ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:608/1378)

Duńskie ciasto z rabarbarem. I o tym, jak moja przyszłość zawisła na włosku. Czy może raczej na odnóżu...? 159

sprzedaż...? Ha. Ha. Przepis na to ciasto z rabarbarem znalazłam na blogu Pistachio . Spodobał mi się bardzo, bo są w nim same dobre rzeczy: miękkie, waniliowe ciasto ucierane, karmelizowany rabarbar i krem budyniowy. Niewielki dodatek kardamonu nadaje mu wyrazistego, niecodziennego charakteru. Czy może być coś lepszego...? Przygotowanie, choć obejmuje kilka etapów, jest banalnie proste i wcale nie zajmuje dużo czasu(...)obłędne! Delikatne, słodko-kwaśne i wilgotne, a do tego długo zachowuje świeżość.  Czy ktoś w ogóle mógłby próbować mu się oprzeć...? Duńskie ciasto z rabarbarem, kardamonem i budyniem Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) krem budyniowy: 250 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko 50 g cukru 15 g mąki ziemniaczanej 15 g masła ciasto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
,,Ciasto różowa bajka’’ 158

Ciasto jasne: 6 białek 1 i 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szkl. oleju Ciasto 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl. oleju Krem: 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 i 3/4 szkl. mleka 4 czubate łyżki cukru 250 g kostka masła Poza(...)kremu, na wierzchu układamy ciastka, jeden obok drugiego. Zalewamy tężejącą galaretką, mieszamy z konfiturą i wstawiamy do lodówki, żeby całkowicie zastygła. Następnie rozsmarowujemy na galaretce resztę kremu i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta oblewamy polewą białej czekolady roztopioną w kąpieli wodnej i posypujemy dowolnymi posypkami

Podróż w kulinaria
Tarta cytrynową z bezą 120

oczekiwaniu na świeże owoce proponuję upieczenie cytrynowej tarty. Obłędny smak gwarantuje cytrynowy krem, słodka beza i kruche ciasto. Idealny deser do kawy. Składniki: Kruchy spód – 180 g mąki – 2 łyżki cukru pudru – 100 g masła – 1 żółtko – 2 łyżki zimnej wody, szczypta soli Krem cytrynowy – 3/4 szklanki – 180 ml soku(...)Formę na tartę – ok. 24 cm średnicy wysmarować masłem. Ciasto pokroić w plastry i ułożyć na spodzie formy i bokach. Docisnąć i nakłuć widelcem. – Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut na złoty kolor. Krem cytrynowy – Wycisnąć sok z cytryny i przecedzić przez sitko. – Wlać

To co kocham
Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami 158

herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy. Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki. Tartę dekorujemy malinami. Smacznego

paapilotkaa
MIODOWE CIASTO Z ORZECHAMI LASKOWYMI 199

rozpuszczemy z masłem w kąpieli wodnej...kremówkę podgrzewamy prawie do wrzenia...powoli dolewamy do czekolady i ściagamy miskę znad pary...studzimy...wkładamy do lodówki,żeby krem zgęstniał, dekorujemy kremem i orzechami ciasto... smacznego Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej: /źródło "Kuchnia

Anioły w kuchni
Ciasto kiwi Cię ożywi 215

Cześć dziś w głównej roli kiwi. Owoc przez niektórych niedoceniany lecz w cieście idealny. Osobiście tez nie za bardzo poprzepadam za nim, sama nie wiem czemu. Składniki: 500 g herbatników maślanych 12 dojrzałych owoców kiwi 2 galaretki agrestowe (600 ml wody) Masa budyniowa: 630 ml mleka 7 łyżek cukru 3 duże żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)masę. Dodajemy po łyżce budyń i miksujemy do chwili, aż masa będzie jednolita i bez grudek. W formie 25 x 25 cm układami herbatniki, 1/3 kremu, kiwi, herbatniki, krem i kiwi. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie zalewamy ciasto tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego u mnie tylko ten kawałek ocalał do zdjęcia

Panda i jej świat
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 230

kremową konsystencję. Wzięłam się do dzieła i odniosłam sukces. Napiszę to od razu, jeśli nie masz mocnego blendera, który jest w stanie zmiksować orzechy na gładki krem, to lepiej sobie odpuścić to ciasto. Bo efekt może być taki, że albo silnik blendera się przepali (tak skończył mój poprzedni blender) albo w cieście pozostaną nieprzyjemne grudki i choć sernik będzie dobry(...)Zastanawiałam się co sprawi, że sernik będzie bardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny w lodówce i oleju kokosowego, który sprawi, że ciasto zachowa swój stan skupienia. Do dosłodzenia posłużył mi ulubiony syrop klonowy. Do smaku postanowiłam dodać masło orzechowe i kakao. Tak powstał

Book of spells
Ciasto z borówką amerykańską 168

przygotować coś nowego. Powstałe ciasto to połączenie kilku przepisów w jeden.  To bardzo lekkie, delikatne i smaczne ciasto. Dla osób które, liczą kalorie jest to świetny wybór. Smak ciasta jest wyjątkowy. Składniki:   Spód  - 400g herbatników o smaku czekoladowym - około 200g masła Masa borówkowa - 600 ml jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki(...)gładką masę. Wylewamy na spód z herbatników i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na około godzinę. ( czekamy aż masa stężeje) Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Powstały krem wykładamy na ciasto. Dekorujemy borówkami

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto z ryżem preparowanym 167

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Kujawski Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Dodajemy powoli cukier, utarte żółtka i wymieszane obie mąki. Na koniec dodajemy olej. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony, ostudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Masa: 4 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy. Na niego nakładamy ryż preparowany wymieszany z masą kajmakową i 2/3 masy budyniowej. Następnie przykrywamy drugim blatem biszkoptu, również go ponczujemy i nakładamy pozostały krem budyniowy. Wierzch ciasta posypujemy pestkami słonecznika. Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
Ciasto z ryżem preparowanym 655

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju kujawskiego Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Dodajemy powoli cukier, utarte żółtka i wymieszane obie mąki. Na koniec dodajemy olej. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony, ostudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Masa: 4 szklanki mleka 4 łyżki maki ziemniaczanej(...)Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy. Na niego nakładamy ryż preparowany wymieszany z masą kajmakową i 2/3 masy budyniowej. Następnie przykrywamy drugim blatem biszkoptu, również go ponczujemy i nakładamy pozostały krem budyniowy. Wierzch ciasta posypujemy pestkami słonecznika.  Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
Pychotka (pani Walewska) 138

Pychotka (pani Walewska) Przepis ten chodził za mną od dawna. Kruche ciasto z bezą, kwaskowatym dżemem, plus krem budyniowy - połączenie, które sprawia, że wszyscy komentują to jednogłośnie: "Pychotka", jak widać nazwa trafiona idealnie. Na rożnych stronach można znaleźć różne przepisy tego cudeńka,  ja jednak postanowiłam skomponować własną panią Walewską. Składniki: Na ciasto kruche: 500 g mąki szczypta soli(...)delikatnie wyrównujemy powierzchnię i posypujemy częścią orzechów.  Piec 40 min w temp. 160 st. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta.  W przypadku pieczenia dwóch placków jednocześnie, najlepiej wykorzystać termoobieg.  Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić. Krem: Odlać pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami i paroma kroplami olejku. Odlane mleko zmiksować z żółtkami oraz jajkiem

My sweet a life
Ciasto z kukułkami bez pieczenia 91

wzięłam się do roboty. Ciasto, którego nie trzeba piec faktycznie robi się błyskawicznie, jednak nie wzięłam pod uwagę jednego …. musi niestety poleżeć trochę w lodówce:D Samo ciasto jednak mnie zadowoliło. Czuć było, że masa to nie tylko budyń czekoladowy, ale i coś jeszcze. Dosyć słodkie. Z tego też powodu proponuję nie pomijać wiśni, które idealnie równoważą smak całości(...)wykładamy herbatnikami. Delikatnie rozprowadzamy 1/3 kremu na herbatnikach. Masę przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Czynności powtarzamy z pozostałymi herbatnikami i masą (powinny powstać 3 warstwy herbatników i 3 warstwy kremu). Na górę ciasta wykładamy odsączone wiśnie. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4-5 godziny a najlepiej na całą noc. Przechowujemy w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
Porzeczkowy przekładaniec 197

najbardziej naturalnych produktów - prawdziwe masło, świeże jajka od wiejskich kur i dobrej jakości mąka to gwarancja udanych wypieków. Dziś mam dla Was pyszne  i eleganckie ciasto. Delikatnie kruche blaty, aksamitny krem budyniowy, a dla przełamania smaku mus z czerwonej porzeczki, znów mi się udało wymyślić coś co nie tylko zachwyca smakiem ale będzie się idealnie prezentować podczas letniego przyjęcia(...)mieszamy, gotując aż całość zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: na pierwszy placek wykładamy połowę musu porzeczkowego, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy krem budyniowy (jeśli jest bardzo rzadki chłodzimy go 10 minut w lodówce), przykrywamy kolejnym plackiem, na którym rozsmarowujemy resztę musu porzeczkowego i przykrywamy ostatnim plackiem

Cynamonowe szczęście
Z ŁĄKI NA TALERZ: Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami 152

dłoni babeczce... Spróbujcie koniecznie, jeśli tylko macie dostęp do tych wspaniałych jadalnych kwiatów oddalonych od ruchliwych ulic i większych miast - to bardzo ważne! Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami Potrzebujesz: Ciasto: 125g schłodzonej margaryny 225g mąki pszennej 75g cukru 1 jajko Krem: 250g mascarpone 6 baldachów kwiatów czarnego bzu 1/4 szklanki wody 2,5 łyżki cukru(...)gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30min. 4. Po tym czasie wyłóż ciastem foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz 10min. w 180*C. Krem: 1. Do garnka wlej 1/4 szklanki wody, dodaj 2,5 łyżki cukru i podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. 2. Do cukrowego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Malinowy sernik na zimno z orzechowym spodem 227

przygotowania malinowego sernika na zimno z orzechowo-daktylowym spodem :) Poniższe ciasto jest proste do przygotowania i bardzo lekkie w smaku. Idealne dla osób, które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami.  Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki(...)młynku do kawy. Za pomocą dłoni składniki wymieszać ze sobą. Następnie przełożyć je na papier do pieczenia i za pomocą wałka, cienko rozwałkować. Na przygotowany spód wylać masę sernikową. Ciasto wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje, to na wierzch ułożyć umyte, osuszone maliny. Na sam koniec, całość zalać galaretką o smaku malinowym (najlepiej na 2 razy, tzn. najpierw zalać maliny

Ugotować