ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:420/1378)

ciasto śliwka w czekoladzie 1162

kakao. Wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do gorącego piekarnika. piekę w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto kroję na dwie części, jak tort. krem: W garnku gotuję mleko. Gdy zacznie wrzeć dodaję kaszę mannę. Intensywnie mieszam, by nie powstały(...)grudki. Gotuję na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram na puch z cukrem pudrem stopniowo dodając zimną kaszę mannę. Ucieram na gładki krem. Wykładam na blat ciasta dobrze nasączony ponczem, przykrywam drugim blatem. czekolada ze śliwkami: Śliwki kroję na kawałki. Śmietankę podgrzewam, a gdy zacznie wrzeć zdejmuję z ognia i wsypuję kostki czekolady. Mieszam

babka w formie
Truskawkowa kremówka 209

Jeszcze jedno kremowe ciasto z truskawkami. Podobne do Lambady, Shreka i Kubusia. Biszkopt z 6 jajek upieczony wg dowolnego przepisu Masa owocowa: 3 szklanki soku przecierowego (u mnie Pycholandia z Biedronki o smaku banan-kiwi) 1 duży budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru Masa śmietankowa: 3 opkowania serka Bieluch 200 ml mleka 2 opakowania Śnieżki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)ciasto, posypać obficie rodzynkami. Połowę przygotowanego kremu czekoladowego lekko podgrzać, następnie oblać strużkami rodzynki. Śnieżkę ubić z 200 ml mleka dodając cukier puder. Połączyć z serkami. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Ułożyć owoce, po czym oblać je pozostałym kremem czekoladowym. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Ponieważ krem śmietankowy nie jest utrwalony żelatyną i jest miękki owoce najlepiej ułożyć

Praktyczna pl
Miodownik z kremem z kaszy manny (Stefanka) 123

więcej, im dłużej leżał ,tym lepiej smakował. To genialne ciasto. Warto go zrobić, bo nie jest trudny, tylko raczej pracochłonny gdyż trzeba upiec oddzielnie cztery blaty ciasta, następnie zrobić krem, przełożyć i gotowe! Czas przygotowania całego ciasta - ok. 40 minut plus pieczenie ok. 60 minut Ciasto 500 g mąki pszennej 130 g cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)koniec dodajemy ekstrakt. Pierwszy blat wkładamy do blachy smarujemy powidłami śliwkowymi a na to wykładamy 1/3 kremu i przykrywamy blatem i tak do końca. Ostatnią warstwę z kremem posypałam tartymi orzechami włoskimi. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc. Wspaniałe w trzecim dniu! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Rewelacyjny krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów 175

Szukacie pomysłu na pyszny krem do ciasta, tortu, czy udekorowania babeczek? Polecam Wam ten na bazie twarogu i masła! Przyznam szczerze, że za każdym razem kiedy przygotowuję ów krem to mam ochotę wyjeść go prosto z miski... Jest po prostu rewelacyjny w smaku i wbrew pozorom nie mocno serowy. Jego delikatność sprawia, że po prostu rozpływa się w ustach. Krem(...)pudrem i cukrem waniliowym należy ubić do białości i stopniowo zmiksować z twarogiem. Krem już nadaje się do użycia. Podane proporcje wystarczą np. do podwójnego przełożenia ciasta o średnicy 18 cm - grubymi warstwami kremu. Przykładowe wykorzystanie kremu - przepis wkrótce

Di gotuje
Miodownik 148

Stary, sprawdzony przepis na miodownik ,  pyszne ciasto przełożone kremem z kaszy mannej. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru  1 margaryna "Kasia" 1 łyżka miodu 2 łyżeczki sody 2 całe jajka 1 żółtko   Wszystkie składniki zagniatamy.  Ciasto dzielimy na 4 części.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Każdy placek pieczemy w temperaturze 180 stopni około(...)minut.    Krem: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego  7 łyżek kaszy mannej 1kostka masła Mleko, cukier i cukier wanilinowy gotujemy. Dodajemy kaszę manną  i gotujemy do uzyskania gęstej masy. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę. Do masła dodajemy wystudzoną kaszę manną.   Pierwszy placek smarujemy powidłami śliwkowymi. Kolejne placki przekładamy masą

Pyszności Słodkości
Ciasto kokosowo - truskawkowe (bez glutenu) 217

truskawki- oto duet idealny! :) Bardzo lekki, puszysty i bezglutenowy biszkopt kokosowy przygotowany na wiórkach kokosowych, przełożony masą- również kokosową- ze śmietanki kokosowej, mascarpone i wiórków koksowych, ozdobiony soczystymi truskawkami. Ciasto cudownie smakuje i pachnie kokosem, jest delikatne, lekkie i nieskomplikowane, a truskawki nadają świeżości- polecam wykorzystać drobne truskawki, takie na jeden kęs (zarówno i maliny również się sprawdzą(...)wypróbowania tegoż idealnego w smaku połączenia! :) Kokosowy biszkopt: * wiórki kokosowe- 60 g (lub gotowa mąka kokosowa) * cukier- 60 g * jajka- 3 szt. * mąka ziemniaczana- 1 czubata łyżka Krem kokosowy: * mleko kokosowe- puszka (lub kremówka) * * mascarpone- 3 czubate * wiórki kokosowe- 3 łyżki * cukier- 1 łyżeczka Dodatkowo: * truskawki- około 100 g * likier kokosowy Malibu- 2 łyżki Kokosowy biszkopt: Piekarnik nagrzać

Kraina Miodem Płynąca
Tort bezowy z owocami i kremem z białej czekolady i mięty 142

Jestem wielbicielką białej czekolady i bezów. Takim cudem zaskoczyłam swoich urodzinowych gości. W połączeniu z sezonowymi owocami powstaje pyszny torcik. Upieczenie blatów bezowych za każdym razem

VioletoweKucharzenie
Mazurek owsiany z kremem straciatella z kaszy manny 148

W tym roku nareszcie upiekłam mazurek na którego przepis zapisałam sobie dwa lata temu. Po co tak długo zwlekałam? nie wiem bo mazurek jest pyszny, w

Moje Małe Czarowanie
Tort czekoladowo-truskawkowy 320

Taki tort sprezentowałam sobie na dzisiejsze urodziny. Całej rodzince bardzo smakował no i zrobił na wszystkich wrażenie :) Jest z nim trochę pracy, ale efekt wart jest

Na Ciasteczkowych Papierach
Kopiec kreta z truskawkami 119

suchego patyczka. Wyjąć i przestudzić. Jeszce z ciepłego ciasta zcinamy wierzch. Delikatnie wydłubujemy  połowę miąższu tak, aby został brzegi ciasta i nietknięty spód. Na tak przygotowane ciasto układamy truskawki. Krem Czekoladę rozdrabniam kroją w drobne kawałki w malakserze. Śmietanę ubijam na niskich obrotach z śmietanfixami. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do ubitej śmietany dodaję rozdrobioną czekoladę i mieszam(...)ręcznie. Śmietanowy krem układam na truskawkach kształtując kopiec. Krem obkładam rozdrobnionym ciastem i lekko dociskam. Schładzam w lodówce na ok 1 godziny

Delicious Titbits
Szarlotka z lemon curd! 331

miód, malina! " ;-D Przepyszne i jakże proste ciasto, idealne do przedpołudniowej kawy, czy na spotkanie z przyjaciółmi. Ciasto ma bardzo wysublimowany smak przez dodatek kremu lemon curd. Krem taki można zrobić samemu, ja użyłam gotowca, miało być szybko w końcu. ;-) Zapraszam! Na ciasto: - 250 g mąki pszennej babuni - 125 g masła - 1,5  łyżki lemon curd - 2 żółtka(...)wierzch ciasta. - 6 jabłek o kwaśnym smaku - 3 łyżki cukru brązowego - 2 łyżki lemon curd Jabłka obierz i pokrój na równe plasterki. Na schłodzone i wyłożone w formie ciasto, wyłóż krem lemon curd, posmaruj nim całą powierzchnię równo. Ułóż plasterki jabłek wymieszane z cukrem. Na wierzch poukładaj po kawałeczku ciasta. Ciasto pieczemy w nagrzanym piecu  przez 55 minut

SMYKWKUCHNI
Wielkanocna tropikalna kopuła 142

Deser podany w takiej formie na wielkanocny stół zapewne zachwyci gości i dzieci… Na zewnątrz śmietanowa, w środku kremowa z serkiem i koktajlem z owoców tropikalnych

VioletoweKucharzenie
Tarta z morelami i kremem migdałowym "frangipane" (Crostata con albicocche e crema di mandorle "frangipane") 150

letnim przygotowuje je na potęgę. Dzi ś  chciałam podzielić si ę  z Wami przepisem na przepyszn ą  tart ę   z morelami i kremem migdałowym "frangipane". Bardzo kruche ciasto na tart ę  przygotowałam  z dodatkiem m ą ki ryżowej, bez jajek. Delikatny, rozpływający si ę  w ustach krem migdałowy(...)musimy wyjąć je z lodówki) z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jaja i mąkę migdałową, cały czas miksując.  Krem wykładamy  na ciasto. Na wierzch tarty układamy połówki moreli. Tartę zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto powinno być złociste. Tartę

La grande e la piccola cuoca
Torcik śmietanowo-adwocatowy z brzoskwiniami 312

Delikatny i kremowy torcik z dodatkiem adwocata i słodkich brzoskwiń. W smaku rewelacyjny. Sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach i świętach, jednakże dodatek alkoholu sprawia, że jest

VioletoweKucharzenie