ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:179/500)

Kremowa kostka orzechowa 190

skomplikowana w wykonaniu.   Kruchy spód: 1,5 szklanki mąki 1/2 margaryny 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka łyżka śmietany Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy ok. godziny w lodówce, a następnie pieczemy na złoty kolor w 170 st. C Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)orzechów Helio Mleko zagotowujemy. Jajka ubijamy z cukrem, a następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie rozsmarowujemy krem budyniowy, przykrywamy biszkoptem, a po wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Najlepiej odstawić ciasto do schłodzenia na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Sernik piernikowy 120

pozostałe składniki wymieszać nożem, zagnieść szybko ciasto. Pozostałe białka jaj z ciasta odstawić do lodówki, możemy je wykorzystać, do czego innego np. bezy. Podzielić ciasto na dwie części mniejszą i większą. Mniejszą część ciasta, włożyć do torebki foliowej i odłożyć do lodówki. Blachę o wymiarach (25 × 36) wysmarować tłuszczem, wyłożyć większą część ciasta.  Masa serowa: Ser zemleć trzykrotnie(...)Białka oddzielić od żółtek. Do miski dodać masło, dodać żółtka i cukier, ucierać razem kilka minut następnie dodawać po łyżce sera, cały czas ucierać na końcu wsypać proszek budyniowy, dobrze wymieszać. Białka jaj ubić na sztywną pianę dodać do sera wymieszać delikatnie szpatułką. Wyłożyć masę serową na ciasto wyrównać powierzchnie. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Kuchnia Danusi
Bułeczki śniadaniowe na tłustym twarogu 140

jakieś 10 minut, odstawienie i ich pieczenie- około 40. Czas na prysznic i poranną toaletę. Ser twarogowy- tłusty- ucieramy w misce z jednym całym jajkiem. Na dość puszystą masę- wygodnie będzie to zrobić mikserem z mieszadłami do zagniatania ciasta, w misie Kitchen Aida, ale ręcznie też nie powinno przysporzyć Wam większych problemów. Do masy powoli, porcjami, dodajemy mąkę wymieszaną

Karo in the Kitchen
Ciasto mleczna kanapka 231

cukru (nie doprowadziłam do wrzenia). Miękkie masło ucieram, dodajemy ostudzone mleko (ciepłe spowoduje, że masło będzie się rozpuszczać), mleko w proszku i ucieramy. Zimny biszkopt przekrawamy na pół. Nakładamy krem na jeden biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto odstawiamy do lodówki na całą

Aga w kuchni
LETNIE CIASTO Z OWOCAMI + FILMIK 207

Ciasto na śmietanie jest wyjątkowe, pachnące i wilgotne w środku. Bardzo szybko się je przygotowuje. Upieczone z owocami sezonowymi smakuje rewelacyjnie. Polecam bo jest pyszne.  SKŁADNIKI :  100 g masła  2 jajka 1 cukier waniliowy 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka gęstej śmietany 1 budyń waniliowy 40 g  200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)PRZYGOTOWANIE : Masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem z cukrami i jajkami aż składniki się połączą. Następnie dodajemy śmietanę, chwilkę ucieramy. Wsypujemy budyń, mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy aż składniki się połączą.  Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25/30 cm. Równo je rozprowadzamy. Na wierzchu ciasta rozsypujemy owoce i lekko je dociskamy.  Pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Placek jabłkowy z cynamonem 148

Ciasto z przepisu s.Anastazji. Jak zawsze udane i bardzo smaczne. Bardzo szybko znikało co mnie oczywiście bardzo cieszyło. Uwielbiam piec, gotować, kiedy wszystkim smakuje. Ciasto wygląda na bardzo pracochłonne do zrobienia, ale zapewniam Was, że robi się go bardzo szybko. Rady: Pianę ubijcie przed samym włożeniem do piekarnika. Jabłka nie powinny stać długo z cukrem, aby nie puściły zbyt dużo(...)cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę i stopniowo w trakcie ucierania dodawać żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem. Podzielić ciasto na dwie części. Jabłka 1 kg jabłek 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki cukru Jabłka obrać i zetrzeć na tarce

O kuchni z uczuciem
Ciasto gruszkowo - czekoladowe z rumem 174

www.Skworcu.com.pl.1. W rondlu na parze rozpuszczamy czekoladę z rumem, aż zrobi się płynna. Następnie odstawiamy do wystudzenia.2. Masło ucieramy z cukrem, kolejno dodajemy jaja i miksujemy. Dodajemy płynną czekoladę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Gotowe ciasto czekoladowe przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Do ciasta wkładamy przygotowane, odsączone gruszki. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka
Drożdżowy torcik rabarbarowo- jabłkowy z kruszonką 108

pozostawiamy na około 5-10 minut by wyrosły. Wyrośnięte drożdże, jajko, żółtko i olejek waniliowy łączymy z resztą składników. Wyrabiamy ciasto (Ja do tego celu używam widelca :), przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie robimy kruszonkę: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtko, a następnie mąkę. Dobrze wyrabiamy. Rabarbar i jabłka myjemy i obieramy ze skóry

Smakowy Raj
Makowiec Babci 461

wyrośnięcia w ciepłe miejsce.W misce ucieram pozostały cukier z żółtkami. Powoli dodaję pozostałą mąkę i stopniowo ciepłe mleko i cały czas ucieram. Po dodaniu mniej więcej połowy mąki z przepisu dodaję wyrośnięte drożdże i ubijam przez kilka minut ciasto tłuczkiem. Dodaję resztę mąki, a na sam koniec roztopiony tłuszcz i zagniatam. Jeśli ciasto będzie zbyt twarde to można dodać jeszcze

Anielska Kuchnia Ani
Pychotka 3846

cukrem, w drugiej szklance mleka rozpuszczamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, dodajemy do wrzącego mleka i robimy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę, a następnie dodajemy do budyniu i miksujemy na gładką masę. Przygotowaną masą przekładamy ciasta. Gotową pychotkę dobrze jest odstawić na 1-2 godziny przed krojeniem

Apetyczna babeczka
Muffinki z rabarbarem 163

drożdży 1 jajko ekstrakt z wanilii +rabarbar Składniki na kruszonkę W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i połowę cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajko ucieramy z resztą cukru, masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto łyżką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno rosnąć około 40 minut, w tym czasie ma podwoić swoją objętość

Ciastkozercy
Entliczek pentliczek i oto serniczek 127

pasty waniliowej Wykonanie: Na stolnice wysypujemy przesianą mąkę. Dodajemy roztopione masło, jajko i resztę składników. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy jednolite ciasto. Gotowe układamy w brytfance na cienką  warstwę. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy do nich twaróg i mieszamy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy do masy budyń i resztę składników

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pierniczki z melasą - idealne do foremek z wzorkiem 181

powstania jasnej i puszystej maślanej masy, trwa to ok. 5 minut. Następnie wbijamy jajko i ucieramy do całkowitego połączenia. Dodajemy melasę, miód i dalej ucieramy. Do mokrych dodajmy suche składniki i miksujemy do całkowitego połączenia. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez całą noc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość/ głębokość foremek. Wycinamy pierniczki i układamy

DefinicjaSmaku
Ciasteczka pieczarki 131

250g. margaryny 1 jajko 1 płaska łyżeczka sody 1 mała saszetka cukru wanilinowego kakao Cukier (puder i wanilinowy) utrzeć z margaryną, dodać jajko i ucierać na jednolitą masę. Następnie dodać wymieszane wcześniej mąki i sodę. Ciasto zagnieść na kulkę, włożyć do miski i przykryć wilgotną ściereczką.  Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego/moreli. Gwintem butelki obtoczonym w kakao robić "nóżki

Lubię to gotuję
Tarta Z MUsem Z MaRakui 161

całość zredukuje się o około połowę następnie przecieramy przez drobne sitko, aby pozbyć się pestek czekolad ę rozpuszczamy w kąpieli wodnej jajka ucieramy na puch stopniowo dosypując cukier , dolewamy ostudzony sok oraz śmietanę   ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy i wstawiamy do pieka rnika na około 10 - 1 5minut, po tym czasie

Luźna Kuchnia