ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:563/1378)

Eklerki kokosowe 618

się z całością. Można też oczywiście taką polewą pokryć całą powierzchnię górnej części ciastek. Polecam w trwającym jeszcze karnawale ( ale poza nim też ;) ). Budyń do kremu warto wykonać zaraz po pierwszym etapie przygotowania ciasta parzonego ( czyli po zagotowaniu wody z masłem i dodaniu mąki ), i jedno i drugie będzie bowiem potrzebowało czasu, aby całkowicie wystygnąć. Składniki na 15 sztuk: Ciasto(...)łyżką. Piec około 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C ( w czasie pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie ). Eklerki powinny być dobrze wypieczone z wierzchu i chrupiące. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Krem kokosowy: Odlać około 100 ml mleka. Dodać proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną i zmiksować lub wymieszać rózgą kuchenną do otrzymania

Opowieści z piekarnika
Ciasto Pijak 253

Ten świąteczny przekładaniec to połączenie ciasta o nazwie: „Cycki Murzynki” i duuuużej dawki alkoholu- nazwa więc nikogo nie powinna dziwić ;P Wysoki jegomość wodzi na pokuszenie

Domowe ciasta
Recenzja robota z Lidl Polska Silver Crest MONSIEUR CUISINE 195

drożdżowego. Tutaj odeślę Was ponownie do moich relacji na Instagramie - gdzie możecie na żywo zobaczyć, jak urządzenie pracuje i, jak wyrabia ciasto. Robot idealnie na gładki puszysty krem ubił żółtka z cukrem. Ciasto zagniecione przez Silver Crest MONSIEUR CUISINE, było bardzo plastyczne, elastyczne i puszyste. Robot zaskoczył mnie tutaj bardzo pozytywnie! SKŁADNIKI NA CIASTO DROŻDŻOWE NA PAROWAŃCE

SMYKWKUCHNI
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 226

orzechowego jest jego podanie z pieczywem, na chrupiącym toście chociażby. Wielkim hitem są burgery podawane z dodatkiem tegoż masła czy chociażby ciasta, gdzie masło wykorzystywane jest jako krem bądź składnik do bazy ciasta. Ja mam dla Was dość prostą propozycję na danie z wykorzystaniem masła orzechowego. Mięso z kurczaka lubią wszyscy i myślę, że większości osób przypadnie do gustu kurczak

mecooks
,,Jagodowa chmurka’’ 415

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom jagód i bez!Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit oraz Garneczki ] Składniki na kruche ciasto: 6 żółtek 4 łyżki cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego łyżeczka proszku

Podróż w kulinaria
,,Malinowa chmurka’’ 503

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit . Składniki na kruche ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego

Podróż w kulinaria
Mazurek czekoladowy 178

śmietany kremówki 30 % 30 g masła 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej krem czekoladowy jasny: 100 g czekolady białej 2 łyżeczki galaretki pomarańczowej 70 ml śmietany kremówki 30 % dekoracja czekoladowa: 30 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka miodu sztucznego Spód: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i siekam nożem. Następnie ciasto zarabiam rękoma ale krótko. Wkładam na godzinę do lodówki(...)resztki ciasta wycięłam foremką motylki. Motylki przyklejam za pomocą białka do brzegów. Nakłuwam widelcem spód ciasta.Piekarnik nagrzewam temp 190 stopni i piekę góra dół 20 minut aż ciasto zrumieni się. Krem czekoladowy ciemny Do rondelka wlewam śmietanę kremówkę do której łamię czekoladę gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową

wesoła kuchnia
Tort makowo - orzechowy 230

temperaturze ok.180 stopni przez ok. godzinę. Przestudzone, najlepiej upieczone dzień wcześniej, ciasto, pokroić w krążki, nasączyć mocną herbatą z cytryną i ewentualnie alkoholem. Zanim jednak ciasto przestygnie robimy krem. Jest to już opisywany już przeze mnie krem orzechowy, którego użyłam do przygotowania  Szybkiego tortu orzechowo - kajmakowego .  krem : 1 kostka masła 20 dkg. zmielonych orzechów 1 kieliszek(...)rzadką jego konsystencją, gdyż w lodówce zastygnie. Do części można dodać kakao i zrobić krem w dwóch wersjach: jeden orzechowy, a drugi kakaowo-orzechowy. Do dekoracji używam najczęściej połówek orzechów, tym razem jednak użyłam roztopionej mlecznej czekolady. Zapraszam na herbatę z  kawałeczkiem  pysznego ciasta :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miodownik z powidłami 365

