Ciasteczka zawsze spoko ! Prawda ? A świąteczne ciasteczk a koniecznie muszą pojawić się w grudniu. Święta to nie tylko pierniczki. Dlatego polecam Waszej
kolorowotorcikowoŚwięta bez słodkości ?? Niemożliwe :)! Poniżej linki do moich 5 topowych przepisów na świąteczne słodkości Ciasto daktylowe Ciasto pomarańczowe Muffiny marchewkowe
I LOVE LIFE,, Coś jest w świętach Bożego Narodzenia, co raz po raz każe zajrzeć nam w głąb siebie, w nasze wspomnienia i pragnienia, w naszą
dolcevitainmykitchenmożemy sobie upiec o każdej porze roku, któż nam zabroni ;), jednak to właśnie w czasie świąt Bożego Narodzenia smakują one najlepiej, a cały proces ich przygotowywania to dla mnie niemalże magia...;). Piernik, który Wam dziś polecam, to bardzo aromatyczne, wilgotne, mięsiste ciasto wzbogacone o suszone śliwki, wcześniej namoczone w rumie. Pycha! Piernik jest bardzo prosty w wykonaniu
Opowieści z piekarnikaZapraszam na pyszne świąteczne ciasto, pachnie makowcem, smakuje jak czekoladowe brownie :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldZapraszam na pyszne świąteczne ciasto, pachnie makowcem, smakuje jak czekoladowe brownie :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPanettone to rodzaj włoskiej babki spożywanej szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia czy też Nowego Roku. Proces powstawania tej babki jest bardzo długi więc ja mam dziś dla Was bardzo uproszczony sposób na jej wykonanie. Ciasto wypiekane jest w kształcie wysokiej kopuły więc bez specjalnej foremki będzie to nieco utrudnione. Ja użyłam foremkę oczywiście od firmy ALFATEC
Radość kipiąca uśmiechem.pierwszy w Nowym Roku przepis kulinarny na blogu. Po wyczerpujących, głównie pod względem ilości jedzenia, Świętach Bożego Narodzenia proponuję Wam tym razem słodkość delikatną, bez tony kremu, czekolady, polewy ... (powiedziała, zajadając właśnie czekoladową tartę z rumem i czekoladowym ganache :) - chyba najlepsze ciasto, jakie ostatnio poczyniłam - przepis wkrótce!). :) Wracając zaś do tematu - coś, co chętnie zabierzecie ze sobą
Garniec MagalieWanilia jest nieodzownym składnikiem większości deserów i słodkości. Cukier waniliowy, pasta waniliowa czy ekstrakt waniliowy sprawdzają się zawsze i w każdym deserze. Zanim powiem wam jak
ladykitchenMakowiec na kruchym cieście to klasyka wypieków bożonarodzeniowych, podobnie jak struc la makowa , zwana inaczej makowcem zawijanym. Masę makową przygotowuje się tak samo, jak do większości
Smakołyki BerenikiSpecjalnie dla Stylow i .pl przygotowałam przepis na krążące już w Internecie ciasto wiewiórka. Ciasto można porównać do ciasta marchewkowego, jest tak samo wilgotne. Zamiast marchewki
Ana Mari's worldSpecjalnie dla Stylow i .pl przygotowałam przepis na krążące już w Internecie ciasto wiewiórka. Ciasto można porównać do ciasta marchewkowego, jest tak samo wilgotne. Zamiast marchewki
Ana Mari's worldŚwięta zbliżają się nieubłaganie, więc przyszła pora na pieczenie pierniczków. Dzisiaj proponuję przygotować łatwe, ale pełne uroku pierniczki z witrażami z kolorowych cukierków landrynek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKeks orzechowy z białek to lekkie ciasto z dużą ilością różnorodnych orzechów. Jest to kolejny na moim blogu przepis na wykorzystanie nadprogramowych białek. Keks, jak każde
Smakołyki BerenikiCiasteczka orzechowe to idealna przekąska dla wielbicieli orzechów. Te małe ciasteczka są pysznie orzechowe i bardzo kruche. Przechowywane w szczelnym pojemniku zachowują swoje walory smakowe i
Smakołyki Bereniki