ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:369/1040)

Metrowiec 618

cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g miękkiego masła   Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 80 g cukru pudru 120 g masła 4 łyżki kakao     Przygotowanie:   Ciasto jasne: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać żółtka(...)przemian jasne i ciemne ciasto. Należy zrobić dwa takie metrowce, ponieważ jeden byłby za długi ;) Wierzch i boki ciast również wysmarować kremem. Oba metrowce schłodzić w lodówce.       W międzyczasie przygotować polewę czekoladową: W tym celu mleko i cukier umieścić w garnuszku, podgrzewać. Gdy cukier się rozpuści, dodać pokrojone w kostkę masło i mieszać, aż się

Nastoletnie Wypiekanie
Budyniowy przekładaniec 177

łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto  polewa czekoladowa Wykonanie: Margarynę, cukier. kakao rozpuszczamy w rondlu odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonej polewy dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem mieszamy wszystkie składniki razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta. Wymieszane delikatnie ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy(...)rozrabiamy budyń z cukrem, cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy, pod koniec gotowania dodać masło i energicznie wymieszać do rozpuszczenia się masła. Ciasto przekładamy gorącym budyniem. Polewamy przygotowaną polewą czekoladową.   Smacznego

kgwjanczewo
Przepisy z czereśniami 122

ułatwić Wam poszukiwania :) Udanych wypieków :) Sernik z czereśniami Placki serowe z czereśniami Ciasto z czereśniami i czekoladą na kefirze Knedle z czereśniami Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami Dżem czereśniowy z nutą wanilii Kruche ciasto z czereśniami i budyniem

My simple kitchen
Snickers bez gotowania 167

Dziś przepis na mega proste ciasto bez gotowania. Ja robiłam je z dwóch budyniów czekoladowego i śmietankowego bo akurat takie miałam, ale gdy użyje się jednego koloru ciasto będzie ładniejsze wizualnie. Przepis mam od mojego szwagra z tegorocznych świąt. SMACZNEGO! Składniki: krówka w puszce 1 szt herbatniki 5 paczek (te większe nie bebe

Lubczyk i Wanilia
3 bit 398

nawet robiła. Chodzi o 3 Bit. Niesamowicie smaczne , ale też obłędnie słodkie ciasto bez pieczenia. Złożone z warstw herbatników … ciągnącego karmelu i puszystej śmietanki posypanej czekoladowymi wiórkami. Ja , by przełamać ten słodki smak do ciasta dodaję warstwę krakersów – ich słony smak jest absolutnie niewyczuwalny , natomiast przyjemnie się komponuje z pozostałymi smakami. UWAGA : PRZEPIS JEST NA DUŻĄ BLACHĘ. ŚMIAŁO MOŻNA PRZYRZĄDZIĆ

Ostra na Słodko
Ciasto Zefiryna z kruszonką 139

ciasto z jednej blachy J Mimo jednorazowego pieczenia i nie przekładania, ciasto posiada ładne i bardzo smaczne warstwy. Całość równie pyszna - wypieczone, kruche ciasto nadziane jabłkami z dodatkiem marmolady w rozpływającej się w ustach czekoladowej kołderce budyniu- bardzo jesiennie i w sam raz do jesiennej herbatki- nie za słodkie- zastąpi typową drożdżówę na śniadanie- zdrowsze , pożywne i taaakie pyszne(...)jabłek 1 mały słoik twardej marmolady Jabłka obieramy i kroimy na połówki, wydrążamy gniazda. Masa budyniowa: 3 budynie czekoladowe bez cukru 3 szklanki mleka 7 łyżek cukru Z podanych składników gotujemy gęsty budyń. Nie studzimy całkowicie, a jeszcze ciepły wykładamy na ciasto. WYKONANIE: ½ ciasta kruchego ( boki brytfanki także wykładamy ciastem)   jabłka+  marmolada w środek każdej połówki jabłka

Domowe ciasta
Uniwersalna polewa czekoladowa 100

Chciałam Wam zaproponować znaleziony w sieci przepis na polewę czekoladową.  Polewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek. Może przykryć całą powierzchnię naszego wypieku lub możemy nią udekorować robiąc esy- floresy.   Polewa czekoladowa Składniki: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru . Wykonanie: Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać

paapilotkaa
Ciasto orzechowe polane czekoladą 108

łyżek mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 380 g. mąki Masa: 120 g. orzechów włoskich 15 dag. cukru 5 łyżek dżemu ( morelowego) Polewa czekoladowa: 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 szklanki wody Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Margarynę rozdrabniamy w mące ręcznie lub przy pomocy noża, czy szpatułki aż do konsystencji kruszonki, dodajemy jajka, cukier, mleko i proszek do pieczenia(...)można również pokruszyć bardzo dokładnie wałkiem). Ciasto posmarować dżemem, posypać orzechami wymieszanymi z cukrem a następnie przykryć drugą częścią ciasta. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do około 160-170 stopni na około 30 min. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową. Podgrzewamy wodę w garnku. Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miski. Ustawiamy ją na garnku, tak aby dno miski nie dotykało

Smaczne Potrawy
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 255

Coś pysznego. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Delikatne i puszyste jak chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto było hitem! Polecam. Na wierzch, zamiast polewy, można dodać owoce i ulubioną galaretkę. Składniki (na dużą tortownicę): * biszkopt : - 8 jajek - 2 szklanki mąki - 1,5-2 szklanki cukru - 1-1,5 łyżeczki proszku(...)Następnie wlać ostudzoną galaretkę. Miksować na średnich obrotach przez 5 minut. Biszkopt przekroić na 2 blaty i przełożyć masa. Wsadzić do lodówki do stężenia masy. Przed podaniem polać polewą czekoladową. Polewa: Mleko zagrzać, dodać cukier i rozpuścić w nim masło. Zdjąć z ognia. Wrzucić połamaną czekoladę. Porządnie wymieszać, do uzyskania błyszczącej polewy. Lekko przestudzić. Smacznego

CookYourself
Rolada orzechowa z kremem czekoladowym - bezglutenowa 226

Rolada orzechowa z kremem czekoladowym to super świąteczna propozycja, a dla szukających ciast bez glutenu po prostu idealna. Ciasto w całości upieczone z mielonych, prażonych orzechów laskowych, już podczas pieczenia pachnie obłędnie. Krem to już czysta poezja smaku! Najsmacznieszy krem czekoladowy na świecie, zarazem najprostszy i najłatwiejszy. Serek mascarpone, śmietana kremówka i dobre kakao. Kombinowałam z różnymi super czekoladami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Urodzinowe 219

się wydawać, że to trochę przesada do jednego blatu ciasta dodawać ich aż tyle… ale powiem Wam, że one właśnie nadają mu wilgotności i smaku czekoladowo- orzechowo brownie. A resztę białek wykorzystujemy do ciasta kokosowego, więc nic się nie marnuje;) Masę do ciasta zmodyfikowałam po swojemu( w oryginale jest krem budyniowy). Jeśli lubicie fuzję słodkich smaków i nie straszne

Domowe ciasta
Słodkości na wielkanocny stół 154

czekolady, ale sernik z fistaszkami oraz czekoladowy bez wątpienia w niczym mu nie ustępują. Pomarańczowy sernik świąteczny Sernik z fistaszkami Sernik czekoladowy Sernik z polewą czekoladowo-orzechową Dobrym rozwiązaniem może okazać się kombinacja ciasta z serem, dlatego koniecznie wypróbujcie przepis na ciasto kakaowe z kulkami serowymi. Ciasto z serowymi kulkami Dla tych, którzy preferują Świeta w wersji FIT polecam przepis

Fitsweet.me
PIERNIK FIGOWYZ MARCEPANEM 141

łyżek konfitury śliwkowej polewa czekoladowa(u mnie polewa własnej roboty) 4-5 łyżeczek przyprawy do pierników firmy prymat do przystrojenia skórka pomarańczowa -to już odemnie:) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Margarynę topimy i studzimy.Jajka ucieramy z cukrem.Dodajemy kolejno:mleko,kakao,mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i przyprawą do piernika.Wlewamy margarynę i mieszamy.Dodajemy oprószone mąką,pokrojone figi(bakalie)Ciasto wylewamy do wysmarowanej formy i pieczemy ok.1(...)wzdłuż.Dolną część smarujemy konfiturą śliwkową,przykrywamy drugą częścią piernika,wykładamy rozwałkowaną masę marcepanową,przykrywamy wierzchem piernika.Zawijamy w folię spożywczą,zostawiamy na noc.Na drugi dzień odwijamy ciasto z folii i smarujemy polewą czekoladową lub gotową.Posypujemy skórką pomarańczową.Smacznego.   Polewa: ~~~~~~~~~~~~ 4 łyżki masła 4 łyżki mleka 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru ___________________ Rozpuszczamy masło z mlekiem,kakao, i cukrem.Studzimy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mazurek czekoladowy I 117

Przepis na mazurek czekoladowy , pochodzi z książki kucharskiej Marii Gałeckiej i Haliny Kulzowej Kuchnia Polska, z 1939 roku. Mazurek bardzo prosty w przygotowaniu, ale jest jedno „ale”... W przepisie masę należy wyłożyć na opłatki, nie jest podane jak gruba powinna być wyłożona warstwa. Mazurek piekłam z połowy podanych składników. Nie wyłożyłam masy na opłatki, a bezpośrednio na papier, na grubość(...)około 2 cm (forma o wymiarach 30 x 21 cm, jeżeli użyjemy połowę składników). Ciasto należy „piec w średnim piecu”. Co to znaczy „średni piec” ? Odpowiedź znalazłam w książce „Kuchnia Polska” pod redakcją Stanisława Bergera z 1956 roku, do której przepisy pisała właśnie Helena Kulzowa-Hawliczkowa. Średni piec to około 150 – 160 stopni. Wierzch mazurka po upieczeniu jest bardzo delikatny

królestwo garów