ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:543/1378)

Ciasto brzoskwiniowe 358

blendera).  Bita śmietana: Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pod sam koniec dodać śmietan-fix i jeszcze przez chwilę miksować. Ciasto: Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć i rozsmarować krem brzoskwiniowy. Na krem wylać tężejącą galaretkę i ułożyć gęsto brzoskwinie pokrojone na małe kawałki. Wstawić do lodówki żeby galaretka stężała z owocami. W tym czasie(...)ozdobić brzoskwiniami. Ja dałam jeden śmietan-fix, ale lepiej jest dać dwa, bo wtedy w trakcie krojenia ciasta nie będą wypadać nam owoce. W trakcie robienia ciasta Przygotowywanie biszkoptu. Wykładanie kremu brzoskwiniowego na biszkopt. Wylewanie galaretki i układanie owoców. Nakładanie śmietany wymieszanej z owocami. Gotowe ciasto

Passions hobbies life
LODOWIEC 153

ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem. Składniki: 2 paczki biszkoptów 3 galaretki 1 kostka masła 1 kostka margaryny ½ l mleka 2 budynie śmietankowe niepełna szklanka cukru 4 żółtka 2 płaskie łyżki żelatyny 3 łyżki kakao(...)układać na dnie tortownicy. Na nie wyłożyć jasną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i masę kakaową. Wierzch polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Boki ciasta obłożyć rurkami z kremem.    Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która

Słodki Zakątek
Pocałunek murzyna 657

dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę, sodę i wlewamy ocet. Ciasto dzielimy na 3 równe części, jedną pozostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy kakao, a do trzeciej bakalie. Pieczemy każdą część oddzielnie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 170 st. C przez ok 15-20 minut. Krem: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 masło 2 łyżki mąki

Cynamonowe szczęście
Ciasto orzechowe cappuccino 665

przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia-miksujemy,dodajemy zmielone orzechy i wodę oraz olej-miksujemy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem i pieczemy do suchego patyczka około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni Studzimy i kroimy na dwa spody KREM 2,5 szklanki mleka wlewamy do garnka i stawiamy na gazie. W osobnym naczyniu miksujemy ze sobą(...)studzimy. W misce ucieramy masło lub margarynę na puch i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu,na koniec dodajemy kawę cappuccino. (przed dołożeniem kawy można odłożyć sobie trochę kremu do dekoracji) Spód ciasta ponczujemy (składniki ponczu mieszamy ze sobą) wykładamy krem i przykrywamy drugim spodem Ponczujemy. Polewa składniki na polewę dajemy do miski -najlepiej szklanej lub metalowej i umieszczamy nad garnkiem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto czeskie / miodownik / grysikowe 531

Dziś mam dla Was przepis na ciacho , które chyba wszyscy znają. Jest to ciasto czeskie , zwane też miodownikiem albo ciastem grysikowym. Przepyszne blaty miodowe przełożone kremem smakują najlepiej n drugi a nawet trzeci dzień , kiedy to smaki dokładnie się ze sobą ” przegryzą”. Słodkie, ale absolutnie nie zapychające … delikatne … mięciutkie … przepyszne!!! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka(...)ciasto kolejnym blatem, smarujemy warstwą powideł i wykładamy pozostałą masę. Kładziemy trzeci blat, dociskamy i następnie polewamy czekoladą. Odstawiamy do „przegryzienia” PS. do kremu śmiało można dodać kilka łyżek soku cytrynowego – ciasto będzie bardziej orzeźwiające. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto cappuccino z kokosową wkładką wg Siostry Anastazji 722

jakiegoś czasu chodziło za mną jakieś kawowe ciasto. Gdy dostałam do przetestowania przyprawy a wśród nich cappuccino, wiedziałam, że nadszedł czas by upiec to ciasto:) Zrobiłam więc czekoladowy biszkopt oraz krem maślany o smaku kawowym, przełożone warstwą kokosową. Całość wieńczy odrobina śmietanki i startej czekolady.  Inspiracja Biszkopt: 6 jajek,  120g mąki pszennej,  180g cukru, czubata łyżka kakao(...)Pierwszy blat biszkoptu nasączyć kawą, wyłożyć połowę kremu, przykryć plackiem kokosowym. Rozsmarować resztę kremu, przykryć drugim biszkoptem. Nasączyć resztą kawy.  Wierzch: szklanka śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  50g mlecznej czekolady.  Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać startą czekoladą. Schłodzić. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 535

Tort który zachwycił wszystkich moich domowników, zniknął zanim zdążyłam się nacieszyć jego smakiem. Dla mnie ciasto idealne, krucha beza, orzechowo-czekoladowy krem i kwaśne powidła. Po prostu niebo w gębie. Ciężko się od niego oderwać. Mój mąż, który zazwyczaj umie zapanować nad "słodyczowym" głodem przy tym torcie zrezygnował z talerzyka i podjadał go widelcem prosto z formy J Ciasto oczywiście

Mania Gotowania
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi 1003

dodajemy startą na tarce czekoladę, mieszamy szpatułką. Jeden z blatów układamy na paterze. Nasączamy go kawą lub likierem kawowym. Rozprowadzamy połowę powideł. Następnie wykładamy mniej więcej połowę kremu śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem ciasta, który również nasączamy i smarujemy powidłami. Wykładamy drugą część kremu (kilka łyżek można zostawić do obłożenia boków tortu). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, delikatnie go nasączamy. Boki tortu

Smaki Na Talerzu
Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 126

Składniki : Ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 20 dkg masła lub margaryny 6 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 l dojrzałych czerwonych porzeczek Pianka kokosowa : 6 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 30 dkg wiórków kokosowych Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka(...)łyżce przestudzony budyń. Gotowy krem wyłóż na jedno z upieczonych wcześniej ciast, rozsmaruj po całej powierzchni. Drugie ciasto delikatnie wyjmij z blaszki i połóż na kremie, lekko przygnieć. Możesz położyć na cieście deseczkę i lekko ją przygnieść tak, aby cisto nie popękało. Gotowe ciasto wstaw do zimnego pomieszczenia na przynajmniej 3 godziny. Następnie ciasto pokrój na kwadraty lub prostokąty. Każdy

Przepisy i porady kulinarne
Rolada czekoladowa z kremem waniliowym 452

Klasyczna rolada czekoladowa z pysznym waniliowym kremem. Proste, a jednocześnie efektowne ciasto na Boże Narodzenie. Czekolada na święta to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Nie muszę pytać moich dzieci jakie ciasto upiec upiec na święta. Wiem co odpowiedzą, ciasto czekoladowe . Rolada czekoladowa ozdobiona czekoladowym kremem, obficie posypana kakao, sproszkowaną lukrecją i czekoladowymi wiórkami to marzenie. Słodycze z lukrecją są bardzo popularne(...)syropem i śmietanką. Wymieszaj wszystko do połączenia. Posmaruj roladę ganache. Wymieszaj kakao z lukrecją i posyp równomiernie ciasto. Pokrój czekoladę w wiórki i posyp wierzch rolady. Wstaw do lodówki na godzinę. Pokrój roladę na grube krążki.   The post Rolada czekoladowa z kremem waniliowym appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
EKLERY Z KREMEM BUDYNIOWYM 151

Pyszne, domowe eklerki. Szybkie do zrobienia z ciasta parzonego, można przełożyć je kremem budyniowym albo bitą śmietaną. Polecam :) Składniki na ciasto parzone: * 1 szklanka mąki pszennej * 1 szklanka wody * 125 g masła * 4 jajka * krem budyniowy  (przepis tutaj) Wykonanie: W garnku zagotować wodę z masłem, zmniejszyć ogień. Gdy masło całkowicie się rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszać ciasto(...)piec około 25-30 minut. Wystudzić na kratce. Przekroić wzdłuż na pół i przełożyć kremem. Można udekorować polewą czekoladową ( czekolada gorzka bądź gorzka z mleczną pół na pół rozpuszczona w kąpieli wodnej z odrobiną masła).  Z tego samego przepisu na ciasto parzone można też upiec ptysie, groszek ptysiowy i karpatkę. Jak widać u mnie polewa

Zrób to smacznie
Podsumowanie roku 2014 a także 10 najpopularniejszych wpisów! 125

nawiązałam współpracę z "Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy - osłodziłam Wam życie :) Oto 10 najpopularniejszych wpisów na moim blogu: 1. Bardzo łatwy krem do babeczek  2. Ciasto toffi z prażonym słonecznikiem  3. Waniliowy krem do dekoracji babeczek 4. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 5. Ciasto czeskie 6. Ciasto "Poezja" 7. Banoffee - ciasto

Mania Wypiekania
przekładany jabłecznik mojej Babci 129

cukru (lub więcej w zależności od kwaśności jabłek) 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka soku z cytryny na krem budyniowy: 450 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru łyżka kakao 200 g masła 3 łyżki startych orzechów włoskich Składniki ciasta półkruchego zagnieść szybko i podzielić na połowę. Jedną częścią wyłożyć blaszkę wyścieloną papierem. Drugą część umieścić w lodówce. Blaszkę(...)pozostałym mleku. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć najpierw samo a następnie dodawać po łyżce budyniu. Krem podzielić na połowę. Do jednej części dodać kakao i orzechy. Na wystudzone ciasto jabłkowe rozsmarować krem kakaowy, przykryć biszkoptem i posmarować białym kremem. Wierzch można posypać kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Malinowa chmurka 1506

wody) 3,5 szklanki gorącej wody Składniki na krem ś mietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto,formujemy w kulkę i schładzamy(...)zacznie gęstnieć dosypujemy cukier i dodajemy mascarpone.Uważajcie ,żeby nie ubijać za długo ,żeby się nie zważyła.    Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce. Kroić, podawać. Ciasto kroi się lepiej po nocy w lodówce (beza nie stawia

Swojskie jedzonko
Galette des Rois - francuska tarta migdałowa na Święto Trzech Króli 171

Jestem pewna, że taki właśnie wypiek króluje dziś na wszystkich stołach w północnej Francji, skąd wywodzi się zwyczaj jego przygotowywania. Ta pyszna tarta wypełniona słodkim, maślano-migdałowym kremem należy do rodziny ciast upamiętniających przybycie Trzech Króli do Betlejem i wiąże się z nią przemiły rodzinny rytuał, o którym opowiem Wam poniżej. P.s. Czy wiedzieliście, że tradycja przygotowywania wypieków specjalnie(...)sprzedawanego w rulonie), rozłóż ciasto z obu opakowań na stolnicy. Przykładając do ciasta duży talerz wytnij z niego dwa koła. Usuń niepotrzebne kawałki ciasta. Przełóż jeden z placków na arkusz papieru do pieczenia. Wyłóż na niego krem, zachowując 2,5 cm. odstęp od brzegu. Wciśnij do nadzienia fasolkę, figurkę lub migdał umiejscawiając ją raczej przy brzegu ciasta (inaczej natrafisz

Chilli Czosnek i Oliwa