ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:354/1040)

Muffinki sowy :) 135

gładką masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok 15 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy nasze czekoladowe muffinki na pewno się upiekły (ciasto nie powinno kleić  się do patyczka). Gdy babeczki są w piekarniku zabieramy się do przygotowania polewy na wierzch naszych babeczek. Do rondelka wlewamy mleko zagęszczone

W kuchennej krainie
Sernik z polewą czekoladową. 299

Dziś eksperymentowałam z serniczkiem bardzo zbliżonym do sernika z rosą, ale jednak z subtelnymi zmianami. Czekoladowa polewa dodaje niezwykłego smaczku. SKŁADNIKI: CIASTO: 3 żółtka 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru

Kuchnia Beaty
856. Czekoladowe ciasto z fasoli. 159

Czekolado-banowe ciasto z fasoli;  z gorzką czekoladą i wiśniami  Ciasto genialne, wilgotne i obłędnie czekoladowe. Nic dodać nic ująć.  Wytańczona. Z lekkim bólem nóg wróciłam sobie nad ranem. Spaś poszłam o tej o której zazwyczaj wstaje w tygodniu, ale za to z wielkim uśmiechem na twarzy. Bo naprawdę dobrze się bawiłam i w takich momentach żałuję(...)mąki żytniej 15-20g kakao szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyzeczki proszku do pieczenia jajko cynamon coś do posłodzenia +gorzka czekolada (można dodać do środka, lub posypać nią ciasto już po upieczeniu) Fasolę zmiksować z bananem na gładką masę, wymieszać z resztą składników. Ew. Dodać pokrojoną czekoladę. Przełożyć do naczynka żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez

More food, love and dreams
Piernik z suszonymi śliwkami 280

orzechy włoskie posiekać na drobne kawałki - czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z mlekiem - ciepłą czekoladą posmarować wierzch i boki ciasta, wierzch posypać od razu orzechami - ciasto wstawić do lodówki na czas zastygania polewy czekoladowej Piernik z suszonymi śliwkami nie jest piernikiem dojrzewającym, więc jak inne ciasta ucierane, najlepiej przygotować go na dzień przed planowaną konsumpcją. Przechowywany w szczelnym pojemniku zachowa

Smakołyki Bereniki
Śliwkowiec 205

łyżki śmietany 18 %  Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do białek wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem, kakao oraz żółtka. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25 cm  35 cm i pieczemy w 180 C przez około 30 minut. W jednej szklance mleka rozpuszczamy budynie. Drugą szklankę mleka wraz z cukrami(...)następnie odsączone). Galaretkę rozpuszczamy w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kompieli wodnej, dodajemy do niej resztę masła, śmietanę oraz lekko tężejącą galaretkę. Czekoladową masę przekładamy na wierzch ciasta i odstawiamy go w chłodne miejsce do zastygnięcia

Zainspirowana w kuchni
Amerykany czekoladowe z nutą pomarańczy 112

kawy, herbaty lub szklanki mleka. Podczas pieczenia zapach amoniaku nie należy do przyjemnych, ale po wystygnięciu ciastek już go nie czuć. Amerykany czekoladowe z nutą pomarańczy są mięciutkie, aromatyczne i bardzo smaczne. Warto je upiec! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 jajka 120 g masła 100 g gorzkiej czekolady (74 % kakao) 2 łyżeczki amoniaku(...)szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady skórka starta z 3/4 pomarańczy (na małych oczkach) 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 % Przygotowanie: Ciasto: W rondelku roztopić masło z czekoladą i ostudzić. Jajka zmiksować z mlekiem, dodać mąkę, cukier, amoniak i szczyptę soli. Dodać zawartość rondelka i krótko zmiksować. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać ciastka

Oryginalny smak
Kopiec kreta w wersji rodzinnej 379

wersji rodzinnej czyli na dużą blachę. W sam raz na większe i mniejsze uroczystości, podzielne i po prostu pyszne ciasto. Pychotka Składniki: Biszkopt:     5 jajek     szklanka cukru     2 budynie czekoladowe     1 łyżeczka kakao     2 łyżeczki proszku do pieczenia     3/4 szklanki mąki tortowej(...)ostygła po czym wąskim strumieniem wlewamy ją do naszej śmietanowej masy, ciągle miksując.  Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę. Na czekoladowym biszkopcie układamy plasterki bananów, następnie wykładamy masę i posypujemy pokruszonym wcześniej ciastemCiasto wkładamy do lodówki na około

Cukiernia Pychotki
Sernik Izaura 248

Masa serowa: 700 g sera białego 4 jajka 200 g cukru ½ kostki masła Dekoracja: wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciasto: Margarynę, kakao, cukry oraz wodę zagotować, a następnie wystudzić. W między czasie zmielić ser. Wymieszać masę czekoladową z żółtkami. Odlać połowę polewy – ona będzie służyła do polania sernika. Resztę masy zmiksować z mąką i proszkiem(...)górze i posypać kokosem. Krok po kroku: 1. Część składników rozpuścić 2. Zmielić ser 3. Dodać żółtko do masy czekoladowej 4. Zmiksować połowę ciemnej masy z mąką 5. Dodać ubite białko 6. Wylać ciasto na blachę 7. Utrzeć masło z cukrem i dodać żółtka 8. Stopniowo dodawać ser 9. Ubić białka i delikatnie

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z rogalikami 7 days 118

ciasto okazało się strzałem w dziesiątkę. Na pozór nie jest bardzo słodkie! Kakaowy biszkopt, krem śmietankowy i czekoladowe rogaliki idealnie do siebie pasują! Słodycz przełamuje dżem porzeczkowy. Ciasto jest rewelacyjne i zaskakujące w smaku! Biszkopt: 4 jajka (L) 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka ciemnego kakao (z czubkiem) 0,5 łyżeczki proszku(...)śmietany, miksujemy. Złożenia ciasta: W foremce układamy jeden blat biszkoptu. Rozsmarowujemy na nim połowę dżemu oraz połowę kremu śmietankowego. Następnie w równych odstępach układamy rogaliki. Rozsmarowujemy resztę kremu. Drugi blat biszkoptu smarujemy dżemem od strony gdzie będzie stykał się z kremem. Delikatnie dociskamy całość w foremce. Wierzch oblewamy przygotowaną w kąpieli wodnej polewą czekoladową (na garnku w wrzątkiem ustawiamy talerz

VioletoweKucharzenie
Piernik staropolski z dojrzewającego ciasta przekładany powidłami śliwkowymi 58

łyżeczki soli 3 łyżeczki sody 30 – 40 g przyprawy do piernika – najlepiej domowej roboty DO PRZEŁOŻENIA 1 kg powideł śliwkowych POLEWA CZEKOLADOWA** 100 g gorzkiej czekolady 40 g masła Dodatkowo posiekane orzechy włoskie Wykonanie CIASTO W garnku na wolnym ogniu podgrzewamy miód, cukier i masło. Cały czas mieszamy, a gdy cukier całkowicie się rozpuści zdejmujemy garnek z ognia(...)zespoli się z powidłami. Gotowy piernik możemy podzielić na 4 części i według upodobań polać czekoladą lub lukrem i posypać orzechami. POLEWA CZEKOLADOWA W garnuszku roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika, dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy. Gładką polewą dekorujemy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego! * Przepis na ciasto pochodzi z Moje Wypieki ** Polewy wg podanych proporcji wystarczy cały piernik. Jeżeli gotowe

Tajemnice Smaku
BISZKOPTOWIEC KAJMAKOWO - BUDYNIOWY 170

Składniki: Biszkopt: 1 opakowanie mieszkanki do wypieku ciasta biszkoptowego (400g)   4 jajka 40 ml zimnej wody Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe  3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1/2 litra mleka 1 - 2 łyżki ciemnego kakao 1 olejek rumowy spirytusowy (4,5g) Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej o smaku tiramisu 1/2 tabliczki białej czekolady (50 g) Przygotowanie: Biszkopt - jajka(...)przekroić na 3 części. Na dolny biszkopt rozsmarować puszkę masy krówkowej. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta i rozsmarować 3/4 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem i lekko  posmarować boki kremem. Wierzch ciasta posypać startą białą czekoladą. Rada: Zamiast masy krówkowej o smaku tiramisu można użyć innego smaku np. klasycznej lub o smaku

Ciastka - domowe słodkości
Tort waflowy 348

ciasto imieninowe nadaje się idealnie, na sobotnią popołudniową kawę również i na środową wieczorną herbatkę również;) Kombinacja ciasta i wafla - bezcenna, a to wszystko dzięki Justynce ;) Tort waflowy   Składniki biszkopt: 5 jajek 5 kostek czekolady mlecznej 10 dag posiekanych orzechów 1 1/4 szklanki mąki 1 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki masa: gotowana masa krówkowa(...)się lepiej przechowywała ;)   Całość składamy od dołu: wafel - masa - wafel - masa - biszkopt - powidło - wafel - masa - biszkopt - powidło - wafel - masa - wafel - masa i starta czekolada lub czekoladowa posypka na górze.  Pyszne ciasto

Lawendowe Niebo
sernik mocno czekoladowy z gruszkami 163

składniki na spód sernika: 100 g herbatników kakaowych 40 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy by pomocy np. blendera, dodajemy do nich masło i mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Strucla z masłem orzechowym 198

Struclę z masłem orzechowym przygotowałam z ciasta drożdżowego. Dodatek masła z fistaszków sprawia, że ten prosty wypiek w nowej odsłonie smakuje wyjątkowo. Całość zwieńczyłam polewą czekoladową, która idealnie współgra z lekko słonym smakiem masła. Ciasto upiekłam w keksówce o długości 30cm . Strucla z masłem orzechowym Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 280g mąki pszennej 120ml wody (lub mleka) 15g drożdży świeżych 40g cukru(...)pudru 20g domowego cukru waniliowego 1 jajko 40g masła szczypta soli 150g masła orzechowego (lub więcej, wedle uznania) POLEWA CZEKOLADOWA 60g czekolady (u mnie gorzka i mleczna pół na pół) 30ml śmietanki 30% jajko do posmarowania wierzchu strucli Wykonanie: - składniki na struclę powinny być w temperaturze pokojowej - do miski przesiać mąkę - w mące zrobić dołek, umieścić w nim rozkruszone drożdże

Smakołyki Bereniki
Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko 229

trzeba było drastycznie zmienić swoje nawyki żywieniowe. Nagle okazało się, że danie, które przywołuje wspomnienia dzieciństwa jest dla mnie zakazane. W tym czasie podjęłam tyle prób, żeby uzyskać idealne ciasto naleśnikowe w wersji bezglutenowej i bezmlecznej, że sama nie byłabym w stanie tego zliczyć. Placki były lepsze i gorsze, całe mnóstwo wylądowało w koszu na śmieci. Często(...)Smażę naleśniki na suchej patelni ok. 2 minuty z każdej strony. 9 Naleśniki podaję z dżemem, świeżymi owocami, jogurtem kokosowym (kliknij po przepis) i sosem czekoladowym (kliknij po przepis) . Wskazówki Ciasto można przechowywać w lodówce maksymalnie

Book of spells

Proponowane wyszukiwania