ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:563/1378)

Łabędzie z bezy. 172

wyłączamy grzanie i pozostawiamy bezy w piekarniku, aż wystygną.      Przygotowujemy bitą śmietanę, bądź dowolny krem (ja użyłam czekoladowego kremu, takiego samego jak do przełożenia ciasta). Na bezy nakładamy krem i składamy tworząc korpusy ptaków, teraz już tylko umieszczamy szyje i łabędzie gotowe

Rozpustne gotowanie
Przepyszne ciasto 217

Składniki: Ciasto: 1 szklanka mleka, 5 g świeżych drożdży,  1 jajko, szczypta soli, 3 szklanki mąki, 200 – 250 g masła Krem: 1 jajko, szklanka cukru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 szklanki mleka, cukier waniliowy Przygotowanie: Jajko rozetrzeć z cukrem i mąką ziemniaczaną na gęstą, białą masę, postawić na mały ogień i cały czas mieszając,doprowadzić do wrzenia(...)Następnie zwijamy w rulon a to w „ślimaka”. Z drugim postępujemy podobnie. Zawinąć oba ciasta w folię i włożyć do lodówki na 2 – 4 godziny. Ugotowany wcześniej krem ostudzić.(musi być ciepłe). Ciasto wyjąć z lodówki. Nie zagniatać tylko natychmiast rozwałkować na grubość 3 mm. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem formę. Wyłożyć na wierzch krem. Rozwałkować drugi

kulinarnajamka.blogspot.com
CIASTO CZEKOLADOWE Z KAJMAKIEM I KREMEM TOFFI – bardzo szybkie! 179

znów będzie bardzo słodko! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne Ciasto czekoladowe ( takie niesamowicie wilgotne! ) z masą kajmakową/krówkową i kremem o smaku Toffie. Smakuje obłędnie – jest wilgotne, a zarazem bardzo puszyste! Jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki, jak i na deser przy rodzinnym obiedzie. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybki znika – każdy(...)delikatnie i krótko miksujemy ( do połączenia ). Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok. 25-30 min / 180C. KREM TOFFI: Masło ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową i powoli dolewamy syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ) . Przekładamy na ostudzone ciasto i za pomocą widelca formujemy „maziaje” Smacznego

Ostra na Słodko
Rolada czekoladowo-orzechowa 109

cukru pudru krem orzechowy 250 g mielonych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 kostka margaryny palmy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka wody Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka. Do ubitej masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wlewamy olej delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy(...)cytryny razem z wodą. Rozwijamy przestudzone ciasto nasączyć ponczem cytrynowym. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, kakao i startom na tarce czekoladę. Delikatnie rozsmarować krem  na nasączonym cieście, zostawiamy trochę masy aby posmarować wierzch rolady. Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, wsypujemy orzechy, gotujemy kilka minut ciągle mieszając . Ugotowaną masę odstawić do przestygnięcia. Margarynę ucieramy dodając

kgwjanczewo
Torcik czekoladowy z malinami 145

podane składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki na biszkopt: 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao Składniki na krem: 75 g masła 1 budyń (będzie potrzebne tylko pół, resztę można zjeść :) ) 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1,5 szklanki mleka Przepis na polewę czekoladową: 1 opakowanie śmietany kremówki (moje(...)nakładamy cieniutką warstwę kremu, nie musi być równa, ma za zadanie złapać tylko wszystkie kruszki z ciasta. Wkładamy do zamrażarki na 10-15 minut. Nakładamy drugą warstwę kremu, schładzamy w zamrażarce. Ciasto wyciągamy na kratkę i oblewamy czekoladową polewą – musi być ciekła, ale nie powinna być już zbyt gorąca. Najładniejsze maliny odstawiamy do dekoracji. Gotowy tort dekorujemy malinami. Smacznego

Ciastkozercy
kopiec kreta bez cukru 163

naprawdę pyszny i ma ciekawy smak dzięki mące gryczanej. Na ciasto: 170 g mąki gryczanej 80 g mąki migdałowej czyli zmielonych migdałów 400 ml mleka kokosowego z puszki 100 g masła 80 g ksylitolu 30 g kakao ewentualnie karobu czubata łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu waniliowego Na krem: 400 ml mleka kokosowego z puszki 60 g ksylitolu kilka(...)pozostawiając 1 cm brzeg o wysokości 1,5 cm. Odkrojone części pokrusz. na wydrążonym miejscu połóż przekrojone na pół (wzdłuż) banany uprzednio skropione sokiem z cytryny. na ciasto z bananami nałóż krem formując kopiec i posyp pokruszonym wcześniej ciastem. Wstaw ciasto do lodówki i chłódź pare godzin przed podaniem. Smacznego

cukrem pudrem posypane
Muffinki cytrynowe z kremem limonkowym i bitą śmietaną robione z sercem ..... 129

krem cytrynowy kilka kropli aromatu cytrynowego  kilka kropli aromatu waniliowego 30 g cukru wanilinowego Delecta 30 g cukru Delecta smak cytrynowy 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 4 jajka  150 ml oliwy  100 ml mleka  skórka z 1 cytryny  bita śmietana Decorada karmel - posypka dekoracyjna Delecta Sposób przygotowania: Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy(...)uzyskania jednolitej masy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek, tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem dekorujemy babeczki bitą śmietaną i karmelową posypką

Projekty ze smakiem
biszkopt z mascarpone 136

Biszkopt przełożony kremem z mascarpone to ciasto, które można urozmaicać na różne sposoby, dowolnymi dodatkami. W tym wypadku jedna warstwa kremu wzbogacona jest domowym dżemem truskawkowym i to on nadaje temu ciastu charakteru. Jest lekkie i takie uniwersalne- na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopty: 6 jajek  1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Czarny Las 264

Czarny Las jedno z bardziej popularnych i lubianych przez nas ciast. Przepyszne, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem z ubitej śmietany, dodat kiem konfitury wiśniowej, a wszystko polane aromatyczną czekoladą - jedno z pyszniejszych połączeń smakowych wartych przygotowania w naszych domach .        Ciasto Czarny Las - Składniki: Ciasto: 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej(...)łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 2 łyżki kakao fix do ubijania śmietany  Krem śmietanowy: 300 ml śmietany 30-36% fix do ubijania śmietany ok. 50 g deserowej czekolady ok. 50 ml syropu do ponczowania biszkoptu (można dodać wiśniówki) Ciasto Czarny Las - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Blaszkę wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem

Słodka Strona
piernik staropolski z marcepanowym nadzieniem 113

tego ciasta jest również fakt, że można go przygotować kilka dni wcześniej, im dłużej poleży, tym jest lepsze:) Tym samym przynajmniej jedno ciasto mamy z głowy, kiedynadchodzi przedświąteczna gorączka ! składniki: 3 cienkie blaty piernika staropolskiego krem: 200 g masła 1/2 l. mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szkl cukru 3 żółtka warstwa marcepanowa(...)wlać mieszankę mąk. Ugotować gęsty budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodając po łyżce budyniu. Pierwszy blat ciasta posmarować cienką warstwą dżemu, następnie wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta. Kaszę wymieszać z cukrem. Masło stopić, gorącym zalać mieszankę kaszy i cukru, wymieszać. Dodać wódkę i likier (olejek), zagnieść palcami do konsystencji mokrego piasku, wyłożyć na ciasto

6niebo
Tarta z kremem karmelowym 108

Opis tarta z kremem karmelowym: Tarta z kremem karmelowym to przepyszne ciasto na kruchym spodzie z delikatnym karmelowym wnętrzem. Myślę, że kto raz spróbuje solonego karmelu, ten z pewnością powróci do tego połączenia. Uwaga! Tarta jest bardzo słodka Polubi ją każdy, kto uwielbia słodkości. Składniki: Spód: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko Szczypta soli Karmel(...)czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto wykładamy z lodówki, wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy ciasto (np.fasolą lub ryżem). Pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy obciążnik i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Przechodzimy do przygotowania masy karmelowej. Do garnka wsypujemy cukier

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z kremem karmelowym 85

Opis tarta z kremem karmelowym: Tarta z kremem karmelowym to przepyszne ciasto na kruchym spodzie z delikatnym karmelowym wnętrzem. Myślę, że kto raz spróbuje solonego karmelu, ten z pewnością powróci do tego połączenia. Uwaga! Tarta jest bardzo słodka Polubi ją każdy, kto uwielbia słodkości. Składniki: Spód: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko Szczypta soli Karmel(...)czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto wykładamy z lodówki, wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy ciasto (np.fasolą lub ryżem). Pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy obciążnik i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Przechodzimy do przygotowania masy karmelowej. Do garnka wsypujemy cukier

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tort czekoladowo- czekoladowy ;) 245

Następnie dodajemy kawę i cukier. Czekolady kruszymy i dodajemy do śmietany. Mieszamy do rozpuszczenia i powstania gładkiej masy. Odstawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając łyżką. Gdy krem wystygnie, wstawiamy do lodówki. Ciasto ciemne i jasne przygotowujemy tak samo. W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego pokruszoną czekoladę. Mieszamy aż czekolada się rozpuści i odstawiamy do ostygnięcia.  Oddzielamy(...)należy masę podgrzać na parze ciągle mieszając. Następnie ponownie schłodzić przez 12 godzin i po upływie tego czasu spróbować znowu ubić. Powstałą masą przekładamy ciasto ciemne i jasne.  Wierzch tortu i boki również smarujemy kremem i przyklejamy czekoladowe kuleczki. Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodził. Tak wygląda po udekorowaniu :) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki

Czerwona Porzeczka
Karpatka 161

przepisu babci :) chrupiące ciasto, kremowy, waniliowy budyń - a wszystko to szybko i łatwo. Z tym ciastem poradzi sobie każdy, liczą się chęci i dokładnie śledzenie przepisu. Ciasto można upiec dzień wcześniej, a krem wykonać w dzień składania lub na odwrót. Gotową karpatkę przechowywać w lodówce chociaż bardzo dobrze znosi leżakowanie na stole :) Ciasto: 180 g mąki pszennej 250 ml wody(...)Wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Zimne masło zmiksować, po łyżce dodawać masę budyniową i miksować każdorazowo do uzyskania gładkiego kremu.  Masę wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugim blatem i schłodzić w lodówce całą noc.  Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tarta z brzoskwiniami i mascarpone 140

mogłyby być do tego kremu za słodkie. TARTA Z BRZOSKWINIAMI, MASCARPONE I SKONDENSOWANYM MLEKIEM Zdjęcia tarty w świetle dziennym to dzieło KonQbka:)  Ciasto: 125g mąki 4 łyżki cukru szczypta soli 75g zimnego masła 1 jajko Krem: 1 jajko 250g mascarpone 250g słodzonego mleka skondensowanego kilka dużych brzoskwiń płatki migdałowe do dekoracji   Formę do tarty natłuszczamy i wysypujemy kaszą(...)grubej kruszonki. Dodajemy jajko i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto (można mikserem). Ciastem wylepiamy formę do tarty i gęsto nakłuwamy widelcem. Wylepioną formę umieszczamy w zamrażarce. Kiedy ciasto się mrozi przygotowujemy krem- łączymy jajko, mascarpone i mleko skondensowane (przed wlaniem trzeba je wymieszać, bo często jest bardziej gęste przy dnie). Miksujemy do otrzymania jednolitej masy (nie ubijamy). Brzoskwinie kroimy

les mirabelles