ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:601/1378)

839. Orzechowy krem kukurydziany. 163

Orzechowy budyń kukurydziany* z malinami  *z masłem orzechowym, mąką kukurydzianą (a pomysł ten wpadł mi podczas robienia kremu do ostatniego ciasta snikers, kiedy siłą powstrzymywałam się by nie zjeść całego z miski xd ;) )  Jak tam wybawiliście się? Ja jak najbardziej ;) Impreza zdecydowanie udana, praktycznie zero snu, ale co tam, no bo wracając do domu o 12 godzinie(...)się kłaść, w sumie to nawet mi się nie chce spać  xd  No nic nowy rok zaczynam z miską ciepłego kremu i gorącą herbatą, pod kocem z serialem w tle, podoba mi się ;)  Składniki: 300ml mleka 40g mąki kukurydzianej  40g masła orzechowego (2 czubate łyżeczki ) cynamon, sól coś do posłodzenia 2/3 mleka umieszczamy w garnuszku

More food, love and dreams
Kostka jagodowa 207

pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. W 3 partiach dodawać następnie suche składniki a w 2 mokre (zaczynając i kończąc na suchych). Ciasto wylać do formy o wymiarach 30 x 35cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Masa jagodowa: 400 ml kremówki 125 g mascarpone(...)zmiksowanych jagód 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny + woda Żelatynę rozpuścić w wodzie, odłożyć. Śmietankę i mascarpone ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Krem wylać na ciasto, schłodzić przez około 2-3 godziny w lodówce. Polewa czekoladowa: 100 g białej czekolady 40 g masła 1 łyżka mleka Czekoladę połamać, dodać masło i mleko. Rozpuścić nad kąpielą

Domowa cukiernia Ewy
Skałki rumowo czekoladowe 180

rumowy, ucierać przez chwilę, po czym wsypać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i dokładnie zmiksować.  Z misy miksera wyjąć połowę ciasta.  Do pozostałej części ciasta dodać kakao i krem (lub syrop) czekoladowy, wyrobić do uzyskania jednolitego koloru. Oba ciasta zagnieść ręcznie. Po połączeniu ciasto będzie wyglądało, jakby ktoś pomalował je nierównomiernie pędzelkiem.  Z ciasta  uformować

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream 376

Bardzo czekoladowa i puszysta masa. Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny. Przepis jest na duże ciasto lub tort.  Do zrobienia tego rozpływającego się w ustach kremu potrzebujesz: - 1000 g śmietany 30-36 % słodkiej - 1 czekolada gorzka 100 g - 2 czekolady mleczne 100 g Śmietanę doprowadź do wrzenia. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Kiedy śmietana

Pasje Jolki
"półkarpatka" z truskawkami... 124

margaryna, 1 szklanka mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 5 sztuk jajka krem 1/2 litra mleko, 1/2 szklanki cukier, 2 łyżki mąka tortowa, 2 łyżki mąka ziemniaczana, 2 sztuki żółtka, 1 kostka masło lub margaryna, - jaki lubisz aromat, - ile potrzeba truskawki upiekłam ciasto karpatkowe, ale wyszło mi jakieś małe, więc podzieliłam je na dwie połowy i zrobiłam "półkarpatkę" wodę(...)wrzątku wsypać mąkę i mocno wymieszać, ciasto ostudzić do wystudzonego ciasta dodawać jajka cały czas mieszając i wsypać proszek do pieczenia ciasto wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem i piec 15-20 minut w 190 stopniach na krem mąkę rozrobić z częścią mleka 3.2% pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać do niego mąkę rozrobioną w mleku i ostudzić dodać masło, żółtka

W Mojej Kuchni Lubię
Torcik śmietankowo-kajmakowy 412

Prosty i klasyczny biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, przekładany masą kajmakową  i kremem śmietankowym z orzechami laskowymi i migdałami. Ciasto dla wielbicieli słodkości ... rozpływa się w ustach ! Składniki na tortownicę ∅ 26 cm : Biszkopt: 5 jajek - temp. pokojowa! 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej (pszennej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 460 g masy krówkowej Kajmak (Bakalland(...)masą kajmakową i posypujemy 2 łyżkami migdałów - nakrywamy 2 biszkoptem. Krem tortowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (mleko+proszek). 2 część biszkoptu (+ boki) smarujemy przygotowanym kremem, całość posypujemy orzechami i płatkami migdałów. Ciasto wstawiamy do lodówki na min. 2-3 godziny

Alutka-Gotuje
Mazurek gryczany z masą chałwowo-kawową 168

zarumienienia. Wyjąć i wystudzić. Chałwę rozkruszyć, serek utrzeć z chałwą. Połowę masy odłożyć, do reszty dodać kakao i kawę, dobrze wymieszać. Na ostudzone ciasto wykładać kleksami obie masy i rozprowadzić je, delikatnie mieszając dwa smaki. Na krem wyłożyć(...)jajka czekoladowe (użyłam w dwóch kolorach: z mlecznej czekolady i migdały w cukrowo-migdałowej posypce oraz kilka ciastek w kształcie motyli, które upiekłam z ciasta pozostałego po jasnym mazurku). Mazurek schłodzić, aby krem zastygł. Przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce

Czerwień i błękit
Tort Kinder 206

blaty ciasta pojedynczo). Rozkładamy ciasto po równo na 3 formy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej na drobne kawałeczki (wiórki) Śmietanę umieszczamy(...)czekolada zgęstnieje. Dodatkowo: 0,5 słoiczka konfitury truskawkowej, porzeczkowej lub wiśniowej słodycze do ozdobienia np. Kinder Bueno, Kinderki, SchocoBons, KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym, gęstym ganache. Wkładamy na 1-2 h do lodówki. Dekorujemy

Made By Mom And Son
Tarta makowo- pomarańczowa 142

250g kremu pomarańczowego: 2 duże pomarańcze 1/2 cytryna 110g cukru kryształu 125g masła 2 żółtka Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pokrojone na małe cząstki masło, szczyptę soli, wodę, cukier puder oraz żółtko. Wszystko razem siekamy i łączymy na gładką kulę. Zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na pół godziny do zamrażarki. 2. Po tym czasie ciasto wyjmujemy(...)piekarniku. 3. Na podpieczony spód nakładamy masę makową. Ponownie zapiekamy ok 20 minut. Następnie wyciągamy i smarujemy kremem pomarańczowym. Wkładamy do piekarnika na 10 minut. Gotowe ciasto studzimy przed podaniem. 4. Krem pomarańczowy: Pomarańcze myjemy, z jednej ścieramy skórkę, a następnie wygniatamy sok z obu pomarańczy i cytryny. Przelewamy do rondelka i gotujemy wraz z otartą skórką na wolnym ogniu

Kuchnia w czekoladzie
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 25.11.2016r. 137

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków .   W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Małgorzata  Zupa krem z selera i kaszy jaglanej Aga Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone   Małgorzata  Kukułkówka - nalewka Agnieszka  Pieczone pestki dyni   Magdalena  Orzechowe placuszki waniliowe   Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki(...)doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna  Placki z cukinii i makaronu   Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino Romano DOP Marzena Ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym   Małgosia Krokiety z pieczarkami i żółtym serem Marta  Łosoś na rukoli z cytrusowym dressingiem     A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień

Magiczne Życie Marty
PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1289

orginalnym przepisie użyte są jabłka, ja już robiłam to ciasto z różnymi owocami i zawsze jest smaczne, a budyń w tym cieście  smakuje jak krem SKŁADNIKI: 50 dkg mąki 25 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 2 żółtka Dowolne owoce Budyń: 1 litr mleka 4 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)cukrem PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Następnie połowę ciasta rozwałkować. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód prostokątnej blachy. Owoce, rozłożyć równo na cieście. Ugotować budyń. Ciepłym budyniem zalać warstwę owoców. Przykryć kolejną warstwą ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego

RAROSSA
Ciasto z truskawkami bez miksera 138

Dziś u mnie kolejne szybkie ciasto bez miksera z dodatkiem świeżych truskawek pachnące orzechami, jest pysznie, domowo, weekendowo Takie „wdzięczne” ciasto przygotowuję na kilka sposobów, najczęściej z takimi dodatkami jak: – z wiórkami kokosowymi i tartą czekoladą, – z dodatkiem kakao i tartej skórki z pomarańczy, – w wersji cytrynowej, – z przyprawą do piernika i tartymi orzechami, – ze świeżymi(...)owocami, np. truskawkami, borówkami, śliwkami, tartymi jabłkami, – z owocami z puszki: ananasem, brzoskwiniami, – z mrożonymi owocami: malinami, czereśniami, wiśniami, porzeczkami, borówkami, – z suszonymi owocami, bakaliami, żurawiną, rodzynkami, – przełożone kremem, konfiturą, dżemem. Ciasto truskawkowe bez miksera podaję posypane wiórkami, tartymi orzechami lub cukrem pudrem, dekoruję świeżymi truskawkami. Składniki: 2 szklanki przesianej mąki pszennej kilkanaście truskawek + kilka do dekoracji 2 łyżeczki proszku

Zasmakuj Kuchni
RAFFAELLO MOCNO KOKOSOWE 3589

Blaszkę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę krakersów, na to warstwa kremu i tak do skończenia składników. Powinny wyjść 4 warstwy ciasta. Na samej górze posmarować cienko warstwą kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy migdałami w płatkach. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na ok. 3h a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
TORT KORA ORZECHOWA 190

kolei: orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem i bułkę tartą, mieszamy delikatnie. Przekładamy do formy, pieczemy ok. 20-25 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy do gotującego mleka, zagotowujemy, studzimy. Miękkie masło(...)łyżce budyniu. Następnie dodajemy fusy z kawy, kawę rozpuszczalną oraz 2 łyżki wódki, mieszamy. Przełożenie tortu: Blaty biszkoptowe nasączamy kawą wymieszaną z 3 łyżkami wódki. Pierwszy blat ciasta smarujemy 1/3 kremu kawowego, biszkopty nasączamy w kawie, układamy na kremie, smarujemy 1/3 kremu. Drugi blat biszkoptowy smarujemy cienki od wewnętrznej strony marmoladą, układamy na kremie, dociskamy. Wierzch i boki smarujemy resztą

słodki bratek
Prinsesstårta - szwedzki tort dla księżniczki 172

upuścić tortownicę z wysokości ok. 50 cm na blat lub na podłogę. Dzięki temu zabiegowi biszkopt pozostanie idealnie równy. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, oddzielić boki nożykiem.  Krem waniliowy  (Cr è me P â tissi è re) : 500 ml mleka 100 g cukru 6 dużych żółtek 35 g mąki ziemniaczanej 35 g mąki(...)rozsmarować na malinach. Nałożyć drugi blat biszkoptowy. Posmarować go kremem waniliowym. Przykryć kolejnym biszkoptem. Posmarować go pozostałym kremem waniliowym. Na warstwę kremu nałożyć ubitą na sztywno śmietanę. Uformować ze śmietany kształt kopuły, posmarować śmietaną również bardzo cienko boki ciasta. Wstawić ciasto do lodówki na 1 - 1,5 godziny. W tym czasie śmietana zgęstnieje, usztywni się. Przygotowanie masy marcepanowej: Masę marcepanową

maniapieczenia