ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:622/1378)

Ciasto bez pieczenia – kokosowa zebra 753

Ciasto bez pieczenia kokosowa zebra W moim przekonaniu ciasto bez pieczenia nie należy do ciast najszybszych w wykonaniu. Bardzo często w ich skład wchodzi krem budyniowy, który po prostu musi ostygnąć, co zabiera nam czas. Z drugiej strony są to ciasta proste no i nie trzeba przy nich włączać piekarnika Kokosowa zebra to taka troszkę inna odmiana rafaello na krakersach(...)wiórki kokosowe i startą czekoladę i jeszcze raz miksujemy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, tak aby papier wystawał poza ranty foremki (łatwiej będzie ciasto wyjąć). Na dnie układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie 1/3 część kremu. Przykrywamy drugą warstwą herbatników i znowu 1/3 część kremu. Jeżeli decydujemy się na konfitury lub lemon curd, to nakładamy jakieś 2 łyżki

Relaxtime
Tarta cytrynowa aromatyzowana zieloną herbatą z maślankowym kremem chantilly 171

Obłędnie pyszna tarta cytrynowa, lekka i odświeżająca, aksamitne wypełnienie kruchego ciasta w połączeniu z maślankowym kremem chantilly to deser godny mistrzów. Moje podniebienie nie tęskniło nigdy za "kwaśnymi słodkościami", aż do skosztowania jest tarty, koniecznie spróbujcie jej w swoim domu, a gwarantuję, że zaskarbicie sobie względy nawet najbardziej zagorzałych przeciwników "kwaśnych deserów".  Składniki  Czas przygotowania(...)śmietany 30 % 1 łyżeczka zielonej herbaty 250 ml soku z cytryny starta skórka z trzech cytryn 285 g cukru Krem chantilly 100 ml maślanki 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru starta skórka z 1 cytryny Przygotowanie: 1. Ciasto kruche - wszystkie składniki ciasta ugniatamy szybko dłonią lub za pomocą miksera na jednolitą masę, owijamy w folię spożywczą i schładzamy

Słodki Kompromis
Tarta cytrynowa 337

Tarta cytrynowa to połączenie ciasta kruchego, zapiekanej masy cytrynowej i kremu powstałego z połączenia śmietanki i białej czekolady. Całość nie jest przesłodzona, a smak cytryny jest mocno wyczuwalny. Można ją przygotować w formie o średnicy 21cm . Tarta cytrynowa Składniki: CIASTO KRUCHE 180g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody skórka otarta z jednej cytryny MASA CYTRYNOWA(...)cukru pudru 40-50ml soku z cytryny skórka otarta z dwóch cytryn 2 żółtka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 150ml śmietanki 30% 75g białej czekolady płatki migdałów do dekoracji Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być z lodówki - mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, dodać posiekane na mniejsze kawałki zimne masło oraz skórkę

Smakołyki Bereniki
Biszkoptowe z brzoskwinią 147

Owoców mamy już pełny wybór.  Tym razem "zajęłam" się brzoskwiniami :) Składniki na ciasto: niepełna szklanka mąka pszennej 3 jajka połowa szklanki drobnego cukru płaska łyżeczka

Proste Potrawy
Ciasto Bounty z polewą z białej czekolady 1088

Dzisiaj prawdziwa uczta dla wielbicieli batoników Bounty - czyli dla takich jak JA :) Ciasto jest bardzo delikatne, dzięki puszystej masie śmietanowej i polewie z dodatkiem serka mascarpone

Świat Ciasta
Deser tiramisu w szklankach 220

Przepis na tiramisu z biszkoptami nasączonymi mocną, gorzką kawą, przełożonymi kremem. Krem w tiramisu jest słodki i puszysty. Czytaj dalej »

Przepisy Kulinarne
Brownie z solonym karmelem 146

Mam ochotę jeszcze dopisać "...i z czekoladowym ganache ". Na samo wspomnienie tego ciasta mam dreszcze! Dreszcze rozkoszy, bo było to jedno z TYCH ciast. Na niepogodę

bistro mama
Bananowy placek. 235

Banana cake . Składniki. Ciasto. 5 jajek 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 aromat cytrynowy 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej Krem. 6 bananów 400ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 cytryny 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie. Białka ubić, stopniowo dodawać cukier i ubijać do rozpuszczenia. Dodawać żółtka(...)dalej ubijając. Wlać aromat cytrynowy, wymieszać. Wsypać mąkę  z proszkiem i wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, natłuścić masłem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto i piec 15 min w temp.170-180stop. Przygotować krem . Banany obrać. Część pokroić w plasterki, skropić cytryną i ułożyć na upieczonym, ostudzonym cieście. 2-3 banany posiekać . Śmietanę ubić z cukrem, dodać posiekane banany

Kulinarny karnet Christophera
Tort wiśniowo owocowy 178

wylewam  2/3 ciasta. Resztę ciasta wylewam na drugiej blaszce ale nie na całości tylko na szerokości 16 cm. Biszkopty wstawiam do nagrzanego piekarnika góra dół temp 160 stopni i piekę około 15 minut.Po wyjęciu przekładam na ręcznik kuchenny, zrywam papier i zwijam w rulon razem z ręcznikiem. Zostawiam do przestygnięcia. Krem wiśniowy: Wiśnie wydrylowane przykładam do garnka, dodaję(...)dłuższej strony. Każdy pasek biszkoptu układam  na pasku papieru do pieczenia o takiej samej szerokości, pomoże to w przyłożeniu go do tortu. Paski ciasta nasączam ponczem, smaruję kremem wiśniowym.Owijam wokół słupa galaretki. Górę smaruję kremem i układam nasączony blat ciemny. Zakładam obręcz do formy i wstawiam do lodówki na 30 minut. Śmietanę kremówki ubijam na sztywno z fixem

wesoła kuchnia
Piegusek z brzoskwiniami 180

Znowu zawitał u mnie piegusek czyli ciasto z białek z dodatkiem maku. Tym razem dodałam cały mak a nie mielony dzięki temu ciasto przyjemnie chrupie. Białkowy biszkopt z makiem przełożyłam kremem budyniowym a na wierzchu zalałam galaretką brzoskwinie z puszki. składniki: piegusek 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mąki pszennej 125 g masła(...)patyczka ok 35 minut. Na mleku z dodatkiem cukru ugotować budyń. Wystudzić. Masło zmiksować na puszystą masę. Następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwa blaty. Na jeden blat wyłożyć ok 2/3 kremu budyniowego. Następnie przykryć drugim blatem. Na wierzchu posmarować cienko pozostałym kremem. Brzoskwinie osączyć dobrze z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć gęsto na cieście

Monia miesza i gotuje
TORCIK O SMAKU CUKIERKÓW LODOWYCH ICE 135

dokładnie smakuje jak te cukierki !  Pycha...te cukierki to smak dzieciństwa. Bardzo je lubiłam i lubię do teraz, dlatego użyłam je do zrobienia pysznego kremu.  Aby torcik miał mniej kalorii użyłam do ciasta mąki pełnoziarnistej, która sprawdziła się na 100 %.  Wierzch ciasta to rubinowa śmietanka :) Pycha :) Składniki tortownica mała ok. 15 cm: Ciasto: mąka pełnoziarnista 3/4 szkl(...)proszek do pieczenia 2 łyżeczki Krem cukierkowy: cukierki lodowe ice 1 op. ( 125 gram ) woda 1/2 szkl.  budyń waniliowy 1 op. cukier 2 łyżki masło 125 gram  mleko 2 szkl.  Warstwa różowa: śmietana kremówka 300 ml.  galaretka rubinowa 1 op.  Dodatkowo:  banan 1 szt.  Metoda: Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić

Kuchnia Paulettes
Kremówka Na Biszkopcie 206

Wspaniałe ciacho na biszkopcie z kremem budyniowym. Polecam wszystkim :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm       Ciasto 4 jajka 1 szkl mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel esencji waniliowej 1/2 - 3/4 szkl cukru (zależny czy lubimy słodkie czy bardziej słodkie )      Krem 500 ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka maki(...)Odstawiamy do ostygnięcia. 4. Następnie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce masy budyniowej aż do jej wykończenia. 5. Ciasto przekrawamy na dwie części i zwilżamy je sokiem z cytryny rozmieszanym w wodzie ( tak około 1/3 szkl) Nakładamy krem i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Jesienny syndrom Tourette'a 129

dodatek pełnej energii i endorfin (?) czekolady? Nie wiem, ale zobaczmy czy uda mu się ożywić ledwo zipiącego bloga. TARTA Z GRUSZKAMI, CZEKOLADĄ I KREMEM MIGDAŁOWYM  (przepis z "The Shed- The Cookbook" braci Gladwin)   Na ciasto 225g mąki tortowej 110g zimnego masła (plus trochę do natłuszczenia) 80g drobnego cukru 1 jajko Na krem migdałowy 60g miękkiego masła   120g(...)natłuszczamy)- u mnie to było 23cm, dlatego zmniejszyłam proporcje musu (oczywiście po fakcie- ale wiecie, musu czekoladowego nigdy za wiele*). Wykładamy ciastem wkładamy na 30min do lodówki, lub na krócej do zamrażarki. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Przygotowujemy krem migdałowy- ubijamy miękkie masło z cukrem pudrem do otrzymania puszystej masy. Wbijamy jajko, następnie dodajemy mielone migdały i tartą skórkę pomarańczy

les mirabelles
Ciasto Basia. 3230

ciasta obrócić wierzchem do dołu. Wtedy będziemy mieli równą powierzchnie na górze. Do szklanki wlać wodę, sok z cytryny i wsypać cukier. Wymieszać i nasączyć dolny blat ciasta. Śmietanę ubić na gęsty krem z cukrem waniliowym. Część śmietany wyłożyć na nasączony blat ciasta. Rozsmarować i przykryć drugim blatem. Na wierzch wyłożyć pozostała śmietanę i wyrównać powierzchnię. Wstawić na około godzinę

Agusiowe smakołyki
Ciasto SNICERS - wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia :) 231

możliwości najgładszą, bezgrudkową konsystencję. I wyłóż na spód.  Gotowe ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin, aż masa jaglana stężeje i będzie możliwa do krojenia.  Ciasto przed podaniem polej kremem czekoladowym (wymieszaj masło orzechowe z kakao i wodą, dodawaj po trochę wody, aby konsystencja była możliwa do polewania wierzchu ciasta) i obsyp prażonymi orzeszkami ziemnymi

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania