ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:591/1378)

Zupa krem z fasolki szparagowej 193

Dzisiaj serwujemy krem z fasolki szparagowej podawany z szynką parmeńską i pieczywem czosnkowym. Mmmm Pychota! Składniki: 2 l bulionu 1,2 kg fasolki szparagowej  2

Niezły Młynek
Gryczano-ryżowe muffinki bezglutenowe :) 176

krem pistacjowo-kakaowy (Super Krówka) Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz kremu przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą miksera lub łyżki. Do wybranych foremek przelej trochę ciasta, następnie wyłóż 1 łyżeczkę kremu pistacjowo-kakaowego , kolejno przykryj ponownie niewielką ilością ciasta.  Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25-30 minut

Zdrowie na języku :P
Krem z białymi michałkami 683

Krem z białymi michałkami to idealny dodatek do tortów, ciast, babeczek i deserów. Nigdy nie byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego(...)wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej

Słodki Pomysł
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 119

świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon   Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki(...)lodówki. Ciastem wykładamy spód i boki foremki ( średnica 26 cm)  W przepisie tak nie ma , ale ja podpiekłam na złoty kolor spód tarty  ) Składniki kremu ucieramy na masę i wykładamy na ciasto, posypujemy tarta bułką . Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem . Układamy na kremie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C ok. 45 min. W tym czasie

Różne smaki w kuchni
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 181

świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon   Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki(...)lodówki. Ciastem wykładamy spód i boki foremki ( średnica 26 cm) W przepisie tak nie ma , ale ja podpiekłam na złoty kolor spód tarty ) Składniki kremu ucieramy na masę i wykładamy na ciasto, posypujemy tarta bułką . Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem . Układamy na kremie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C ok. 45 min. W tym czasie na małym ogniu

Słodkości i nie tylko
Tarta brzoskwiniowa z kremem 146

kokosa i soczystymi brzoskwiniami. W skrócie : NIEBO W GĘBIE! A przy każdym kęsie chciałoby się rzec : ” Chwilo trwaj! „ SKŁADNIKI: CIASTO : - mąka – 4 łyżki - proszek – 1 łyżeczka - cukier – 4 łyżki - jajko – 4 szt KREM : - mascarpone – 400 g - cukier – 5 łyżek - śmietana 30 %- 125 ml DODATKOWO : - kokos / wiórki - brzoskwinie – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)25min / 200C. KREM : Bardzo zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy do mascarpone wymieszany z cukrem. Mieszamy z płatkami / wiórkami wydrążonymi ze świeżego kokosa. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy upieczone i lekko przestudzone ciasto. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki brzoskwiniami i świeżą mięta lub bazylią. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny

Ostra na Słodko
Kremowa kostka orzechowa 188

moja pierwsza propozycja - pyszna kostka na kruchym spodzie z lekkim kremem budyniowym zwieńczona pyszną masą orzechową z kawałkami orzeszków ziemnych od firmy Helio. Muszę Wam się przyznać, że ta masa, mi wielbicielce orzeszków ziemnych  bardzo posmakowała i coś czuję, że się pojawi jeszcze nie raz. A samo ciasto Prezentuje się bardzo elegancko i jeszcze lepiej smakuje, a do tego(...)następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie rozsmarowujemy krem budyniowy, przykrywamy biszkoptem, a po wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Najlepiej odstawić ciasto do schłodzenia na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Szpinakowy tort z pandami na 23 urodziny (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 100

temu na urodziny raczyłyśmy Was pandzimi muffinami , jednak w tym roku musiał powstać TORT. Nie byle jaki bo naturalnie zielony (moc szpianku) i z pandami ukrytymi w cieście :D Dodatkowo jaglany-waniliowy krem oraz truskawki spełniają nasze pierwsze marzenie czyli ZJEŚĆ COŚ PYSZNEGO I UROCZEGO :) P.S. Przysięgamy, że szpinak nie jest wyczuwalny! :D Składniki: Pandki -1 jajko -łyżka ksylitolu(...)ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendowa na gładką masę wraz z śmietanką lub jogurtem. Szpinakowe ciasta wyrównać nożem jeśli za bardzo urosło. Na pierwszy spód bez pand nałożyć dżem truskawkowy, następnie krem jaglany oraz kolejne zielony blat, tym razem z pandkami :D W boki kremu wcisnąć truskaweczki i gotowe

Candy Pandas
Ciasto z budyniową masą jabłkową 111

minut. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami. Gotowe, przestudzone ciasto przekrawamy wzdłuż na cieniutkie placki lub- tak jak robiła Dorotka, kroimy je przez pół zmniejszając wtedy wielkość ciasta do 24x18cm. 2. Krem: Obrane i pozbawione nasion jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy cukier, cynamon oraz 100ml wody i stawiamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. W pozostałej wodzie(...)rozpuszczamy budynie. Po ok 15 minutach gotowania, łączymy rozrobiony budyń z masą jabłkową i cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania. Gorącym kremem przekładamy placki, lekko dociskamy i odkładamy do całkowitego stężenia. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem

Kuchnia w czekoladzie
Placki dyniowe 138

kiedy Bubba wylicza ile potraw można przygotować z krewetek? Podobnie jest z dynią. Na samą myśl o dyni w mojej głowie sama pisze się długa lista pyszności: zupa krem z dyni, ciasto dyniowe, curry, hummus.... Gruba warstwa zwartego, pomarańczowego miąższu gotowa jest na wszelkie kulinarne wyzwania. Doskonale sprawdza się w wersji na słodko. Placuszki dyniowe swoją lekkością i puszystością przebiją(...)każde pankejki. Są naprawdę przepyszne! Biegnijcie więc po dynię i przygotujcie  puree , a potem zupę krem z dyni na obiad i puszyste placuszki na podwieczorek. W takich okolicznościach jesień robi się całkiem znośna. Składniki: 200 g puree z dyni  (przepis) 50 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki cukru 200 g mąki pszennej

Smakowity Blog Kulinarny
PYSZNE ORZECHOWE CIASTO bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe) 265

Składniki – spód: 150 g płatków jaglanych (BioIndygo) 200 g daktyli (BioIndygo) 50 g oleju kokosowego (BioIndygo) Składniki – krem: 120 g płatków jaglanych (BioIndygo) 170 g masła orzechowego (BioIndygo) 500 ml wody 50 g cukru 1 budyń (jeśli Twoje ciasto ma być bezglutenowe, użyj bezglutenowego) 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: kilka łyżek masła orzechowego (BioIndygo) kilka łyżek brązowego cukru(...)masę wyłóż na spód formy. Składniki na krem daj do garnka, a następnie dokładnie zblenduj na gładką masę. Teraz całość podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając. Gotowy krem wyłóż na spód ciasta. Wierzch ciasta posmaruj masłem orzechowym, a następnie posyp brązowym cukrem. Ciasto schłodź przed podaniem. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału

Via Gusto
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 167

długo zachowujące świeżość. Z dużą ilością orzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek.  Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję(...)jajek. Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty
Tarta z budyniem jaglanym i agrestem 146

przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Budyń Kaszę jaglaną gotujmy według instrukcji na opakowaniu. Lekko studzimy i dodajmy banana. Całość blendujemy na gęsty krem. Na wystudzone ciasto przekładamy budyń, a następnie układamy umyty i oczyszczony agrest. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
biszkopt budyniowy 150

jednolitą jasną masę. Przygotowujemy formę :) z papierem do pieczenia. Przelewamy do formy nasze zmiksowane ciasto. Pieczemy 40-50 min w temp. 170-180 st.C  Sprawdzamy patyczkiem czy jest dobre i potem zostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Jak już mamy biszkopt budyniowy, to krem również może być budyniowy :) Krem budyniowy: 2 szkl. mleka, 6 łyżek cukru, budyń, 3 łyżki(...)budyń się nie przypalił. Studzimy budyń, w tym celu przelewamy go do miski, gdzie jak ostygnie połączymy go z masłem. Miksujemy powoli dodając masło, aż uzyskamy krem. Przygotowanym kremem smarujemy przekrojone ciasto. Dodajemy wg uznania różne dodatki i wkładamy do lodówki. Potem już tylko serwujemy, dobry domowy wypiek :) Smacznego

chleba naszego
Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. 140

lubi od koloru do wyboru :) Ja postanowiłam upiec rurki z ciasta francuskiego, piekłam już z ciasta kruchego więc pomyślałam czemu by nie zrobić właśnie takie. Często piekę sobie większą ilość rurek, zamykam w szczelnym pojemniku i dla niespodziewanych gości jak znalazł, wystarczy tylko dowolny krem i gotowe. Najszybsze w przygotowaniu są kremy Dr. Oetkera ubijane na mleku(...)śmietance. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego lub domowego  cukier trzcinowy 1/2 szklanki mleka 500 ml śmietanki słodkiej 30 %  1 krem czekoladowy Dr. Oetkera Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy około 1 cm paski i nawijamy delikatnie na foremki do rurek. Następnie smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy w temperaturze 190/200 stopni na złoty kolor

Sama słodycz i szczypta chili
Cake Pops - Ciasteczkowe Lizaki 172

czyli - CAKE POPS. U mnie w wersji czekoladowej. Miłej zabawy, bo tak najlepiej opisać przygotowania Cake Pops :)      Składniki na 12 sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała) 1 łyżka oleju patyczki lub małe poapilotki kolorowe posypki Pokruszone

Zabawa smakiem