Ciasto „bounty” z krówkową wkładką Co powiecie na znane ciasto kokosowe ale z ciekawym dodatkiem? No dobrze, właściwie to miał być krem kajmakowy, ale jak dobrnęłam do tego etapu szykowania ciasta to okazało się, że mam tylko 2-3 łyżki kajmaku i jak by nie patrzył, nie starczy na krem. Mimo wszystko postanowiłam go wykorzystać. Posmarowałam nim wierzchni(...)momentu jego rozpuszczenia. Na końcu dodajemy resztę mleka z mąką i ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia. Ciepłą masę przelewamy na biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem, który również nasączamy herbatą. Ciasto wkładamy do lodówki, żeby masa stężała. Dodatkowo: – 2-3 łyżki masy krówkowej Polewa: – 4 łyżki wody – 3 łyżki cukru pudru – 3 łyżki kakao
Relaxtimezachwyca, ale łącząc go z innymi składnikami uzyskamy oryginalny i niepowtarzalny smak. Pitaję zmiksowałam z serkiem mascarpone i limonką, dzięki czemu powstał wyjątkowo pyszny krem, którym wypełniłam tartaletki. Polecam Składniki (na około 11 tartaletek): Kruche ciasto: 1 szklanka mąki 2 żółtka 120 g masła 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Krem: 450 g serka mascarpone sok z 1 limonki(...)lekko zmiksować). Delikatnie zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po schłodzeniu rozwałkowujemy, wylepiamy foremki i nakłuwamy spód widelcem i ponownie wstawiamy do lodówki na około 15 minut. Pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 175-180°C. Krem: Pitaję myjemy i przekrawamy na pół. Z jednej połówki wydrążamy
Oryginalny smakłyżka Wykonanie: Ciasto zagniatamy, dzielimy na 3 części, każdy blat pieczemy osobno. Jeden blat pieczemy z wylanym na ciasto karmelem orzechowym. Karmel orzechowy: -1/2 kostki margaryny - 4 łyżki cukru brązowego - 2 łyżki miodu - 25 dkg orzechów Krem czekoladowy nr 1 - 150 g miękkiego masła o temp. pokojowej - 120 g kremu czekoladowego typu Nutella - łyżka mleka w proszku(...)ucieramy bardzo powoli, nie spieszymy się z dodawaniem budyniu. Cały krem ubijamy nie mniej niż 20 minut. Wtedy będzie bardzo puszysty i gładki. Krem wykładamy na drugi blat, przykrywamy trzecim blat z orzechami. Smacznego! Wyjątkowe ciasto orzechowo -piernikowe, szczerze polecam! spróbuj też: Snickers
SMYKWKUCHNIczyli pyszne ciasto parzone przełożone masą budyniową i kostkami galaretki wiśniowej , która ożywia masę. Na blogu można znaleźć też karpatkę z masą cytrynowa i karpatkę z kremem czekoladowo - waniliowym . Zapraszam do wypróbowania. Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ( opcjonalnie) 4 jajka Zagotować wodę z margaryną, wsypać do niej mąkę(...)gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, ok. 2- 3 minuty. Ostudzić. Do zimnego ciasta dodawać stopniowo jajka, cały czas miksując, na koniec dodać proszek. Podzielić na 2 części i piec ok 40- 45 min w 200 stopniach. Ważne żeby nie otwierać piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 3 szkl mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 margaryny 3 łyżki cukru pudru ( można więcej
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakalorii, śmiało może zjeść na raz więcej niż jedną. Babeczki można przygotować jednego dnia lub etapami - zafoliowane ciasto kruche można przechować w lodówce przez 1-2 dni, a upieczone babeczki wytrzymają tyle samo, z tym że poza lodówką i pod przykryciem. Przyrządzenie kremu czekoladowego nie trwa długo, a najdłuższą czynnością jest posiekanie(...)wszystkich bakalii. Z podanego przepisu można przyrządzić 12 niedużych babeczek (moje foremki mają 7,5cm średnicy i 3cm wysokości). Babeczki bakaliowe Składniki: ciasto kruche 165g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1-2 łyżki kwaśnej śmietany krem czekoladowy 2 jajka 70g czekolady deserowej 30g czekolady mlecznej 50ml soku wyciśniętego z pomarańczy skórka otarta z pomarańczy 2 łyżeczki domowego cukru
Smakołyki BerenikiTaki tort z bitą śmietaną jest najprostszy do wykonania i jednocześnie bardzo smaczny. Ma zdecydowanie owocowy smak dzięki malinom, borówkom amerykańskim i wiśniom. Tort nie jest
Przepisy KulinarneNieskomplikowane i szybkie przepisy zawsze się cieszą dużym zainteresowaniem. Na zaproszenie Dorotki wzięłam w tym tygodniu udział w Wypiekaniu na śniadanie , którego tematem były wytrawne ziemniaczane
mojewypiekiinietylkoTo zdecydowanie jedno z najlepszych ciast jakie jadłam. Moje ulubione! Siostra Anastazja nie ma sobie równych jeśli chodzi o wypieki, a ten – jak dla mnie
Smaki Na Talerzudodałam jeszcze galaretkę i świetną masę śmietanową. Powstał tropikalny pomarańczowy mech. - ciasto pomarańczowe z kilku składników - proste do zrobienia warstwy z galaretki i kremu - dokładny opis i kroki wykonania ciasta
AniaGotuje.plProsty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka 120 g cukru pudru 1starta skórka cytryny
mojej kuchniWaszym świątecznym stole? Sernik gotowany Sernik z rodzynkami Seromakowiec bez spodu Piernik z masłem orzechowym i marmoladą Piernik wyśmienity Piernik z powidłami Ciasto czekoladowe z serem Ciasto orzechowiec Miodownik z kremem z kaszy manny Pleśniak
Kuchcik gotujepobocznej. Mam nadzieję, że zainspiruje Was do bananowych eksperymentów Nie marnuje – banany Jaglany sernik na owsianym spodzie Mleko bananowe Gryczany chlebek bananowy Wegańskie lody bananowe Dietetyczne ciasto marchewkowo – bananowe Bananowy krem krówkowy Czytaj więcej – przepisy z bananami w roli głównej Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – banany pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniSpaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pobocznej. Mam nadzieję, że zainspiruje Was do bananowych eksperymentów Nie marnuje – banany Jaglany sernik na owsianym spodzie Mleko bananowe Gryczany chlebek bananowy Wegańskie lody bananowe Dietetyczne ciasto marchewkowo – bananowe Bananowy krem krówkowy Czytaj więcej – przepisy z bananami w roli głównej Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – banany pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni