ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:545/1378)

Tartaletki z truskawkami 162

Pewnie część osób obraża użycie przez blogera gotowych tartaletek z supermarketu ale no cóż nie zawsze mam czas i siłę na robienie samemu ciasta:) Do gotowych tartaletek zrobiłam krem(...)serka mascarpone i dodałam pokrojone truskawki wymieszane z konfiturą malinową, do ozdoby bezy, które uwielbiają dzieci i gotowe. Smakują wspaniale zwłaszcza na drugi dzień kiedy ciasto nieco zmięknie od kremu ... pychota:) Inspiracją dla mnie był przepis na tartą z truskawkami na blogu  Kwestia Smaku Składniki :   TARTALETKI KREM MASCARPONE : 1/2 kg sera mascarpone, schłodzonego 5 łyżek cukru

cucinare
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 149

posmarowanej masłem i obsypanej bułka tartą. Pieczemy w piekarniku nagranym do temperatury 180°C przez około 40 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Krem: 1. W niedużej misce za pomocą miksera ubijamy miękkie masło z cukrem(...)pudrem do uzyskania białej, puszystej masy. 2. Dodajemy porcjami twarożek wcześniej przemielony przez maszynkę do mielenia lub przetarty przez sitko i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudzone ciasto smarujemy po wierzchu kremem, dekorujemy płatkami migdałów lub posypujemy cynamonem. Smacznego

W kuchni Katie
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 226

posmarowanej masłem i obsypanej bułka tartą. Pieczemy w piekarniku nagranym do temperatury 180°C przez około 40 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Krem: 1. W niedużej misce za pomocą miksera ubijamy miękkie masło z cukrem(...)pudrem do uzyskania białej, puszystej masy. 2. Dodajemy porcjami twarożek wcześniej przemielony przez maszynkę do mielenia lub przetarty przez sitko i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudzone ciasto smarujemy po wierzchu kremem, dekorujemy płatkami migdałów lub posypujemy cynamonem. Smacznego

W kuchni Katie
Ciasto „Coca-cola” 524

smaku inne niż wszystkie jakie jadłam do tej pory. Idealnie komponuje się z kremem, który również zasługuje na uznanie. Proporcje są idealne i taki też jest ten krem. Przynajmniej dla mnie:) Ciasto (tortownica 20 cm): 200g mąki tortowej 250g drobnego cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 1 duże jajko 125ml maślanki (temp. pokojowa) 175ml Coca Coli(...)następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz śmietan-fix. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu (zbyt długie miksowanie rozrzedzi mascarpone). Gotowym kremem przekładamy oba blaty. Część kremu rozprowadzamy na wierzchu, po czym obsypujemy okruchami ciasta. Dla chcących skorzystać z oryginalnej polewy, podaję przepis: Masło, coca colę i cukier podgrzewamy na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Nie gotujemy. Dodajemy kakao

Smaki Na Talerzu
Kajmakowo-czekoladowy przekładaniec 152

Przekładaniec z chrupiącymi herbatnikami, kremem budyniowym o smaku czekoladowym, kajmakiem, bitą śmietaną i orzeźwiającym dżemem porzeczkowym. Takie połączenie smaków sprawia, że ciasto świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki. Składniki: 200g herbatników jasnych  Petit Beurre 200g ciemnych herbatników Petit Beurre 280g dżemu porzeczkowego 280g masy kajmakowej 50g mlecznej czekolady złota posypka Krem budyniowo(...)dżem porzeczkowy, drugą ciemną warstwę herbatników, krem budyniowo-czekoladowy , wyłożyć trzecią-jasną warstwę herbatników, posmarować masą kajmakową, wyłożyć czwartą-warstwę jasnych herbatników, a na końcu wyłożyć krem śmietanowy i dokładnie wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą na tarce o małych oczkach czekoladą. Udekorować według uznania

Szalona Kuchnia Eweliny
Kostka alpejska 224

Ostudzić. Poncz: 3 łyżki soku z cytryny,  3 łyżki rumu,  250g konfitury z czarnej porzeczki.  Sok z cytryny wymieszać z rumem, ponczem nasączyć ciasto. Posmarować konfiturą i wstawić do lodówki. Krem: 533 g kajmaku,  250g masła,  2 łyżki bardzo mocnej zaparzonej kawy,  5 łyżek ajerkoniaku, 300g bez.  Miękkie masło utrzeć na puszystą masę

Z miłości do słodkości
2 urodziny bloga i ciasto miodowe z jabłkami / Honey apple cake 157

tutaj zaglądacie i za wszystkie maile i komentarze, które motywują mnie do dalszego działania. W związku z rocznicą, przedstawiam dziś przepis na przepyszne, korzenne ciasto miodowe z jabłkami i kremem z serka śmietankowego. Polecam! Scroll down for recipe in English Ciasto miodowe z jabłkami (8-10 porcji) Składniki na ciasto: 440 g mąki uniwersalnej 1 łyżka proszku do pieczenia(...)masłem , po czym dodawaj miód aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka, odstaw masę do schłodzenia i na pewno zgęstnieje. Przekrój ostudzone ciasto na 3 równe dyski. Wyłóż na pierwszy 1/3 kremu z serka śmietankowego i 1/2 jabłek. Połóż na to drugi dysk i ponownie wyłóż 1/3 kremu i resztę jabłek. Umieść na nich trzeci dysk

karmelowy
Ciasto mleczna kanapka + film 117

Ciasto mleczna kanapka to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem, który z pewnością dobrze sprawdzi się na domowych przyjęciach. Deser świetnie smakuje w towrzystwie popołudniowej kawy, będzie ciekawym pomysłem na podwieczorek. Rozpływający się w krem mleczny z serkiem mascarpone idealnie komponuje się z kakaowymi blatami tworząc wyśmienity efekt smakowy.     składniki na formę 28 x 22 cm 150 g cukru(...)wszystko dokładnie miksujemy, na końcu do masy mlecznej dodajemy serek mascarpone i całość razem łączymy. Jedną połowę ciasta wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na blat ciasta przekładamy mleczny krem i dokładnie go rozprowadzamy. Wierzch przykrywamy drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.   Artykuł Ciasto mleczna kanapka + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWO- ORZECHOWE 106

Świąteczne ciasto marchewkowe jest wyjątkowo smaczne, dodatek marchewki, jabłek i orzechów sprawia że jest zdrowe i bogate smakowo. Przełożone kremem zaspokoi niejednego łasucha. SKŁADNIKI :   4 duże jajka 1/2 szklanka oleju 1/2 szklanka cukru 400 g marchewki  1/2 szklanka orzechów włoskich 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 jabłko(...)temperaturze 180 % C. Śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, wsypujemy śmietanfix, dodajemy Mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasto przecinamy na dwie połówki. Przekładamy kremem, dekorujemy orzechami i ciasto gotowe. Podajemy schłodzone. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kolorowe Ciasto z Truskawkami Serowe z Galaretką 851

Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolorowe Ciasto z Truskawkami Serowe z Galaretką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 120ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 700g gotowego sera na sernik w temperaturze pokojowej 600g waniliowego(...)jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 3. Do mąki dodać proszek do pieczenia, wymieszać i przesiać na jajeczną masę. Dokładnie wymieszać szpatułką, patrz FILM . Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia, papier ma troszkę wystawać poza blaszkę. Ciasto wyrównać i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika

Mała Cukierenka
Przepis #188 FIT Kopiec Kreta - bez glutenu 259

Witajcie, czekoladowy biszkopt z bananami i puszystym kremem czyli Kopiec Kreta.  Znane i popularne ciasto oryginalnie z kremem z bitą śmietaną, którą zamieniłam na ser mascarpone (ale może być ricotta lub inny). Biszkopt zrobiłam z mąki kukurydzianej dzięki czemu powstał Kopiec Kreta w odchudzonej i bezglutenowej wersji:) Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal(...)Następnie dodajemy żółtka - po każdym dokładnie miksując. Pod koniec dodajemy nasze słodzidło. Ponownie miksujemy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą oraz kakao. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia. Masa Ser miksujemy z dodatkiem jogurtu. Następnie dodajemy nasze

Health-Fit-Life
Tort czekoladowo-śmietankowy z owocami 309

już skończył, śmiało możecie zastąpić je innymi owocami, które o tej porze roku są łatwo dostępne na straganach i wyczarować z nich to cudo:) Ciasto jest wilgotne i bardzo kakaowe, wraz z cudownym śmietankowym kremem i owocowym żelem stanowi wspaniałą całość i jestem pewna, że nie poprzestaniecie na jednym kawałku... Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków. SKŁADNIKI NA CIASTO CZEKOLADOWE(...)około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmij od razu z piekarnika i ostudź.  Z wystudzonego ciasta odetnij wystającą górną część i pokrusz. Resztę ciasta przekrój wzdłuż na pół. KREM: Wszystkie składniki na krem muszą być wcześniej dobrze schłodzone w lodówce.   W naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywno. Dodaj do niej po łyżce mascarpone i ubij

Słodko-Słony Świat Ilony
WIŚNIOWY POEMAT 158

Nasączamy herbatą. Ciasto kruche: masło siekamy z mąką, dodajemy resztę składników, szybko zagniatamy ciasto, przekładamy na formę, pieczemy w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciasto nasączamy herbatą. Krem cytrynowy: 1/4 szkl. mleka odlewamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. W 1/4 szkl. mleka rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka, zagotowujemy. Budyń studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń(...)oraz sok z cytryny. Krem krówka: miękkie masło powoli ucieramy dodając masę krówkową. PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt smarujemy masą krówkową, nakładamy ciasto kruche, smarujemy masą cytrynową (1/3 odkładamy), układamy wiśnie, dociskamy, przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy resztą masy cytrynowej, polewamy polewą i posypujemy posypką. Do ozdobienia ciasta użyłam wiórek truskawkowych, które można zamówić w sklepie internetowym  CUKIETERIA . Zapraszam do odwiedzenia strony

słodki bratek
Czekoladowo - Śmietankowe 205

Przełóż do niej ciasto. Włóż do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut , góra-dół. Dla pewności sprawdź ciasto suchym patyczkiem przed końcem pieczenia i w razie potrzeby wydłuż pieczenie o 5 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Gdy już ciacho jest zimne zrób krem : - 400-500 g śmietany kremówki - trochę więcej niż pół szklanki cukru pudru(...)cukier wanilinowy - 1 śmietan fix opcjonalnie , jeżeli ciasto ma postać kilka dni. Śmietanę z cukrem i cukrem wanilinowym(+ śmietan fix)ubij na sztywno, bardzo sztywno. Ciasto przekrój wzdłuż na pół i przełóż kremem.  Po czym przykryj i obłóż całe ubitą śmietaną. Wykrój kawałek i delektuj się delikatnością czekoladowo - śmietanową. Przechowuj w lodówce. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Tarta jogurtowo- truskawkowa 136

Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana Mister Ron   Krem II: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 125ml mleka skondensowanego słodzonego(...)mieszając na ok 2 minuty. Po tym czasie mieszamy na gładki krem czekoladowy, który wylewamy bezpośrednio na tartę wyciągniętą z piekarnika. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.  3. Krem II: W momencie chłodzenia ciasta na tartę przygotowujemy sobie truskawki: Blendujemy i zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku, mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy (choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie

Kuchnia w czekoladzie