kokosa. Ciasto jest pyszne, mocno marchewkowe i oczywiście zdrowe! Kiedyś już publikowałam podstawowy przepis na ciasto marchewkowe z użyciem mąki orkiszowej z opcją wykonania go z pysznym kremem cynamonowym. Składniki na ciasto: – ok. 200g marchewki (2 spore sztuki) – 90g wiórków kokosowych – 60g orzechów pekan – 50g orzechów włoskich – 3 jajka – 2 łyżki masła orzechowego(...)umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. W międzyczasie możemy przygotować polewę. Wiórki mielimy na krem (masło kokosowe), dodajemy roztopione masło/olej kokosowy i miód. Ciasto studzimy, nakładamy na wierzch polewę i resztę pekanów (całych lub posiekanych na kawałki). Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki pochodzi z serwisu Just
Be Fit Be Strongzrobi się bardzo jasna i zgęstnieje – około 5-6 minut. I już – krem gotowy! Niczego więcej z nim robić nie trzeba. Wyłóżcie krem na naszykowany owsiany spód, zasypcie resztą kruchej masy i delikatnie ją dociśnijcie. Ciasto pieczemy w już nagrzanym piekarniku 25-30 minut, aż wierzch lekko się zezłoci(...)Wyjmujemy je z piekarnika i dajemy ostygnąć około pół godziny. Po tym czasie kroimy je w równe kwadraty lub prostokątne batoniki i schładzamy całość w lodówce. Podajemy schłodzone- krem stwardnieje, a ciasto będzie ultrakruche. Kruchutkie i wyraziste, idealne do herbaty z imbirem. Jeśli jeszcze Wam mało słodkości, możecie je podać z lodami i bitą śmietaną. SKŁADNIKI 170g mąki pszennej ½ łyżeczki
Karo in the Kitchenłyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 2 łyżki śmietany 200 gram margaryny 350 gram powideł śliwkowych 1 puszka masy kajmakowej krówkowa Masa jogurtowa: Krem jogurtowy do tortów lub ciast Dr. Oetker 150 gram jogurtu 250 ml. mleka ŚmietanFix Polewa: tabliczka czekolady 2 łyżki śmietanki Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy ciasto(...)mieszamy zamiast śmietanki możemy użyć masła. Upieczony spód przekładamy z powrotem do blachy nakładamy masę korówkową następnie powidła śliwkowe. Przykrywamy drugim spodem. Na wierzch przekładamy krem jogurtowy i przykrywamy ostatnim plackiem. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową
NaKońcuJęzykaoblewając ciasto polewą czekoladową albo... teściowej polewając je tężejąca galaretką galaretką :D Składniki (duża blaszka): Biszkopt: 150 g mąki 100 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt makowo-kokosowy: 200 g cukru 3/4 szklanki maku 100 g wiórek kokosowych 6 białek Krem: 350 ml mleka(...)mleko z żółtkami, zagotować i wystudzić. Masło ubić na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu i zmiksować na gładką masę. Ostudzony biszkopt posmarować dżemem, przykryć ciastem makowo-kokosowym, na to wyłożyć krem, nasączone biszkopty, każdy udekorować rodzynką, polać rozpuszczoną i wymieszaną z masłem czekoladą. Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO!!! Inspired by http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/02/cycki-murzynki.html
Malinowo w kuchnicukrem na sztywno. Kolejno dodawać żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 25x36cm. Piec około 20-25 minut w temp. 175st. Ostudzić. Krem: 2 i 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 125g masła lub margaryny, 3-4 żółtka(...)sztywno, dodać śmietan-fiksy. Na zimny biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to herbatniki. Rozsmarować karmel i wyłożyć krakersy. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościOdkąd pamiętam uwielbiałam małe kuleczki obtoczone w kokosie z pysznym kremem i orzechem w środku. Moja mam na wyjątkowe okazje zawsze robiła ciasto "Raffaello". Mimo, że jest kaloryczne.. Nie ma co oszukiwać krem składa się z śmietany 36% i białej czekolady, ale czasem można pozwolić sobie na odrobinę rozpusty. Składniki: *Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru(...)masy, rozprowadzamy i przykrywamy drugą połową ciasta. Wykładamy 1/4 masy, rozprowadzamy. Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe, żeby delikatnie się zarumieniły. Posypujemy nimi górę ciasta. Jeżeli robiliście w okrągłej blaszce można po przełożeniu biszkoptu kremem wyjąć go z formy, boki i górę posmarować kremem i posypać na górze i bokach płatkami. Tak zrobione ciasto może służyć również jakoś tort
Piekę, bo lubiętych, którzy nie dysponują długim czasem na zabawę w kuchni. Rurki mogą być nadziewane różnymi kremami wg własnych upodobań. Poniżej przedstawiam wersję z kremem czekoladowym. 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego cukier masło do wysmarowania foremek Krem czekoladowy: 250 ml śmietanki 30-36% 50g ciemnej czekolady (*) 50g masła cukier puder do smaku (**) Ciasto pociąć na paski(...)grubości 1,5-2 cm. Foremki do rurek (***) dokładnie wysmarować masłem. Na każdą nawinąć pasek tak, aby ciasto nachodziło na siebie i z obu stron była odrobina wolnego miejsca. (Bez różnicy, z której strony zaczniemy. Osobiście wolę od strony grubszej.) Nawinięte rurki schłodzić w lodówce (około 10 minut). Po tym czasie dokładnie obtoczyć w cukrze i ułożyć na blasze wyłożonej
Di gotujePrzepyszne, rozpływające się w ustach ciasto z jabłkami, kremem i domową polewą. To pewniak na wszelakie spotkania świąteczne i rodzinne, zawsze smakuje, jest podzielne i ładnie się kroi. Jak większość ciast najlepiej przygotować je dzień wcześniej i koniecznie przechowywać w lodówce. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao(...)mleko i ugotować budyń, wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem. Krem wyłożyć na warstwę jabłkową. Na kremie ułożyć biszkopty. Przygotować polewę: masło, cukier puder, kakao zagotować mieszając. Dolać wrzątek i olej. Mieszać chwilę aż polewa zacznie gęstnieć i wylać ją na ciasto. Pospać kokosem. Odstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakrem toffi Dr. Oetkera 1 krem czekoladowy Dr. Oetkera 2 szklanki mleka 1,mały słoiczek dżemu malinowego(...)stopni do suchego patyczka . Zimny biszkopt przeciąć na pół . Posmarować połową dżemu malinowego. Krem toffi ubijamy w szklance mlek , czekoladowy również w szklance mleka. Na dżem wykładamy krem toffi i przykrywamy drugim ciastem. Wierzch smarujemy resztą dżemu i kremem czekoladowy. Dekorujemy według uznania . Ja użyłam do dekoracji porzeczek . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilinutą pomarańczy, wypełnione kremowym nadzieniem z owocami, które idealnie przełamują słodycz, nadając całości subtelnego, wyjątkowego smaku. Niesamowite!!! Polecam! Składniki na maritozzi, czyli włoskie bułeczki z kremem i owocami na 12 sztuk CIASTO: 500 g mąki 250 ml ciepłego mleka 80g cukru 20 g świeżych drożdży 1 jajko 1 żółtko 60 g masła 40 g oleju (można zastąpić masłem(...)temperaturę, wtedy krem się nie zważy). Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany (jeśli zależy nam by krem był gęściejszy to jej nie dodajemy). Dobrze ubity krem wkładamy do lodówki. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, delikatnie wyrabiamy i dzielimy na 12 części. Z każdego kawałka formujemy jajowatą bułeczkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w dość
Rozpustne gotowaniePyszne ciasto na każdą okazję. Biszkopt+ krem budyniowy z kokosem a całość przełamuje kwaśny posmak konfitury porzeczkowej. Zarówno mężowi jak i gościom bardzo smakowało. Przygotowanie tego ciasta może i nie należy do najszybszych, jednak jest tego warte. Polecam :) Składniki na biszkopt: * 5 jajek w temperaturze pokojowej * 3/4 szklanka mąki pszennej tortowej * 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków Wykonanie: Białka(...)blachy, w której był pieczony. Biszkopt wysmarować konfiturą porzeczkową. Na wierzch wyłożyć 3/4 kremu budyniowego. To wszystko zakryć drugim płatem biszkoptu. Na końcu wysmarować resztę kremy. Całość na wierzchu posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą
Zrób to smacznieznacie ? to koniecznie wypróbujcie . Naprawdę warto :) Foremka : 25 x 40 Składniki: Ciasto: 1/2 szkl. cukru 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g zmielonych dowolnych orzechów 100 g wiórków kokosowych 50 g rodzynków 8 białek 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru 300 g masła 5 żółtek(...)mieszamy. Ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem i natłuszczonej blaszki 25 x 40 cm.( użyłam 29 x 24- radze w większej to wtedy ciasto nie będzie tak wysokie ) Pieczemy w temp. 170 C ok. 40 minut. Krem: W szkl. wody roztrzepujemy żółtka i budynie. Syrop z brzoskwiń gotujemy z 2 łyżkami cukru. W momencie zagotowania się syropu dolewamy roztrzepana masę. Masło
Różne smaki w kuchnidłuższym czasie bez pieczenia ciast nie mogłam nie skorzystać z sezonu na truskawki i nie upiec takiego cuda :) Ciasto nie jest słodkie i o wiele mniej kaloryczne niż wersje z tradycyjnym kremem. Biszkopt upiekłam z tego przepisu z tym, piekłam go w tortownicy. Masa truskawkowa: 2 serki Danio 1 duży jogurt o smaku kiwi ( ja uwielbiam
Słodka Kraina Wypiekówmrożone), 2 galaretki truskawkowe (150g) użyłam Master Cook . Owoce zmiksować blenderem, następnie mocno podgrzać. Dodać sypie galaretki, dokładnie wymieszać i ostudzić. Zimny mus wylać na ciasto. Wstawić do lodówki, by masa stężała. Krem śmietanowy: 250 ml śmietanki 30%, łyżka cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) , opakowanie śmietan-fixu, 50g startej czekolady. Śmietanę ubić
Z miłości do słodkości