Ciasto Do miski wsypać mąkę wymieszaną z sodą, dodać cukier, jajka i pozostałe składniki, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części.  Wyłożyć ciasta na blachy wysmarowane tłuszczem  Upiec każdy placek oddzielnie na złoty kolor.  Krem  Do rondla wlać mleko, dodać cukier, zagotować.  Następnie na gotujące się mleko wsypać kaszę, energicznie mieszając, aby nie zrobiły się kluchy(...)rondla wlać śmietanę dodać cukier, margarynę i kakao, na wolnym ogniu doprowadzić do połączenia się składników i rozpuszczenia cukru.  Składanie ciasta:  Pierwsze i drugie ciasto posmarować powidłami śliwkowymi i kremem.  Przykryć ostatnim plackiem, posmarować kremem i polać polewą. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Krem z truflami 357

Przepyszny krem do tortów i ciast o smaku moich ulubionych cukierków Trufle! Robiłam go kilka razy, gdyż zależało mi, aby smak nie odbiegał od oryginalnego smaku cukierków. W kremie brakuje tylko odrobiny rumu, ale ze względu na dzieci unikam alkoholu w wypiekach. Dlatego jeśli nie masz takiego

Słodki Pomysł
Piernikowa tarta z musem z białej czekolady 300

blachy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Do rozpuszczonej, lekko już przestudzonej czekolady ( ale nadal płynnej ) dodawać partiami bitą śmietanę i delikatnie mieszać. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Wstawić do lodówki, musi się dobrze schłodzić. Gotową tartę udekorować ciasteczkami, posypać makiem. Tartę tą zgłosiłam do konkursu LIDLa. Jeśli masz chwilkę - dosłownie 3 sekundy - proszę zagłosuj - bez aplikacji

kolorowotorcikowo
Ciasto czekoladowe z truskawkami 367

średnicach od 26 cm do 32 cm. 3. Ciasto przelewany do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. 4. Po wystudzeniu przekrawamy na dwie części. 5. Około 500-600 g truskawek miksujemy z cukrem i wanilią. Powinny być dość słodkie. Masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy mus z owoców. Krem powinien mieć mocno truskawkowy smak. Nie należy jednak(...)mieszamy. Płyn odstawiamy aż dobrze przestygnie. Tak powstałą, tężejąca galaretkę wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego życzy   Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , budyń , galaretka , Gellwe , Jan Niezbędny , krem , owoce , truskawki , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto Ra-barbarrr 208

Pierwsze majowe ciasto to ciasto sezonowe J Pora na rabarbar! Kruchutki przekładaniec z warstwami kwaskowego nadzienia, słodkiego, waniliowego kremu i miodowych orzeszków… Wyważone w swojej słodyczy. Nie chciałam robić typowego kruchego z rabarbarem, gdyż , szczerze mówiąc dla mnie kruche pieczone jedynie z rabarbarem jest za kwaśne. Znalazłam więc inną drogę zastosowania tego sezonowego warzywa(!). W połączeniu ze słodkim, mlecznym kremem(...)kruche: 2 i ½ szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka 12 dag prawdziwego masła 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Formujemy w kule, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Dzielimy na 3 części. Każdą część wykładamy do blaszki 22 x 26 cm, nakłuwamy widelcem i pieczemy

Domowe ciasta
Ciasto kokosowe kapitańskie 230

Ciasto w wersji dla dorosłych. Krem delikatny i puszysty z dodatkiem alkoholu, a do tego jasny biszkopt dobrze nasączony herbatą z rumem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego (może być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę kokosową: 200 g białej czekolady(...)Jeżeli macie przekrojony na pół, to smarujemy cienką warstwę na spodzie, nakładamy górny i całą resztę smarujemy na górze. Jeżeli macie nie przekrojony biszkopt, to całość kremu należy rozsmarować równomiernie na górze. Gotowe ciasto posypać kokosem i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania