ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:412/1378)

Bezglutenowa tarta ze spiruliną i kremem daktylowym 137

Moją odpowiedzią na ponury czwartej jest Bezglutenowa tarta ze spiruliną i kremem daktylowym. Ciasto dla osób unikających wszelakich alergenów – glutenu, laktozy i jajek. To także propozycja dla miłośników kulinarnych eksperymentów (tutaj ta spirulina nie każdemu może przypaść do gustu) i osób dbających o zdrowie, którzy jednocześnie nie chcą rozstać się ze słodkościami. Bezglutenowa tarta ze spiruliną i kremem daktylowym(...)nauce, wspomaga w chwilach, gdy oczy bezwładnie zamykają się w nadziei na chwilę snu, a że na sen nie ma dziś czasu to przynajmniej ciasto ratuje w ciężkich chwilach Bezglutenowa tarta ze spiruliną i kremem daktylowym szklanka płatków jaglanych 1/4 szklanki babki płesznika 1/4 szklanki nasion słonecznika 2 łyżki spiruliny 1/4 szklanki masła orzechowego 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju

365 dni dookoła kuchni
Ciasto Kukułka 664

Ciasto kukułka które do złudzenia przypomina smakiem kultowe cukierki kukułki z dzieciństwa, które były zakazane ponieważ posiadały alkohol, tak jak to ciasto. Pyszne i mięciutkie. W sam raz dla fanów Tiramisu. Polecam. Przepis pochodzi z gazetki "Gotuj krok po kroku" Składniki (20 x 30 cm) Biszkopt: 6 jajek 60 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru(...)zimnej wody 2 łyżki ciemnego kakao Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 3 kieliszki wódki (50 ml) 125 ml mocnej kawy rozpuszczalnej z 3 łyżeczek Krem 1 L śmietany kremówki 30% / 36 % 5 łyżeczek żelatyny 4 łyżki cukru Dodatkowo duża paczka okrągłych biszkoptów kakao do obsypania Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę

W Moim Magicznym Domu
Ciasto architekta wg. siostry Anastazji 195

było w moim przypadku) i bardzo smaczne. Mamy tu dwa biszkopty, masę budyniową i serową, a jakby tego było małą są też banany. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Ciasto ze względu na pracochłonność polecam na specjalne okazje.   Biszkopt jasny: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Tradycyjnie(...)krem dzielimy na 2 części i do jednej z nich dodajemy kakao Masa serowa: 50 dag serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki czerwone. 3-4 banany. ok z 1/2 cytryny Galaretki rozpuszczamy w 11/2 szkl. wody, gdy zacznie tężeć, mieszamy z serkiem homogenizowanym Banany kroimy w plastry o grubości biszkoptu ciemnego i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Złożenie ciasta

Cynamonowe szczęście
ciasto miodowe brazylianka 315

jajka 4 łyżki miodu, płynnego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki sody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 3 części i pieczemy każdy placek w 180 st. C przez ok. 15- 20 min. składniki na krem: 250 ml meka 100 g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią(...)wody wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do jabłek, mieszamy i zestawiamy z ognia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy, przykrywamy go drugim ciastem na który wykładamy masę jabłkową i przykrywamy ją ostatnim blatem ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Sama słodycz 149

razem zdecydowałam się na upieczenie kruchego ciacha z prawdziwym, domowym masłem, przełożone mlecznym, „karpatkowym” kremem i domowym kajmakiem. Przełamanie smaku to dżem porzeczkowy. Bakalie dopełniły wielkanocnej dekoracji, ale równie dobrze ciacho można przyozdobić małymi kleksami polewy czekoladowej- wtedy smakuje bardziej jak Twix 😊 Składniki na ciasto kruche : 1/2  kg mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 3 żółtka 12 dag domowego(...)ciągnąć się strużka płynu, tzw. nitka). Studzimy, ale masa ma być lekko ciepła, dodajemy masło Dodatkowo: bakalie do przybrania ciasta lub polewa WYKONANIE ciasto kruche z dżemem porzeczkowym krem mleczny   ciasto kruche kajmak       bakalie lub polewa czekoladowa     Smacznego

Domowe ciasta
Rolada podwójnie truskawkowa 199

zmienić:) W ramach rekompensaty mam dla Was przepis na naprawdę przepyszną roladę z podwójną porcją truskawek. A dlaczego podwójną? Otóż pierwszą porcję truskawek mamy w samym cieście, drugą zaś w kremie i dekoracji. Do tego delikatny krem śmietanowy... Idealny deser na upalne popołudnie. foremka 35x42cm Ciasto:   6 jajek,  10 łyżek mąki tortowej,  5 łyżek cukru(...)około 20 minut w temp. 180st. Zaraz po upieczeniu roladę wyjąć truskawkami ku górze na mokrą, oprószoną cukrem ściereczkę. Zrolować wraz ze ściereczką tak, aby warstwa ciasta z truskawkami była w środku. Ostudzić. Krem:   250g serka mascarpone,  400 ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  50g białej czekolady,  200g truskawek. Śmietankę ubić na sztywno

Z miłości do słodkości
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, PIANKĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 332

Wiosną zdecydowanie częściej mam ochotę na ciasta cytrynowe, pomarańczowe, z dodatkami owoców i galaretek albo serniki na zimno. Do kąta absolutnie nie odstawiam swoich ukochanych orzechów, ale teraz częściej są one składnikiem porannego musli niż słodkich wypieków. Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho cytrynowe! Wspaniale orzeźwiające, delikatne, lekkie i niesamowicie pyszne! Takie ciacho, które zaspokaja ochotę na słodkości(...)które każdy z przyjemnością sięga! Po dokładkę również. Delikatny, lekki biszkopt pokryty cytrynowym kremem budyniowym, lekką śmietanową pianką oraz bezą włoską jest wspaniałym pomysłem na każdą okazję. W jego przygotowaniu pomógł i nowy Cukier ze skórką cytrynową – nowość od marki Dr.Oetker z serii wprost ze świata natury. Jest to Cukier ze skórką cytrynową z ekologicznych, nie poddawanych szkodliwym opryskom

Ostra na Słodko
TORT RAFFAELLO 209

Składniki na biszkopt: 2/3 szklanki mąki 6 jaj 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masła lub margaryny) Składniki na krem

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 150

Dzisiaj zapraszam Was na torcik czekoladowy w wersji dla dorosłych! Tort prosty w wykonaniu, fantastyczny w smaku i pięknie prezentujący się na stole. Lekki i puszysty

Kraina Miodem Płynąca
Torcik czekoladowo-wiśniowy 199

Składniki: ciasto: 300 g masła 200 g cukru 30 g kakao 5 jaj 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml nalewki wiśniowej  Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. Wsypać mąkę z proszkiem i kakao, na końcu wlać wiśniówkę Piec ok 45 min w 175 st C. Wystudzić Krem: 2 szklanki

Z Marcepanem
Ciasto Marysieńka wg siostry Anastazji 876

minut. Wystudzić,przeciąć na dwie części. Można też upiec dwa cienkie biszkopty dzieląc składniki na połowę. Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, drobno pokrojone orzechy, miód oraz obie mąki wymieszne z proszkiem. Piec 25 minut w temp. 180*C Krem: Odlać pół szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do nich(...)Miksturę wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Przekładamy ciasto Na ciemny biszkopt nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Nałożyć na to placek orzechowy i rozsmarować drugą część kremu. Na górę położyć drugi biszkopt.  Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową i dowolnie udekorować

Kolorowa kuchnia Elki
Cykl wielkanocny: Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) 136

ryżowej 200 g masła  100 g cukru 2 jajka 1 żółtko 1 laska wanilii 16 g proszku do pieczenia 100 ml mleka Krem stracciatella 250 g serka philadelphia 50 g śmietany 50 g cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady **** INGREDIENTI Ciambella al cocco 200 g di farina di cocco 200 g di farina di riso(...)przygotowujemy krem stracciatella. Miksujemy serek philadelphia ze śmietaną i cukrem pudrem. Do kremu dodajemy gorzką czekoladę potarkowaną lub pokrojoną na grubsze kawałki. Ciasto dekorujemy kremem i gorzką czekoladą.  **** PREPARAZIONE In una ciotola montate il burro ammorbidito con lo zucchero. Aggiungete 2 uova, 1 tuorlo e il latte. Montate il tutto. Per ultimo aggiungete

La grande e la piccola cuoca
Ciasto ze śliwkami 142

śliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 – 40 minut. Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić do ostygnięcia. W sumie można ciasto już jeść, ale można dodać do niego krem. Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i kilkoma łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować. Zdjąć garnek z ognia, wlać mieszankę budyniu z cukrem, dokładnie wymieszać. Postawić na niewielkim(...)mieszać, aby nie powstał kożuch. Gdy budyń będzie już zimny, może zacząć robić krem. Masło utrzeć z cukrem pudrem na śmietanę. Następnie dalejej ucierając stopniowo dodawać budyń. Na ciasto wyłożyć krem i wstawić do lodówki. Przygotować polewę: wszystkie składniki włożyć do garnuszka i podgrzewać do rozpuszczenia cukru i masła. Nie gotować!!! Gdy polewa trochę przestygnie, polać nią ciasto

królestwo garów
Ciasto kapitańskie 33009

widzicie u mnie na zdjęciach ciacho się co prawda nie rozlatywało, ale masy nie były jednak zbyt zwarte. No chyba, że macie w domu łasucha dla którego wygląd ciasta schodzi na drugi plan Polecam serdecznie Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt: – 2 jajka – biała i żółtka oddzielnie – 0,5 szklanki cukru – 2,5 łyżki(...)śmietan fixem. Odstawiamy do lodówki. Dodatkowo : – około 16 sztuk podłużnych biszkoptów – kakao – zaparzona i ostudzona kawa (około 1 szklanki) Biszkopt nasączmy kawą. Wykładamy na niego 2/3 kremu ajerkoniakowego. Posypujemy go cienką warstwą kakao. Biszkopty moczymy w kawie (po 1 sekundzie na stronę) i układamy je na warstwie kakao. Na biszkopty wykładamy resztę masy ajerkoniakowej, dalej bita śmietana

Relaxtime
Babeczki waniliowe 116

minut. (Ciasto można przygotować ręcznie: posiekać mąkę z masłem, cukrem i solą, następnie do ciasta dodać śmietanę, żółtka i zagniatać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto należy zagniatać szybko, gdyż nie lubi długiego ogrzewania). Przygotować krem: Wanilię przekroić wzdłuż, wycisnąć nasiona, całość dodać do mleka i śmietany, zagotować, odstawić na 10 minut. Przecedzić. Żółtka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę ziemniaczaną(...)masłem. Ciasto rozwałkować (grubość około 3mm), wyłożyć nim foremki do babeczek. Z ciasta wyciąć koła, o średnicy nieco większej niż średnica babeczek – będą to przykrycia babeczek. Do wyłożonych ciastem babeczek włożyć krem, przykryć przykrywką z ciasta, dokładnie zlepić brzegi, odcinając nadmiar ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż uzyskają jasno złoty kolor. Po upieczeniu

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania