ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:574/1378)

Czekoladowe ciasto z mascarpone 199

ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. 7) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 30 min., do momentu „suchego patyczka”. 8) Upieczone ciasto odstawić, aby przestygło. 9) Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Następnie śmietankę ubić w osobnym naczyniu na sztywno. Na koniec połączyć obie masy i ubijać(...)powstanie krem. 10) Masę wyłożyć na wcześniej ostudzone ciasto i odłożyć do lodówki na 30 min. 11) Podawać posypane startą czekoladą

Fitsweet.me
Leśny mech - tureckie ciasto ze szpinakiem 212

ostudź. Śmietankowy krem: 300 ml kremówki 36% 150 g mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieść w misie miksera i ubij na krem. Dodatkowo: ziarenka granatu do dekoracji Przygotowanie: Wierzch ciasta obciąć na 2/3 wysokości. Dół wyłożyć na paterę i pokryć śmietankowym kremem. Górę zaś drobno pokruszyć palcami. i posypać nią wierzch ciasta. Ozdobić całość pestkami granatu. *Bazowałem

Food Square
Rarytas z krakersem i karmelem 250

 Przeglądając przepisy, trafiłam na przepis na ciasto, które pięknie prezentowało się na zdjęciu i z dodatkiem krakersów. Zaintrygowana przepisem postanowiłam go upiec. No i....nie

Różne smaki w kuchni
Mazurek orzechowo-kajmakowy 181

Wielkanoc bez mazurka? Wykluczone. Mazurek to ciasto Wielkanocne i nie ma Świąt bez niego. Babkę odpuszczę, ale mazurek, bogaty w bakalie musi być. Tym razem padło

Mieszam w Garnku
MAKOWO - CZEKOLADOWE CIASTO Z MASĄ SEROWĄ 185

Pyszne i efektowne ciasto, typu babkowego o różnym smaku. Przełożone masą serowo - budyniową, polane czekoladą i posypane posypkami. Idealne na przyjęcia i święta.      

Kulinarne Fantazje Marioli
Puszek 267

Kolejny przepis z książki "100 nowych ciast" Siostry Anastazji. Kolejne ciasto trafione w mój gust: mleko skondensowane, migdały, śmietana... Ciasto "przesiąka" swoim smakiem po dwóch dniach

In my kitchen
Owoce z kremem mascarpone 195

Truskawki, maliny i borówki, przekładane kremem mascarpone - na przywołanie w końcu tego słońca ;) Miłej niedzieli! Składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 36% 3 łyżki

pink envelope
Odwrócona pychotka 223

false PL X-NONE X-NONE Składniki na blaszkę o wymiarach 24x36cm Ciasto: 400g mąki 200g masła 120g cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżki amoniaku Beza: 6 białek 150g drobnego cukru Szczypta soli Krem: ½ litra mleka 2% 4 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Ziarenka z jednej laski(...)następnie powoli dodajemy po łyżce budyniu, aż do jego wykorzystania. Krem wykładamy na pierwszy placek, po czym przykrywamy drugim- odwróconym. Delikatnie dociskamy.  Polewa: Śmietankę podgrzewamy. Do gorącej wrzucamy posiekaną czekoladę i pozostawiamy na 3 minutki pod przykryciem. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i smarujemy wierzch ciasta. Schładzamy

Kuchnia w czekoladzie
torcik waniliowy z truskawkami... 206

papierem do pieczenia, boki nie smarowane, do formy wlać ciasto biszkoptowe piekarnik nagrzany na 170 C, biszkopt piec około 40 minut, wystudzić, zimne ciasto przekroić na dwie części, każdą część nasączyć herbatą owocową wg opisu na kremie waniliowym ubić krem z mlekiem zimnym na sztywno do kremu włożyć margarynę miękką i na dużych obrotach połączyć składniki nasączony blat posmarować dżemem

W Mojej Kuchni Lubię
Big chocolate cookie 124

się sprowadza do jednego (przynajmniej w moim wypadku) - do jedzenia :) Często w takich sytuacjach zastanawiam się co zrobić na takie okazje. Zazwyczaj są to jakieś muffiny, czasem 'suche' ciasta - takie bez kremów, a czasem właśnie różnego rodzaju ciastka - ponieważ łatwo je przewieźć, można je długo przechowywać no i co najważniejsze, zawsze wychodzą smaczne. Może skusicie się, by je wypróbować(...)Jajko z cukrem ucieramy, dodajemy olej. W oddzielnym naczyniu łączymy sypkie składniki. Czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z suchymi składnikami, dodając je stopniowo do masy jajecznej. Z przygotowanego ciasta za pomocą łyżeczki wykładamy na blachę do pieczenia kulki które spłaszczamy łyżką zwilżoną wodą.   Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na około 10 minut. Studzimy

Słodkie Przyjemności
Ciastka francuskie z kremem i owocami 151

Gotowych półproduktów nie używam w kuchni, wyjątkiem jest ciasto francuskie. Od czasu do czasu ułatwię sobie życie, a co? Zatem świeże ciasto jest ze sklepu, ale już krem, którym nadziewam ciastka, to domowy wyrób. Do tego wystarczy dodać ulubiony owoc i pyszny słodka przekąska gotowa. A wszystko oczywiście w pełni roślinne! Polecam Składniki (na około 14 małych ciastek albo(...)drożdżówek): Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie 50 x 25 cm) Nadzienie: krem angielski według tego przepisu ulubione owoce: nektarynka, morela, gruszka, jagody (świeże lub mrożone) cukier puder do posypania Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Ciasto wyciągamy z opakowania i kładziemy na dużej desce do krojenia lub macie silikonowej. Kroimy ciasto w kwadraty wybranej

Lamarida.pl
Tarta na kruchym spodzie z wiśniowym kremem, zdrowy deser bez białego cukru 138

spokojnie możemy wykorzystać miód jako słodzik, który nie tylko nada smaku, ale zachowa także swoje zdrowotne właściwości.  TARTA NA KRUCHYM SPODZIE Z WIŚNIOWYM KREMEM, DESER BEZ CUKRU  Składniki na keksówkę 25 cm Ciasto  100 g mąki z ciecierzycy 50 g mąki kokosowej 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżki jogurtu Odrobina wrzątku Krem 350 g twarogu naturalnego(...)pieczenia. Ja najpierw rozwałkowałam ciasto kładąc na nie kawałek papieru do pieczenia, żeby uniknąć przyklejania się ciasta do wałka, następnie przełożyłam ciasto do formy i uzupełniłam ewentualne braki Piec około 15 minut a 180 stopniach Krem Serek President zblendować z bananem, wiśniami i miodem Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody, kiedy się rozpuści połączyć z masą serową Masę włożyć

HealthyCreations
Rolada śmietanowo-truskawkowa 330

czasie, na lnianą ściereczkę kuchenną wysypać równomiernie opakowanie cukru wanilinowego. Na ściereczkę przełożyć szybko gorące ciasto (tak, aby na wierzchu pozostał papier do pieczenia), delikatnie zerwać papier i zwinąć razem ze ściereczką w roladę. Odstawić roladę do wystudzenia. W międzyczasie przygotować krem. Truskawki umyć i podzielić na dwie porcje po 300 g. Jedne 300 g truskawek zmiksować blenderem na gładki(...)przestrzegać wymiarów blachy do pieczenia. Jej dłuższy bok nie powinien przekraczać 30 - 32 cm długości. Ja użyłam blachy od piekarnika o długości dłuższego boku 38 cm i ciasto wyszło bardzo cienkie. Krem, po włożeniu do lodówki, należy pilnować, aby nie zgęstniał za bardzo. Cukru do kremu można użyć odpowiednio mniej lub więcej w zależności od kwasowości truskwek. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 260

można ciasto przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części. Przekładamy ciasto dżemem i kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest to arcydzieło, ale robiłam je spontanicznie, kilka minut przed imprezą(...)kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku !  Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij go dalej

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Orzechowiec na dużą blachę. Przepis krok po kroku. 2483

Orzechowiec na dużą blachę   Orzechowiec. Składniki:   Ciasto:   500 g mąki pszennej 3 jajka 150 g cukru 2 łyżki miodu płynnego 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem:   200 g masła 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 3 łyżki cukru pudru   Masa orzechowa:   300 g orzechów włoskich (lub mieszanka różnych(...)wyłożonej papierem do pieczenia i piecz osobno w temperaturze 200°C ok. 15 minut. Grzanie góra- dół.   W czasie gdy ciasta się pieką przygotuj krem budyniowy. 300 ml mleka wlej do garnka i zagotuj. W pozostałych 200 ml wymieszaj suchy budyń z cukrem. Gotową mieszankę wlej do gotującego się

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania