ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:356/1040)

Pierniczki nadziewane w polewie czekoladowej - ciąg dalszy 166

pierniki dojrzewające, a dziś pora by je upiec :-) Zgodnie z obietnicą, nie będę piekła dużego piernika, ale małe serduszka oblane czekoladą. A więc... Teraz będziemy potrzebować ciasta (co oczywiste!), powideł i polewy czekoladowej. Najprostszy sposób to: 5 - 6 łyżek mleka i 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady. Mleko doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i rozpuszczamy. Chwilę podgrzewamy

Czary - gary w kuchni
Bananowy Naleśnik 224

zamykałam lodówkę bo sama nie wiedziałam czego chce..no i gdzieś w głębi lodówki uśmiechnął się do mnie twarożek i proszę oto co udało mi się zgotować... Na ciasto naleśnikowe: 2 szklanki  m ą ki 1 jajko 1,5 szk ł . Wody gazowanej 1,5 szklanki mleka 1 ł y ż eczka cukru Masa bananowa: 2 banany(...)150g. Cukier waniliowy 50g. 1 ł yzka ś mietany lub jogurtu Pó ł kostki czekolady lub polewa czekoladowa. Wszystkie sk ł adniki na ciasto nale ś nikowe wyrobi ć i usma ż y ć .             Banany pokroi ć w grubsz ą kostk ę , ser bia ł y rozdrobni ć widelcem

NaKońcuJęzyka
Bułeczki przytulone nadziane porzeczką 530

smarowania bułeczek przed pieczeniem 70g cukru 1 mały cukier wanilinowy (16g) CIASTO: 600g mąki pszennej  2 łyżki oliwy szczypta soli NADZIENIE: 3/4 słoiczka domowego dżemu z czarnej porzeczki - musi być gęsty i mocno odparowany, żeby nadzienie nie wylatywało ze środka DO POSMAROWANIA: 1 białko - roztrzepane widelcem polewa czekoladowa - do polania po upieczeniu W rondelku rozpuścić na małym ogniu masło(...)wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym białkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180C ok 20 minut do zarumienienia. Po wystudzeniu można pokropić polewą czekoladową - akurat mi została resztka z dekoracji innego ciasta.  BUŁECZKI PRZYTULONE WYPIEKALI WSPÓLNIE: ~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~"~ GRUNT TO PRZEPIS! - Bułeczki przytulone nadziane porzeczką https://grunttoprzepis.blogspot.com/2018/04/bueczki-przytulone-nadziane-porzeczka.html CZARNA OD KUCHNI - Bułeczki z truskawkami https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/2018/04/08/buleczki-z-truskawkami/ C.D.N

Grunt to przepis!
Czekoladowy torcik na bazie buraków 127

Jeżeli macie ochotę przygotować dla swoich gości wykwintne i pięknie wyglądające ciasto - jak z cukierni, ale Wasz umiejętności nie są szczytem umiejętności cukierniczych - polecam przygotować czekoladowy torcik na bazie buraków! Buraki w tym cieście nie są wyczuwalne ani trochę, może poza tym, że dzięki nim ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość.  Przepyszne ganache, które jest chyba najłatwiejszą masą

MamaOskarka
Omlet zawijany z kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową 177

Czekolada nie musi być niezdrowa i zakazana dla osób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem

Chocolate Muffin Blog
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 181

inicjację z ciastem francuskim ... mam już za sobą (ze skutkiem średnio rewelacyjnym) od wielu lat idę na łatwiznę i kupuję gotowe ciasto mrożone. Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) odrobina cukru 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie: Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie stołu

Walijskie Pichcenie
Babeczki z Kremem z Białej Czekolady (z Kwiatuszkami) 206

pieczenia i kakao. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy, a następnie umieszczamy(...)kwiatuszków z lukru, które możemy samodzielnie przygotować (przepis tu ). Dobrej jakości, belgijską czekoladę oraz ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ładnych, ciekawych, czekoladowych dekoracji , które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty

Słodka Strona
Tort marchewkowy z ananasem 206

się w ustach. Takie cudo na wielkanocny deser to po prostu rozpusta! Tort przełożyłam masą czekoladowo serową z dodatkiem białej czekolady. Jak szaleć to szaleć. Tego typu krem jest idealny do marchewkowego tortu. Tort marchewkowy to pewna karta, bo jeśli ktoś lubi marchewkowe ciasto, to tort na pewno przypadnie mu do smaku. Robię różne rodzaje tortów(...)Odkryłam, że marchewka świetnie pasuje z czekoladą. Upiekłam tort marchewkowo czekoladowy zimą. Tort marchewkowy z białym kremem to poniekąd wersja wiosenna czekoladowego tortu. Ale zrezygnowałam tu z orzechów, które zastąpiłam kokosowymi wiórkami. Tego typu torty nie wymagają nawilżania. Ciasto jest wystarczająco wilgotne nawet bez kremu. Możecie sobie wyobrazić jak smakuje wtedy z kremem! Mam nadzieję, że Wam narobiłam apetytu

codojedzenia
Brownie z czarną porzeczką 192

Mocno czekoladowe, wilgotne brownie i soczyste, słodko - kwaśne czarne porzeczki to doprawdy doskonałe połączenie smakowe.  Porzeczki dodają ciastu wilgotności, świeżości, podkreślają wspaniale smak gorzkiej czekolady. Brownie z porzeczkami wybornie smakuje z filiżanką kawy z mlekiem :-) Polecam nie tylko wszystkim wielbicielom czekolady.. ;-) Składniki: 200 g gorzkiej czekolady (najlepiej powyżej 60% kakao) 100 g mąki pszennej 200 g masła

maniapieczenia
Clafoutis czekoladowe 106

Clafoutis to smaczny deser z francuskim rodowodem, najczęściej pieczony z owocami np wiśniami. Szczególnie dla miłośników ciast o gęstej, zbitej i wilgotnej konsystencji. Dzisiaj wersja czekoladowa clafoutis z gruszką. PRZEPIS NA CLAFOUTIS CZEKOLADOWE Składniki na clafoutis czekoladowe: 2 jaja 1 szkl mąki 2 łyżki kakao 1/4 szkl cukru trzcinowego demerara łyżeczka ekstraktu waniliowego 100g masła 150ml mleka 1-2 gruszki(...)masło, cukier, mleko, wanilię, kakao i mąkę – mieszamy wszystko. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w dużą kostkę. Z ciastem łączymy owoce i wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułka tartą formy żaroodpornej. Pieczemy 25-30 min w 200st. Artykuł Clafoutis czekoladowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ciemny placek cioci Stasi 186

zeszytach z przepisami mojej mamy i postanowiłam, że spróbuję. Musze powiedzieć, że nie żałuję, że go zrobiłam jest dobry . W tym przepisie żeby to ciasto przekroić i posmarować powidłami ja jednak zrobiłam z polewą czekoladową. Na pewno jeszcze raz spróbuje zrobić ten placek i tym razem zrobię z powidłami by zobaczyć jak smakuję. A o to przepis na to ciasto(...)zeszycie) Cukier z jajkami ukręcamy, mleko, mąka, kakao, margaryna. W średnim ogniu piec. Polewa czekoladowa: 2 tabliczki czekolady gorzkiej trochę masła i mleka Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej do rozpuszczonej czekolady dodajemy trochę masła i mleka i mieszamy do połączenia składników. Gotową polewą polewamy ciasto i posypujemy kolorową posypką. Polecam! Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5963

aksamitna, budyniową masą z kawałkami ananasa oraz warstwą bezowo- kokosową, a wszystko polane czekoladą i oprószone wiórkami kokosowymi - wypiek, którym nie powstydzi się żadna Pani (lub Pan) domu. Polecam. Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Warstwa Kokosowa: 150 g wiórków kokosowych(...)szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g ananasów z puszki + ok. 50 ml syropu spod ananasów Polewa czekoladowa: 40 ml śmietanki kremówki 30% 40 g gorzkiej czekolady łyżeczka malibu (lub wódki) ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania) Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera

Słodka Strona
Ciasto kokosowo- migdałowe 179

nazwać to smaczne, kruche ciasto z kokosowo-migdałowym nadzieniem? Kokosanka? Kokosanki kojarzą mi się z kawałkami biszkoptu z procentami, oblanego ciemną polewą czekoladową i obtoczonego w wiórkach kokosowych. Dzisiejsze ciasto jest zupełnie inne, więc nie chcę nazwą wprowadzać was w błąd. Kokosek? To raczej wersja ciasta rafaello z dużą ilością delikatnego kremu. Umówmy się na zwykłą

dolcevitainmykitchen
ciasto babie lato 198

masę jabłkową i przykrywamy drugim ciastem kruchym. Obciążamy deseczką. Całość wstawiamy do lodówki, do stężenia mas. Następnie wstawiamy do spiżarki aby „oddało”. Polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto najlepiej przygotować dwa dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto budyniowo - śmietanowo - czekoladowe 166

Dziś ciasto idealne dosłownie na każdą okazję. Ciemny biszkopt, masa budyniowa i śmietanowa z dodatkiem białych Michałków do tego wiórki czekoladowe to uczta dla podniebienia. Jak widać ciasto czasochłonne ale warte zachodu, bo nic tak nie cieszy jak kawałek dobrego ciasta do kawy lub herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania