ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:415/1378)

Tort migdałowo- kokosowy z owocami 155

utartymi żółtkami, a potem delikatnie wmieszać pianę z białek. Foremkę (28cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok 40min. (lub do suchego patyczka). Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Masa kokosowa: Ubić śmietankę z cukrem na puszysty krem, dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Potem wmieszać mascarpone. Polewa czekoladowa: Zagotować wodę z cukrem, kiedy cukier się rozpuści

Kraina Miodem Płynąca
IMIENINOWY TORCIK PIETRUSZKOWY Z MORELAMI 72

rozpuszczoną żelatynę w 3 łyżkach wody. Ubijamy. Wystudzone ciasto kroimy na 2 części tak aby powstały 2 spody. Jedną część układamy i dajemy porcje kremu. Na porcje kremy układamy 2 część ciasta. Na wierzch dodajemy krem, którym smarujemy również brzegi ciasta. Morele kroimy w plasterki i układamy je na wierzchu tortu

Kuchnia w oparach
EKLERKI Z KREMEM KOKOSOWYM 143

Jedziemy do Francji! Wiecie, że uwielbiam wszystko co kokosowe ?! Wiecie! Dziś postanowiłam, że pysznym kremem kokosowym nadzieję eklerki. Chrupiące ciasto ptysiowe w połączeniu z delikatnym kremem o smaku rafaello tworzy fantastyczną całość, po której każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Takie eklerki są świetnym pomysłem zarówno do popołudniowej kawki, jak i np. na słodką przekąskę na imprezę. Można je dodatkowo(...)polać czekoladą albo słodki krem kokosowy przełamać czymś orzeźwiającym. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 8-10 szt ) CIASTO: * woda – 0,5 szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * masło – 50 g * jajko – 3 szt KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 150 g * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – ok. 80 g * żelatyna

Ostra na Słodko
Tarta z figami, rozmarynem i serkiem mascarpone 92

kształt kruszonki. Dodajemy wodę i miksujemy, aż ciasto stanie się jednolite. Wylepiamy ciastem formę do tarty lub tortownicę o średnicy 25-26cm. Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wykonanie kremu i owocowego wierzchu(...)ciasto się wystudzi ucieramy serek mascarpone wraz ze śmietaną, cukrem, skórką cytrynową i solą. W małym garnuszku rozgrzewamy miód - by stał się płynny, a następnie go studzimy. Ciasto smarujemy kremem i układamy na nim pokrojone w plastry figi. Figi smarujemy miodem. Blacha : tortownica 26cm lub blaszka do tarty o średnicy 26cm Przepis znaleziony na www.magazyn-kuchnia.pl

Mania Wypiekania
Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu truskawkowego (w 10 minut) 116

doskonała propozycja na wizytę niespodziewanych gości, na niedobór czasu lub po prostu, gdy chcemy zjeść coś słodkiego, a przy tym... smacznego. Co prawda rzadko stosuję półprodukty jak np. krem do ciast, ale myślę, że warto go mieć na tzw. "czarną godzinę". Naprawdę można z niego przygotować fantastyczne oraz pyszne rzeczy. Słomka ptysiowa również idealnie sprawdza się w różnego rodzaju pysznościach(...)deserów ( klik ), czy ciast (tiramisu - klik ). Koniecznie spróbujcie takiego ekspresowego połączenia! Ja swoje ciasto/deser robiłam w kwadratowej blaszce, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyście użyli tortownicy, czy pucharków, miseczek... Polecam!  (U mnie forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm)  150g słomki ptysiowej (u mnie z cukrem i z cynamonem - Brześć ) Krem: 1 opakowanie kremu

Di gotuje
Kruche babeczki z budyniem 239

pyszne w smaku.  Przepis był już na blogu przy babeczkach karmelowych .Tutaj w wersji z budyniem CIASTO: 30 dag mąki ( 2 szklanki) 12 dag masła 1/2 szkl cukru 1 jajo 2 łyżeczki zsiadłego mleka lub śmietany na czubek noża sodki oczyszczonej KREM: 1 szkl mleka 1 jajo 1 łyżka mąki 1/2 szkl cukru cukier waniliowy WYKONANIE: Krem: z podanych(...)budyń). Odstawić do ostudzenia Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Foremki do babeczek posmarować masłem i wylepić pierwszą częścią ciasta.  Nałożyć krem i przykryć drugą częścią ciasta. Piec ok 1/2 godziny w 195 st C. Po ostudzeniu wyjąć babeczki z foremek i posypać cukrem pudrem smacznego

Z Marcepanem
Torcik biszkoptowo malinowy 144

Krem budyniowy: 700 ml mleka 10 dag cukru 2 budynie biszkoptowe  lub bananowe 25 dag masła 1  galaretka cytrynowa Dr.Oetker 50 ml likieru waniliowego Warstwa malinowa: 1 szklanka świeżych malin 2  galaretki malinowe Dr.Oetker Poncz: ½ szklanki likieru waniliowego ½ szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: Bita śmietana do dekoracji Tarta gorzka i biała czekolada Świeże maliny Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy(...)Gotowy biszkopt wylewamy do wyłożonej pergaminem tortownicy –samo dno o wym 26 cm. Pieczemy 30 minut w temp 170*c. po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na dwa blaty. Krem budyniowy W ¾ szklanki rozmieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem, do gotującej się masy wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować. Zestawić z ognia. Do gorącej masy wsypać suchą galaretkę cytrynową, wymieszać

Wanilia i Kardamon
Ciasto z czekoladkami Kinder 1599

szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy szpatułką (miksera już nie używamy). Do białek z żółtkami przesiewamy mączkę migdałową, dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 25 min. Po upieczeniu dokładnie studzimy. Masa z czekoladkami Kinder: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Czekoladki Kinder kroimy(...)powstanie sztywny krem. Do kremu dodajemy czekoladki, dokładnie mieszamy i wykładamy na wystudzony biszkopt, wierz równamy.  Wstawiamy tortownicę na 6-8 godzin do lodówki. Dekoracja: Czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej (większą miseczkę ustawiamy nad mniejszym rondelkiem z gotującą się wodą, aby miseczka nie dotykała wody).  Polewą czekoladową polewamy wierzch zimnego ciasta. Dekorujemy wg. uznania czekoladkami Kinder

Kuchnia Łukasza
Kajmakowa kostka z truskawkami 814

masa budyniowa z dodatkiem kajmaku świetnie dopełnia smak truskawek, bitej śmietany i czekolady. Smaczne i lekkie ciasto z truskawkami, które na pewno posmakuje gościom. Moim smakowało ;) BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM BUDYNIOWY Z KAJMAKIEM: 200 g masła 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 łyżki

https:KKuchniaMniam
Tort orzechowo-karmelowy 166

sztywnej piany. Do ubitych białek przesiewamy mąki z przyprawą korzenną i sodą, dodajemy żółtka i mieszamy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na 175 stopni na 30 min z funkcją grzania góra-dół. Do przygotowania kremów pierwszeństwo zyskuje karmel, cukier wsypcie do garnka, na małym ogniu go rozpuścicie do płynnego brązowego karmelu - ale nie spalonego, dodajemy(...)orzechy i połowę porcji orzechów z karmelem i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Do pozostałego kremu w drugiej misce dodajemy dwie łyżki cukru co już stworzy drugi krem. Do nasączenia ciasta zrobimy coś prostego, wszystkie składniki łączymy na ciepło (czyli w garnku, podgrzane). Pierwszy odparowujemy alkohol, zalewamy wodą, dodajemy miód i przyprawę korzenną. Studzimy i zimną mieszanką nasączamy ciasto

Kuba Gotuje
Tort orzechowo-karmelowy 122

sztywnej piany. Do ubitych białek przesiewamy mąki z przyprawą korzenną i sodą, dodajemy żółtka i mieszamy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na 175 stopni na 30 min z funkcją grzania góra-dół. Do przygotowania kremów pierwszeństwo zyskuje karmel, cukier wsypcie do garnka, na małym ogniu go rozpuścicie do płynnego brązowego karmelu - ale nie spalonego, dodajemy(...)orzechy i połowę porcji orzechów z karmelem i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Do pozostałego kremu w drugiej misce dodajemy dwie łyżki cukru co już stworzy drugi krem. Do nasączenia ciasta zrobimy coś prostego, wszystkie składniki łączymy na ciepło (czyli w garnku, podgrzane). Pierwszy odparowujemy alkohol, zalewamy wodą, dodajemy miód i przyprawę korzenną. Studzimy i zimną mieszanką nasączamy ciasto

Kuba Gotuje
TARTA Z RABARBAREM I KREMEM 130

Dopóki rabarbar nie zniknie z naszych ulubionych bazarków, TARTA Z RABARBAREM I KREMEM gości na naszych stołach wyjątkowo często! Artykuł TARTA Z RABARBAREM I KREMEM pochodzi

COOKMAGAZINE
Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek. 221

Krem do przekładania ciast. Składniki : 50 dkg masła  ( 82 % tłuszczu ) 20 dkg cukru kryształu 3 jajka   ( świeże ) olejek cytrynowy lub inny 2 łyżki kakao ( zaparzonego gorącą wodą gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) Sposób wykonania : Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu(...)dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao ,gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę spirytusu. Kremem możemy przekładać torty,ciasta biszkoptowe,kruche ciasteczka itp.  Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 15 dkg )np.truskawki,borówki,maliny. Będziemy wtedy mieć krem owocowy. Rada : Kakao dodawane do kremu

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto prince polo 356

wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód), wyrównujemy. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, a następnie przekrawamy ciasto wzdłuż na pół. --> Biszkopt orzechowy: --> Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach około(...)Ucieramy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do połączenia się składników. --> Wykonanie: --> Na dnie blaszki układamy jedną część biszkoptu kakaowego. Na nim rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem orzechowym, dociskamy. Wykładamy resztę masy budyniowej i układamy na niej drugą część biszkoptu kakaowego. Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną czekoladę. --> Smacznego Post Ciasto prince polo pojawił się

Marta Gotuje