ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:631/1378)

Karpatka. 200

Chyba każdy z nas zna karpatkę. Ciasto, które  zachwyca swoją iście  górzystą formą i pysznym budyniowym kremem. Zazwyczaj obsypana cukrem pudrem. Idealne ciasto, całkowicie bezpieczne ze względu na to, że większość ja zna i lubi. Bardzo szybie w przygotowaniu. Czasami można pójść sobie na skróty ;).  Taki tradycyjny wypiek pieszczący podniebienie. Składniki : - 125 g masła/margaryny - szkl wody(...)pieczenia i rozsmarowujemy na nich nasze ciasto. Nie należy martwić się, że robimy to niedbale i jego powierzchnia nie jest równa. Tak przygotowane blachy wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170-180 stopni i pieczemy ok 30 min. Upieczone blaty karpatki wyjmujemy z blaszek i studzimy na kartce. Kiedy są zimne przekładamy je ulubionym kremem. Wiem, wiem... To nie jest

Malinowe Pocałunki
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 270

sklepu w celu zakupienia produktów niezbędnych do przygotowania ciastka z marzeń .  Zdecydowałam się na muffiny, bo po pierwsze miałam już w planie większe ciasto zupełnie innego typu, a po drugie bardzo chciałam wypróbować krem od Cukrowej Wróżki . Nie lubię kremów maślanych, ale wyczytałam, że ten wcale jak maślany nie smakuje. Poza tym strasznie zaintrygował mnie dodatek mąki(...)łyżce ciasta do formy na muffiny wyłożonej papilotkami, na każdej porcji ciasta ułożyć kostkę czekolady, wciskając w ciasto. Przykryć równomiernie pozostałym ciastem. Piec 20-25 minut w 180 st. C. Wystudzić na kratce. Krem: Mąkę przesiać do mleka, wymieszać, żeby nie było grudek, zagotować. Gotować aż do osiągnięcia konsystencji gęstej śmietany, całkowicie wystudzić. Masło utrzeć z cukrem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłkowe babeczki z bakaliami 131

kawałki, więc zawsze prezentują się tak samo dobrze. Po upieczeniu moich zdecydowałam się zrobić cukrową dekorację i w myśl zasady wyznawanej przez mojego męża, że każde ciasto jest lepsze z kremem dołożyć małe różyczki z kremu budyniowego . Składniki: 300 g jabłek 0,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki rodzynki orzechy 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka sody 1 jajk0(...)możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Jabłkowe babeczki możemy podawać posypane cukrem pudrem, możemy też dodać pasujące ozdoby. Ja połowę zostawiłam bez dekoracji, drugą ozdobiłam kremem i masą cukrową. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Prostokątny tort z różowym kremem buraczanym 196

Tort biszkoptowy z kwiatami w pastelowych kolorach jest mało słodki, dobrze nasączony i przełożony różowym kremem. Krem swój kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi z suszonych czerwonych buraków

Przepisy Kulinarne
Ciasto czekoladowo - kawowe z kremem kajmakowym 161

font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto czekoladowo - kawowe z kremem kajmakowym Składniki :  Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Poncz Podwójne espresso 50-100ml wódki(...)upieczeniu ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy ponczem(mieszamy kawę, wódkę i esencje ze sobą) Krem: Serek mieszamy z masą kajmakową, dodajemy około 2-3 łyżki ubitej kremówki. Rozprowadzamy masę na biszkopcie i przykrywamy drugą częścią. Resztę kremówki zostawiamy do pokrycia wierzchu ciasta, dodając kilka łyżeczek cukru pudru do smaku. Można również dodać kakao(opcjonalnie

Smaki Natalii
Kruche babeczki z budyniem 207

Proste , pyszne , ładnie się prezentujące babeczki . Troszkę chyba już zapomniane , kiedyś bardzo popularne. Bardzo kruche ciasto  napakowane budyniem nie może nie smakować  ...  Musze

Malinowa Kawiarenka
Ciasto z masą cytrynową 316

Nie mam dziś dla Was typowo walentynkowego przepisu pełnego serduszek, ale mam za to naprawdę pyyyyszne ciasto:) Puszysty biszkopt, masa budyniowa i delikatna warstwa śmietanki. Wszystko

Z miłości do słodkości
KOKOSOWIEC 174

kokosem: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać kokos, wymieszać ręcznie, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 25 minut. Sposób przygotowania kremu: Masło, żółtka, cukier i kakao utrzeć na gładką masę. Sposób przygotowania ponczu : Cukier ze spirytusem rozmieszać dobrze w wodzie. Cytrynę wycisnąć i sok dodać do mieszaniny wody z cukrem(...)rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i lekko podgrzewać aż do połączenia wszystkich składników. Gorącą wylać na wierzch ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni. Sposób przygotowania ciasta: Biszkopt z kakao nasączyć ponczem, posmarować połową kremu, na nim położyć wkładkę kokosową, posmarować ją pozostałą ilością kremu, na nim położyć biszkopt z makiem, nasączyć go ponczem. Przygotować polewę i polać nią wierzch ciasta

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pyszne ciasto biały lion, z ryżem preparowanym 67874

bardzo proste, wygląda pięknie, i smakuje rewelacyjnie. Jedyny minus-troszkę drogie, ale warto je przygotować. Od dziś wchodzi do mojego zeszytu ulubionych ciast :-) Ciasto składa się z kilku warstw, biszkopta, masy krówkowej z ryżem preparowanym, kremu budyniowego, biszkopta, kremu i wszystko jest posypane orzeszkami solonymi.   Całość bardzo dobrze się kroi, warstwy świetnie współgrają z sobą, ciasto pięknie wygląda(...)masie krówkowej, wszystko dokładnie wyrównujemy,   na ryz wykładamy 2/3 masy budyniowej,  następnie przykrywamy drugim biszkoptem i ponczujemy go. Biszkopt pokrywamy resztą kremu i całość posypujemy rozdrobnionymi orzeszkami ziemnymi I gotowe :-) Ciasto jest genialne, polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort wielkanocny 182

masy i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Ciasto pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, a następnie z dodawanym porcjami wystudzonym budyniem. WYKOŃCZENIE(...)Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Dolny i środkowy blat posmarować dwiema łyżkami dżemu porzeczkowego i porcją kremu, przykryć górnym blatem. Wierzch i boki posmarować kremem, z reszty kremu wycisnąć rozetki. Boki posypać wiórkami czekoladowymi, na wierzchu ułożyć czekoladowe jajka. Przed podaniem schłodzić. SMACZNEGO

Kuchenne zapiski Edyty
Tort jednorożec 296

spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Nasączamy spód sokiem z pomarańczy. Nakładamy na ciasto pierwszą cienką warstwę kremu. W sumie krem należy podzielić sobie mniej więcej na 3 części. 1 część wykorzystujemy do przełożenia tortu, 1 do pokrycia wierzchu i brzegów, 1 na ozdobne różyczki(...)ładne gładkie różyczki). Pofarbowany krem przekładamy do worków cukierniczych z różnymi tylkami. Dekorujemy wierzch i bok tortu – różyczki mają układać się w grzywę i grzywkę jednorożca. Z rozpuszczonej gorzkiej czekolady robimy oczy jednorożca. Przekładamy ją do małego woreczka i wyciskamy na tort. Można zrobić to również wyciskając na folię i przekładając zastygnięte oczy na ciasto – dużo łatwiej wycisnąć

Ciastkozercy
torcik z truskawkami 319

szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (średnica 25 cm lub nawet troszkę większej, gdyż ciasto po „złożeniu” wyszło wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. składniki na krem: 900 ml mleka 4 żółtka 400 g masła 330g cukru 110g mąki ziemniaczanej 2 łyżki(...)świeżych truskawek 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na połówki. wykonanie ciasta: Na wystudzonym cieście luźno układamy część truskawek. Wykładamy krem jasny, następnie krem ciemny. Układamy pozostałe owoce i zalewamy tężejącą galaretkę. Całość odstawiamy do całkowitego stężenia. Ciasto podajemy schłodzone. Przechowujemy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Sernik "FANTAZJA" - z truskawkami 197

Sezon na truskawki w pełni. Zachęcam Was do przygotowania poniższego sernika, który składa się z biszkoptu, masy serowej o smaku truskawkowym, kremu śmietanowego i świeżych truskawek. Pomysł na proste do przygotowania i bardzo smaczne ciasto. Jestem pewna, że poniższym sernikiem zachwycicie gości 😍 Składniki: biszkopt  (forma do pieczenia 25 cm x 40 cm) 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka(...)świeże owoce mogą delikatnie puścić sok.  Od lewej strony: biszkopt przed pieczeniem i wygląd masy serowej Wycinanie z biszkoptu koła (spodu) oraz boków ciasta Przygotowywanie sernika Wygląd sernika przed i w trakcie dekoracją kremem śmietanowym Przepis z książki Pauliny i Michała Stępień "Mała wielka uczta

Ugotować
Truskawkowe szaleństwo z Braćmi Koral 226

Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciastka jajka wielkanocne 2988

Urocze ciasteczka zrobione z ciasta kruchego, a przełożone cudownym, cytrynowym kremem (miskę po tym kremie wylizałam do czysta :)) Sekret koloru kremu tkwi w żółtkach jaj wiejskich. Z tych sklepowych mało prawdopodobne, że uzyskacie taki ładny kolor, ale nie zaprzeczam- możliwe, że traficie na takie jajka :) Ja jednak zawsze widzę różnicę w kolorze i smaku żółtka :) Jeśli jednak(...)się kupić takich ładnych jaj z prawie pomarańczowymi żółtkami to możecie dodać kropelkę barwnika spożywczego w żółtym kolorze. Składniki: ciasto kruche: 40 g masła, 1 jajko, 100 g mąki pszennej, 50 g cukru, szczypta soli. krem: 2 żółtka z jaj wiejskich, 30 g cukru pudru, 30 g soku z cytryny, 50 g masła. Przygotowanie:  Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania