ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:610/1378)

Pasta figowa z orzechami włoskimi 110

uprażonymi orzechami włoskimi, sokiem z pomarańczy, cynamonem i goździkami. To aromatyczne, zdrowe i słodkie smarowidło do pieczywa, które polubią nie tylko dzieci Idealnie sprawdzi się też do ciast, ciasteczek, muffinek, kremów lub naleśników. Zastosowań jest mnóstwo i jest pyszna! Polecam Składniki: 200 g suszonych fig 3/4 szklanki orzechów włoskich 1 duża pomarańcza (lub 1,5 małej) 1/3 łyżeczki cynamonu malutka

Oryginalny smak
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 302

Zdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez

Słodkie okruszki
Kostka Cappuccino 359

mieszając. Tak rozrobioną żelatynę, łączymy z resztą bitej śmietany. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Krótko mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Ciasto czekoladowe przekładamy kremem kawowym. Na wierzchu wykładamy bitą śmietanę. Całość oprószamy cappuccino w proszku, słodkim kakao lub startą czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Zupa truskawkowa z kaszą jaglaną 171

się tak porządnie zastanowić, to ja w tym roku chyba za rzadko je jadłam. W sumie również tutaj pojawiło się niewiele przepisów z truskawkami w roli głównej (polecam Ciasto truskawkowe z kremem migdałowym – tegoroczny, truskawkowy hit :)) Pamiętam jak jeszcze w dzieciństwie na mojej działce rosło mnóstwo krzaków truskawek. Gdy nadchodził sezon, długie godziny spędzałam na zrywania truskawek i truskawkowych

365 dni dookoła kuchni
Makowiec japoński 147

całkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 203

całkowicie zakazana. Wielbicielom maku polecam też inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Pieczone pierożki ze szpinakiem. 110

Pyszne pierożki ze szpinakiem. Idealne jako samodzielne danie, lub dodatek do zup kremów. Składniki: I. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 750 1 szklanka mąki razowej typ 1850 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oliwy truflowej 1 roztrzepane żółtko do posmarowania, przed pieczeniem płatki

DominikaDolci
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 149

Lekko kwaskowaty rabarbar, kremowy budyń i kruche ciasto idealnie się komponuje oczywiście w towarzystwie pysznej kawy :) Nie wierzysz? Spróbuj :D Składniki na ciasto: 3 szklanki

Kulinarna (nie)codzienność
Karpatka 124

upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 20 minut, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta pieczemy tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przekładamy dowolnym kremem. Karpatka Ja użyłam kremu do karpatki z proszku, na której było napisane wykonanie. Ale robiłam już też krem do karpatki na budyniu waniliowym lub śmietankowym. Zawsze trzeba ugotować budyń

Pomysłowa kuchnia
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 170

nich skórkę na tarce (z jednej cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz

Niedzielny kucharz
Bagietki dyniowe 182

Pyszne, pachnące bagietki mam na śniadanie. Dynia to samo zdrowie więc z jej dodatkiem można właściwie ugotować wszystko: kasze, makarony, kremy do tortów, ciasta, desery i długo by jeszcze wymieniać. Dziś użyłam pure do wypieku bagietek. Szybko się robi, niewiele pracy wymagają aby potem cieszyć oczy i brzuchy pysznymi bagietkami. Bagietki dyniowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy 156

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 60 minut. Przygotować polewę, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z dynią i skórką z pomarańczy. Polać wystudzone ciasto. Ciasto możemy przełożyć kremem orzechowym, np. Nutellą. Polecam

Trufelkowo
Jesienny torcik jabłkowy z kremem cynamonowym… 161

Wiem, że wiele osób narzeka na jesień, na paskudną pogodę, na zimno, krótkie dni i nieznośnie długie wieczory; sama nie jestem bez winy i niejednokrotnie, parząc

brunetkawkuchni
Opowieść o Czerwonym Rycerzu. I tarta obłędnie czekoladowa 181

przez 15 minut. Przestudzić. Owoce ułożyć na zastygniętym ganache, polać powstałym podczas pieczenia sosem. Posypać posiekanymi pistacjami, podawać. Smacznego! Jako, że przepis znalazłam w duńskiej gazecie, a wypełnianie ciast gęstym, czekoladowym kremem to zdecydowanie coś, co Duńczycy wręcz uwielbiają, dodaję go do akcji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron z pieczoną dynią z nutą ostrości 153

czosnku, ok. 1 płaską łyżeczkę mielonej słodkiej papryki wędzonej, ser grana padano. Przygotowanie: Połowa dyni wystarczy na jedno opakowanie 500 g makaronu. Z drugej połowy można np. upiec ciasto, zrobić zupę krem, lub wykorzystać do kolejnej porcji dania makaronowego. Pieczona dynia: Dynię przekrawamy na połowę, wydrążamy pestki i włókna, nacinamy ją w kilku miejscach. Delikatnie polewamy olejem chili, oprószamy solą

Moniki Smakołyki