ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:622/1378)

Tort ptysiowy 160

margaryny 3 szklanki wody 3 szklanki mąki 8 jaj Dodatkowo: 4 gruszki dżem porzeczkowy karmel - 200 g cukru, 80g masła, 120ml śmietanki 30% krem budyniowy - 2 budynie, 140g masła, 5 łyżek cukru waniliowego Sposób przygotowania ciasta: Do garnuszka przelewamy wodę i wrzucamy masło, pozostawiając je do całkowitego rozpuszczenia. Następnie do gotującej się masy wsypujemy partiami mąkę i mieszam, aż ciasto(...)masła. Możecie użyć również kajmaku kupnego lub zrobionego samodzielnie, z gotowanego słodkiego mleka skondensowanego. Tutaj macie opis jak samemu zrobić karmel - >  tu Blaty ciasta powinny być ostudzone . Pierwszą warstwę smarujemy kremem budyniowym, a następnie przykrywamy następnym blatem. Kolejną warstwą jest karmel, później ponownie budyń z pokrojonymi gruszkami, następnie dżem porzeczkowy, znowu budyń i ostatni blat z wierzchu pozostawiamy

Słodkie Przyjemności
Skandynawski biszkopt z jabłkami 167

więc użyłam starego, dobrego rumu. Pasuje; pamiętajcie tylko, by nasączyć blaty równomiernie; mi trafił się naprawdę mocno rumowy gryz ... Ciasto polecam fanom biszkoptów i tym, którym potrzebne jest bezpieczne ciasto, które wszystkim będzie smakować. Nie zawiedziecie się. Poza tym wpisuje się w kanon modnych ostatnio naked cake; jeśli więc podążacie za trendami, upieczcie koniecznie! Jesienny biszkopt z jabłkami i orzechami(...)blaty. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko odcisnąć. Kremówkę ubić na sztywno. Wymieszać z jabłkami i orzechami. Na paterze ułożyć spodni blat ciasta, nasączyć połową rumu, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, nasączyć pozostałym rumem, wyłożyć resztę kremu. Przykryć ostatni blatem (z orzechami). Wyrównać brzegi ciasta. Schłodzić w lodówce 30-60 minut. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Najlepsze Eklerki. Przepis krok po kroku. 106

Eklerki. Przepis krok po kroku. Eklerki. Składniki:     Krem:   1 jajko 1 szklanka cukru cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki 500 ml mleka 200 g masła   Ciasto:   1 szklanka wody 100 g masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jaj   Polewa:   3 łyżki kakao 4 łyżki mleka 3 łyżki cukru 50 g masła(...)pieczenia. Piecz eklery w 180°C przez 10 min, następnie zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz jeszcze 20-25 minut.   Gdy ciasto się piecze. Dokończ przygotowanie kremu. W misce wymieszaj 200 g masła, stopniowo dodając do niego przestudzony budyń. Upieczone eklerki przekrój wzdłuż na pół. W środek nałóż przygotowany krem. Możesz

kuron.com.pl
Ciasto z kremem chałwowym, biszkoptami i kawową pianką. 170

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was pyszne ciasto. Kto chętny to poczęstuję kawałeczkiem i nawet zrobię filiżankę aromatycznej i pysznej kawy. Ciasto jest bardzo pyszne, mięciutki kakaowy biszkopt, krem o smaku chałwowym i lekka kawowa pianka, a  dodatkowo w środku biszkopty i czekolada na wierzchu. Same pyszności, więc czego chcieć więcej. Bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki(...)ubijamy na sztywno, kawę i cukier puder do smaku i dokładnie ubijamy, na koniec dodajemy przestudzoną i płynną żelatynę i dokładnie ubijamy. Piankę wykładamy równomiernie na kremie i biszkoptach. 4. Chłodzenie: Tak wykonane ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Im dłużej się chłodzi to tym lepiej będzie się kroiło. 5. Podanie: Czekoladę

Izabelawkuchni
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 452

Mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim  kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący  czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 45 minut (lub dłużej - do suchego patyczka). Na wierzchu ciasta powstanie wybrzuszenie, dlatego aby się go pozbyć - tuż po upieczeniu przewracamy placek do góry dnem. Za pomocą noża obkrawamy brzegi i wyjmujemy z formy. Studzimy.  Krem: Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem i jeszcze chwilę miksujemy (pamiętajmy

Słodka Strona
Deser borówkowy - ekspresowy 136

ochoty na włączanie piekarnika i używam gotowca, którym jest krem do tortów. Od czasu do czasu gotowiec nie zaszkodzi, prawda ? I właśnie zrobiłam deser a może ciasto bez pieczenia ? Biszkopty, krem i borówki i wyszedł smaczny deser. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Miodowe ciasto z orzechami laskowymi 104

Madzia przeprasza, bo nie pamięta skąd ten przepis wzięła. Jak to Madzia... :) Na tortownicę 24 cm: Ciasto: 250 g margaryny do pieczenia 220 g płynnego miodu 4 jajka 150 g orzechów laskowych 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 100 g gorzkiej czekolady 70% 1 łyżeczka masła 200 ml śmietanki kremówki 36% Dekoracja: Lekko uprażone(...)ciągle mieszając. Śmietankę podgrzewamy prawie do wrzenia, powoli wlewamy do miseczki z czekoladą ciągle mieszając. Zdejmujemy znad pary, studzimy i wkładamy do lodówki żeby krem zgęstniał. Smarujemy kremem wierzch i boki ciasta i dekorujemy orzechami. I jeszcze raz wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Orzechy makadamia użyczył sklep biozdrowie24 . Który zresztą bardzo polecam. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Ciasto Bounty 193

obrotach. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180'C około 45 minut. Wystudzić, przeciąć na dwa blaty. UWAGA! Ciasto jest bardzo, bardzo łamliwe i delikatne. Należy przecinać uważnie i być ostrożnym przy przenoszeniu. KREM: Mleko zagotować z cukrem(...)wrzącego mleka dosypać kaszę mannę, mieszać energicznie, aby nie powstały grudki. Dodać masło, doprowadzić do rozpuszczenia, stale mieszając. Dosypać wiórki, zdjąć z ognia i wymieszać dokładnie. Gorący krem wyłożyć na jeden placek ciasta, przykryć drugim. POLEWA: W garnuszku umieścić czekoladę, masło i mleko, rozpuścić. Polać ciasto, schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
TARTA Z TRUSKAWKAMI 129

szpinakiem ,   tartę z masą migdałową i śliwkami , tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami Składniki: Ciasto na kruchą tartę:   150g schłodzonego masła 250g pszennej mąki łyżeczka soli 1 jajko 2-3 łyżki cukru pudru(...)tarty równo się upiekł. Piekłam ją przez około15 minut, w piekarnika w temperaturze 190 stopni. Następnie zdjęłam papier i jeszcze kolejne 10 minut. Gdy ciasto stygło, zajęłam się kremem.  Śmietanę kremówkę schłodziłam i zmiksowałam. Wsypałam cukier wanilinowy i wkropiłam aromat waniliowy. Miksując dodawałam po łyżeczce serka waniliowego. Idealny jest serek mascarpone. Wszystko wymieszałam i odstawiłam

potrawyregionalne
Torcik Lucy 132

wmieszać w ciasto.  Przelać do formy i piec ok. 45 min w temp. 170-180 st. Po upieczeniu chwilę przestudzić w formie. Wyjąć ciasto, zdjąć papier do pieczenia i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Krem: Margarynę z masłem i cukrami utrzeć na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać po jednym żółtku. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę(...)Wszystkie składniki wymieszać razem. Przełożenie: Biszkopt podzielić na 3 części. Pierwszy placek nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć około połowę kakaowej masy, przykryć drugim plackiem. Drugą część ciasta również nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć większą część jasnego kremu (pozostała część - do ozdabiania toru), przykryć 3 plackiem. Nasączyć pozostałym ponczem. Górę i boki tortu wysmarować pozostałym kremem kakaowym, ozdobić białym kremem i orzechami wedle

My sweet a life
delikatne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym i truskawkami 348

przez ok. 30 – 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy go na 3 blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 330 l śmietany kremówki 70 g cukru pudru 1 galaretka truskawkowa

Domowy Smak Jedzenia
Marchewkowe mini ciacha z twarogowym kremem 128

duże jajka 3 łyżki  organicznej mąki kokosowej 1/3 łyżeczka sody 1 łyżeczka  syropu z agawy 2 marchewki średniej wielkości 1/2-1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka serka homogenizowanego krem:  250g chudego twarogu ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku 3 łyżki serka homogenizowanego lub jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach do marchewki dodajemy cynamon(...)ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut, studzimy wszystkie składniki (na krem) wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę mini ciasta przekrawamy i smarujemy w środku i na wierzchu kremem (jak na zdjęciu) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wesołych Świąt! I tort z galaretką z cydru 197

pewno przygotuję z nich coś pysznego. Jasne, tylko co...? Granatów nie używam zbyt często ( błąd - pyszne są przecież! ), bo są owocem nieco problematycznym... Trzeba do nich wymyślać specjalne ciasta i desery, bo ani za jabłka, ani za truskawki uchodzić nie mogą. Wymyśliłam więc sobie, że ich smak doskonale skomponuje się ze słodyczą białej czekolady. Moja wyobraźnia pogalopowała dalej, zahaczając(...)blaty. Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, powoli wlewać całkowicie ostudzoną czekoladę, cały czas miksując. Odłożyć 3-4 łyżki kremu, resztę wymieszać z nasionkami granatu. Ułożyć blat ciasta na paterze, zapiąć obręcz tortownicy. Równomiernie wyłożyć krem z granatem, przykryć drugim blatem, delikatnie dociskając. Wierzch posmarować pozostałym kremem. Ułożyć pokrojone w plasterki mango, posypać ziarenkami granatu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mazurek kakaowo- kokosowy 162

200g masła 100g cukru pudru 40g kakao Szczypta soli Krem: 100g margaryny zwykłej typu „Palma”, „Kasia” 100g cukru pudru Łyżka zimnej wody 50g mleka w proszku 50g kokosu Dodatkowo: Kilka kostek deserowej czekolady Kilka małych czekoladowych jajeczek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy pozostałe składniki prócz kakao. Siekamy ciasto, a następnie zagniatamy. Dzielimy w proporcji ⅓ i ⅔ . Do większej części(...)grochem, by nie wybuliło nam w trakcie pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 20 minut. Po 15minutach ściągamy ostrożnie „kulki” i przypiekamy ciasto od góry. Jeszcze ciepłego mazurka możemy „napełnić” kremem: Margarynę topimy, dodajemy przesiany cukier puder i cały czas mieszamy. Następnie dodajemy jedną łyżkę zimnej wody i przesiane mleko w proszku. Energicznie mieszamy by nie było

Kuchnia w czekoladzie
Oszukaniec, czekoladowe ciasto z masą budyniową 226

masłem oraz dżem/konfiturę (opcjonalnie). Wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 45-50 minut. Do tzw. "suchego patyczka". (ciasto będzie mokre - a'la brownie). Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Krem: Z mleka, mąki (ziemniaczanej i pszennej) i wanilii ugotować budyń (z mleka odlać ok 3/4 szklanki, w której wymieszać mąkę i wlać(...)stopniowo wystudzony budyń. Utrzeć na jednolitą masę.  Masę podzielić na pół. Do jednej dodać rodzynki (ilość dowolna) a do drugiej kakao. Porządnie wymieszać. Wystudzone ciasto przeciąć na 3 cienkie blaty i przełożyć je kremem. Wierzch polać polewą. Polewa: Mleko zagrzać, dodać cukier i rozpuścić w nim masło. Zdjąć z ognia. Wrzucić połamaną czekoladę. Porządnie wymieszać, do uzyskania błyszczącej polewy

CookYourself