ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:409/1378)

Mini tarty kokosowe z owocami 261

pysznie. Ja kokos wprost uwielbiam a w połączeniu z delikatnym kremowym kremem i mnóstwem owoców komponowało się idealnie.Ostatnio zasmakowałam w połączeniu bitej śmietany z serkiem homogenizowanym, krem jest delikatny i puszysty. Składniki: Kruche ciasto 25 dkg mąki pszennej 5 dkg kokosu Kresto 20 dkg masła 10 dkg cukru 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego sól szczypta(...)miski i rozmieszać, zimną kremówkę ubić na sztywno i dodawać po łyżce do serka delikatnie mieszając. Na koniec wlać rozpuszczoną w 1/4 szklance letnią żelatynę, wymieszać. Na zimne ciasto wyłożyć krem. Włożyć na 15 min do lodówki do zastygnięcia. Ułożyć owoce i polać polewą do tortów. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Możemy użyć dowolnych owoców

Ala piecze i gotuje
Tartaletki z malinami i borówkami 170

serka mascarpone z bitą śmietaną i cukrem waniliowym. Sama słodycz, więc koniecznie dodajcie kwaśne owoce, by deser nie był zbyt mdły. Składniki: ciasto 250g mąki pszennej tortowej 120g schłodzonego masła 100g cukru 1 jajko krem 150g serka maskarpone 200g ubitej śmietany do deserów 36% 1 łyżeczka cukru waniliowego  maliny i borówki Sposób przygotowania:   Jeśli macie malakser, wsypujemy mąkę(...)zarumienienia się. Następnie wykładamy na kratkę, by wystygły. W tym czasie robimy krem. Ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym, dodajemy serek mascarpone i wszystko razem dokładnie mieszamy mikserem. Ostudzone ciasto wypełniamy kremem i dekorujemy owocami

W kuchni wieczorem
PYCHOTKA 134

pomysł, żeby do ugotowanego na wodzie budyniu dodać sypką galaretkę. Wyszedł na prawdę rewelacyjny smak ...  Generalnie ciasto wyszło smaczne, ale następnym razem do tego smacznego kremu wykorzystam ciemny biszkopt albo jakieś ciasto bardziej zbliżone do tradycyjnego "murzynka" :)) Składniki na ciasto: (blaszka o wymiarach 26x16) 250 g mąki 200 g cukru 3 łyżki kakao szczypta soli 2 łyżeczki proszku(...)wrzątek wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Zagotowujemy. Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. W misce ucieramy margarynę dodając po łyżce budyniu. Na ciasto wykładamy 1/2 porcji kremu, przykrywamy 2 plackiem, na górę wykładamy pozostały krem. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta możemy oblać je dodatkowo polewą czekoladową. Chłodzimy w lodówce

Walijskie Pichcenie
Karpatka z kremem jeżynowym 111

jeżynową, doskonale się sprawdza na przyjęciach rodzinnych. Moja rodzina lubi karpatkę więc postanowiłam im upiec wersję z owocami. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 125 gram margaryny 5 jajek  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 0,5 litra śmietany 36 % 1 szklanka jeżyn 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: Papier do pieczenia Polewa(...)wlewamy wodę, dodajemy margarynę i zagotowujemy, gdy margaryna się rozpuści zdejmujemy rondel z ognia i po woli wsypujemy mąkę ciągle mieszając, wstawiamy na ogień i podgrzewamy do momentu aż ciasto będzie odchodziło od brzegów, odstawiamy do ostudzenia. Przekładamy do miski, miksujemy dodając po jednym jajku, na końcu wsypujemy proszek do pieczenia i miksujemy. Formy wykładamy papierem do pieczenia, masę dzielimy

Bajeczna Kuchnia
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 336

Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa(...)szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą

Kulinarne przygody Gatity
Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 170

Moja inwencja twórcza i dziecięca fantazja, dosłownie, co widać po nazwie ciasta. Z borówkami, pyszną jagodową galaretką, kokosowym spodem i jogurtowo-kokosowym kremem - pycha! :) Na pomysł na to ciasto wpadłam pod wpływem impulsu, w sklepie włożyłam do koszyka borówki i postanowiłam, że musi powstać z nich coś pysznego. Pomyślałam o kolorze fioletowym i do głowy przyszły mi "Gumisie" :D nucąc(...)blender). W osobnym naczyniu umieszczamy śmietankę oraz cukier puder, całość ubijamy na sztywno. Ubitą śmietanę dodajemy do jogurtu z kokosem i kilkoma szybkimi ruchami łączymy dokładnie wszystkie składniki. Krem wykładamy na ciasto. Jeśli jest go nieco za dużo możecie wykorzystać go do zrobienia pysznych deserów w pucharkach. Świetnie sprawdzi się także jako nadzienie do naleśników. Na kremie układamy borówki

Cooking Monster
Najlepsze czekoladowe ciasto 172

tego wydarzenia. A teraz czas na ciacho- z kupionym na bazarze syropem waniliowym od JemCoDobre (sprzedają też w necie ) i naszymi ogrodowymi różami. Ślinianki w ruch! WILGOTNE CZEKOLADOWE CIASTO Z RÓŻANYM KREMEM MASCARPONE  Na ciasto 300g mąki 500g cukru 100g ciemnego niesłodzonego kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki soli 2 jajka 250ml maślanki 1/2 kostki stopionego(...)spalił. Ciasto jest gotowe, gdy wsadzony w nie dźgulec nie jest mokry od lejącego ciasta (okruchy przykleją się zawsze).  Ciasto wyjmujemy i studzimy- dopiero ostygnięte wyjmujemy z formy. Kiedy jest całkiem zimne przekrawamy je na pół. Przygotowujemy krem- płatki róż ucieramy z cukrem i kwaskiem cytrynowym do otrzymania "różowego cukru". Dodajemy serek i jeszcze chwilę ucieramy. Rozkrojone ciasto smarujemy

les mirabelles
Mini eklerki z kremem waniliowym 136

tego czasu winna być uzależniona od naszego piekarnika) – drugi etap pieczenia przy uchylonym piekarniku ma spowodować, że eklerki się wysuszą i zachowają swój kształt. Kiedy ciasto było już gotowe zabrałem się za krem waniliowy – przyznam że mogłem go robić już w trakcie pieczenia zamiast czekać i tracić czas no ale cóż… cały czas przecież się uczymy Najpierw(...)autora przepisu: folię przykryć tak aby się stykała z kremem – nie wiem w jakim celu się to stosuje ale jeżeli tak ma być to tak tez zrobiłem ). Ciasto upieczone, krem zrobiony to teraz się bierzemy za polewę. Cukier puder zmieszałem z jajkiem, następnie dodałem kakao, a w międzyczasie rozpuściłem masło, które dodałem i wszystko wymieszałem. Trzy elementy mamy zrobione

Kuchenne Wariacje
Trociniak przekładany 321

Dzięki drugiej warstwie biszkoptu ciasto nie jest aż tak słodkie. A ciachem tym częstuję Was z okazji 1 rocznicy założenia bloga :) Dziękuję, że jesteście ze mną, testujecie przepisy i piszecie komentarze :) Mam nadzieję, że zostaniecie na dłużej :) Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 3 szklanki mleka(...)Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie studzimy i przekrawamy na dwa blaty. 2. Krem: 2 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. W 1/2 szklance mleka dokładnie

Na Ciasteczkowych Papierach
pomysłowe ciasto z pierniczkami 132

krem z budyniu łączonego z galaretką po całkowitym zastygnięciu przybiera postać pianki. Całość po nocy spędzonej w lodówce bardzo ładnie się kroi. Jeśli ktoś woli bardziej słodkie ciasta to może do krem u dodać trochę cukru. *foremka 24*24 lub mniejsza Składniki : na ciasto: 25 dag mąki 200 g cukru 3 łyżki kakao szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklance wody i ugotować na litrze wody. Do gorącego budyniu wsypać galaretki i mieszac do rozpuszczenia. Ostudzić.  Utrzeć masło na puch dodając po łyżce budyniu. Przekrojone ciasto przełożyć 1/2 kremu. Na wierzch wyłożyć drugą część kremu.  Pierniczki pokroić w plasterki i ułożyć na kremie. Polać czekoladą rozpuszczoną z kremówką. Schłodzić w lodówce przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto marchewkowo-kokosowe (bez glutenu i laktozy) 1402

Najlepsze, bardzo zdrowe marchewkowe ciasto! Wspaniale wilgotne, z dużą zawartością marchewki, całkowicie bez użycia mąki, 100 % bez glutenu i choć jest przełożone puszystym, białym kremem - jest bez laktozy. Ciasto jest proste do wykonania i przepyszne! Myślę, że każdy kto skosztuje powie dokładnie to samo :-) Polecam! Składniki: 400 g startej na małych oczkach marchewki (zwykle około 5 średnich marchewek(...)będzie oblepiony ciastem ( u mnie 1 godzina i 25 minut). Wyjąć ciasto z piekarnika, pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Następnie nożem delikatnie obkroić boki, zdjąć obręcz, wyjąć ciasto z formy. Krem kokosowy: 3 puszki schłodzonego pełnotłustego mleka kokosowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii miód lub cukier puder do smaku 40 g wiórek kokosowych oraz: 80 g migdałów pociętych

maniapieczenia
Jeżyny i krem budyniowy 244

schłodzenia kremu, ale i z tym można sobie poradzić. Tarta jest jeszcze smaczniejsza gdy możemy zajadać się nią w miłym towarzystwie :-)     Tarta z jeżynami i kremem budyniowym składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g jeżyn 1 budyń waniliowy 300ml mleka 125ml śmietany kremówki 1 utrwalacz do śmietany 1 łyżka miodu wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania, składamy(...)piekarnika i pieczemy około 15-20 minut. W czasie pieczenia brzegi tarty ładnie urosną. Może się też podnieść środek ciasta, ale po upieczeniu lekko dociskamy go widelcem. Ciasto należy wystudzić. Krem : Budyń rozpuszczamy w 6 łyżkach mleka, dodajemy do niego miód i dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy przygotowany budyń i energicznie mieszamy. Gotujemy jeszcze 2 minuty. Odstawiamy do wystygnięcia

Przysmaki Karolki
Kremówka 327

najniższe i dodawałam po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wsypałam bitą śmietanę w proszku Śnieżka i jeszcze chwilę mieszałam robotem. Placek stanowiący spód ciasta lekko posmarowałam kwaśnym dżemem (z czarnej porzeczki), na to wyłożyłam krem (użyłam worka cukierniczego i tylki w kształcie gwiazdy – łatwo, szybko i równo). Na masę wyłożyłam drugą część ciasta i posypałam cukrem pudrem. Kremówkę ozdobiłam

mojewypiekiinietylko
Karpatka 178

można oczywiście upiec 2 części ciasta na raz, jeżeli posiadacie 2 takie samy formy i jeżeli Wasz piekarnik jest przystosowany do pieczenia na kilku poziomach równocześnie ). Upieczone ciasto odłożyć do wystudzenia. Krem budyniowo - maślany: 1 szklankę mleka ( 250 ml ) zmiksować z żółtkami oraz obiema mąkami na gładką masę.  Pozostałe mleko ( 500 ml ) przelać do garnuszka z grubszym dnem. Dodać(...)kilka minut, do powstania jaśniejszej, puszystej masy. Następnie partiami dodawać wystudzony budyń ( np. po 3 łyżki ), ucierając/miksując po każdym dodaniu, do połączenia.  Gotowy krem wyłożyć na jeden z płatów ciasta, na to położyć drugi płat. Lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ciasto suto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Tartaletki z malinami 145

warzywniaku lub z własnego ogródka. Od razu proponuję zrobić z podwójnej porcji. Mega pyszne! Składniki: CIASTO KRUCHE  na 4 sztuki: 1 szklanka mąki pszennej 10 dag masła 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią  ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko KREM: 350 ml mleka 1 budyń śmietankowy 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru(...)włóż na 15 minut do lodówki, następnie schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep nim foremki do tartaletek, ponakłuwaj widelcem, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut, wystudź. Przygotuj masę budyniową: Ugotuj gęsty budyń na mleku, wystudź. Miękkie masło utrzyj na puch dodawaj stopniowo zimny budyń, miksuj aż powstanie krem. Masę wyłóż na zimne korpusy tartaletek, wygładź, posyp malinami. Galaretkę rozpuść

Wanilia i Kardamon