ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:285/762)

Zielona pokusa 163

swojej kuchni, a dzięki temu ciasta i desery tylko zyskują na smaku. Zielona podbiła nasze kubki smakowe :) Skusicie się? :) Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 3 żółtka 35 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Składniki na ciasto połączyć, szybko zagnieść. Gotowe owinąć w folię spożywczą i schłodzić(...)wrzącej wody. Odstawić do stężenia. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szpinak umyć, zmiksować z tężejącą galaretką, dodać jabłka. Tężejącą galaretkę wyłożyć na ciasto, wyrównać i schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 450 ml schłodzonej śmietany 36% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić z mascarpone na sztywno, pod koniec dodać

Domowa cukiernia Ewy
FIT SZARLOTKA z płatkami owsianymi 171

Najpierw szykujemy ciasto. Płatki i orzechy zmielić blenderem na mąkę, Wsypać do nich mąkę, sól i cukier. Do rozpuszczonego masła dodać wodę, wymieszać i wlać do suchych składników. Wymieszać ręką na jednolitą masę. Ciastem wykleić wysmarowaną masłem i obsypaną mąką okrągłą foremkę. Zrobić dziurki widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Jabłka umyć, wyciąć(...)gniazda i zetrzeć razem ze skórką. Wycisnąć sok. Wyłożyć na ciasto. Zrobić kruszonkę - wymieszać płatki, cukier brązowy, cynamon i masło, wyłożyć na jabłka. Piec jeszcze 45 minut, w tej samej temperaturze. Smacznego

Trufelkowo
Odchudzone crumble z jabłkami 204

kostkę. Posypać cynamonem, wymieszać i ułożyć na formie do pieczenia.  Płatki owsiane, mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier wymieszać ze sobą. Dodać olej kokosowy i wyrobić ciasto. Następnie posypać nim jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 min. Najlepiej podawać z lodami waniliowymi. Smacznego

Zgrabne Gotowanie
Szarlotka bez jajek 260

Szarlotka z tartych jabłek ułożonych pomiędzy cienkimi warstwami ciasta. Ciasto przygotowane jest bez jajek i proszku do pieczenia. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Bułeczki z musem z sera ricotta i jabłek 183

mąka pszenna 1400 g drożdże świeże 70 g woda 720 ml sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki + 200 g + 70 g olej 4 łyżki jajko 2 szt. jabłka 3 duże sztuki Do dużej miski (w moim przypadku misy robota kuchennego) przesiewam mąkę. Drożdże rozkruszam do małej miseczki, zasypuję je 2 łyżeczkami cukru i mieszam do momentu(...)cukru, 640 ml ciepłej wody oraz lekko wyrośnięte drożdże i całość wyrabiam na gładkie ciasto. Przykrywam ścierką lub folią spożywczą (ja wolę folią spożywczą bo widzę jak ciasto rośnie :) ) Odstawiam na ok. 40 minut W czasie gdy ciasto rośnie robię nadzienie. Jabłka kroje na małe kawałki (wcześniej obieram je ze skórki i wydrążam gniazda nasienne) i miksuję przy pomocy

Kuchnia Viki
Biszkopt z jabłkami 106

tortownicy o średni 26 wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i posypać cynamonem. Wlać ciasto do formy a następnie dodajemy kawałki jabłek. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Piec w 170oC przez około 35 – 45 minut

The Sweet Damsel
Najprostsze placuszki z jabłkami 161

posmakowały mi tak bardzo, że dziś postanowiłam przygotować je ponownie, aby móc je sfotografować i zamieścić tutaj. Ciasto jest delikatne i puszyste (przypomina to do pancakesów) i co najważniejsze banalnie proste , a placuszki smaży się ekspresowo. Poniższa wersja jest z jabłkami, ale oczywiście możesz użyć innych owoców. Ostatnimi czasy zakochałam się w mące orkiszowej typu 700, ponieważ doskonale nadaje(...)karmelizuj na średnim ogniu przez około 3 minuty tak, aby jabłka lekko zmiękły. Przelej mokre składniki do suchych i zamieszaj, aby powstało gładkie ciasto. Na koniec dodaj rozpuszczoną 1 łyżkę oleju kokosowego oraz przygotowane jabłka i ponownie wszystko zamieszaj.  Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką, za pomocą łyżki wykładaj ciasto i smaż po 2 minuty z każdej strony

Roślinna - blog wegański
Rustykalna tarta z jabłkami, berberysem, migdałami i cynamonem. Trendy w smakach Kamis w 2017 roku. 157

formując kruszonkę. Dodaj wodę i zagniataj do momentu aż powstanie gładkie ciasto. Uformuj kulkę, zawiń ją w folię spożywczą i wstaw na około godzinę do lodówki. Nadzienie: W misce wymieszaj cukier puder, mąkę, cynamon i sól morską. Dodaj jabłko, berberys i ekstrakt waniliowy, całość dokładnie wymieszaj. Wyjmij jabłka oraz część jagód berberysu i odstaw. Ciasto: Schłodzone ciasto rozwałkuj

Moja pasja smaku
śliwki z jabłkami ... 152

wsypać mąkę z proszkiem i wyrobić mikserem na gładkie, gęste ciasto tortownica 24cm-dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane ciasto rozsmarować w tortownicy i poukładać połowę jabłek na jabłka poukładać połówki śliwek na śliwki resztę jabłek piec w 200C około 40-45 minut ostudzone ciasto posypać pudrem cukrem smacznie nadziane ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Deser porzeczkowo-jabłkowy 160

wrzucić do rondla i poddusić bez przykrycia aż będą lekko przezroczyste. Na początku duszenia i w trakcie można dodać po łyżce wody, w zależności od użytych jabłek. Gotowe lekko przestudzić. Ciasta pokruszyć w blenderze. Może być całkiem na mąkę lub zachowując kawałki ciastek. Porzeczki zerwać z gałązek, umyć i przetrzeć blenderem. W naczyniu układać składniki warstwami

Czerwony Gupik
Babka bananowo-gruszkowa 297

pokrojone w kostkę owoce ( zamiast wymienionych w składnikach owoców można dodać można dodać owoce z puszki osączone z soku np: ananasy, brzoskwinie, wiśnie lub świeże owoce np: jabłka, mango) i wymieszać ciasto razem z owocami. Ciasto wyłożyć do formy keksowej, albo babkowej z kominkiem, wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp

Mix smaku
Soczysty jabłecznik ze szmandem 180

często piekę nie tylko jesienią. W tym roku jabłka bardzo nam obrodziły i chyba jeszcze nigdy nie upiekłam tylu jabłeczników. Przetestowałam różne gatunki jabłek. Szara reneta okazała się dość kwaskowa i po upieczeniu ciasto trzeba było obficie posypywać cukrem pudrem. Najlepsze okazały czerwone, słodkie jabłka z ogródka

dolcevitainmykitchen
Jabłkowo-orzechowe crumble, czyli jabłka pod orzechowa kruszonką 122

masło do wysmarowania foremek 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 żółtko 1/2 szklanki drobno posiekanych lub zmielonych orzechów kilka jabłek opcjonalnie brązowy cukier Mąkę, cukier i masło rozetrzeć palcami, jak przy klasycznej kruszonce. Dodać orzechy, żółtko i śmietanę - szybko zagnieść zwarte ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przynajmniej pół godziny. Foremki do zapiekania (można użyć(...)jednej większej) wysmarować masłem.  Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w średniej grubości cząstki. Ułożyć w foremkach dość ciasno i w dowolnej ilości. Jabłka posypać cynamonem. Na wierzch wysypać ciasto starte na jarzynowej tarce. Ciasto można obsypać brązowym cukrem, wtedy wierzch jest jeszcze bardziej chrupiący. Piec w temperaturze 190 stopni do zrumienienia ciasta. Podawać na gorąco

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto miodowe z jabłkami i kremem 222

Przepyszna, słodka propozycja na jesień. Miód, jabłka, orzechy - charakterystyczne dodatki do wypieków o tej porze roku są znakami rozpoznawczymi tego ciasta. Ładnie się prezentuje i najważniejsze - smakuje. Ciasto wydaje się skomplikowane i pracochłonne ale nic mylnego. Trzeba jedynie odczekać całą noc aby blaty miodowe zmiękły. Jak to bywa w przypadku ciast z dodatkiem miodu, najlepsze jest(...)dzień od przyrządzenia. Składniki: Ciasto miodowe: 4 szklanki mąki 2 jajka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 150 g miodu 1 łyżeczka sody 1 cukier waniliowy Masa jabłkowa: 1kg jabłek 1 galaretka cytrynowa Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 3 łyżki cukru 100 g masła Polewa: 100 g margaryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania