rodzynki (wcześniej sparzone) posiekane orzechy starta skórka z cytryny lub pomarańczy cukier do smaku Sos czekoladowy: 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru 2 łyżeczki budyniu czekoladowego kilka kostek czekolady Składniki na ciasto zmiksować ze sobą na gładką konsystencję i usmażyć naleśniki. Ser połączyć z pozostałymi składnikami i dokładnie ze sobą wymieszać. Gdy masa będzie za sucha można dodać(...)uznania. Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Gotowe naleśniki przekładamy farszem serowym i podajemy z gorącym sosem czekoladowym. Naleśniki dodaję do akcji
My simple kitchenChurros, to pyszne hiszpańskie ciasteczka, z ciasta parzonego, smażone na głębokim tłuszczu. W wersji oryginalnej - podawane na śniadanie, z sosem czekoladowym. U mnie - churros z masą migdałową. Składniki na ciasto: - 410g mąki pszennej - 200g masła - 4 jaja - 500 ml wody - 1 płaska łyżeczka proszku - 2 łyżki cukru - szczypta soli - olej do smażenia Składniki na masę migdałową: - 200g mielonych
mojewypiekiinietylkocukru wanilinowego 2 szklanki mleka w proszku 1 duża łyżeczka kakao Dodatkowo: 1 opakowanie (80 g) ryżu chrupiącego Sante o smaku czekoladowym polewa czekoladowa wg. dowolnego przepisu 1/2 szklanki syropu z wody i cukru do nasączenia ciasta Jajka(...)jedną część biszkoptu wyłożyć 3/4 masy wymieszanej z 3/4 opakowania ryżu chrupiącego, przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch ciasta posmarować pozostałą częścią masy, obsypać pozostałym ryżem i udekorować polewą czekoladową.Schłodzić
Praktyczna plprzy pomocy miksera). Stopniowo dodawać po łyżce serka, ucierając kolejne 1-2 minuty. Odstawić do lodówki. Dwie okrągłe formy na ciasto (średnica 20-22 cm) posmarować masłem, oprószyć lekko mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować czekoladowe wiórki do przybranie: każdą czekoladę rozpuścić(...)oddzielnym naczyniu w kąpieli wodnej. Rozsmarować cienką warstwą na szklanej płytce lub półmisku, odstawić do zastygnięcia. Zastygłą czekoladę zeskrobać nożem lub łopatką tworząc czekoladowe wiórki. Można je przechowywać w zamkniętym pojemniku w zamrażarce. Ciasto: połączyć suche składniki ciasta przesiewając przez sito mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą
SzczyptaSmaQzdolności do dekoracji ciast i czasem wstyd pokazać co tam mi się uda zrobić,ale co tam..Wieczorem upiekłam biszkopty, przełożyłam masą , a rano jeszcze przed wyjściem do pracy chciałam dokończyć swoje dzieło hihi..ale niestety zaspałam i na ile czas mi pozwolił tak na szybko zrobiłam krem czekoladowy [ taki gotowy-ekspresowy z torebki -tylko mleko i masło i zmiksować(...)razem z cukrem. Na końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki.Wymieszać .Tą masą przełożyć przekrojone i nasączone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.Boki i wierzch ciasta dowolnie udekorować, u mnie to krem czekoladowy do tortów.Ponownie odstawić do schłodzenia
Moje domowe kucharzenieNajszybsze i uwielbiane przez wszystkich muffinki z bananami – wystarczy jedynie wymieszać składniki i włożyć do piekarnika. Z bananami zawsze idealnie łączy się czekolada – stworzyłam
Via Gustowody 50 g masła 45 ml śmietany kremówki 36% gruboziarnista sól ganache czekoladowy: 3/4 szklanki śmietany kremówki 36% 170 g gorzkiej czekolady dodatkowo 250g suszonych fig 300g orzechów laskowych (całych) Sposób przygotowania: kruchy spód: Masło posiekać z mąką nożem lub przyrządem do ugniatania ciasta kruchego aż uzyska konsystencję kruszonki. Dodać żółtka, cukier, sól, kwaśną śmietanę i szybko zagnieść. Z ciasta(...)masie karmelowej. Czekoladowy ganache: Do małego garnka wlać kremówkę, podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać czekoladę i wymieszać, do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego. Ganache nanieść ozdobnym esem floresem na wierzch ciasta (do tego celu świetnie sprawdza się trzepaczka). Czas przygotowania: 100' Poziom trudności: średni Ilość porcji: 24 Kaloryczność: 350 kcal/porcja
Pyry na Gazutrzeć mikserem, dodać jajka i utrzeć na puszysto wsypać mąkę z proszkiem, sodą i zmiksować 1 minutę 0 dodać starta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec
W Mojej Kuchni Lubięcukru pudru 200g masła extra 2 łyżki cukru wanilinowego 1/2 szklanka mleka 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 500ml śmietany 36% 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki mleka 600g gęstego dżemu porzeczkowego wiórki czekoladowe kolorowe perełki Wykonanie: 1. Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia(...)drugim blatem makowym, posmarować 1/3 dżemu, wyłożyć drugą część masy serowej, przykryć ostatnim blatem makowym, wyłożyć resztę masy serowej, posmarować resztą dżemu porzeczkowego. Wierzch i boki ciasta obsmarować bitą śmietaną, udekorować wiórkami czekoladowymi i kolorowymi perełkami
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanki mąki tortowej - 5 jajek - 1 i 1/2 szklanki cukru pudru - 250g margaryny - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 opakowania budyniu czekoladowego - 1 kg jabłek - 100 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Zagniatamy ciasto z żółtek, 1 szklanki cukru pudru, margaryny oraz proszku do pieczenia. Następnie ciasto dzielimy na pół i obie połówki rozwałkowujemy na wielkość blachy
Zainspirowana w kuchnisię go naprawdę szybko. Zrobiłam je do południa, a pod wieczór już go jedliśmy ;-) To przepis siostry Anastazji. Zrobiłam jednak biszkopt z mniejszej ilości jaj, bo nie chciałam, aby ciasto było zbyt wysokie. Polecam. Sprawdzi się i do niedzielnej herbatki i na świąteczny stół. Składniki: Biszkopt (blaszka 36x21cm): 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku(...)wierzch ułożyć herbatniki. Można je nasączyć alkoholem, ale ja pominęłam ten krok. Zamiast herbatników można też dodać tężącą dowolną galaretkę. 4. Na herbatniki wylać polewę czekoladową i udekorować wedle uznania. 5. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego!!! Źródło: 183 nowe przepisy siostry Anastazji
Kuchnia domowa AniDzisiaj nie za słodko ale pysznie, do kawy w sam raz. Składniki: ciasto 2 szklanki mąki pszennej 180 g miękkiego masła 50 g cukru
Niezły MłynekBardzo delikatne dwukolorowe ciasto biszkoptowe przełożone pyszną masą sernikową zadowoli nie jednego łasucha, do tego wierzch z polewy czekoladowej i wiórków kokosowych, palce lizać. Przepis na blachę o wymiarach 36 x 28 cm Co potrzeba na jasne ciasto: 6 białek, 200 g cukru, 50 g mąki pszennej tortowej typ 450, 150 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżka octu 10%, 1 płaska(...)całym cieście a następnie od razu posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. Przed pokrojeniem wyjmijcie ciasto z lodówki na 2-3 godziny, żeby polewa dokładnie zastygła. Smacznego :)) biały ser, sernik, polewa czekoladowa, kakao, wiórki kokosowe, biszkopt, kokos
Bułka z ChlebemMocno czekoladowa, taka w sam raz na słodkość. nie może jej zabraknąć i na Waszym stole świątecznym. Składniki: kostka masła 18 dag cukru pudru 25 dag mąki 25 dag mascarpone 5 jajek duża szczypta soli 1 łyżeczka sody 15 dag mlecznej czekolady . Wykonanie: Ucieramy masło z cukrem, następnie cały czas ucierając dodajemy(...)żółtku. Następnie dodajemy ser, potem mąkę. Ucieramy do połączenia składników. Białka ubijamy, następnie łączymy je z ciastem, dodajemy czekoladę drobno posiekaną. Całość przekładamy do natłuszczonej foremki i pieczemy 50 minut. Gotową babkę polewamy lukrem, obsypujemy rodzynkami
Z Majeczką w kuchnifiliżanki małe: * 4 łyżki mąki pszennej * 2 łyżki cukru * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki oleju * 3 łyżki mleka * 2 łyżki masła czekoladowego * 1 jajko Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce. Wymieszać przy pomocy trzepaczki kuchennej. Tak przygotowane ciasto rozlać po połowie do 2 filiżanek (ciasto powinno zajmować połowę filiżanki). Filiżanki włożyć do mikrofali i piec
Zrób to smacznie