ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:414/1378)

Babeczki z kremem malinowym 157

roku też na nie liczę:)) A żeby nie było, że tak z pustymi rękami, mam w zamian słodką propozycję - kruche babeczki z kremem malinowym. Składniki (na 12 szt. babeczek) na kruche ciasto 225 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 jajko 100 g masła 2 łyżki cukru Krem malinowy 200 g śmietanki 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżeczki soku(...)schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i ubijać do momentu połączenia się składników, pod koniec dodać sok malinowy. Krem przełożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm i wycinać szklanką kółka. Foremki do babeczek wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wykrojonymi kawałkami wyklejać foremki, ułożyć

pink envelope
Kruche babeczki z kajmakowym środkiem 120

łyżek cukru pudru (z czubkiem) 16 g cukru waniliowego Krem: 400 g masy kajmakowej 1 szklanka śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Z masy formujemy kulę, owijamy ją szczelnie folią spożywczą . Chłodzimy

VioletoweKucharzenie
Wielkanocne wypieki - podsumowanie przepisów świątecznych na blogu 160

Cytrynowe ciasto ucierane. Myślę, że spokojnie można je upiec również w formie do babki, aby otrzymać babę cytrynową :) Ucierane ciasto cytrynowe  9. Lucynka, łatwy tort z kremem, ulubione ciasto całej mojej rodziny :) Na blogu są dwa przepisy na Lucynkę, ten tutaj to wersja "tuningowa" z serkiem mascarpone. Ciasto pracochłonne, ale warte odrobiny "zachodu". Lucynka - łatwy tort z kremem

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasto Orzechowiec 377

ciasto jest świetne nie tylko na Święta. Nadaje się na każdą okazję. Jest pyszne i śmiało mogę je polecać każdemu miłośnikowi ciast z orzechami i kremem budyniowym. Nazywa się orzechowiec bo warstwa orzechów jest dość konkretna i orzechy są dobrze wyczuwalne w smaku. Orzechowiec to dość łatwe ciasto . Warstwy sprawiają, że wydaje się być pracochłonne. Jednak daję słowo, że wcale(...)rzeczy są gotowe to można piec i składać całego orzechowca. Ciasto z budyniem i orzechami najlepiej zrobić dzień lub nawet dwa dni wcześniej przed planowanym podaniem żeby ciasto przełożone kremem zmiękło. Warto poczekać i cieszyć się jego smakiem. Orzechy włoskie nadają się zarówno do wypieków słodkich jak i wytrawnych, np. takich jak tarta z boczniakami i kozim serem . ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Tort waniliowy z czekoladą… 167

Ponieważ właściwie już weekend, a weekendy rządzą się swoimi prawami i nawet noworoczne diety im nie straszne, mam dla Was przepis na tort. W zasadzie taki

brunetkawkuchni
Miętusek 174

Delikatne lekko orzeźwiające ciasto z miętową pianką  biszkopt: 4 jajka  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia      krem miętowy:  3 szklanki mleka  1/2 szklanki wody  300 g landrynek miętowych 3 łyżki cukru  2 op budyniu waniliowego  200 g masła

Kolorowa kuchnia Elki
Murzynek inaczej + filmik 226

Proponuję dziś klasyczny przepis w zupełnie nowej odsłonie - murzynek , ale inaczej , który w mojej wersji stał się niebanalnym ciastkiem z kremem ,  z nutką egzotyczną, ponieważ krem jest nieoczywisty, bo kokosowy . Ciasto jest łatwe do wykonania,  pyszne do konsumowania i miłe do oglądania. Dodatkowo, jak zwykle, do przepisu dołączam filmik dostępny na końcu posta. Serdecznie zapraszam i ciasto polecam(...)wszystkie składniki zostaną wchłonięte przez krem. Część wiórków kokosowych musimy odłożyć do dekoracji. 11. Ciasto przecinamy jak tort. Blaty nasączamy rzadką częścią mleka kokosowego. 12. Na spód ciasta wykładamy prawie cały krem. Przykrywamy wierzchnim blatem. Pozostałością kremu wypełniamy brzegi, które następie obsypujemy wiórkami kokosowymi. 13. Na wierzch nakładamy polewę czekoladową. Obsypujemy wiórkami. To co ewentualnie spłynie, będzie można łatwo usunąć

Kawa z mlekiem
DROŻDŻOWE PTYSIE Z KREMEM KARPATKOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 153

Takich dziecięcych wspomnień mam jednak wiele! Słodka karpatka, która mama piekła w piekarniku gazowym, a ja z bratem wyczekiwałam wpatrując się przez szybę w rosnące na cieście góry. Eklerki z nieziemsko słodkim kremem i polewą czekoladową, po które jechaliśmy w sobotę z bratem do sklepu mojej mamy. Zupa pomidorowa z lanym ciastem gotowana na kości, którą później obgryzałam ( ja czekałam(...)takie zwykłe drożdżówki! Są wyjątkowe nie dlatego, że włożyłam całe serce w ich przygotowanie, ale też dlatego, że połączyłam w nich właśnie te ulubione smaki dzieciństwa – puszyste ciasto drożdżowe, słodki krem karpatkowy i chrupiącą kokosową kruszonkę. Dobrze znane, tradycyjne smaki, ale przygotowane w zupełnie nowym niespotykanym dotąd wydaniu! Mama była zachwycona! Spróbujcie i Wy! Polecam! Ps. Przysmak z dyni

Ostra na Słodko
Miodownik (Stefanka) 1121

Miodowe ciasto przekładane kremem z kaszy manny. Ciasto jest pracochłonne (trzeba upiec oddzielnie każdy blat) i robi się je dość długo, ale myślę że od czasu do czasu warto. Trzeba je przechowywać w lodówce najlepiej co najmniej dwa dni, żeby odpowiednio zmiękło. Przepis jest na bardzo dużą blachę (23 x 33 cm). Ciasto: 800 g mąki pszennej (+ do podsypywania(...)lodówki. Po tym czasie każdą część ciasta rozwałkować, podsypując mąką i przełożyć do formy o wymiarach 23 x 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy blat piec 15 minut w temperaturze 180°C, do lekkiego zarumienienia. Blaty wyjmować z formy razem z papierem i zostawić do ostygnięcia (natychmiast zaczynają twardnieć). Krem: 12 łyżek kaszy manny 1 litr mleka

Bullio
Kremówka z truskawkami 214

ogromną wielbicielką tych wypieków i z przyjemnością po nie sięgam ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszne i niesamowicie łatwe ciasto – Kremówkę z truskawkami. Delikatne , kruche ciasto pokryte lekkim budyniowym kremem i wypełnione soczystymi truskawkami wręcz zachwyca podniebienie. Każdy z przyjemnością sięgnie po kolejny kawałek … i może to zrobić bez obawy o bioderka ;) Gwarantuję! SKŁADNIKI: CIASTO : *Mąka pszenna(...)Dodajemy 2 żółtka i wlewamy gotującego się mleka. Dodajemy masło i dokładnie razem mieszamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy. CAŁOŚĆ : Na upieczone ciasto wykładamy nasze truskawki. Zalewamy kremem budyniowym , przykrywamy drugim ciastem , obficie posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Ostra na Słodko
Chałwowiec na ciepłych lodach 147

Deser banalnie prosty i szybki w przygotowaniu! Spód w postaci pianki z ciepłych lodów, krem chałwowy z kawałkami białej czekolady i soczyste owoce zalane krystaliczną galaretką

VioletoweKucharzenie
Szachownica 105

Bardzo efektowny torcik, który świetnie będzie wyglądał na Waszych świątecznych stołach. Jasny i kakaowy biszkopt z kremem serowo - śmietankowym. Całość smakuje obłędnie. Ciasto może wydawać Wam się trudne do zrobienia, ale zapewniam, że wcale takie nie jest. Nie jest również pracochłonne. Polecam, może ktoś z Was przygotuje je zamiast sernika na Wielkanoc? ;) Składniki na ciasto: 225 g masła(...)środka, następnie umieścić obręcz jasnego ciasta i największy kakaowy krążek. Całość posmarować warstwą kremu. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę biszkoptów, zaczynając od jasnego środka, docisnąć. Wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Mleczna Droga 778

szklanka mleka w proszku, 2 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 150g kremu orzechowo- czekoladowego np. Nutella, 80g orzechów laskowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz kakao i proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę o wymiarach 24cm x24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę(...)zimne mleko. Ucieram. Następnie dodaję mleko w proszku. Wszystko razem ucieram. Masą mleczną przekładam upieczone biszkopty. 3. Orzechy laskowe prażę na suchej patelni. Uprażone orzechy siekam nożem. Wierzch ciasta smaruję kremem orzechowo- czekoladowym. Gotowe ciasto posypuję orzechami laskowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik szwardzwaldzki 155

śmietankowym :) Może na wyrost nazwane torcikiem szwardzwaldzkim, ale jakoś ta nazwa pasuje mi do tego wypieku ;) Ciasto jest miękkie i delikatne. Galaretka z wiśni świetnie przełamuje słodki smak ciasta i kremu. Całość smakuje cudownie, warto się skusić na to ciacho, polecam! Powoli szykuje się do urządzania mieszkania, niby jeszcze długa droga do końca budowy, ale już coraz śmielej przeglądam katalogi(...)ciasta ponownie przełożyć do blaszki, wyłożyć tężejącą galaretkę, przykryć drugim blatem i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Przygotować krem. Krem śmietankowy - kremówkę ubić na sztywno z zagęstnikiem i cukrem pudrem, i mascarpone, wyłożyć go na drugi blat ciasta, wyrównać, udekorować okruchami ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Sezamowiec 162

Ciasto, w którym wszystkie warstwy idealnie się ze sobą komponują. Najlepsze na drugi, a nawet trzeci dzień po zrobieniu. Nam smakuje bardzo :) W końcu połączenie kruchego

Domowa cukiernia Ewy