ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:551/1378)

Tarta z kremem matcha i figami 94

matcha jaką dotychczas piłam. Do tego szybki spód z kruchego ciasta, dwie figi pokrojone w plasterki i niedzielny podwieczorek gotowy. Smacznego :) Tarta z kremem matcha i figami Składniki - proporcje na formę o średnicy 24 cm Ciasto 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 4 czubate łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem budyniowy z matcha(...)formy i brzegi do wysokości około 1 centymetra, a następnie ponakłuwać widelcem. Tak przygotowaną tartę podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.   Przygotowanie kremu Na kilka godzin przed planowanym przygotowaniem tarty gotujemy budyń, jednak zamiast sugerowanych na opakowaniu 750 ml, używamy jednie 550 ml mleka. W 400 ml mleku rozpuszczamy

Cztery Fajery
Tarta bananowa z kremem śmietankowym 155

kawałek mego deseru, leniuchuję na moim "tarasie" z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu!   Składniki kruche ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao krem śmietankowy  330 ml śmietanki 30% 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 3 banany gorzka czekolada(...)cukrem pudrem, dodać kakao, masło i jajko, zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta. Formę na tartę wysmarować margaryną, posypać mąką i wyłożyć na nią ciasto. Dać do lodówki na ok 30 min.  Przygotować krem -  śmietankę ubić na sztywno, pod sam koniec ubijania wsypać cukier i dodać soku z cytryny, schłodzić w lodówce.  Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec

pink envelope
CIASTO INSPIROWANE BATONIKIEM KINDER COUNTRY 388

Kinder Country - jak dla mnie świetnie go imituje - jest pyszne, mocno słodkie i baaaardzo uzależniające :))) Przepis znalazłam na stronie Mniammniam  i zmieniłam tylko sposób przygotowywania kremu, gdyż z wielu opinii tych, którzy ciasto już robili wynikało, że warzyła się dość często kremówka z białą czekoladą. Dlatego tez proponuję wieczór wcześniej roztopić czekoladę osobno w lekko podgrzanej kremówce(...)następnego dnia tylko krótko ubić - wtedy będziecie mieli pewność, że krem się nie zważy. A wracając do ciasta to pokochacie je, jeśli lubicie batonik Kinder Country. To ciasto w stylu Maxi King , które na Blogu jest niezwykle popularne. Ale jak dla mnie Kinder Country, choć przepyszne, nie detronizuje króla :DDD SKŁADNIKI : 150 g herbatników  3,5 szklanki pszenicy preparowanej

Słodko-Słony Świat Ilony
SZARLOTKA KRÓLEWSKA Z CYNAMONOWĄ BEZĄ I KREMEM ŚMIETANKOWYM 419

jednym cieście to co lubię najbardziej - kruchy spód, pieczone jabłka, bitą śmietanę i bezę... Ciasto wyszło pyszne:) Przygotowałam je odrobinkę inaczej niż standadową szarlotkę, ponieważ jabłka nie były w trakcie pieczenia niczym przykryte - żadną kruszonką czy bezą, smakują więc jak najlepsze pieczone jabłka. Krem ze śmietany kremówki i mascarpone oraz delikatnie cynamonowa beza pięknie się komponują z jabłkami, a prażone(...)piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. KREM: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dosyp do niej cukier puder i dodaj mascarpone , a następnie krótko zmiksuj całość. SKŁADANIE CIASTA: Na upieczoną szarlotkę wyłóż równą warstwę kremu.  Bezę bardzo ostrożnie zdejmij z blachy i papieru i delikatnie połóż na kremie.  Płatki migdałowe upraż na suchej patelmni i ostudź. Następnie posyp nimi

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT CZEKOLADOWY Z OWOCAMI 352

pieczenia ( tylko dno) ciasto pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C do suchego patyczka gotowe ciasto studzimy, z ostudzonego ciasta ścinamy wierzch, który kruszymy, następie ciasto przekrawamy na pół Krem: wszystkie składniki powinny być schłodzone śmietanę kremówkę i mascarpone ubijamy na gęsty krem, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ekstrakt wanilii Frużelina: w małym rondlu mieszamy owoce(...)wody) Wykonanie tortu: jeden z blatów umieszczamy na paterze , smarujemy go połową kremu, na który wykładamy parę łyżek frużeliny, przykrywamy drugim blatem którego również smarujemy najpierw kremem , potem frużeliną , wierzch posypujemy okruszkami ciasta i układamy owoce.   Źródło: Książka D. Świątkowska „ Moje wypieki i desery

Słodkie zapomnienie
Torcik wiśniowo-czekoladowy 175

minut. Piec dokładnie 29 minut, gdyż dłuższe pieczenie wysuszy ciasto, zaś krótsze ciasto będzie surowe. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, jeśli suchy patyczek to ciasto jest upieczone. Ciasto wystudzić i rozkroić na 2 części. krem: Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką, cukrem i sokiem z cytryny. Gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając by nie przypalić. Gotować do czasu uzyskania postaci gęstego, jednolitego(...)połową niezbyt słodkiego soku wiśniowego wymieszanego z alkoholem (gdy sok jest za słodki rozcieńczyć go przegotowaną zimną wodą). Następnie posmarować połową konfitury wiśniowej. Krem podzielić na pół i jedną częścią posmarować nasączony i posmarowany konfiturą blat ciasta , przykryć drugim i nasączyć pozostałym sokiem, na wierzch równo rozsmarować konfiturę i na nią pozostały krem. Torcik udekorować kandyzowanymi wiśniami lub według swego

Kuchcik gotuje
Tarta jaśminowa z lekkim kremem waniliowym i truskawkami. 165

którą umieszczamy w naczyniu z zimną wodą. Śmietankę podbijamy, ale nie na sztywno. Powinna zachować lekko lejącą konsystencję. Gdy krem waniliowy   osiągnie temp. poniżej 30 ° C, dodajemy partiami śmietanę i mieszamy łopatką do połączenia. Odstawiamy do lodówki. Zamrożone ciasto rozdrabniamy, ścieramy(...)tarce i wysypujemy nim dno obręczy/formy na tartę. Pozostawiamy na ok. 30 minut, aby odpoczęło. Pieczemy   ok. 10-15 minut w 180 ° C. Studzimy. Na cieście rozsmarowujemy schłodzony krem. Na wierzchu układamy umyte i pokrojone truskawki. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

DominikaDolci
Ciasto Jamajka 119

ciasto jest doskonałe! Kakaowe biszkopty, posmarowane kwaskowatym dżemem, kremem śmietankowym z bananami i galaretką. Ciasto jest nie za słodkie i lekko orzeźwiające, a poza tym bardzo ładnie się prezentuje. Polecam z całego serca 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: śmietanka(...)wylewamy na zastygniętą galaretkę i wkładamy do lodówki, aby się lekko ścięła. Na krem nakładamy drugą część biszkoptu, którą nasączamy pozostałą mieszanką i smarujemy resztą kremu. Na wierzch ścieramy czekoladę na grubych oczkach. Ciasto schładzamy w lodówce. Smacznego :) Przepis znalazłam tutaj:  przyslijprzepis

kulinarne odsłony pati
Tarta malinowa z kremem karpatka 152

leniwe popołudnie. zbliżają się upały. pewnie lody będą w użyciu. tarta malinowa z kremem karpatka. zrobiony z domowych składników Ciasto: szklanka krupczatki ćwierć kostki masła 3 łyżki cukru cukier waniliowy żółtko Zagnieć ciasto z podanych składników i włóż do lodówki na pół godziny. Wyjmij i rozwałkuj. Upiecz ok 20 minut w 180 stopniach. Krem karpatka: szklanka mleka 1 łyżka skrobi(...)Powstanie budyń. Odstaw do ostygnięcia. Zacznij  ucierać masło dodając stopniowo ostudzony budyń. Gdyby się zważyło - a tak nie musi się stać - miej odrobinę wrzątku w pogotowiu. Krem rozprowadź na upieczonym cieście. Udekoruj malinami i cukrem pudrem. Włóż do lodówki

AZgotuj!
Marchewkowe z lekkim kremem 444

Jako że nadal uważam na to co jem, to i ciasta muszą być odpowiednio dobrane. Dzisiejsze marchewkowe nie zawiera silnie alergizujących orzechów, kakao i cynamonu. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 6 jajek 300g cukru kryształu 50g cukru waniliowego 140g dżemu z owoców leśnych 250ml oleju rzepakowego 600g marchwi 30g kokosu 30g płatków migdałowych 100g mieszanki "Słoneczne trio"- żurawina, rodzynki, miechunka(...)góry ścinamy cieniutką warstwę upieczonego ciasta, która posłuży za kruszonkę. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz dżem. Przygotowanym kremem smarujemy jeden blat, przykładamy drugim, smarujemy resztą kremu i posypujemy pokruszonym drobniutko ciastem, które ścięliśmy z wierzchu. Wkładamy do lodówki, by masa dobrze stężała

Kuchnia w czekoladzie
domowy kopiec kreta 394

ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Z wystudzonego ciasta ścinamy wierzch na ok. 2 cm wysokości. Wydrążamy delikatnie miąższ, tak aby pozostał ok. 1,5 cm brzeg ciasta i spód. Wydrążone ciasto kruszymy. składniki na masę: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2/3 łyżki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 70 g czekolady deserowej 3 banany(...)czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż i skrapiamy je sokiem z cytryny. wykonanie ciasta: Na wydrążonym spodzie ciasta układamy banany. Wykładamy „kopiato” krem i całość oblepiamy pokruszonym ciastem. Gotowy Kopiec kreta schładzamy w lodówce. Już po 30 min. możemy podawać

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto 3Bit 139

uwielbiam. Słodką, rozpływającą się warstwę kajmaku oraz gęstą, mocno budyniową masę pachnącą prawdziwą wanilią. Całość pod lekkim, puszystym kremem. Jedyne czego w nim nie lubię to to, że długo każe na siebie czekać. Dla tych którzy się wahają, że ciasto będzie zbyt słodkie i po kawałku przykleją się do sofy… powiem… nic z tych rzeczy. Jest słodko(...)kilka godzin do lodówki. 7) Kiedy ciasto się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą

Fitsweet.me
Rurki z kremem waniliowym 116

keks . Przeglądając ostatnio rożne przepisy natknęłam się na absolutnie niesamowity przepis na rurki z kremem waniliowym. Malutkie, kruche, słodkie rurki nadziane delikatnym waniliowym kremem to super propozycja zarówno na świąteczny jak i sylwestrowy stół! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 500ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 100g masła – musi być wcześniej wyjęte z lodówki by było w temperaturze pokojowej(...)proszek budyniowy i gotujemy by uzyskać gęstą i kremową konsystencję. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy budyń nam ostygnie dodajemy do niego ciepłe masło oraz cukier i dokładnie miksujemy. Krem jest gotowy. Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski wzdłuż dłuższego boku. Każdy pasek nawijamy na foremkę do pieczenia rurek i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą rurkę smarujemy

Życie ze smakiem
Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze 323

przy tym nie wymaga pieczenia, jest proste w przygotowaniu i szybkie. Do przygotowania ciasta potrzebne będą 4 opakowania oreo (po 176g) Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze - Składniki: Spód: 100 g masła 2 opakowania ciastek oreo (bez kremu) (po 176 g) Masa: krem z 3 opakowań oreo (po 176 g) 500 ml śmietanki 30-36% 250 g mascarpone(...)Pieczenia - Najlepsze - Sposób przygotowania: Z 3 opakowań ciasteczek oreo delikatnie usuwamy nadzienie starając się nie ubrudzić białego kremu czarnymi markizami. Krem z ciastek posłuży do przygotowania kremu, a z markiz przygotujemy spód ciasta oraz wierzch. Pozostałe 1 opakowanie pokroimy i dodamy do masy (całe ciastka z kremem) Spód: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2/3 oczyszczonych ciastek (czyli 2 opakowania

Słodka Strona
Tort piernikowy z suszonymi śliwkami 96

foremek. Jedną z foremek wykładamy folią spożywczą od środka i wkładamy tam jeden blat ciasta. Wylewamy na nie tężejąca galaretkę i zakrywamy drugim blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki na noc lub co najmniej 6 godzin. Krem czekoladowy przygotowujemy(...)miksując masło z cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Ciasto wyciągamy z blaszki ciągnąc za folię spożywczą. Smarujemy kremem czekoladowym oraz szprycą nakładamy okrągłe wzorki oraz ozdabiamy paroma suszonymi śliwkami. Boki ciasta można ozdobić zmielonymi piernikami

wysmienity