ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:568/1378)

Piernikowy torcik świąteczny 136

zgęstnieje. Odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Miękkie masło ucieramy na puszysty krem i dodajemy po łyżce zimnej kaszki. Mieszamy tak długo, aż składniki całkowicie się połączą. Do gotowej masy dodajemy drobno pokrojone orzechy włoskie, mieszamy *** *** Wszystkie upieczone blaty docinamy na równo, tak aby zmieściły nam się do tortownicy (odcięte kawałki ciasta zostawiamy, gdyż jeszcze nam się przydadzą). Pierwszy blat wkładamy(...)smarujemy połową powideł lub dżemu *** *** Powidła przykrywamy drugim batem, który smarujemy połową kremu *** *** Krem przykrywamy trzecim blatem piernikowym i smarujemy resztą powideł *** *** Całość przykrywamy ostatnim blatem ciasta *** *** Na górę wykładamy resztę kremu, wierzch i boki wyrównujemy nożem *** *** Polewa: czekoladę rozpuszczamy w rondelku razem ze śmietanką. Polewę rozprowadzamy po cieście *** *** Odcięte wcześniej resztki ciasta drobno kruszymy *** *** Pokruszonym ciastem dekorujemy boki torcika

Blog z Apetytem
TORCIK - SERCE (Walentynki) 151

mikserem,  potem dodać przesianą mąkę – uwaga mąkę miksujemy na najniższych obrotach!  Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem. Ja piekłam biszkopt w prostokątnej formie a później dopiero wycinałam kształt serca. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach C około 25 m. Krem:Serek utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę(...)Następnie biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwa równe płaty. Biszkopty skropić rumem wymieszanym z wodą. Na pierwsza warstwę nałożyć dżem / marmoladę, przykryć drugim płatem ciasta i posmarować kremem (z wierzchu jak i po bokach. Całość obsypać różowymi wiórkami kokosowymi i ozdobić cukierkami wg uznania.  biszkopt smarujemy dżemem torcik -serce

Bon Appetit Małgorzaty
CIASTO SŁONECZNIKOWIEC 648

desce) i nasączamy go połową szklanki wcześniej przygotowanej, zimnej kawy, następnie wykładamy krem maślano-kajmakowy, przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy kawą (pozostałą połową)   i smarujemy go kremem śmietanowym, wierzch ciasta posypujemy pozostałym skarmelizowanym słonecznikiem ciasto schładzamy, najlepiej całą noc w lodówce jakieś 20-30 minut przed podaniem, ciasto wyjmujemy ,ułatwi to krojenie. Źródło: http://swiatilony.blogspot.com/2015/12/sonecznikowiec-ciasto-ze-sonecznikiem.html

Słodkie zapomnienie
Ciasto Kopiec vel Łąka kreta 174

mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1/2 łyżeczki sody • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady startej na tarce • 7 bananów Wykonanie: Ciasto kakaowe • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać(...)rozkruszyć w dłoniach, ma służyć do posypania ciasta. • Obrane ze skórki banany pokroić w krążki i wyłożyć dość ciasno na ciemne ciasto w tortownicy. Krem śmietanowy • Żelatynę zalać zimną wodą w takiej ilości, aby przykryła proszek i wymieszać. • Zimną śmietanę ubić razem z cukrem pudrem na gęstą masę

To co kocham
Babeczki z kremem czekoladowym 110

mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 2.  Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta. 3.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
TORT KAWOWY Z WIŚNIAMI. 148

przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyciągam z piekarnika, z wysokości około 60 cm upuszczam je  (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Boki biszkoptu oddzielam nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Kroję na 3 blaty. krem: Naparem z kawy zalewam agar. Czekam 10-15 minut, aż się namoczy(...)proszek kawy. Na samym końcu dodaję wystudzony napar kawy z agarem, miksuję. tort: Spód ciasta skrapiam likierem, następnie rozsmarowuję połowę słoiczka wiśniowego dżemu. Wykładam porcję kremu,  rozprowadzam go i przyciskam kolejnym blatem ciasta.  Znów skrapiam alkoholem, wykładam dżem, na to krem, przykrywam blatem. Resztę kremu rozsmarowuję na wierzchu i po bokach. Obsypuję płatkami migdałowymi. Na wierzchu układam kandyzowane

W kuchni Karmel-itki
Świąteczna karpatka cynamonowa 202

Nieprzyzwoicie pyszna i słodka karpatka z budyniowo-maślanym kremem cynamonowym, rozpływającym się w ustach. Mniam <3 Przepis stworzony na podstawie klasycznej karpatki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 1 szklanka wody 100 g masła szczypta soli 7 całych jajek 9 g proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki cynamonu Składniki na krem: 1 l mleka(...)pieczenia  blaszki o wymiarach 20x30cm ,   wyrównujemy i pieczemy w 230 stopniach Celsjusza przez 13-16 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto w piekarniku jeszcze przez 10 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. KREM: W misce łączymy szklankę mleka, jajka, żółtka, cukier waniliowy, budyń i cynamon. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka

My Culinary Art
Tort pomarańczowo - kawowy 100

I znów noc i wszyscy śpią, a ja sobie piszę... :-) ale obiecałam sobie, że od Nowego Roku kończę z pewnymi nawykami - m.in. z siedzeniem po nocach

Czary - gary w kuchni
Czekoladowy tort Goplana 136

ostatni jego kawałek. Ważne by do niego użyć dobrej jakości czekolady a taką jest czekolada Goplana. Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru(...)Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć resztę kremu, wygładzić, posypać startą czekoladą z fistaszkami i udekorować czekoladowymi ażurkami.Wstawić

Wanilia i Kardamon
Babeczki z kremem czekoladowym 128

samej firmie, http://fototapetynawymiar.com/ , sprawdzone, dobre rozwiązania trzeba sobie polecać ;) Po zachwytach nad mieszkaniem przyszedł czas na degustację babeczek, które zaoferowałam się przynieść do kawy ;) Delikatne, puszyste ciasto, udekorowane kakaowym kremem śmietanowym, z dodatkiem czekoladowych kropelek. Pyszności! Jedne z lepszych muffinek, które jadłam, szczególnie krem oszałamia smakiem ;) Bardzo polecam! :) Składniki: 125 g cukru 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki(...)drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem czekoladowy: 150 ml śmietanki 36 % 1 - 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao groszki czekoladowe Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać

Domowa cukiernia Ewy
Pyszne ciasto migdałowe z piankową masą i musem morelowym 127

przekrawałam go na dwa placki. Dzięki temu doskonale wyczuwa się w nim aromat migdałowy.   Masa jak pianka. Puszysta, lekka, pyszna i ten krem morelowy.... wspaniały.  ( Tortownica 26 cm)    Składniki na ciasto: 170 g (1 szklanka)   mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½   łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli 140 g (3/4   szklanki) cukru(...)zalałam 2 łyżkami zimnej wody. Wymieszałam. Kiedy zastygła podgrzałam na moment, żeby nabrała płynnej konsystencji. Kremówkę ubiłam na puch. Dodałam żelatynę i odsączone morele. Wymieszałam. Gotowy krem wyłożyłam na zastygniętą masę na cieście migdałowym. Wstawiłam do lodówki na przynajmniej 3 – 4 godziny do całkowitego zastygnięcia. Wierzch można dowolnie udekorować. Nie mogłam się doczekać, kiedy wyjmę moje ciasto

Kuchnia u Krysi
Pozwól sobie na chwilę rozkoszy w Walentynki – muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami i PDF z przepisami na W 144

ekspresowe ciasteczka z cynamonem Zupa kokosowo-czekoladowa z bananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Krem czekoladowy Sangria, czyli owocowe orzeźwienie Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Sałatka z kurczakiem, pesto, rukolą i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Pobierz PDF z przepisami na Walentynki Walentynki(...)mieszankę, olej, cukier, roztrzepane jajka i ziarna z wanilii. Dodaj przesianą mąkę z sodą i wszystko wymieszaj delikatnie. Do formę do pieczenia muffinek włóż papilotki i wlej do nich ciasto, tak by zajęło 3/4 wysokości papilotki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170ºC na około 30 – 35 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmij i wystudź. Tuz przed podaniem

Eat me! Fit me!
Ciasto cappuccino bez pieczenia 116601

ciast z piekarnika zachciało mi się czegoś bez pieczenia, co wymaga po przygotowaniu leżakowania w lodówce. Sięgnęłam po przepis, który kiedyś gościł kilkakrotnie w mojej kuchni - ciasto cappuccino. Zmieniłam go trochę i zamiast kremu karpatkowego, zrobiłam masę budyniową, gdyż niedawno przygotowywałam karpatkę i potrzebna mi była jakaś lekka odmiana. Do tej masy wykorzystałam budyń w proszku, dla chcących przygotować(...)zaznaczając, że warto zmniejszyć ilość składników, żeby warstwa budyniowa nie była za gruba. Moje ciasto cappuccino to dwie warstwy ciasteczkowe, wspomniana już masa budyniowa i krem cappuccino zrobiony na bazie Śnieżki i serka mascarpone. Ciasto cappuccino bez pieczenia Składniki: masa budyniowa 2 budynie w proszku bez cukru 0,5l mleka 8dag margaryny 4 łyżki cukru krem cappuccino 1 opakowanie Śnieżki

Smakołyki Bereniki
Ciasteczka orzeszki z kremem z mleka w proszku 429

super się pieką,nie przywierają do formy, nie są twarde. Oczywiście można przygotować je z dowolnym nadzieniem,ja dziś chcę Wam zaproponować  orzeszki z kremem z mleka w proszku-przepyszne :)  SKŁADNIKI CIASTO 3,5 szklanki (250 ml) mąki pszennej tortowej 0,5 szklanki cukru 150g rozpuszczonego  masła  2 jajka 1 żółtko 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)lekkim podważeniu  np nożem powinny super odchodzić od formy. I postępujemy tak do skończenia ciasta,za każdym razem polecam lekko smarować olejem dziurki na ciasto.  Skorupki studzimy,potem do każdej dajemy troszkę kremu (można robić to szprycą lub polecam drewniany patyczek od lodów) Dwie skorupki składamy do siebie i gotowe :) Orzeszki wsadzamy do lodówki  Na drugi dzień

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CIASTO KINDER BUENO + FILMIK 706

Cisto Kinder Bueno dzisiaj w wersji bez pieczenia, połączenie masy kajmakowej z herbatnikami i pysznym kremem Kinder Bueno. Przygotowuje się je szybko i smakuje wyśmienicie. Na pewno takim deserem będą zachwycone dzieci, jest idealne na przeróżne okazje rodzinne, urodziny lub uroczystości.  SKŁADNIKI :  300 g herbatników jasne i ciemne  600 - 700 ml śmietany 30% 300 g serków waniliowych(...)łyżką cukru, kiedy śmietana jest już sztywna dodajemy pokrojone batoniki, serki waniliowe  i nutelle, mieszamy. Wlewamy na koniec rozpuszczone 2 łyżki żelatyny, mieszamy. Masę wylewamy na ciasto, następnie rozkładamy porcje ciastek i chłodzimy około 2 godzin.  Pozostałą śmietanę ubijamy z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru. Pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną 1 łyżkę żelatyny, mieszamy. Śmietanę rozkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli