ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:619/1378)

Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 171

koniec gotowania. Dzięki temu lekko zmiękły, zanurzone w gorącym syropie, zachowały jednak swój świeży smak. Do tego bita śmietana, której nikt nie potrafi się oprzeć. Pachnący krem zawinęłam w mięciutkie ciasto biszkoptowe, na którym lekko podpieczone migdały chrupały zachęcająco. Całość wyszła boska; C. wziął trzy dokładki i tym sposobem całe ciasto zniknęło w dwa dni. Nie można mu się oprzeć(...)migdałowych krem: 200 g rabarbaru 50 g ciemnego cukru muscovado 2 łyżki wody 100 g truskawek 2 listki żelatyny 300 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier i cukier waniliowy. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąkę przesiać z proszkiem, partiami dodawać do ciasta, miksując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Kukułka 336

także dla koneserów czekoladowych i kawowych smaków z nutką czegoś mocniejszego. Spód jest mocno czekoladowy, mazisty i nie zawiera mąki – smakuje jak brownie. Kremy są lekkie i świetnie uzupełniają smak ciasta. Torcik prezentuje się bardzo elegancko, pamiętajmy tylko o nabyciu dobrej śmietany – to od niej w dużej mierze zależy sukces tortu. Tort jest zmodyfikowaną wersją ciasta kukułka(...)Zdejmujemy z palnika i studzimy. Przed samym wyłożeniem na warstwę biszkoptów, masę kukułkową wyjmujemy z lodówki i ubijamy do momentu powstania gęstego kremu. Pod sam koniec miksowania dodajemy żelatynę i miksujemy do połączenia. Wykładamy na wierzch ciasta. Biszkopty mogą się trochę przemieścić, ale to nic. Wyrównujemy i schładzamy cały tort przez kilka godzin w lodówce. Przed podaniem tort Kukułka możemy

Poezja smaku
Fale Dunaju. 136

owoce. Sama piekłam już kilka wersji i wszystkie były pyszne. Składniki na ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 szklanki maki 150 ml oleju 150 ml mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki mleka 1 puszka brzoskwiń w syropie. Składniki na krem: 500 ml mleka 1 żółtko 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru(...)jakiś czas zamieszać żeby na wierzchu nie zrobiła się skorupa. Masło zmiksować na puszystą masę z cukrem waniliowym.Cały czas miksując dodawać po łyżce masy budyniowej. Gotowy krem wyłożyć na wystudzone ciasto i wstawić do lodówki. Polewa: Margarynę rozpuścić w rondelku.Dodać cukier puder,kakao i mleko.Cały czas mieszając.Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać i zestawić z kuchenki.Jeszcze

Agusiowe smakołyki
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 439

sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz White Rose .     Składniki: Ciasto kruche: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g szczypta soli 1 jajko 1 żółtko 200g masła Krem: 800g jogurtu naturalnego 2 laski wanilii lub ekstrakt waniliowy z ziarenkami wanilii (możemy zastąpić aromatem waniliowym(...)Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i miąższem wanilii. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z jogurtem. Na końcu cały czas miksując, powoli wlewać żelatynę. Gotowy krem wylać na kruche ciasto i blaszkę wstawić do lodówki na około 30 minut. Wierzch: 5. Dwie galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto wyjąć z lodówki

Mała Cukierenka
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 449

sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz White Rose .     Składniki: Ciasto kruche: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g szczypta soli 1 jajko 1 żółtko 200g masła Krem: 800g jogurtu naturalnego 2 laski wanilii lub ekstrakt waniliowy z ziarenkami wanilii (możemy zastąpić aromatem waniliowym(...)Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i miąższem wanilii. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z jogurtem. Na końcu cały czas miksując, powoli wlewać żelatynę. Gotowy krem wylać na kruche ciasto i blaszkę wstawić do lodówki na około 30 minut. Wierzch: 5. Dwie galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto wyjąć z lodówki

Mała Cukierenka
Szybkie ciasto czekoladowe 303

ciemnego kakao 1 czubata łyżka cukru waniliowego słoik dżemu (ja zwykle używam śliwkowego ale można dodać każdego) opcjonalnie: bakalie, drylowane wiśnie, krem, polewa Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i dokładnie wymieszać, stopniowo zwiększając prędkość miksowania. Powstałe ciasto wylać do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Teraz można dodać bakalie lub inne składniki (daktyle, figi, suszone morele, ja dodaje mrożone(...)suchego patyczka (u mnie siedziało 60 min. ze względu na mrożone wiśnie). Ciasto doskonale smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Wedle upodobań ciasto można przełożyć dowolnym kremem. Smacznego

Złote przepisy
Domowe ciasteczka oreo 129

Składniki: Ciasto: 250g mąki 130g cukru szczypta soli 200g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 żółtka Krem: 100g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem tworząc jednolitą kulę *** *** Ciasto wałkujemy na blacie podsypanym mąką, na grubość około 3-4 milimetrów *** *** Za pomocą szklanki(...)mleko w proszku i ucieramy do momentu, aż krem będzie jednolity i dość gęsty *** *** Na połowie ciasteczek układamy po łyżeczce kremu *** *** Ciasteczka z kremem przykrywamy pozostałymi ciasteczkami i lekko spłaszczamy *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Domowe

Blog z Apetytem
Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive ner 143

Pizzette z ciasta francuskiego, zapiekane w kremie z czarnych oliwek z pomidorkami, z dodatkiem świeżej bazylii to szybka i bardzo aromatyczna przystawka. Smacznego! **** Le pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere , decorate con basilico fresco, sono delle sfiziose pizzette semplice e veloci da realizzare. Buon appetito! SKŁADNIKI  ciasto francuskie 100 g pomidorków(...)parmezanu na jednolitą masę. Stopniowo dolewamy oliwę extravergine. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy kółka (ok. 6 cm), których środek nakłuwamy widelcem. Każde kółeczko smarujemy kremem z oliwek, na które układamy po pomidorku. Pizzette pieczemy w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Pychotka 148

piany dodawać po jednym żółtku, miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach (22x40 cm) Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę. KREM Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno. DODATKOWO Do rondla wyłożyć dżem wiśniowy i marmoladę jabłkową, mieszając doprowadzić(...)Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę dobrze rozmieszać. Odstawić do ostudzenia. PRZEŁOŻENIE CIASTA Na pierwszą część biszkoptu, wyłożyć dżem, przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć krem śmietankowy. Czekoladę z orzechami, zetrzeć na tarce, posypać wierzch ciasta. Wstawić ciasto do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Tort z czereśniami. 185

Czereśnie to jedne z ulubionych letnich owoców. Zwykle jadamy je w postaci surowej. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować z nich pyszne ciasta i desery. Mój wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy z puszystym i delikatnym kremem waniliowym. Biszkopt można(...)Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier, mascarpone i serek homogenizowany. Na końcu wlać ostudzoną żelatynę. Krem schłodzić w lodówce, aby lekko stężał. Placki przełożyć połową kremu, resztę masy rozsmarować na wierzchu tortu. Ciasto wstawić do lodówki. Czereśnie umyć, wydrylować i ułożyć na torcie. Lekko tężejącą galaretką polać owoce (jeśli galaretki będzie za dużo, wykorzystać tylko część). Odstawić do lodówki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
ciasto filadelfia – bez pieczenia 238

składniki na spód ciasta: ok. 285 g sucharów 350-400 g kremu orzechowo czekoladowego wykonanie: Suchary rozdrabniamy na konsystencję piasku. Dodajemy krem i dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem wylepiamy spód blaszki (ok.21x32cm), wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na warstwę śmietankowo jogurtową: 1 galaretka wiśniowa 350 ml gorącej wody 350 – 400 g jogurtu, gęstego np. greckiego 400 ml śmietanki kremówki wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 399

delikatnie wszystko mieszając. Przełożyć na ciasto czekoladowe, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Wierzch udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto snickers → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Kawa z czekoladą i bitą śmietaną → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii

Oryginalny smak
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 109

mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia się składników. Na spód formy do ciasta  ułożyć 1 warstwę ciasta kakaowego. Na to wylać krem porzeczkowy, a następnie przykryć masę 2 warstwą ciasta. Na drugą warstwę ciasta wylać masę koksową. Wstawić do lodówki do stężenia się mas. Porzeczki rozgnieść widelcem. Galaretkę rozpuścić

Kuchnia w oparach
10 warstwowy tort korzenny 224

przyciąć od razu do pożądanego kształtu i kłaść jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje(...)była już 22 więc wrzuciłam krem do zamrażalnika na 15 minut A teraz zaczynamy zabawę, składania tortu, kolejność smarowania krążków dowolna na koniec cały tort smarujemy dookoła kremem budyniowym, do pozostałych okruszków ciasta dodała 100 g orzechów włoskich i łyżkę ciemnego mokrego cukru muscovado. Obsypać tort i wstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie było to 10. Smacznego

greenscarf
Ciasto marchewkowe. 116

aromatyczny zapach i prostotę wykonania. W tym przepisie zaintrygowały mnie dodatki, chociaż i tak trochę musiałam je zmodyfikować i dostosować do tego, co akurat miałam w domu :-) Ciasto w oryginale było z kremem, ale z racji tego, że obłędnie pachniało i kawusia już czekała, pominęliśmy ten etap. Następnym razem zrobię z kremem, ale tylko po to, by je porównać(...)kremu i tak było wyborne. Polecam!!! Składniki na ciasto marchewkowe 7 jajek 400g cukru (ponad 1 i 1/2 szklanki) 1/2 szklanki oleju 500g mąki pszennej (około 3 i 1/2 szklanki) 500g marchwi startej na średniej tarce (3 szklanki) 15g cynamonu 23g proszku do pieczenia (2 pełne łyżeczki) 23g sody oczyszczonej (2 pełne łyżeczki) 200g ananasa z puszki w kawałkach

Rozpustne gotowanie