ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:547/1378)

Bezglutenowy tort z czereśniami 145

równe blaty. Na paterę nałóż połowę masy czereśniowej i ok. 1/3 przygotowanego kremu. Przykryj kolejnym blatem i  nałóż resztę masy czereśniowej i połowę z pozostałego kremu. Przykryj ostatnim blatem ciasta, lekko przyciśnij. Posmaruj pozostałym kremem. Tort z wierzchu i po bokach udekoruj  bitą śmietaną, płatkami migdałowymi, ozdób czereśniami oraz posiekaną czekoladą. Tort wstaw do lodówki na kilka godzin

Kuchnia bezglutenowa
Mazurek z kremem cytrynowym - lemon curd 136

Słodki mazurek, a jednocześnie orzeźwiający dzięki dużej ilości kremu cytrynowego. Smakuje cudownie! Składniki: (dwa ciasta) 370g masła w temperaturze pokojowej 370g mąki krupczatki 160g cukru pudru 120g migdałów w płatkach 6 ugotowanych żółtek 1 surowe żółtko skórka z jednej cytryny szczypta soli Lukier 1 białko 180g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Krem cytrynowy 100g zimnego masła minimum(...)wystudzenia. Lukier Białko mieszamy z sokiem, dodajemy cukier puder i mieszamy przez kilka minut do uzyskania gęstego i białego lukru. Pędzelkiem nakładamy lukier i ozdabiamy ramkę ciasta. Zostawiamy, aż lukier zastygnie. Krem cytrynowy Masło kroimy w drobną kostkę i odkładamy do lodówki. Do rondla wbijamy jajka, roztrzepujemy z żółtkami, dodajemy cukier i skórkę z cytryn. Wyciskamy sok z cytryn, usuwamy

Gotowanie i blogowanie
Miodownik z kremem z kaszy manny ( STEFANKA ) 691

Ciasto ” Stefanka ” znajdziecie również pod nazwą miodownika z kremem z kaszy manny. Stefanka to nic innego, jak nasze tradycyjne kruche ciasto, tyle że z dodatkiem miodu. Miodowe blaty przełożone kremem z dodatkiem kaszy manny, potrzebują 1-2 dni, by zmiękły, ale smak ciasta od razu po spróbowaniu, wynagradza te dni oczekiwania Artykuł Miodownik z kremem z kaszy manny

NiePieprz.pl
Tort szpinakowo- truskawkowy 171

pokochałam miłością bezgraniczną i bezwarunkową. Nie mogło go więc zabraknąć w moim urodzinowym torcie. W połączeniu z kremem truskawkowym i białą czekoladą był obłędny w smaku i zachwycał wyglądem. Do powtórzenia na pewno! Składniki n a tortownicę o śr 16cm   Ciasto szpinakowe:  180g szpinaku baby 3 jajka 1/3 szklanki oleju sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki cukru kryształu(...)pozostałe ciasto dzielimy np nitką na 3 części.  2. Krem: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Truskawki (rozmrożone) miksujemy i powoli, po jednej łyżce dodajemy do kremu. Gotowym przekładamy krążki ciasta i boki tortu.  3. Polewa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, pod koniec dodajemy śmietankę. Gotową polewę wylewamy na wierzch tortu i delikatnie rozprowadzamy. Posypujemy kolorowymi perełkami

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami 98

niejednokrotnie gościł w naszych domach Niski, puszysty biszkopt, krem o lekko alkoholowym smaku, soczyste czarne porzeczki i galaretka. Łatwy w przygotowaniu, szybki w zjedzeniu Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami to pyszne ciasto, które polecam dorosłym   Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm   SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki cukru kilka kropli aromatu cytrynowego 2 czubate łyżki mąki(...)minut ( do suchego patyczka ). Po upieczeniu ciasto wyjąć i wystudzić, następnie oddzielić obręcz od biszkoptu, ciasto wyjąć, usunąć papier. Ciasto ponownie przełożyć do formy i zapiąć obręcz tortownicy. Sok z cytryny wlać do wody, wymieszać, posłodzić i nasączyć biszkopt. Krem - z budyniu w proszku, podanej ilości mleka i cukru ugotować budyń, zakryć folią spożywczą i wystudzić. Masło w temperaturze pokojowej

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 271

Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 622

Ostudzony biszkopt przekrajamy wzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tarta czekoladowa z truskawkami 123

łyżki zimnej wody 2 łyżki kakao szczypta soli   Na krem czekoladowy: 250ml śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 200g truskawek kilka łyżek tężejącej galaretki truskawkowej   Wykonanie:   Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy, nakłuwamy widelcem(...)Następnie ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi, pieczemy około 15 minut w 180 stopniach, zdejmujemy obciążenie i dopiekamy jeszcze 15 minut. Ciasto odkładamy do wystudzenia.   Krem czekoladowy: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy lekko ciepłą czekoladę i miksujemy na jednolity krem.   Krem wykładamy

Smak mojej kuchni
Rurki z waniliowym kremem patissiere z kolorową posypką 113

Przepis na ciasto już podawałam w innym przepisie. Jednak rurki lubię nadziewać różnymi kremami. Tym razem wypełnione najlepszym waniliowym kremem (creme patissiere). Składniki na ciasto podstawowe: 400 g mąki pszennej 1 jajo 2 łyżeczki octu szczypta soli  200ml wody Składniki na ciasto maślane: 500g masła lub margaryny 100g mąki do podsypania           Składniki na krem(...)duży kwadratowy placek o grubości ok 3mm. Wyciąć radełkiem długie paski, które nawijamy na metalowe rurki. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy niewielką ilością cukru. Piec w temp 180 o C przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena.  , Krem waniliowy : Mleko zagotować razem z laską wanilii. Żółtka i cukier utrzeć do białości na puszysty krem. Następnie dodać obie

Słodki Zakątek
Pani Walewska 464

wpadło Wam ani odrobiny żółtka bo się białko nie ubije. Pianę dzielimy na pół i również równomiernie rozprowadzamy ją na obu ciastach po równo. Oba ciasta pieczemy po 40 minut w temperaturze 175oC Krem: Z dwóch szklanek mleka zostawiamy pół szklanki, pozostałe zagotowujemy z cukrem. Do zostawionego mleka wsypujemy budyń razem z dodatkową łyżką z drugiego op, łyżką mąki oraz(...)Całość miksujemy i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy energicznie do zgęstnienia. Ściągamy z pieca i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Gotowym kremem smarujemy jedną z połówek ciasta i zręcznie nakładamy na nią drugą część ciasta. Gotowe ciasto odstawiamy przynajmniej na 2h w chłodne miejsce aby krem stężał i dopiero wtedy je kroimy Na koniec

Mechanik w kuchni
Napoleonka 112

dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciacho, na napoleonkę:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (kupiłam w Biedronce); Składniki na krem: 1,5 l mleka; 300 g cukru kryształu; 3 cukry waniliowe;  90 g mąki pszennej; 180 g mąki ziemniaczanej; 6 żółtek; Ponadto: cukier puder do posypania ciasta; Wykonanie: Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i razem z papierem pergaminowym przełożyć

In my kitchen
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 237

zróbcie tylko ciasto – jego kawałek świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone – tu już trochę pogrzeszymy, bo oprócz białka, serek zawiera sporo tłuszczu – 13 g w 100 g Wykonanie CIASTO Pomidory oczyść z części przy ogonkach(...)wszystkie składniki na gładką masę. Masę podziel na 2 części. Ciasto po wystudzeniu przekrój na pół. Połowę masy rozsmaruj na połowie ciasta, przykryj je ciastem, lekko dociśnij i rozsmaruj pozostałą masę. Całość oprósz kakao. Składniki KREM 100 g serka śmietankowego typu Philadelhia 250 g mascarpone 50 g cukru pudru   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage

Eat me! Fit me!
1554. Góra lodowa 333

Fajna nazwa ciasta..a ciasto jest proste do zrobienia...i co najważniejsze pyszne..Pomysł na takie ciasto podpatrzyłam w  Domowej Cukierence. ..Ja zamiast kremu karpatkowego zrobiłam sama krem budyniowy z mąki...no i miałam końcówkę kakao..więc ciasto i polewa nie są tak ciemne jak u Klementynki.. 5 jajek  1 szkl. mąki  1 szkl. cukru(...)proszku ( 2 szklanki). Masę podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao, do drugiej jeszcze dwie łyżki mleka w proszku. ( będą dość płynne) Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na połowę, obie części naponczować. Krem karpatkowy podzielić na połowę, przełożyć nim biszkopt i posmarować wierzch. Biszkopty pokroić na połowę, układać na kremie. Masy z mleka w proszku na przemian wlewać łyżką między

Moje domowe kucharzenie
"Łabędzi Puch" 144

należę do takich osób jak tylko znalazłam ten przepis musiałam koniecznie go wypróbować. I przyznam, że bardzo się polubiliśmy. Kokosowa masa, dżem z czarnej porzeczki sprawiający, że ciasto nie jest za bardzo słodkie a to wszystko pod posypką z chrupiących wiórków kokosowych.  Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu(...)dodajemy cukier i wiórki, mieszamy aż wiórki zarumienią się na złoty kolor. Biszkopt przekroić na pół, pierwszy placek smarujemy dżemem, wykładamy 3/4 masy. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy resztą kremu. Na wierzch wykładamy posypkę i delikatnie "przyklepujemy

Słodka Kraina Wypieków