ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:627/1378)

Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą 195

Publikuję dziś przepis na pyszne ciasto z wykorzystaniem jagód. Wysokie temperatury za oknem nie napawają chęcią do nagrzewania naszych mieszkań przez piekarnik więc moje ciasto będzie na kruchym spodzie bez pieczenia. Dodatkowo pyszny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła(...)wodę (bardzo niewielką ilość- tylko na dno naczynia) i wrzucamy pokruszoną czekoladę. Cały czas mieszając, doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Czekoladą dekorujemy w esy floresy wcześniej przygotowany krem. Na tartę układamy jagody. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum godzinę przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Snickers wykonaniu Eli 371

łyżki miodu krem 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 1 kostka margaryny palmy polewa 1 czekolada deserowa 2 łyżki mleka Wykonanie: Jajka, margarynę,cukier oraz miód miksujemy na puszystą masę następnie powoli dosypujemy mąkę. Na koniec dodajemy sodę wymieszaną w mleku. Dokładnie wszystko miksujemy. Ciasto dzielimy(...)cytryny. W pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ugotowany budyń studzimy łączymy z margaryną za pomocą miksera dodając na przemian trochę margaryny i trochę budyniu. Krem wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy drugim ciastem z orzechami. Polewamy ciasto rozpuszczoną czekoladą w gorącym mleku. Ciasto wystawiamy w chłodne miejsce.  Smacznego

kgwjanczewo
Ciastka-hybrydy... 109

Cronut to połaczenie skromnego croissant'a z niepozornym pączkiem. Wynalezione w 2013 roku przez nowojorskiego cukiernika Dominika Ansel'a. Ciastko przypomina  pączka, ale jest zrobione z ciasta na croissanty, nadziewanego smakowym kremem i smażonego w oleju. Oryginalne cronuty można obecnie kupić tylko w Nowym Jorku, Tokio i Londynie, w cukierniach Dominika Ansela. ( Wikipedia ) A do słynnej cukierni można wirtualnie(...)roku w San Francisco przez australijskiego cukiernika Ry'a Stephen'a i drugiego współwłaściciela piekarni Mr. Holmes Bakehouse, Aaron'a Caddel'a. Warstwowe, płatkowate ciasto jest pieczone w foremkch na muffiny, a następnie napełniane różnymi kremami, dżemami i budyniami. ( Wikipedia )  Zdjęcie Co jeszcze nas czeka? Może już zaraz, może w tym Nowym Roku.  Thrillist  zgaduje: baklava + waffle

Lejdi of the house
Ciasto "Popapraniec" 128

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia różnego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i

Różne smaki w kuchni
Tort z kremami mascarpone i maślanym ozdobiony storczykami z plastycznej masy cukrowej 179

Ten tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym

Przepisy Kulinarne
Pastelowe 162

Pastelowe 2016-04-06 22:09:02 Ilość porcji: 12 Ciasta siostry Anastazji cieszą się dużą popularnością ze względu na swoją oryginalność i domowy smak. Pastelowe

Wędrówki po kuchni
Ciasto anielskie 180

I kolejny mój wypiek z książki Siostry Anastazji "100 nowych ciast". Ciasto pracochłonne, ale upieczenie go jest warte zachodu:) Bałam się, że będzie za słodkie, ale

In my kitchen
Ciasto z jabłkami i ze śmietaną 206

W sezonie jabłkowym nie może u nas zabraknąć tego ciasta! To było jedno z pierwszych ciast jakie upiekłam i tak już u nas zostało:)) Zawsze jesienią

Z miłości do słodkości
Ciasto chałwowe - II wersja 214

Jednym z najczęściej wyszukiwanych przez Was przepisów jest Ciasto chałwowe. Przyznam, że to jedno z naszych ulubionych ciast;)) Jego ogromna zaletą jest to, że jest bardzo

Z miłości do słodkości
Metrowiec 158

Przepis z zeszytu rodzinnego. Kiedyś była straszna moda na to ciasto, żadne imieniny rodzinne nie mogły się bez niego obyć, nie tylko u mnie w domu

Blondynka Gotuje
Urodzinowy tort tiramisu 135

wymiarach 20 x 20cm wykładamy papierem do pieczenia. Niczym nie smarujemy. Wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe blaty. Pomimo że biszkopt był dość wysoki wycięłam 2 grube blaty. Składniki na krem: 2 opakowania dobrze schłodzonego serka mascarpone 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru(...)nasączamy pozostałą kawą. I nakładamy kolejną warstwę mamy, wyrównujemy. Wykładamy zmiksowane maliny, świetnie kwaśna malina przełamuje smak słodkiego kremu tiramisu. Na maliny nakładamy jeszcze trochę kremu, wyrównujemy. Kremem smarujemy również boki ciasta. Wstawiamy do lodówki, na około godzinkę. Chyba że mamy dużo czasu to dłużej albo najlepiej na całą noc, masa lubi długo tężeć. Przed podaniem oprószamy boki kakao, wierzch

Życie zaczyna się w kuchni
Czerwony Kapturek 251

Ciasto to powstało kiedyś z połączenia smaków, na które akurat miałam ochotę - biszkopt z makiem, krem z mascarpone i wiśnie. A do tego obowiązkowo ulubiona galaretka mojej córci. Jego smak przeszedł moje oczekiwania!  SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl suchego maku Krem(...)Krem: Śmietankę ubić dodając pod koniec śmietan fix-y. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników.  Ułożenie ciasta: Na spód biszkoptowy rozsmarować krem. Na wierzch ułożyć delicje (czekoladą do dołu), na to wyłożyć odsączone wiśnie. Całość zalać tężejącą galaretką

Kto ugości moich gości?
TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM 249

świetne kucharki, teraz więc czas na mnie. Biszkopt z tego tortu to tzw. biszkopt"rzucany". Upuszczenie blachy z gorącym ciastem, zaraz po upieczeniu ma na celu sprawić, aby nasz biszkopt był gładki, równy jak stół. TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM /wg pomysłu mojej mamy;/ biszkopt kakaowy: (źródło: Moje Wypieki ) 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej(...)czekolady Pierniczki polewam ajerkoniakiem i odstawiam  na kilka minut, aby nasiąknęły alkoholem. Pierwszy blat biszkoptu smaruję dżemem wiśniowym, wykładam połowę kremu. Układam namoczone pierniczki, zakrywam pozostałym kremem i przykrywam kolejnym blatem ciasta. Trzeci biszkopt zawijam w folię  aluminiową i zostawiam do wykorzystania następnym razem. Tak przygotowany tort pokrywam polewą, układam pokrojone batoniki marcepanowe, posypuję startą czekoladą

W kuchni Karmel-itki
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 313

oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. pieczemy przez ok. 30 – 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z śliwkami: 500 ml mleka 300 g śliwek suszonych 2 żółtka 2 budynie waniliowe(...)zestawiamy z ognia i odstawimy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładką masę. na koniec dodajemy śliwki i mieszamy z kremem. dodatkowo składniki na nasączenie ciast: 70 ml alkoholu 150 ml zimnej wody wykonanie: Alkohol mieszamy z wodą. wykonanie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden biszkopt ciemny, nasączamy go i wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Pączki erewańskie z kremem waniliowym 120

mleko, wszystko wymieszać i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto włożyć do miski posmarowanej olejem, przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Ciasto musi podwoić swoją objętość. W tym czasie zrobimy krem. W małym rondelku zagotować 3/4 kubka mleka razem z cukrem. Jajko połączyć z resztą mleka i mąką i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Cienkim(...)strumykiem wlać masę do gorącego mleka cały czas mieszając i gotować na małym ogniu do czasu, aż krem się zagęści. Do zagęszczonego kremu dodać ekstrakt wanilii, wszystko dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia i wystudzić. Gotowe ciasto delikatnie oklepać, odrywać po kawałku wielkości jajka, spłaszczać, do środka wkładać po 1 łyżeczce kremu, dokładnie zlepiać końce formując pączki, delikatnie spłaszczać i wykładać

Smaki Armine