duże jajka 3 łyżki organicznej mąki kokosowej 1/3 łyżeczka sody 1 łyżeczka syropu z agawy 2 marchewki średniej wielkości 1/2-1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka serka homogenizowanego krem: 250g chudego twarogu ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku 3 łyżki serka homogenizowanego lub jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach do marchewki dodajemy cynamon(...)ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut, studzimy wszystkie składniki (na krem) wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę mini ciasta przekrawamy i smarujemy w środku i na wierzchu kremem (jak na zdjęciu) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpewno przygotuję z nich coś pysznego. Jasne, tylko co...? Granatów nie używam zbyt często ( błąd - pyszne są przecież! ), bo są owocem nieco problematycznym... Trzeba do nich wymyślać specjalne ciasta i desery, bo ani za jabłka, ani za truskawki uchodzić nie mogą. Wymyśliłam więc sobie, że ich smak doskonale skomponuje się ze słodyczą białej czekolady. Moja wyobraźnia pogalopowała dalej, zahaczając(...)blaty. Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, powoli wlewać całkowicie ostudzoną czekoladę, cały czas miksując. Odłożyć 3-4 łyżki kremu, resztę wymieszać z nasionkami granatu. Ułożyć blat ciasta na paterze, zapiąć obręcz tortownicy. Równomiernie wyłożyć krem z granatem, przykryć drugim blatem, delikatnie dociskając. Wierzch posmarować pozostałym kremem. Ułożyć pokrojone w plasterki mango, posypać ziarenkami granatu
Pożeraczka, czyli raz adobrze200g masła 100g cukru pudru 40g kakao Szczypta soli Krem: 100g margaryny zwykłej typu „Palma”, „Kasia” 100g cukru pudru Łyżka zimnej wody 50g mleka w proszku 50g kokosu Dodatkowo: Kilka kostek deserowej czekolady Kilka małych czekoladowych jajeczek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy pozostałe składniki prócz kakao. Siekamy ciasto, a następnie zagniatamy. Dzielimy w proporcji ⅓ i ⅔ . Do większej części(...)grochem, by nie wybuliło nam w trakcie pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 20 minut. Po 15minutach ściągamy ostrożnie „kulki” i przypiekamy ciasto od góry. Jeszcze ciepłego mazurka możemy „napełnić” kremem: Margarynę topimy, dodajemy przesiany cukier puder i cały czas mieszamy. Następnie dodajemy jedną łyżkę zimnej wody i przesiane mleko w proszku. Energicznie mieszamy by nie było
Kuchnia w czekoladziemasłem oraz dżem/konfiturę (opcjonalnie). Wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 45-50 minut. Do tzw. "suchego patyczka". (ciasto będzie mokre - a'la brownie). Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Krem: Z mleka, mąki (ziemniaczanej i pszennej) i wanilii ugotować budyń (z mleka odlać ok 3/4 szklanki, w której wymieszać mąkę i wlać(...)stopniowo wystudzony budyń. Utrzeć na jednolitą masę. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać rodzynki (ilość dowolna) a do drugiej kakao. Porządnie wymieszać. Wystudzone ciasto przeciąć na 3 cienkie blaty i przełożyć je kremem. Wierzch polać polewą. Polewa: Mleko zagrzać, dodać cukier i rozpuścić w nim masło. Zdjąć z ognia. Wrzucić połamaną czekoladę. Porządnie wymieszać, do uzyskania błyszczącej polewy
CookYourselfCiasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!malin 3 malinowe galaretki 3,5 szklanki wrzącej wody Krem: 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny od Cykoria 3 łyżki cukru pudru 500 ml śmietanki 30% cukier wanilinowy Beza: 3/4 szklanki cukru 3 -białka jaj 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesypać do miski. Następnie dodać pokrojone(...)podgrzać na lekkim ogniu do rozpuszczenia. Ciepłą, ale nie gorąco żelatynę dodać do zmiksowanej chłodnej śmietany z pozostałymi składnikami, zmiksować. Wyłożyć krem na malinową galaretkę, a na krem wystudzoną bezę. Odstawić ciasto do lodówki, najlepiej na całą noc. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia Danusigościło chyba w każdej rodzinie. Ja bardzo lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru • 5 żółtek • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser • 1 kg sera mielonego, u mnie Piątnica
To co kochamBlaszkę o wymiarach 34x24 wyłożyć papierem do pieczenia. Kłaść na przemian jasne i ciemne ciasto, następnie wymieszać (zakręcić) lekko widelcem. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem: 30 dag masła 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie masy krówkowej o smaku kukułki Masło utrzeć na krem z cukrem pudrem(...)Ponadto: 2 opakowania galaretki truskawkowej (rozpuścić w 3 szklankach wody) około 1 kg świeżych truskawek Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Na jednym rozprowadzić krem, ułożyć połówki truskawek, zalać tężejącą galaretką, po czym przykryć drugą częścią ciasta. Schłodzić
Praktyczna plblaszce wyłożonej papierem. Upiec ok.15 min w temp. 180 st. 2) BEZA 4 białka 15 dag cukru 20 dag kokosu Ubić bezę, wyłożyć na pierwsze ciasto Piec kolejne 15 min. 3) KREM 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru kostka masła 10 dag posiekanych orzechów Wykonać krem budyniowy. Można oczywiście zastosować własny wypróbowany sposób(...)krem budyniowy. Wymieszać go z orzechami. Wyłożyć na wystudzone ciasto. 4) BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wystudzony biszkopt położyć na krem. 5) POWIDŁO 6) KREM ŚMIETANOWY 1/2 litra śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru Ubić śmietanę, dodać cukier oraz żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości
Praktyczna plAromatyczny piernik z nadzieniem jabłkowo-pomarańczowym i kremem budyniowym, oblany czekoladą. Właściwie jest to świąteczna, piernikowa wersja ciasta nazywanego kremarzem góralskim lub miodownikiem. Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 jajko 2 żółtka 1/2 kostki (125 g) margaryny 2-3 łyżki śmietany pół łyżki sody oczyszczonej 1 i 1/2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki miodu Nadzienie jabłkowo-pomarańczowe(...)nadal ucierać do uzyskania gładkiego kremu. Gdy masa jabłkowa zacznie gęstnieć, wyłożyć ją na jeden placek i przykryć drugim, lekko docisnąć. Rozprowadzić krem i przykryć trzecim plackiem. Ponownie lekko ucisnąć. Tak przygotowane ciasto umieścić w lodówce. Gdy masy stężeją oblać ciasto polewą. Polewa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody
Praktyczna plkolejny pokusiłam się o przygotowanie ciasta z gotowej mieszanki, którą otrzymałam do testowania. Co prawda w oryginale miało to być ciasto, ja jednak upiekłam babeczki, które przełożyłam kremem i świeżymi owocami. Muszę przyznać, że wyszły naprawdę bardzo smaczne! Składniki: opakowanie ciasta Volcano Gellwe , 3 jajka, 100ml oleju rzepakowego, 100ml wody. Do misy miksera wbić jajka, dodać olej(...)oraz gotową mieszankę na ciasto. Ubijać minutę na wolnych obrotach, następnie ok. 3 minut na najwyższych obrotach. Ciasto rozlać do foremek na babeczki do 3/4 wysokości (u mnie foremki silikonowe). Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i odciąć góry babeczek. Krem: 500ml śmietanki 30%, 200g borówki amerykańskiej, 200g malin, 100g jeżyn, 100ml letniej wody. Mocno schłodzoną śmietankę ubić
Z miłości do słodkościMieszamy. 3. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną częścią wylepiamy dno blaszki. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Na podpieczony spód rozkładamy orzechy, smarujemy kremem krówkowym. Posypujemy pozostałym ciastem, tak by powstały okruszki/kruszonka. 5. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Studzimy
Szefowa kuchniantka91 | blog: Fabryka Pomysłów Najprostsze ciasto ze śliwkami i czekoladą autorka: pilichola | blog: Cukry Proste Pijane śliwki w czekoladzie autor: Camelki | blog: Kulinaria – potrawy z różnych stron świata Nalewka śliwkowa autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Kontrrewolucya Drożdżowy placek śliwkowy z blachy autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! | blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Tartaletki ze śliwkami i kremem migdalowym autorka: Gotuj zdrowo!Guten(...)smak Kawowo-kokosowy wegański pudding śliwkowy autorka: whiness14 | blog: Relish Meals Wegańskie naleśniki z migdałową czekośliwką autorka: whiness14 | blog: Relish Meals Słodka śliwkowo-gruszkowa zupa krem autorka: Joe Anne | blog: TasteBased Ciasto ze śliwkami i cynamonem autorka: malinowyciec | blog: Babeczka z kremem Śliwkowiec z Kruszonką autorka: kolia18 | blog: Gotowanie Patki
Weekendy w domu i ogrodzieJedno działanie cenniejsze jest od dziesięciu pomysłów" Emre Yilmaz Dzisiaj przepis na pyszne ciasto. Nieskomplikowane a efektowne i o wielu warstwach smakowych. Najbardziej przypadł mi do gustu krem czekoladowy z dodatkiem czekolady, który wyjadaliśmy z miski. A tak naprawdę każda warstwa ciasta smakuje osobno dobrze a wszystkie razem tworzą doskonałe połączenie. Idealne ciasto na urodziny, imieniny czy imprezę. Polecam :) Ciasto(...)utrzeć z cukrem pudrem. Porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu wlać rozpuszczoną gorzką czekoladę. Poncz: Kawę zalać gorącą wodą, dodać cukier i wystudzić. Złożenie ciasta: Oba blaty cappuccino nasączyć ponczem. Na jeden wyłożyć 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć go wkładką kokosową. Rozprowadzić kolejną 1/3 porcję kremu. Nałożyć drugi blat cappuccino. Na wierzchu rozsmarować pozostałą część kremu i zetrzeć na tarce
My simple kitchenZainspirowani przepisem Krzysztofa Ilnickiego na naked cake jaki robiliśmy w programie „Bake Off – Ale Ciacho” przygotowaliśmy własną wersję takiego torcika. To połączenie gorzkiej
Kuchenne Wariacje