ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:621/1378)

RAFAELLO NA KRAKERSACH – bez pieczenia 265

pieczenia. Pokazałam je ostatnio krok po kroku na Istastory i wołaliście o przepis! A więc jest! Ciasto bardzo łatwe, szybkie i mega smaczne! Idealnie do zrobienia na weekend – koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka ok. 20×26 ) KREM: * mleko 2% – 250 ml * mleko kokosowe – 400 ml * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * mąka pszenna – 2 łyżki * esencja

Ostra na Słodko
Lemon Meringue Pie – tarta cytrynowa 245

Klasyczny amerykański przysmak. Szczególnie dla fanów cytrynowych smaków. Przepis na tartę cytrynową zaintrygował mnie po obejrzeniu amerykańskiej wersji Master Chefa, gdzie wykonanie tego wypieku było jednym

Mania Gotowania
Śmietankowa kanapka 10194

Mleczna kanapka jest bardzo popularna wśród mniejszych i większych łasuchów, istnieje wiele przepisów na ciasta przypominające smakiem lub wyglądem ten smakołyk. Śmietankowa kanapka należy do tej

Smakołyki Bereniki
Ciasto serowo- orzechowe 521

już pisałam- zostało mi do dodania kilka przepisów na ciasta, które piekła Mama ;) Ten torcik jest jednym z nich, a posmakuje na pewno każdemu, kto w ciastach lubi serową wkładkę. Do tego delikatny krem śmietanowy i filiżanka kawy. Częstujcie się ;) Składniki: Na blaszkę 24x36cm Placek orzechowy: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 100g orzechów włoskich mielonych 1/2 szklanki roztopionej margaryny(...)szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 600g białego sera 5 jajek 1,5 szklanki cukru kryształu 2 budynie śmietankowe 100g rodzynek Krem: 250g margaryny (np Kasia, Palma) 100g cukru pudru 1 szklanka kwaśnej 18% śmietany Polewa: 1 mleczna czekolada 50ml mleka 50g orzechów włoskich mielonych Sposób przygotowania: 1. Placek orzechowy: Białka ubić

Kuchnia w czekoladzie
TARTA MOJITO 197

Pieczenie: 35 min. Chłodzenie: 5 godz. Składniki dla 4-6 osób.   Składniki na kruche ciasto : ● 250 g mąki + 10 g do podsypania ● 125 g masła + 10 g do formy ● 100 g cukru pudru Diamant ● 1 jajko ● 1 szczypta soli   Składniki na krem: ● 4 jajka ● 1 pęczek świeżej mięty ● około 4 limonki (na 20 cl soku(...)fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min. Zdejmij papier z fasolka i piecz jeszcze przez około 10 min, aż ciasto nabierze złotego koloru. Przygotuj krem: listki żelatyny umieść w miseczce i zalej zimną wodą, odstaw na 10 minut. Po tym czasie napęczniałe listki wyjmij z wody i odciśnij. Listki mięty oberwij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TRUSKAWKI I MOJE POMYSŁY NA ICH WYKORZYSTANIE 145

delikatną pianką http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/ciasto-kruche-z-truskawkami-i-delikatna.html 5. Cuszima s.Anastazji http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/06/cuszima.html 6. Ciasto z truskawkami i masą budyniową http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/05/ciasto-z-truskawkami-i-masa-budyniowa.html 7. Truskawkowy torcik z delikatnym kremem http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/05/torcik-truskawkowy-z-delikatnym-kremem.html 8. Ciasto kruche z owocami i budyniem http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/03/ciasto-kruche-z-rabarbarem-i-budyniem.html 9. Placuszki serowe z sosem truskawkowym http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/06/placuszki-serowe-z-sosem-truskawkowym.html 10.Knedle serowe z truskawkami http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/06/knedle-serowe-z-truskawkami.html

Niespełnione zdolności kulinarne
Leon 215

margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag cukru 1 jajo Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na pół i upiec 2 placki w tem.160-180 C, przez 40 minut.   Krem budyniowy: 15 dag cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy lub cukier z naturalną wanilią dostępny(...)drugiej - żółtą galaretę. Przełożenie placka: Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwoną galaretką - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy. Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Miodownik / Grysikowiec 275

Gotujemy ok. 10 minut do zgęstnienia masy często mieszając. Studzimy. Masło ubijamy na jasną puszystą masę. Dodajemy partiami ostudzoną kaszkę i ucieramy na gładki krem. Jeden z blatów ciasta umieszczamy w formie. Smarujemy cienką warstwą konfitury śliwkowej, a na nią wykładamy 1/3 masy grysikowej. Przykrywamy kolejnym blatem ciasta i dwukrotnie powtarzamy te czynności.  Na górny blat

Słodka Strona
Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 198

zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej „Śmietana wegańska”- ilość potrzebna na całe ciasto 100 ml wody 2 czubate łyżki mleka sojowego w proszku /lub(...)nożem po czym zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut lub zamrażalnika na 15 minut. W międzyczasie zblendować wszystkie składniki kremu na gładką masę. Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim formę wysmarowaną olejem, wylać na to masę dyniową i piec około 45 minut w temp. 180 C. Smacznego

greenscarf
Tort truskawkowy 194

wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie smarować. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto na trzy blaty. Krem 800 ml śmietany kremówki 36% cukier puder do smaku 2 łyżki żelatyny Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Poczekać aż napęcznieje, a następnie podgrzać w mikrofali

O kuchni z uczuciem
Obłędny bananowiec na biszkopcie 223

Przepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki cukru łyżka octu 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu pół szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 300 g śmietany 30% Dodatkowo: 5 bananów sok z cytryny

e-PrzepisyKulinarne
Kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem 223

lubię dać się ponieść fantazji i stworzyć coś nowego, innego. Polecam Wam przepis na kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem. Kruchy kokosowy spód, aksamitny budyniowo-kokosowy krem i słodko-kwaśny rabarbar. PRZEPIS NA KOKOSOWE CIASTO Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM Składniki na ciasto z rabarbarem: Kokosowy spód: 100 g daktyli bez pestek 3 łyżki oleju kokosowego 50 g płatków jaglanych 100 g mąki(...)kokosowej Krem budyniowo-kokosowy: 250 ml mleczka kokosowego ( z puszki ) 250 ml śmietanki 30% 100 g cukru 3 żółtka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki żelatyny Karmelizowany rabarbar: 3-4 łodygi rabarbaru 2 łyżki wody 1 łyżka miodu 5 łyżek cukru trzcinowego Wykonanie ciasta z karmelizowanym rabarbarem: 1. Daktyle zalać ciepłą wodą, odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie

kolorowotorcikowo
Mazurek czekoladowy z bakaliami i mazurek karmelowy 179

suszone daktyle, suszone morele, nadzienie karmelowe: 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 150 g czekolady karmelowej - karmellove, 60 g kremu karmelowego - kalmellove, posypka cukrowa kolorowa. Przygotowanie: Mąkę siekamy z margaryną i cukrem, dodajemy jajka, żółtko i zagniatamy na jednolite elastyczne ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną z nich rozwałkowujemy cienko tak, aby pasowała do formy. Brzegi wyrównujemy i dociskamy za pomocą(...)przestudzone ciasto i układamy bakalie. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godz. Mazurek karmelowy: Masę przygotowujemy tak samo jak czekoladową z tym, że zamiast masła dodajemy krem karmelowego. Masę przelewamy na drugie ciasto, na wierzch dodajemy ciasteczka i ozdabiamy posypką cukrową. Odstawiamy do lodówki, żeby masa zastygła

Moniki Smakołyki
Tęczowy tort 395

szklanki mąki ziemniaczanej 1 ½ szklanki mąki krupczatki 1 ¾ szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu barwniki spożywcze w proszku: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski, fioletowy krem: zasmażka: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ szklanki gorącego mleka 1 paczka masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny dodatkowo: mocna herbata z cytryną powidła 300 g cukierków(...)powidłami a następnie cienką warstwą kremu. Na pierwszy blat położyć kolejne biszkopty: niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony, każdy z nich nasączać herbatą i smarować cienką warstwą kremu. Wierzch i brzegi ciasta posmarować resztą masy. Dookoła tortu ułożyć wafelki. Jeśli je docinamy, układamy je odciętą końcówką od dołu. Tort związać wstążką. Tuż przed podaniem, wysypać wierzch tortu cukierkami

Mama Gotuje
Ciastka Bankietowe 213

Jeśli lubicie kawę to z całą odpowiedzialnością mogę polecić Wam ten przepis. Te bankietówki to meganasączone słodkie, deserowe porcje ciasta przełożone dwoma rodzajami kremów( tradycyjny-karpatkowy oraz z chrupkami miodowymi i kakao) oraz dwa rodzaje biszkoptu( tradycyjny i orzechowo-miodowy). Zarówno orzechy jak i chrupki w miodzie dają wrażenie kruchości , tym czasem samo ciasteczko jest niesamowicie nasączone naparem kawowo- alkoholowym(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni . Studzimy. Foremką wycinamy kształty odpowiednie do formy bankietowej. Składniki na ciasto orzechowe: 250 g drobno krojonych orzechów włoskich 5 jaj szklanka cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania