jednej cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz

Niedzielny kucharz
Bagietki dyniowe 233

Pyszne, pachnące bagietki mam na śniadanie. Dynia to samo zdrowie więc z jej dodatkiem można właściwie ugotować wszystko: kasze, makarony, kremy do tortów, ciasta, desery i długo by jeszcze wymieniać. Dziś użyłam pure do wypieku bagietek. Szybko się robi, niewiele pracy wymagają aby potem cieszyć oczy i brzuchy pysznymi bagietkami. Bagietki dyniowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy 191

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 60 minut. Przygotować polewę, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z dynią i skórką z pomarańczy. Polać wystudzone ciasto. Ciasto możemy przełożyć kremem orzechowym, np. Nutellą. Polecam

Trufelkowo
Jesienny torcik jabłkowy z kremem cynamonowym… 229

Wiem, że wiele osób narzeka na jesień, na paskudną pogodę, na zimno, krótkie dni i nieznośnie długie wieczory; sama nie jestem bez winy i niejednokrotnie, parząc

brunetkawkuchni
Opowieść o Czerwonym Rycerzu. I tarta obłędnie czekoladowa 233

przez 15 minut. Przestudzić. Owoce ułożyć na zastygniętym ganache, polać powstałym podczas pieczenia sosem. Posypać posiekanymi pistacjami, podawać. Smacznego! Jako, że przepis znalazłam w duńskiej gazecie, a wypełnianie ciast gęstym, czekoladowym kremem to zdecydowanie coś, co Duńczycy wręcz uwielbiają, dodaję go do akcji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron z pieczoną dynią z nutą ostrości 198

czosnku, ok. 1 płaską łyżeczkę mielonej słodkiej papryki wędzonej, ser grana padano. Przygotowanie: Połowa dyni wystarczy na jedno opakowanie 500 g makaronu. Z drugej połowy można np. upiec ciasto, zrobić zupę krem, lub wykorzystać do kolejnej porcji dania makaronowego. Pieczona dynia: Dynię przekrawamy na połowę, wydrążamy pestki i włókna, nacinamy ją w kilku miejscach. Delikatnie polewamy olejem chili, oprószamy solą

Moniki Smakołyki
Jak elegancko udekorować tort? 170

Klasyk wśród wypieków. Bohater wielu przyjęć, w tym urodzin, ślubów, chrzcin i nie tylko. Przygotowywany na cieście biszkoptowym, przekładany kremem lub bitą śmietaną, wykończony lukrem bądź masą cukrową, piętrowy albo płaski – zawsze dopasowany do okazji i niezmiennie pyszny. Jednak smak tortu to nie wszystko. Ważna jest również odpowiednia jego dekoracja, która podkreśli wzniosły charakter uroczystości. Podpowiadamy, jak szybko i łatwo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Słodka pizza z ciasta francuskiego 204

Prosty przepis na super smaczny, bardzo efektowny i szybki deser. Ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem z bitej śmietany i owocami, to idealna słodycz na każdą imprezę

AniaGotuje.pl
Ciasto marchewkowe z kremem 761

Ciasto marchewkowe to obowiązkowa pozycja podczas jesieni! Bardzo łatwe w przygotowaniu, wilgotne i miękkie po upieczeniu. Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Ciasto francuskie z wiśniami 345

części. Układamy: placek-piana-dżem lub wiśnie-placek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 ° około 30 minut. Z tego ma powstać trzy placki. Robimy masę karpatkową i przekładamy ciasto: placek-krem-placek-krem-placek. Przepis na masę karpatkową znajdziecie przy przepisie na mini ptysie :) SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Jak zrobić krem waniliowy idealny do ciasta? 192

Hej! Krem waniliowy, który Wam proponuję jest przepyszny. Wykorzystuję go do napełniania babeczek, lub jako baza do innych smakowych kremów. Cały sekret przyrządzenia tego kremu tkwi

Tylko pysznie

Proponowane wyszukiwania