ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:278/762)

Szarlotka sypana 176

warstwą rozłożyć połowę startych jabłek, oprószyć cynamonem. Następnie wysypać drugą część suchych składników, wyrównać i wyłożyć resztę jabłek, ponownie oprószyć cynamonem. Na wierzch wysypać pozostałą część suchych składników.  Masło pokroić na cienkie plastry i równomiernie rozłożyć na wierzchu ciasta. Można również masło wcześniej włożyć do zamrażalnika i takie zamrożone zetrzeć na tarce bezpośrednio na ciasto.  Piec

Opowieści z piekarnika
SERNIK Z MAKIEM I GLAZURĄ POMARAŃCZOWĄ + FILMIK 192

Sernik z makiem i glazurą pomarańczowo - brzoskwiniową, to pyszne i efektowne ciasto, idealne na święta i nie tylko. Polecam. CIASTO :   1,5 szklanki mąki pszennej

Kulinarne Fantazje Marioli
ciastka francuskie z brzoskwiniami 149

większość owoców.  A kiedy w Waszych drzwiach niespodziewanie staną goście to możecie wtedy przygotować im właśnie takie koperty. Będą gotowe raz-dwa! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duże jabłko 2 brzoskwinie banan mały kubeczek gęstego serka homogenizowanego  jajko cynamon Owoce obrać i pokroić w plasterki o grubości około centymetra.  Ciasto rozwinąć i pokroić na 8 prostokątów

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mufinki z jabłkiem i orzechami 157

obrać i pokroić w kostkę.Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej. Do miski z suchymi składnikami wlać składniki mokre , dodać orzechy i jabłka.Wymieszać i wykładać ciasto  do foremek na mufinki.Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Upieczone muffinki posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Babeczki z jabłkiem, truskawką i migdałami. 177

bardzo dobry deser na niedzielne popołudnie. Co prawda truskawki o tej porze roku nie urzekają smakiem, ale tutaj się sprawdziły. Polecam!  SKŁADNIKI: ciasto kruche (przepis szarlotki z malinami) kruszonka (przepis -Gruszki z marcepanem) 5 jabłek 100 g. płatków migdałów opakowanie truskawek (250g(...)szczypta cynamonu, łyżka cukru WYKONANIE: jabłka kroimy w kostkę, dodajemy szczyptę cynamonu i łyżkę cukru-smażymy około 30 min.) płatki migdałów prażymy na suchej patelni, ciastem wykładamy kokilki, wkładamy mus z jabłek, posypujemy prażonymi migdałami, kładziemy truskawki pokrojone w ćwiartki, posypujemy kruszonką, wkładamy do piekarnika do zrumienienia kruszonki (190 stopni około

Kuchnia Beaty
CIASTO RAZOWE Z JABŁKAMI 152

Miękkie wilgotne ciasto z mąki razowej, i jabłkami posypanymi cynamonem idealne ciasto  na jesienne wieczory. składniki 2 szklanki mąki razowej 3 jajka szklanka cukru 2 łyżki gęstej śmietany ¾ szklanki oleju łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże twarde jabłka łyżeczka cynamonu Wykonanie Jabłka obrać pokroić w plasterki Żółtka, oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka(...)mąkę i wszystkie składniki miksować około 3 minut,aż ciasto będzie gładkie. Na końcu dodać sztywną pianę z białek delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć plasterki jabłek i posypać cynamonem. Piec w nagrzanym piekarniku 60 minut rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Racuchy na kefirze z jabłkami 479

Wkrótce w naszych sadach i ogrodach będziemy mieli pyszne i soczyste jabłka. Bywa tak, że jak nam spadają to mamy brak pomysłów na ich wykorzystanie więc ja spieszę wam z pomocą i proponuję pyszne, chrupiące racuchy z jabłkami. Zrobicie je bardzo szybko, ale ciasto potrzebuje pół godziny do odstania. Do ciasta użyłam mąki luksusowej typ 480, która idealnie(...)mąki owsianej 1 łyżeczka sody 2 łyżki cukru 350 g jabłek (po obraniu) olej do smażenia Przygotowanie: Kefir i jajka zmiksować. Mąki, sodę i cukier wymieszać. Dodawać porcjami do kefiru i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Jabłka obrać pokroić w cienkie ćwierć plasterki dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto odstawić na pół godziny. Po tym czasie smażyć

Ala piecze i gotuje
Tarta z jabłkami i gruszkami polana sosem toffi 115

ciągłej sprzedaży więc możecie cieszyć się jej niebywałym smakiem, kiedy tylko najdzie Was na to ochota :) Składniki: Ciasto: 190 g mąki pszennej 115 g masła 2-3 łyżki zimnej wody szczypta soli Farsz: ok. 7-8 jabłek (o wadze ok. 1,3-1,5 kg) twardych i słodkich 3 gruszki sok z połowy cytryny 50 g masła(...)oraz 3 gruszki kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do garnka, dosypujemy cukier i gotujemy przez ok. 20-30 minut, aż zmiękną. Przekładamy je na podpieczone ciasto, a na wierzchu układamy koliście wcześniej przygotowane cząsteczki jabłek. Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. W tym czasie do garnka lub rondla z grubym dnem wsypujemy cukier, zalewamy go wodą

MyCookBook.pl
Ciastka z jabłkami 251

mąki, 80 g cukru, szczypta soli, Nadzienie; 2 łyżki rodzynek, 3 łyżki doku z jabłek, 1 jabłko, 1 łyżka cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu 1 żółtko sok z cytryny, Po boskie przyprawy zapraszam do  SKWORCU Wykonanie; Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę. Rodzynki zalewamy sokiem z jabłek i odstawiamy na 30 minut.Jabłko(...)obieramy, wycinamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy na 8 plasterków o grubości 4 mm. Skrapiamy sokiem z cytryny. Rodzynki siekamy. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy 16 krążków. W 8 krążkach wycinamy małe otworki.A i pamiętajcie, krążki powinny być większe od plasterków jabłek;) Cukier mieszamy z cynamonem. Przygotowane plasterki jabłek kładziemy na krążki ciasta.Na nich parę rodzynek. Posypujemy cukrem

Anioły w kuchni
Racuchy pszenno-gryczanie z jabłkiem 165

wkruszamy drożdże i wsypujemy łyżkę cukru. Mieszamy i odstawiamy ciepłe miejsce. Po 15 minut dolewamy zaczyn do mąki, dodajemy pozostały cukier i mleko. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstego ciasta naleśnikowego. Odstawiamy przykryte ściereczką na godzinę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. Łyżka nakładamy ciasto na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy na rumiano z obu stron, posypujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem 149

łyżki wody 1 gruszka 1 jabłko 70g masła 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżki cukru sól PRZYGOTOWANIE: 1. Jajko dokładnie mieszam z wodą i mąką. Ciasto powinno być gęste i bez grudek. Jabłko oraz gruszkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do ciasta. Mieszam. 2. Na gotującą się osoloną wodę wrzucam łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotuję 5 minut. Odcedzam i wykładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche z kokosem i jabłkami 184

wkładamy do lodówki na ok godzinę. Następnie dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy 2 placki (ja 2/3 ciasta dałam na spód a  pozostałą 1/3 na wierzch, ale można podzielić równo). 1 placek przekładamy do blaszki. Warstwa jabłkowa: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru  Jabłka obieramy, kroimy i razem z cukrem przekładamy do garnka i gotujemy

Cynamonowe szczęście
Torcik jabłkowy z bezą 86

CIASTO: · mąka pszenna 500 dag · masło 200 g · żółtka 5 szt · proszek do pieczenia 2  łyżeczki MASA: · jabłka 2 kg · galaretka w proszku 2 op · cynamon 1 łyżeczka · kasza manna 1 łyżka BEZA: · białka 5 szt · cukier puder 1 szkl · kisiel w proszku 2 łyżki  Z przesianej mąki, masła(...)żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce - ok 1 godz..  Jabłka obrać, pokroić w kostkę, Do garnka wlać 40 ml wody i wrzucić jabłka i dusić parę minut mieszając, dodać cynamon, galaretki w proszki i mannę, wymieszać, ostudzić.  Ciasto wyjąć, wylepić nim formę, wyłożyć masę.  Białka ubić na sztywno, dodać cukier

przepisy- Milki
Szarlotka polska 336

chwilę mieszając.  Dodać cukier, wymieszać i nadal smażyć (jabłka powinny się lekko karmelizować).  Pod koniec duszenia dodać przyprawy i wymieszać.  (moje jabłka zachowały swój kształt, ale były miękkie). Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy. Dokładnie je rozłożyć na dnie tak, aby było(...)najcieńsze.  Nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec przez 10 - 15 minut.  Na podpieczony spód wyłożyć przygotowane jabłka.  Na jabłka pokruszyć pozostałe ciasto.  Wstawić ponownie do piekarnika na około 40 - 45 minut.  Gotową szarlotkę lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem

Sto kolorów kuchni
Biszkopt z jabłkami i gruszkami 106

domowym makaronem. Ale przecież mowa tu o gruszkach i jabłkach. Część owoców pójdzie do słoików a część zostanie zjedzona na surowo i wyląduje w ciastach. Tak więc dziś gruszki w towarzystwie jabłek wylądowały w puszystym i pysznym biszkopcie. Ciacho wyszło wilgotne czyli takie jak lubię. A najlepsze jest jeszcze trochę letnie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Racuszki bananowo-jabłkowe 100

miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy tak żeby w cieście nie było grudek. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję i smażymy z obu stron

Kulinarne życie
Brazylianka 1937

łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g margaryny lub masła Masa jabłkowa: 1 kg jabłek (po obraniu) 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki oprócz śmietany zmiksować na jednolitą masę. Dodawać po łyżce śmietany i miksować aż uzyskamy miękkie ale nie rzadkie ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części(...)Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Podsmażać aż jabłka zmiękną. W pół szklance gorącej wody rozmieszać galaretkę i wlać do jabłek. Jabłka odłożyć w zimne miejsce do ostudzenia. Warstwy ciasta: pierwszy placek, krem budyniowy, drugi placek, tężejąca masa jabłkowa, trzeci placek. Ciasto polać polewą lub przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania