ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:379/1040)

Tort marchewkowy 169

tortownicy, posmarować kremem i przykryć drugim krążkiem. Należy to robić ostrożnie, bo ciasto jest kruche, najlepiej delikatnie zsunąć krążek. • Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu. • Posypać wiórkami czekoladowymi i schłodzić

To co kocham
Piernik przekładany bitą śmietaną. 153

dwie równe części, na jedną z nich rozsmaruj bitą śmietanę , przykryj drugą połową ciasta , lekko dociśnij. Odstaw w chłodne miejsce, aby śmietana całkiem stężała. następnie posyp ciasto cukrem pudrem lub oblej polewą czekoladową , pokrój na kawałki. Podawaj na małych talerzykach do kawy lub herbaty

Przepisy i porady kulinarne
Sernik z orzechowymi Michałkami 220

  Sernik z orzechowymi Michałkami to z decy dowanie porcja dla tych, którzy lubią połączenie sera i czekola dy z wyczuwalną nutką orzechów. Ciasto zaliczam do

ChilliJemy
Lody czekoladowe (bez maszyny) 252

Lody czekoladowe są moje ulubione! Najlepiej smakują przygotowane z dobrej jakości gorzkiej czekolady, z mleczną są nie mniej dobre, ale tylko gorzka czekolada pomaga odkryć prawdziwy

Kuchnia Łukasza
Makowiec Japoński II 144

mieszamy delikatnie łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy delikatnie masę makową. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, jakieś 45-55 minut. Upieczone ciasto możemy ozdobić na wierzchu polewą czekoladową ( rozpuść w kąpieli wodnej gorzką czekoladę) i posyp wiórkami cytrynowymi z czekolady. Moje są ze sklepu  Cukieteria Są niebywale pyszne i piękne

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z truskawkami 169

oprószone mąką. Piec około  40 min. w 180 stopniach. Ciasto wystudzić. W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową

Moje domowe kucharzenie
ciasto z ptasim mleczkiem 606

masy układamy ptasie mleczko (np. w szachownicę zachowując odstępy). Zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy ciasto do lodówki, gdy galaretka całkowicie stężeje rozsmarowujemy pozostałą część masy i przykrywamy ciastem z bakaliami. Całość polewamy polewą czekoladową Odstawiamy najlepiej do następnego dnia. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałeczki i wkładamy do miseczki z masłem

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki brownies 201

Wilgotne i mocno czekoladowe Składniki 2,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 kostka margaryny mlecznej 1 szklanka cukru 75 g mąki 3 jaja pół szklanki wody 5

czarrna od kuchni
Blok czekoladowy czyli kakaowa pychotka + film 141

Blok czekoladowy czyli kakaowa pychotka z herbatnikami i bakaliami. To przysmak z mojej młodości idealny na deser dla najmłodszych. Bloku czekoladowego nie da się zjeść dużo

Smakowite Dania
Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką 102

łączymy ze sobą suche składniki, w drugiej mokre razem z dokładnie rozdrobnionym bananem. Mokre składniki przekładamy do suchych i starannie mieszamy, aż powstanie jednolita masa bananowo - czekoladowa. Do foremek na muffinki przelewamy ciasto na 3/4 wysokości, posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze

Moja smaczna kuchnia
Sernik mocno czekoladowy bez pieczenia 186

Sernik czekoladowy przygotowałam z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz likieru o smaku czekoladowym Dalkowski . Sernik wyszedł bardzo smaczny, ma fajny smak z lekkimi procentami. Składniki: Masa serowa

Bajeczna Kuchnia
Straciatella morelowa 133

cukrem pudrem, a  następnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Cake pops z masłem orzechowym 177

były miłe. Wszystkiego dobrego!  Przyszedł czas na ostatni w tym roku przepis. Cake pops to imprezowy przysmak dedykowany przede wszystkim najmłodszym. Ciasteczkowe lizaki w polewie czekoladowej przygotowuje się z pokruszonego, suchego ciasta połączonego z kremem. Z takiej masy formuje się kulki i umieszcza na patykach. Nic trudnego, każdy może je zrobić! Na blogu znajdziecie też przepis  na cake

Smakowity Blog Kulinarny
tureckie półksiężyce 256

składniki na ciasto: 70 g mąki 100 g orzechów, zmielonych (np. 50 g orzechów włoskich + 50 g migdałów) 150 g cukru pudru 150 g masła, miękkiego

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto lion 333

najłatwiejsza - bez pieczenia. Doskonałe połączenie masy kajmakowej i śmietankowej, z kawałkami popularnego batonika, przełożone herbatnikami, które po nocy spędzonej w lodówce robią się miękkie, a samo ciasto rozpływa się w ustach. Udekorowane czekoladową posypką, prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakowało nie tylko nam, także szczerze mogę Wam polecić do ciacho :) Składniki: 450 g prostokątnych herbatników 400 g masy kajmakowej Krem

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania