ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:557/1378)

Ptysie 133

Propozycja na ciastko z kremem.  Składniki na ciasto: -szklanka wody -1/2 kostki margaryny -szklanka mąki pszennej -5 jajek  Składniki na krem: -budyń o dowolnym smaku -1,5 szklanki mleka -kostka margaryny -szklanka cukru pudru -łyżka soku z cytryny    Wodę z tłuszczem zagotowujemy. Do wrzątku dosypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia.     Proszek(...)wystudzenia.    Do wystudzonego ciasta dodajemy jajka  i miksujemy minimum 5 minut.    Na blaszce z papierem do pieczenia szprycujemy ciastka o średnicy ok. 5 cm, zachowując spore odstępy.    Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 180 st. C na 25-30 minut.    W tym czasie przygotowujemy krem. Miksujemy margarynę z cukrem pudrem

Maminek kulinarny
Biszkoptowe z kremem dyniowym 151

obrotach miksera. Dodać mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika, proszkiem i sodą. Wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto przelać do formy o wymiarach 25x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 40 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na 2 blaty. Krem dyniowy: 500 g serka mascarpone 400 g puree z dyni 5 łyżek cukru pudru(...)posiekaną czekoladę, odczekać chwilę, aż czekolada zmięknie, następnie całość wymieszać i odstawić do wystudzenia. Wykonanie: Pierwszy blat ciasta nasączyć połową kawy. Posmarować powidłami. Wyłożyć krem dyniowy. Na krem położyć drugi blat ciasta, nasączyć resztą kawy. Na wierzch ciasta wylać polewę czekoladową, wyrównać. Posypać orzeszkami i oprószyć cynamonem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Pani Walewska 357

otrząsnęłam się jeszcze po świątecznym celebrowaniu niezliczonych posiłków i deserów. Przyzwyczajona do zapasu słodkości w spiżarni postanowiłam sobie pofolgować. Kruche ciasto, dżem, beza i krem budyniowy. Tego mi było trzeba! Pani Walewska kruche ciasto: 6 żółtek 20dag cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej 30dag masła cukier waniliowy + kwaśna konfitura do posmarowania beza : 6 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka(...)soku z cytryny + orzechy włoskie do posypania Krem budyniowy: 4 żółtka 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżka aromatu waniliowego 3 szklanki mleka  20dag masła Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. rozwałkować na placek grubości 3mm, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posmarować dżemem

Zapiski Młodej Żony
Tort Karmelove - z miłości do solonego karmelu 143

pieczonego z dodatkiem maślanki (dzięki czemu jest bardzo wilgotny) przełożonego kremem karmelowym, polewy z solonego karmelu i dekoracji z makaroników z nadzieniem waniliowym i z solonym karmelem, popcornu, draży śmietankowych oraz praliny czekoladowej. Czy to nie brzmi cudownie? :D * SKŁADNIKI na tort w formie o średnicy 18-20 cm Ciasto kakaowe: 150 g mąki pszennej 120 g cukru(...)minut. Odstaw do wystudzenia, a następnie ściągnij je z maty.  Gotowe makaroniki przełóż kremem karmelowym (tylko kilka) i waniliowym (resztę). Przekładania i dekoracja Blat posmaruj częścią kremu i przykryj kolejnym kawałkiem ciasta. Boki oraz górę tortu wysmaruj kremem, wyrównując go szpatułką zanurzaną we wrzątku. Tort wstaw do lodówki na pół godziny. Po tym czasie podgrzej pozostałą część solonego karmelu

Food Square
Tort śmietankowy 296

pieczenia , wymieszać. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić tłuszczem. Ciasto wylać do tortownicy , piec 35 minut w nagrzanym piekarniku 175 stop. Ciasto przekroić na 3 części. KREM Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier puder i śmietan fixy, dalej ubijać.   PONCZ Wodę wymieszać z sokiem , cukrem i spirytusem. Wszystkie trzy krążki ciasta(...)pędzla nasączyć ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować dżemem wiśniowym i śmietaną kremówką. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem i śmietaną. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym. Boki obsypać wiórkami kokosowymi, dekorujemy kleksami masy i czerwoną porzeczką. Reszta dekoracji , według własnego uznania. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami. 358

Uwielbiam to ciasto. Powód jest jeden, jest pyszne!!! Puszysty spód z kawałkami jabłek, otulony kremowym, waniliowym kremem, a wszystko to oblane polewą intensywnie czekoladową, oprószoną wiórkami kokosowymi. Jest niebiańskie!!! Ma jeden minus- szybko się kończy. Zrobiłam wczoraj rano, a dzisiaj już nie ma. Goście okrzyknęli je najlepszym ciastem jakie jedli i prawie całe zjedli :-) Czasami piekę ciasta na zamówienie(...)mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na ostudzone ciasto.      Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi i chłodzimy kilka godzin

Rozpustne gotowanie
Torcik czekoladowo pomarańczowy 135

połączeniu. Dziś mam dla Was pyszny, aromatyczny torcik, który przygotowywałam z myślą o urodzinach mojego taty. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, jego podstawa to zbite mocno czekoladowe brownie z dodatkiem kwaśnej świeżej żurawiny, do czekoladowo-pomarańczowy krem i pomarańczowa galaretka – dla mnie bomba ;) Składniki na spód brownie: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka(...)mikserze – zachowuje się podobnie jak śmietana kremówka. Upieczone ciasto wyciągamy z foremki, odklejamy papier do pieczenia i wkładamy z powrotem do tortownicy. Skrapiamy sokiem z pomarańczy. Na ciasto nakładamy warstwę kremu i wyrównujemy szpatułką. Układamy cząstki pomarańczy i zalewamy przestudzoną galaretką (2 galaretki rozpuściłam w 750 ml wody). Ciasto odstawiamy do schłodzenia. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Metrowiec z dżemem 260

temp. 180 st do tzw. suchego patyczka.  Jeśli mamy dwie takie same foremki to możemy obydwa ciasta pic jednocześnie.  Po upieczeniu ciasta przestudzić i pokroić na kromki około 1 cm. Krem: W garnuszku z grubszym dnem zagotować 2,5 szklanki mleka z cukrami i paroma kroplami aromatu waniliowego. W osobnym naczyniu wymieszać pozostałe pół szklanki mleka z żółtkami(...)łyżki ostudzonej masy budyniowej, cały czas ucierając. Polewa: Podane składniki rozpuścić w rondelku i gotować na małym ogniu, aż do zgęstnienia masy.  Przełożenie: Kromki ciasta jasnego i ciemnego przekładać krem budyniowym i dżemem. Najłatwiej kromki od strony złożenia jedną smarować kremem a drugą dżemem, łączyć tak by krem i dżem stykały się ze sobą, czynność powtarzać, aż do wykorzystania

My sweet a life
Ptysie z piernikowym kremem i nitkami z karmelu. 138

oczekiwania przy nich jest, ale warto się poświęcić, bo są tak pyszne. Zapewniam, że gdy zje się jednego to od razu sięga się po następnego. Pyszny piernikowy krem i niesłodzone ciasto, do tego słodki karmel...czy może być coś lepszego?. Polecam, koniecznie upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 25 dag dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody(...)szklanki mąki pszennej około 8 małych jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Karmel: 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem

Izabelawkuchni
Muffinki al'a fale dunaju 388

Zeberka! Ale dodatkowo znalazłam jabłka i przypomniało mi się ciasto które ewidentnie kojarzy mi się z mamą ;) FALE DUNAJU - czyli jasne ciasto, ciemne ciasto i kawałki jabłek/wiśnie a na tym z reguły jasny krem i polewa czekoladowa. Fale powstają przez zapadanie się owoców ułożonych na ciemnej warstwie. Składniki: (podstawowe składniki na babeczki z Ciastkożercy.pl ) 2 szklanki mąki(...)Dawałam troszkę ponad małą łyżeczkę ale jak widać pod koniec już brakowało ;p Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 min. Żeby naprawdę upodobnić je do wzorcowego ciasta proponuję wykonać krem lub bitą śmietanę i posmarować babeczki z wierzchu i polać delikatnie czekoladą ;)  Mi już brakło składników i cierpliwości

W kuchni bez szafek
Rurki z kremem budyniowym 571

Rurki , które zrobiłam po raz pierwszy w życiu i już teraz wiem, że to nie po raz ostatni, bo rurki są naprawdę pyszne. Rurki z kremem budyniowym Składniki: Ciasto: 50 dkg mąki pszennej 25 dkg margaryny 1 szklanka śmietany 18 % szczypta soli białko do posmarowania cukier do posypania rurek Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)tniemy na paski około 1,5-2 cm. 2. Bierzemy foremki na rurki i obwijamy je ciastem od cieńszej strony do grubszej. 3. Rozbijamy białko, smarujemy nim rurki i posypujemy cukrem. 4. Rurki pieczemy około 20-30 minut w temp. 180 stopni. 5. Krem: odlewamy jedną szklankę mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Do odlanego mleka dodajemy mąkę pszenną

Kuchnia u Bietki
CYTRYNOWY PUSZEK 131

jasne: 6 białek 0,5 szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Krem cytrynowy 2 galaretki cytrynowe 0,5 litra śmietany 36 % Polewa Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka(...)sztywno, pod koniec ubijania powoli wlewać galaretkę, i miksować do chwili aż śmietana i galaretka się połączy. Wystudzone ciasto kroimy na dwa placki. Na jedną część wykładamy krem cytrynowy, przykrywamy drugą częścią ciasta, polewamy polewą. Ciasto wstawić do lodówki,  najlepiej smakuje na drugi dzień. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Kokosowiec z nutą kawy 165

Pokusiłam się i przygotowałam bardzo proste ale jakże efektowne ciasto, które jest delikatne w swym smaku ale bardzo efektowne.  Kokosowiec z nutą kawy Składniki : biszkopt : 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  krem kokosowy : 1 kajzerka 60 g kokosu 1/3 szklanki cukru(...)krem kokosowy i przykrywamy drugim biszkoptem. Krem kawowy :  Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i fix do śmietany - miksujemy kilka chwil dodając mieloną kawę.  Wierzch ciasta delikatnie smarujemy kremem, dekorujemy pozostałym przy pomocy rękawa cukierniczego.  Wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki