ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:548/1378)

kremowy warstwowiec z biszkoptami 120

dzień a nawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: 4 białka 100 g maku 100 g kokosu 100 g cukru szczypta soli  na krem:  1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru(...)miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie odsączyć. Sok wymieszać z wódką a owoce pokroić drobno i wmieszać do masy.  Krem podzielić na trzy części. Na ciasto makowe wyłożyć jedną część kremu. Biszkopty moczyć w soku z wódką i układać na kremie. Tak samo robić kolejne warstwy: w sumie trzy warstwy kremu i trzy warstwy ciastek.  Czekoladę połamać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wilgotne, orkiszowe ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym na Halloween i nie tylko (wegańskie) 173

podjął się tego wyzwania i znów bez mojej wiedzy sprawił mi niespodziankę. Efekty możecie zaobserwować na zdjęciach. Moim dziełem jest jedynie dekoracja i wykonanie kremu, ale to tylko drobiazgi w porównaniu do zrobienia całego ciasta przez mojego kochanego, domowego cukiernika! :) Przepis na tortownicę o średnicy 21cm, +/- 14 kawałków, jeden (ok. 100g) 250kcal. Składniki na ciasto: - 3 szklanki startej marchewki(...)dnem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Jeżeli zdecydowaliśmy się na wykonanie kremu: serek, cynamon i miód miksujemy do połączenia składników. Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż na pół i przekładamy gotowym kremem. Przechowujmy w lodówce. Dekoracja: w sztywnym papierze lub tekturze wycinamy za pomocą nożyka dowolny motyw, kładziemy na ciasto i w miejscu "dziur" sypiemy cukrem pudrem

Be Fit Be Strong
Kruche tartaletki z sokiem i bitą śmietanką. 115

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Idealnie kruche ciasto, do tego krem na bazie soku pomarańczowego i budyni ( krem nie jest słodki ) i na koniec słodka śmietanka. Wszystko w tym deserze do siebie idealnie pasuje. Zróbcie koniecznie na podwieczorek lub dla gości. Tak naprawdę to nie wymagają dużo pracy, a nie dość, że są pyszne to jeszcze(...)ładnie się prezentują. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 2 żółtka Krem: 2 szklanki soku pomarańczowego od Hortex 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30  % cukier puder do smaku Wykonanie: 1. Ciasto i pieczenie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Izabelawkuchni
Ciasto truskawkowe z galaretką. 177

rozpuszczenia się najmniejszych grudek i także dodajemy do śmietanki. Wszystko dokładnie ubijamy na gładką masę.  Formę w której piekliśmy ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wkładamy wystudzony biszkopt kokosowy i przykrywamy go równą warstwą kremu z bitej śmietany. Odstawiamy do lodówki na 2 godz.  Póki krem tężeje zabieramy się za przygotowanie truskawek i galaretki. Galaretkę truskawkową przyrządzamy(...)wody użyłem 700 ml wody). Galaretkę odstawiamy do lodówki. Po tym truskawki dokładni myjemy i usuwamy szypułki, jeżeli są bardzo wielkie kroimy na mniejsze kawałki.   Ciasto ze stężałym kremem przykrywamy warstwą truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godz. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Tort czekoladowy z wiśniami 227

łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju Krem: 500 g serka mascarpone 250-300 ml śmietanki 30% 200-250 g kremu typu nutella 1/2 szklanki wiśni (z syropu lub nalewki ) Dodatkowo: syrop z wiśni ze słoika wiśnie tarta gorzka czekolada galaretka z czarnej porzeczki 1 galaretka wiśniowa zrobiona wg przepisu na opakowaniu(...)Robimy krem: mascarpone ucieramy z nutellą, na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy. 1/3 ciasta odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy wiśnie. Mieszamy. Krem odkładamy, by stężał. 3. Przekładamy ciasto: dolny blat nasączamy syropem z wiśni, wierzch cienko smarujemy galaretką z czarnej porzeczki. Wykładamy część kremu. Przekładamy kolejnym blatem, nasączamy, smarujemy galaretką i znów kładziemy masę. Przykrywamy ostatnim

Kuchnia domowa Ani
Makowa delicja 202

ubitych białek dodawać po jednym żółtku, dalej ubijając. Mąkę wymieszać z makiem i proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach (22x40cm) Piec ok.30 minut w 180 stop. KREM: Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać śnieżkę, ubijać jeszcze na najwyższych obrotach przez 3 minuty. DEKORACJA(...)Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. PRZEŁOŻENIE CIASTA Na ostudzony biszkopt wyłożyć większą połowę kremu śmietankowego. Przykryć biszkoptem z makiem. Wyłożyć resztę kremu, udekorować dżemem brzoskwiniowym, galaretką. Ciasto posypać mlecznymi drażami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Ciasto marchewkowe z bakaliami i kremem 169

Ciasto marchewkowe z bakaliami i kremem Po tygodniowym urlopie zabieram się ostro za robotę. Wróciłam wypoczęta, pełna nowych pomysłów i wyzwnań. Podpatrzyłam to i owo na innych stołach i na start z biegu na moim stole pojawiło się ciasto marchewkowe z chrupiącymi migdałami, soczystym ananasem, a wszystko pokryte kremem mascarpone i posypane obficie granatem. Idealne ciasto na halloween. Proste, smaczne

na moim stole...
Ciasto z malinową nutką 245

najbardziej smakują mi te prosto z krzaczka, ale gościć będą one teraz w moich śniadaniach, przekąskach i ciastach. I dziś także zapraszam Was na pysznego przekładańca z kremem i galaretką malinową. Ciasto samo w sobie nie jest mocno słodkie, a maliny dodają mu dodatkowego smaczku. Biszkopt: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)bardzo rzadka to wstawiam ją na chwilę do lodówki by lekko zgęstniała, a następnie rozsmarowuję na ostudzonym biszkopcie. Galaretki rozpuszczam w 3/4 litra wody. Na kremie układam maliny, a następnie zalewam je tężejącą galaretką. Ciasto należy schłodzić 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego

Cynamonowe szczęście
CIASTA Z KREMEM 124

Placek czeski Ciasto Marchewkowe 2 Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe Ciasto marchewkowe 1

Biały fartuszek
Biszkoptowo-makowe z wiśniową pianką 132

Pyszne lekkie ciasto, nie za słodkie, takie w sam raz. Moje wykonanie na podstawie przepisu Siostry Anastazji z moimi zmianami. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 8 żółtek

Na Ciasteczkowych Papierach
Malinowy Pocałunek 169

Malinowy Pocałunek- ciasto składające się z prostego, puszystego spodu z równie prostą masą jogurtową z dżemem malinowym (w wersji na zimno) z dodatkiem malin i

Kraina Miodem Płynąca
Kokosek 156

Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao opakowanie budyniu śmietankowego  2 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju płaska łyżka proszku

Świat Ciasta
Krajanka truskawkowa 143

Składniki na ciasto:200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 125

Świat Ciasta
Tartaletki z kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną 152

ciasta kruchego - tartaletki, czyli małe babeczki. Najlepiej smakują z bitą śmietaną, galaretką czy (jak w mojej wersji) z pysznym kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną. Świetnie sprawdzają się na stole z karnawałowymi przekąskami. Składniki (na 6 babeczek): kruche ciasto -70 g miękkiego masła -150 g mąki pszennej -ok. 3 łyżek cukru pudru (30 g) - żółtko - szczypta soli - łyżka wody krem budyniowo(...)mieszamy z proszkiem budyniowym. Gdy mleko zacznie wrzeć, należy zacząć stopniowo wlewać budyń, dokładnie mieszając, tak aby nie powstały grudki. Dodać aromat waniliowy i odstawić do wystudzenia. Krem można dodatkowo zmiksować. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek i szklanką wycinamy koła, którymi wykładamy natłuszczone wcześniej foremki do tartaletek. Ciasto nakłuć widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Kuchnia Ellie
Torcik marchewkowy z musem figowym, najłatwiejszy, najsmaczniejszy 120

musu 110 g (1 szklanka) rozdrobnionych orzechów włoskich     Składniki na krem: 250 g serka Philadelphia – śmietankowy 200 g serka Mój ulubiony 50 miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki    musu figowego             Wykonanie ciasta: Do misy miksera wsypałam suche składniki:   mąkę, cukier, proszek do pieczenia(...)piekarnika na 40 minut. Sprawdziłam patyczkiem czy już się upiekło. Upieczone wyjęłam z piekarnika. Wystudziłam, wyjęłam z foremki i przełożyłam na kratkę do całkowitego wystudzenia.   Kiedy   ciasto stygło zrobiłam krem .   Do misy miksera przełożyłam wszystkie składniki za wyjątkiem musu figowego. Utarłam na gładką masę. Podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam mus figowy.   Zimne ciasto przekroiłam

Kuchnia u Krysi