ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:284/762)

Cobbler z rabarbarem, truskawkami i marcepanem 166

cieście. Zawsze kupuję ten co zawiera tylko cukier i migdały, jak najwięcej migdałów, a jak mam czas to robię sama. Cobbler to owoce zapiekane pod ciastem. Pamiętacie może przepis cobbler z jabłkami …Cobbler skradł moje serce i piekę go często. To ciasto można jeść na ciepło z lodami lub wystudzone z sosem waniliowym. Cobbler z rabarbarem i truskawkami

codojedzenia
francuskie jabłkowo-serowe... 153

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, ser twarogowy śmietankowy 40 dag, jabłka 3 sztuki, żółtka 2 sztuki(...)cukier 4 łyżki, cynamon 1 łyżeczka, kasza manna 1 łyżka, lukier biały - w opisie twaróg śmietankowy łyżką utrzeć z żółtkami, cukrem, cynamonem, kaszką manną, startymi, obranymi jabłkami na tarce o grubszych oczkach ciasto francuskie rozwinąć z rolki, umieścić na blaszce z papierem do pieczenia i na środku wzdłuż ciasta rozłożyć masę serowo-jabłkową wolne brzegi ciasta ponacinać na paski

W Mojej Kuchni Lubię
JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE 207

Są powszechne jak chleb i tanie jak barszcz. Może dlatego,... Artykuł JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Bananowe naleśniki z jabłkowym musem 206

szklanka wody 2 szklanki mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 2 łyżki śmietany kwaśnej 12 % 2 łyżki cukru jabłkowy mus 1,5 kg jabłek cukier waniliowy do smaku, ok 2-3 łyżki Przygotować ciasto naleśnikowe.  Banany obrać ze skórki i przełożyć do rozdrabniacza, zmiksować(...)gładki mus. Następnie bananowy mus przełożyć do miski. Dodać wodę, mleko, jajko, mąkę , cukier, olej i śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować na jednolite ciasto. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.  Przygotować jabłkowy mus.  Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na dużą patelnię i skopić sokiem z cytryny. Dodać cukier waniliowy i wymieszać. Smażyć

Monia miesza i gotuje
Propozycje na Wielkanoc 370

CIASTO MAKOWE                                                                        KACZKA Z MORELA I JABŁKIEM GALARETA DROBIOWA(...)CIASTO BOUNTY                                                         KURCZAK FASZEROWANY

W kuchennym oknie Ewy
Jabłka wydrążane, w syropie 147

gorsze. One też mają swoje zastosowanie. Możemy je wykorzystać do ciasta. Trzeba je tylko odpowiednio przygotować. Małe jabłuszka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, układamy do słoików i zalewamy syropem: -3 litry wody -3 szklanki cukru -1 łyżka kwasku cytrynowego    Wodę z cukrem zagotowujemy, wsypujemy kwasek. Zalewamy jabłka w słoikach(...)zakręcamy, wstawiamy do garnka z wodą wypełniającą garnek do 3/4 wysokości słoików i gotujemy 10 minut  od momentu zagotowania się wody w garnku. Mamy gotowe jabłka w syropie, np. do ciasta. Smacznego

Maminek kulinarny
Sernik z jabłkami 151

szklanki mąki pszennej 2 żółtka (białka zachowujemy do masy serowej) 1/2 szklanki cukru pudru 100 zimnego masła 20 g zimnego smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek (szara reneta) Masa serowa: 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego lub dobrego wiaderkowego 4 żółtka 6 białek 1 szklanka śmietany 18% 100 g masła 1 szklanka cukru (lub odrobinę(...)szpatułką. 4. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Odcisnąć z nadmiaru soku. Jabłka wyłożyć na podpieczony wcześniej spód, a na jabłka wylać masę serową. Całość piec w 180 st.C przez około 50-60 minut. Ciasto wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wierzch można dowolnie udekorować. Smacznego! Źródło: Moje wypieki

Kuchnia domowa Ani
Placek owsiano - jabłkowy 'Róża' (bez glutenu) 224

wyglądem. Dzisiejszy placek należy do tych właśnie wypieków :) Placek w 100% jest bez glutenu (inne propozycje bezglutenowych ciast znajdziecie tutaj ), gdyż przygotowany jest z samych płatków owsianych wymieszanych z jogurtem, aromatyzowany cynamonem oraz cukrem waniliowym i ozdobiony plasterkami jabłka, które do złudzenia przypominają kwiat róży :) Placek nie należy do lekkich i puszystych wypieków, ma miękką strukturę, jednak jest(...)czas ubicia białek na pianę. Ubite białka wmieszać delikatnie do masy. Spód małej tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki natłuścić masłem i obsypać płatkami. Przelać ciasto. Na wierzchu poukładać plasterki jabłka (ja jabłek nie obierałam), zaczynając od krawędzi. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut . Ostudzić i przed podaniem oprószyć cukrem

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto kokosowe z jabłkami i chałwą 169

przekopaniu półek , zrobieniu zakupów upiekłam ciasto zwane potocznie ciastem kakaowo - jabłkowo - chałowym. Jest parę wersji tego przepisu w internecie ja znalazłam oto taki. Jest z nim trochę zabawy ze względu na ilość warstw ale myślę ,że warto :) zwłaszcza gdy rodzina zjada wam całą blachę w ciągu dnia :) Składniki: 1 kg jabłek 180 g cukru 6 łyżek cukru do piany(...)ubijamy i dodajemy delikatnie do ciasta, następnie ciasto dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy kakao delikatnie łącząc w kremową kakaową masę. Ciemną masę wykładamy na prostokątnej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Ubijamy pozostałe 4 białka dodając cukier (6 łyżek) i wiórki kokosowe. Masę wykładamy na ciemne ciasto. Na górę dodajemy odsączone jabłka ,a na samą górę wykładamy

W Moim Magicznym Domu
Muffinki pełnoziarniste z rabarbarem, truskawkami 188

wyrzutów sumienia. Mąką jasną zastąpiłam tutaj mąką pełnoziarnistą. Ilość cukru została mocno ograniczona i biały cukier zastąpiłam brązowym. Muffinki możecie upiec z truskawkami, jagodami, jabłkami – które zrównoważą słodyczą owoców, brak słodkiego smaku ciasta. Ja proponuję spróbować również wersji z rabarbarem. Ja strasznie lubię piec muffinki. Nie brudzimy przy ich robieniu rąk jak i potem przy jedzeniu. Kilka ruchów(...)jednej misce mieszamy składniki suche. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. Dodajemy jedne składniki do drugich, mieszając łyżką jedynie do połączenia składników. Papilotki wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wkładamy w muffinki owoce (gruszki, truskawki, jagody, jabłka) Pieczemy ok 30-35 min w 180 stopniach. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/fit/muffinki-pelnoziarniste-rabarbarem/ BosowKuchni   Artykuł Muffinki pełnoziarniste z rabarbarem, truskawkami pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
Czy świąteczne potrawy muszą być niezdrowe? 196

ciasta, od ilości użytego masła, oleju, od cukru czy od innych dodanych składników.   Najlepszy wybór to chudy sernik na cienkim spodzie lub tzw. makowiec japoński, czyli ciasto bez mąki, z jabłek, maku, otrębów i orzechów. Pierniki Wg tradycji podstawowe składniki to mąka razowa i miód, ewentualnie przyprawy korzenne. W takiej formie wypiek jest niskotłuszczowy, bogaty w składniki mineralne(...)swoje wady, ponieważ rodzaj użytej mąki czyni go ciężkostrawnym. Pierniki robione z białej mąki są z kolei lżej strawne, ale mają mało wartości odżywczych. Jeszcze gorzej, gdy dodamy do ciasta spore ilości masła i cukru. Liczy się więc umiar i zdrowy rozsądek.  Kutia Nie jest zła, pod warunkiem że nie przesadzimy z ilością (choć o to chyba ciężko

Powiedz dietom nie
Jabłka smażone w cieście z winem - deser 194

wydrążamy środek, kropimy sokiem z cytryny, posypujemy cynamonem  Do wina dosypujemy mąkę, szczyptę soli, pokrojone zioła i żółtko - miksujemy Białko ubijamy na pianę i łączymy z resztą ciasta Plastry jabłka maczamy w ciście i smażymy na oleju na złoto z obu stron. Osączamy z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem

Proste Potrawy
Drożdżowe, pełnoziarniste placuszki - racuchy z bananem i jabłkiem 217

drożdżami Następnie dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy. Ciasto będzie gęste ale mokre i takie ma być Banana kroimy w plasterki, jabłko w półplasterki i dodajemy do ciasta Placuszki nakładamy dużą łyżką i smażymy na najmniejszym ogniu zostawiając pomiędzy nimi odległość. Bardzo ładnie rosną w górę i są puszyste. Podczas smażenia patelnię przykrywamy. Smażymy do uzyskania

Szczęśliwa kuchnia
Drożdżowe, pełnoziarniste placuszki - racuchy z bananem i jabłkiem 235

drożdżami Następnie dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy. Ciasto będzie gęste ale mokre i takie ma być Banana kroimy w plasterki, jabłko w półplasterki i dodajemy do ciasta Placuszki nakładamy dużą łyżką i smażymy na najmniejszym ogniu zostawiając pomiędzy nimi odległość. Bardzo ładnie rosną w górę i są puszyste. Podczas smażenia patelnię przykrywamy. Smażymy do uzyskania

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Babciny jabłecznik 199

gładką masę, tak długo, aby nie została mąka w misce. Ciasto będzie trochę lepkie, ale odchodzi od rąk. Można wstawić na chwilę do lodówki, ale nie trzeba. Blat oprószyć mąką. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i umieścić na dużą, czarną blachę, wysmarowaną tłuszczem, np. margaryną. Ułożyć jabłka i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Wstawić do piekarnika

Wołowina od rekina
Śniadaniowy placek z żurawiną i maślanką 253

okres zapaleń pęcherza. Taki placek nie tylko wspomoże walkę z przeziębieniem, ale będzie jednocześnie KRÓLEWSKIM śniadaniem i dawką zdrowia i porannej słodyczy. W połączeniu z kawą można szybciutko odpłynąć! Ciasto spokojnie możecie przygotować dzień wcześniej, tylko żurawinę dodajcie tuż przed pieczeniem. ŚNIADANIOWY PLACEK Z ŻURAWINĄ Składniki: pół kostki masła skórka z 2 mandarynek +1 łyżeczka suszonej skórki pomarańczowej(...)łyżkami mąki.  W osobnej misce połącz mąkę, płatki, sodę, proszek i sól. Powoli dodawaj mąkę do masła z cukrem, na zmianę dodając też maślankę. Wmieszaj jabłka i żurawinę. Przelej ciasto do naczynia żaroodpornego i piecz ok. pół godziny do 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.  Smacznego! Paulina MOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ:   Podobał Ci się post

Gotowanie to kochanie