ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:371/1040)

SERNIK GOTOWANY Z HERBATNIKAMI I CZEREŚNIAMI + FILMIK 419

Sernik gotowany na herbatnikach, to pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Ser gotowany, przełożony jest mocno czekoladowymi ciastkami, z dodatkiem czereśni i galaretki, idealny na letni podwieczorek.  SKŁADNIKI :   1 kg sera wiaderkowego  3/4 szklanki cukru  1 cukier waniliowy 2 jajka 2 budynie waniliowe po 40 g ( bez cukru ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml mleka(...)mieszają zagotowujemy masę.  Na wyłożonej papierem blaszce, rozkładamy pierwszą warstwę herbatników, na to 1/3 część ciepłego sera, równo go rozsmarowujemy. Rozkładamy następną warstwę herbatników, ser i herbatniki. Ciasto po ostudzeniu przekładamy do lodówki aż się schłodzi. Na zimne ciasto wylewamy tężejącą galaretkę z owocami i równo ją rozprowadzamy. Ponownie chłodzimy, najlepiej kilka godzin. Zimny serniczek kroimy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Muffinki czekoladowe z białym serem 114

Muffinki czekoladowe są dobre na każdą okazję:) Jednak tym razem chciałam je troszkę urozmaicić. W lodówce znalazł się biały ser i tak powstały babeczki z serową wkładką Są delikatne i bardzo smaczne, a przy tym niezbyt słodkie 50 min 10 sztuk składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody szczypta soli niepełna szklanka cukru 1/2 szklanki wody 1/3 szklanki kakao(...)solą i kakao. Następnie dodać wodę, olej, jogurt naturalny, żółtko i ekstrakt. Wszystko dokładnie wymieszać szpatułką. Ja nie używałam miksera. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do papilotek nakładać łyżkę ciasta, w środek nałożyć łyżkę masy serowej, a następnie ponownie łyżkę ciasta. Papilotki powinny być napełnione do 2/3 wysokości. Piec około 25 minut

Ania i Marcin gotują
CZEKOLADOWY MUS Z WIŚNIAMI 178

mimo zawartości czekolady, z orzeźwiającym dodatkiem wiśni-  mus czekoladowy.  Z powodzeniem można go zrobić w formie deseru np. w pucharkach, wylać na spód biszkoptowy albo ciasteczkowy - jak u mnie.  Super sprawdza się szczególnie latem, kiedy nawet jak nie ma upału za oknem nie tęsknimy to ciężkich, kremowych ciast i tortów.  Polecam gorąco! Składniki: Na ciasteczkowy spód(...)przez włożenie ich do foliowego (dość mocnego) woreczka i wałkowanie ich wałkiem od ciasta, bądź rozbijanie ich tłuczkiem do mięsa. Możliwości jest wiele. Do rozkruszonych ciastek wlewamy roztopione i lekko przestudzone masło, łączmy całość i wyklejamy spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na czas robienia pianki. Czekoladowa pianka: 400 g jogurtu greckiego  150 g czekolady (dowolnie gorzkiej lub mlecznej-najlepiej

Walijskie Pichcenie
Devil's Food Cake 132

Diabelne ciasto! Diabelnie proste, diabelnie smaczne, diabelnie czekoladowe, diabelnie podstępne! Podstępne, bo czekoladowe bez grama czekolady (za to z dużą ilością kakao!) i bo nie wiadomo kiedy znika z talerza! Składniki: 200 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (już niedługo pojawi się przepis na domowej roboty cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy(...)Dodać po kolei jajka cały czas ucierając na średnich obrotach. Dodać kakao rozpuszczone w wodzie (musi być przestudzone), maślankę wymieszaną z wodą i stopniowo dodawać mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy* - ja użyłam tej o średnicy 24 cm. Przelać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut do suchego patyczka. Ubić śmietanę

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik czekoladowy z malinami 189

Ostatnie cieplejsze chwile i ostatnia okazja, żeby dostać świeże maliny... Do tego urodziny dobrego znajomego, więc trzeba się było postarać :) Ciasto 750g zmielonego twarogu 2 jajka słoiczek Nutelli 230g szklanka cukru budyń czekoladowy (1 opakowanie) 180-200g ciasteczek Digestive w czekoladzie 2 łyżki masła kakao Na górę tabliczka gorzkiej czekolady opakowanie śmietanki 18% 100 g masła pół koszyczka malin(...)lodówki na co najmniej godzinę, dzięki czemu łatwiej będzie się rozsmarowywać na serniku. Do czynu zabieramy się, kiedy ciasto będzie miało co najmniej temperaturę pokojową; nakładamy polewę na całość, pamiętając o bokach. Całość wykańczamy malinami, które fantastycznie uzupełniają intensywnie czekoladowy smak. Mogą to być oczywiście inne owoce, najlepiej lekko kwaśne - porzeczki, jeżyny czy wiśnie. Kto próbuje upiec? :) insertCookd("68cf284f77038aa951630ea354954b37

sama złodycz
Sernik twix-mars-bounty 320

pieczeniu ciast dopiero ,,raczkuję”. Sernik wyszedł przepyszny, a jego smaki chodziły za mną od dawna. Maślany spód o kokosowym smaku, ciasto z kawałkami batoników i gęsta czekoladowa polewa – palce lizać. Spód: 200 g ciasteczek maślanych Bonitki 100 g masła 2 łyżki wiórków kokosowych Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka (ja użyłam Tesco) 250 g śmietany 18% (gęstej(...)średnich obrotach (tylko do połączenia składników). Batoniki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do serowej masy, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Piekarnik nagrzewamy do 170*C. Wstawiamy ciasto i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150*C i pieczemy przez 75 minut. Po upieczeniu studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. U mnie w piekarniku został

VioletoweKucharzenie
Kostka kawosza 156

naparu z kawy parzonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżki kopiaste żelatyny 1/4 szklanki wody Polewa czekoladowa: 200 g czekolady 50 g masła 50 g śmietanki kremówki 30% Wymiary formy to 33×24 cm. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw przygotowujemy napar z kawy. Ja przygotowałam go z 3 łyżeczek kawy. Pozostawiamy(...)przykrywamy ją górnym blatem ciasta. Pozostawiamy do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej masło i kremówkę. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie ciasto. Pozostawiamy do zastygnięcia. Dodatkowo możemy udekorować je wiórkami czekoladowymi. Smacznego Artykuł Kostka kawosza pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Torcik śmietankowy na zimno z musem truskawkowym 262

Rodzinka ostatnio zażyczyła sobie sernik na zimno. Musiałam więc spełnić ich życzenie;) Przygotowałam pyszny sernik na czekoladowo- ciasteczkowym spodzie, z truskawkową masą serową oraz sporą warstwą musu truskawkowego. Ciasto rozeszło się tak szybko, że zdążyłam skubnąć tylko maleńki kawałeczek:) Inspirowałam się przepisem Oli. Spód: 330 g ciasteczek z nadzieniem czekoladowym, 70g masła, czubata łyżka nutelli lub innego kremu czekoladowego(...)rozpuścić w 3 szkl. wrzątku, przestudzić. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować przy pomocy blendera na gładkie puree. Połączyć z tężejącą galaretką. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na wierzch ciasta, równo rozsmarować i zostawić na całą noc w lodówce.       Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
CAKE POPS CZYLI CIASTECZKA NA PATYKU 163

pewno zasmakują Waszym pociechom Składniki: 500 g suchego ciasta no babka, biszkopt 150 g serka mascarpone 90 g nutelli kolorowe posypki lub cukiereczki polewa czekoladowa: 3 mleczne czekolady Goplana 2 łyżki mleka Wykonanie:  Ciasto kruszymy.Mascarpone mieszamy z nutellą, dodajemy ciasto, mieszamy.Formujemy  kulę, którą wkładamy na ok 10 minut do zamrażarki.Po tym czasie wyjmujemy. Formujemy  małe kulki

Z Majeczką w kuchni
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 291

być gładki, a chyba taki jest lepszy. Drugą połówkę ciasta układamy na kremie budyniowym i również nasączamy. Na to wykładamy krem krówkowy. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi. Gotowe, ale zanim będziemy się rozkoszować smakiem tego ciasta, musimy wstawić je do lodówki na co najmniej 2-3 godz. Po tym czasie ciasto będzie się dało ładnie kroić i żaden krem nie będzie

Ratunku obiad
Ciasteczka Bounty 484

łatwiej przełożyć ciastka. Ciasteczka po oblaniu czekoladą należy schłodzić, a przechowywać - ze względu na obecność kremu i polewy czekoladowej - w lodówce. Z poniższych proporcji składników wychodzi 10 dość sporych ciastek (czyli 20 przed przełożeniem kremem). Ciasteczka Bounty Składniki: CIASTO KRUCHE 150g mąki pszennej 80g masła 80g cukru pudru 50g śmietany(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM KOKOSOWY 80ml śmietanki 30% 40g białej czekolady 30g masła 50g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru POLEWA CZEKOLADOWA 35g gorzkiej czekolady 35g mlecznej czekolady 1 łyżeczka oleju Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki powinny być zimne - mąkę przesiać, dodać cukier puder, posiekane na mniejsze kawałki zimne masło, śmietanę oraz ekstrakt z wanilii, składniki wymieszać, zagnieść gładkie ciasto

Smakołyki Bereniki
Kokosanki - czekoladowo kokosowa kostka. 596

czekoladowo kokosowa kostka w moim domu gościła pod nazwą kokosanki, ale wiem , że ma też inne nazwy. Ja jednak zostaję przy swojej. To mój smak dzieciństwa, święta czy większe imprezy rodzinne nie istniały bez tych kostek. To był obowiązkowy deser. Aż dziwne ,że jeszcze ich nie ma na blogu! A zatem zapraszam dziś!  Składniki na biszkopt; 7 jajek(...)rozpuszczenia. Dodajemy żółtka, ubijamy mikserem na najniższych obrotach. Następnie dodajemy przesiane mąki i  delikatnie łyżką mieszamy do połączenia składników. Foremkę o wymiarach 25x35 cm wykładamy papierem. Wylewamy ciasto, równamy i wkładamy do pieca. Pieczemy około 30 min w temp. 170C.  Kiedy biszkopt ostygnie kroimy go w kostkę, wielkość zależy od naszych upodobań.  Polewa; Do garnuszka wkładamy masło

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort "Marysieńka" 184

dwie części. Składniki na ciasto z orzechami: 250g zmielonych (pokrojonych) orzechów włoskich 5 białek 200g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1,5 łyżki miodu Wykonanie ciasta z orzechami: Ubić białka z cukrem. Dodać pokrojone/zmielone orzechy włoskie z resztą składników i wymieszać. Piec ok. 35-40 minut w temperaturze 180 ° na okrągłej blaszce o średnicy 28cm(...)potrzeba 200g). Tort można też wykonać na blaszce prostokątnej (standardowej) - będzie wtedy bardziej płaskie. Przełożenie tortu:  placek kakaowy masa placek orzechowy masa placek kakaowy polewa czekoladowa  Przepis pochodzi z książki "103 ciasta siostry Anastazji

Mania Wypiekania
Ciasto z kremem budyniowo-chałwowym bez pieczenia 120

lodówki na czas przygotowania polewy czekoladowej. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekaną czekoladę. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej polewy czekoladowej. Lekko przestudzoną polewę rozsmarować na wierzchu ciasta i opcjonalnie posypać sezamem. Ciasto schłodzić w lodówce. (Najlepiej smakuje następnego dnia, gdy ciastka zrobią się lekko miękkie

Di gotuje
Czekoladowy mus z malinami i jadalną ziemią 375

Czekolada ma w sobie odrobinę magii, podnosi endorfiny szczęścia, teraz u progu jesieni odrobina jej w deserach i wypiekach wręcz wskazana J Urozmaica smak, gorących deserów, ciast, ciasteczek a także deserów na zimno. Czekoladowy aksamitny mus który Wam prezentuję   w połączeniu z musem malinowym z odrobiną rumu i jadalną ziemią z   pokruszonych czekoladowych ciasteczek   to uczta zarówno

Wanilia i Kardamon
Ulubiona puszysta drożdżówka 187

Jeremi, czwarty mój syn z kolei, ze wszystkich ciast jakie kiedykolwiek upiekłam lubi tylko dwa.  Czekoladowe babeczki i nade wszystko drożdżowe.  Koniecznie z kruszonką i absolutnie bez dodatków.  Nie do zaakceptowania są  żadne aromaty, otarta skórka z cytryny , czy pomarańczy. Powinna być tylko wanilia.  Przedstawiam Wam więc ulubione ciasto Jeremka.  Przepis jest na dwie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik Izaura 167

Przepyszny sernik , a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgotną i bardzo puszystą masą serową. Całość wieńczy szybka polewa czekoladowa (sporządzona z pozostawionej masy kakaowej). Przygotowanie ciasta nie jest trudne, a efekt końcowy jest wyśmienity. Izaura to doskonały sernik na wyjątkowe okazje: święta, czy imieniny. Znakomicie smakuje również w niedzielne popołudnie przy kawie. Gorąco polecam! Do jego przygotowania dobrze jest

Krokusowy Dom

Proponowane wyszukiwania