ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:355/1040)

Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko 244

którym musiałam drastycznie zmienić swoje nawyki żywieniowe. Nagle okazało się, że danie, które przywołuje wspomnienia dzieciństwa jest dla mnie szkodliwe. Od tego czasu podjęłam tyle prób, żeby uzyskać idealne ciasto naleśnikowe w wersji bezglutenowej i bez mlecznej, że sama nie byłabym w stanie tego zliczyć. Placki były lepsze i gorsze, całe mnóstwo wylądowało w koszu na śmieci. Często(...)Smażę naleśniki na suchej patelni ok. 2 minuty z każdej strony. 9 Naleśniki podaję z dżemem, świeżymi owocami, jogurtem kokosowym (kliknij po przepis) i sosem czekoladowym (kliknij po przepis) . Wskazówki Ciasto można przechowywać w lodówce maksymalnie do 2 dni.   Artykuł Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko pochodzi z serwisu Book of spells

Book of spells
Ciasto bananowo - jogurtowe 179

Dziś przedstawiam Wam nie za słodkie ciasto jogurtowo -bananowe z polewa czekoladową. Mam nadzieję że podpasuje Wam ten przepis :) Już go mało zostało, dobrze że zrobiłam zdjęcie. Składniki biszkopt:  5 jajek 1/2 szklanki cukru brązowego 2/3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Dodajemy do nich stopniowo cukier, a dopiero(...)dodać do śmietany. Obydwie masy wymieszać ze sobą. Biszkopt przekładamy, najpierw biszkopt, następnie 1/3 kremu na to banany i 1/3 kremu. Następnie biszkopt, krem, banany i krem. Tak przełożone ciasto włożyć na 1 godz do lodówki. Po tym czasie zalać roztopioną czekoladą i znów schować do lodówki. Smacznego

Panda i jej świat
Tarta orzechowa z masą chałwową oblana polewą czekoladową z prażonymi orzechami 185

pół łyżeczki ekstraktu waniliowego Krem chałwowy: 150 g chałwy 125 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa: 150 g orzechów laskowych- posiekanych grubo i uprażonych 90 g deserowej czekolady- 78% kakao 90 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Ciasto: 1. Orzechy laskowe zmielić przy pomocy młynka do kawy, bądź blendera z końcówką do siekania, na piasek. 2. Mąki przesiać(...)czasu mieszając i gotować od tego momentu około 4 minuty aż masa delikatnie zgęstnieje nadal mieszając 3. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto-masa dość szybko gęstnieje, postaraj się precyzyjnie i równomiernie ją rozprowadzić. Polewa czekoladowa z prażonymi orzechami: 1. Na patelni uprażyć orzechy 2. Do małego garnuszka wlać śmietanę 30%, dodać do niej czekoladę i podgrzewać na małym ogniu

KreatywnePiny
SERNIK NA BIAŁKACH Z BITĄ ŚMIETANĄ 154

resztą cukru, delikatnie (nie mikserem) wymieszać. Upiec w 180 st/60 min. Ubić śmietanę z cukrem i otarta skórką z cytryny, rozłożyć na wystudzonym serniku, posypać wiórkami czekoladowymi lub udekorować według uznania. Ciasto podałam na sosie wiśniowym

harrisa
Drożdżowe pierniczki z kremem czekoladowym 119

żółtka 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 50ml letniego mleka 7g drożdży 4 łyżki przyprawy piernikowej/korzennej 100g masła 200g miodu krem czekoladowy Cadbury ze sklepu Kuchnie Świata Ciasto na pierniczki przygotowujemy dzień wcześniej, po spędzeniu 12 godzin w lodówce nabierze idealnej konsystencji. Miód przelewamy do rondelka, dodajemy przyprawę piernikową oraz masło. Podgrzewamy aż do rozpuszczenia się składników(...)lodówce. Następnego dnia wałkujemy ciasto na grubość ok. 0,5cm i wycinamy pierniczki - podsypujemy mąką ciasto, by wygodniej się wałkowało oraz wycinało ciastka. Pieczemy je w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 7-8 minut. Studzimy na kratce. Pierniczek smarujemy kremem czekoladowym, przykrywamy drugim pierniczkiem i dociskamy

Gotowanie i blogowanie
Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym 824

sernik smakuje trochę jak delicje pomarańczowe. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 18cm z podwyższonym brzegiem, lub nieco niższy - w tortownicy o średnicy 21cm. Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym Składniki: ciasto kruche 80g mąki pszennej 2 łyżki (20g) kakao 50g masła 3 łyżki (30g) cukru pudru 3 łyżki zimnej wody masa serowa 400g gęstego twarogu z wiaderka 90g gorzkiej(...)zimna, gdyż w połączeniu z masą serową może utworzyć grudki), miksować tylko do momentu uzyskania masy o jednolitym kolorze - masę serową przelać do tortownicy na ostudzony spód z ciasta kruchego, wyrównać i wstawić do piekarnika - piec 70-80 minut lub do momentu ścięcia się wierzchu sernika (środek może być lekko trzęsący się, lecz nie może być płynny) - sernik pozostawić

Smakołyki Bereniki
Kakaowe tartaletki z czekoladowym budyniem i bananem 134

Kruche, malutkie babeczki wypełnione czekoladowym budyniem z dodatkiem banana. Mini słodkości idealne na poprawę nastroju w zimowe popołudnie. :) Wczoraj zależało mi na tym, by upiec coś prostego. O tartaletkach myślałam od dawna, więc tym razem postanowiłam je zrobić. Do tradycyjnego przepisu na ciasto kruche ( zawsze się udaje!) dodałam dwie łyżki kakao, a ugotowany wcześniej i przestudzony budyń zmiksowałam z tabliczką(...)żółtka 1 łyżka zimnej wody szczypta soli Masło pokroić w kostkę i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Jeśli będzie zbyt wilgotne - dodać odrobinę więcej mąki. Uformować w kulę, następnie owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez min. 30 minut. czekoladowy budyń 2 szklanki mleka 2% opakowanie budyniu śmietankowego łyżka cukru tabliczka gorzkiej czekolady (najlepiej powyżej 64% kakao) + banan

Kuchnia Ellie
muffiny czekoladowe 141

masłem dodajemy jajko i żółtko, mieszamy do połączenia się. Dodajemy śmietaną oraz ekstrakt, mieszamy. Następnie dodajemy dodajemy wymieszane suche składniki. Mieszamy do połączenia się z masą czekoladową, opcjonalnie dodajemy gorącą wodę, mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierowymi papilotkami foremki na muffiny (12 szt. muffin). Pieczemy w 170 st. C przez ok.15-20 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Pomarańczowe z Białą Czekoladą 219

mną smaki i zapachy iście świąteczne. Pomarańcza i biała czekolada zdecydowanie do nich należą. Tym razem postawiłam na dość wilgotne, cięższe ale ciągle zachowujące lekkość, pachnące pomarańczą ciasto biszkoptowe. Pokryte biało-czekoladową chmurką, posypane wiórkami z białej czekolady pięknie się prezentuje i zdecydowanie może odgrywać rolę białej śnieżynki na świątecznym stole. Bardzo polecam. Składniki: 175 g masła 175 g cukru(...)ostygnięcia. Creme frâiche roztrzepujemy za pomocą rózgi kuchennej i wlewamy do białej czekolady. Mieszamy do połączenia się składników. Wystudzony biszkopt pokrywamy kremem i posypujemy stratą białą czekoladą. The post Ciasto Pomarańczowe z Białą Czekoladą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tort mazurkowy migdałowo-kawowy, ze śmietankowo-czekoladowym kremem i kawową galaretką 199

średnicy 18-20 cm) Ciasto: 150 g mąki 40 g zmielonych migdałów 2 łyżki drobno zmielonej kawy 50 g cukru 5 g cukru waniliowego 85 g margaryny/masła 1 żółtko szczypta soli odrobina soku z cytryny Krem śmietankowy: 250 g śmietany 30 % 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 250 g śmietany kremówki(...)rozprowadzić na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę, Delikatnie rozprowadzając palcami. Można nakłuć spód w kilku miejscach widelcem. Piec:  15-25 min w temperaturze 180 stopni Ciasto ostudzić Krem śmietankowy i krem czekoladowy: 1.Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder 2. Śmietanę rozdzielić do dwóch misek 3. Żelatynę rozpuścić w wodzie i odstawić

KreatywnePiny
Brzoskwiniowy Puch 176

białkową i ponownie zmiksować. Po uzyskaniu jednolitej masy, przesiać obydwie mąki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać szpatułką (lub mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec ok. 30 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić(...)małe kawałki i zalać gorącą śmietanką. Odczekać 1 minutę po czym wymieszać energicznie do uzyskania jednolitej masy. Wyjąć „Brzoskwiniowy puch” z lodówki i oblać go masą czekoladową. Udekorować pralinami według uznania. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego J *na pierwszym zdjęciu widać że ciasto jest wyższe od rantu tortownicy dlatego należy „wysokość” formy przedłużyć za pomocą papieru do pieczenia, żeby

Kulinarna (nie)codzienność
świąteczny sernik na czekoladowym spodzie 395

składniki na czekoladowy spód: 110 g mąki orkiszowej lub pszennej 60 g cukru pudru 35 g kakao 100 g masła, schłodzonego 1 łyżka wody wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, cukier puder, masło. Wszystko siekamy nożem. Dodajemy wodę, siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie wyciągamy(...)ciasto i równomiernie wylepiamy nim dno tortownicy (22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. dodatkowo: polewa czekoladaowa kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji składniki na masę serową: 1000 g sera białego 200 ml śmietany kremówki 5 jajek 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej wykonanie: Ser mielimy

Domowy Smak Jedzenia
błyskawiczne ciasto piernikowe bez miodu 168

oleju 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa (np.roztapiamy 100 g czekolady + 50 g masła) posiekane orzechy włoskie wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w garnku, mieszamy np. końcówką od miksera. Wymieszane ciasto(...)przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą keksówki ( cm). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i studzimy. Polewamy całe polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Batoniki z mlecznym kremem i czekoladą 108

domowe słodycze na specjalną okazję, jak również bez okazji. Krem mleczny , a właściwie taki bardziej krem maślany , bo zrobiony z pysznego masła rozpływa się w ustach, podobnie jak polewa czekoladowa . Każda warstwa tych pysznych batoników jest niesamowita, a razem.. razem tworzą coś genialnego. Na bok odłóżcie batoniki ze sklepów, nie są w stanie im dorównać! Spróbujcie, a się przekonacie(...)słony. Według mnie groszek ptysiowy jest najbardziej neutralny i najłatwiej jest go zamienić na proszek, z którego w bardzo prosty sposób zrobimy spód do wszelakich ciast bez pieczenia, czy batoników.  Polewa czekoladowa z czekolady jest moją ulubioną zaraz obok polewy z czekolady i śmietanki. Te dwie polewy są wspaniałe, różnią się stopniem twardnienia Składniki potrzebne do przygotowania domowych batonów

MamaOskarka
SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 127

Sernik chłodzimy. Podgrzewamy kremówkę razem z połamanymi czekoladami, masłem, aż się rozpuszczą. Zakręcamy gaz, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Na zimny sernik wylewamy polewę czekoladową i pozostawiamy do ostygnięcia.  Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów. Uwagi; Zimny sernik najlepiej kroić mokrym nożem, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli