ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:375/1040)

Tartaletki z kremem wiśniowym 140

margaryny szczypta soli Krem: 500ml słodkiej śmietanki 30% 100g cukru pudru 500g serka mascarpone 300g odcedzonych wiśni deserowych Dodatkowo do dekoracji: kilkanaście wisienek ze słoiczka posypka czekoladowa mięta Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Schłodzić 30 minut w zamrażarce, podzielić na 12 części i każdą wylepić przygotowane formy na mini tarty. Spody nakłuć widelcem, przykryć kawałkiem papieru

Kuchnia w czekoladzie
Sernik marmurkowy 184

opakowanie gotowej polewy czekoladowej najlepiej deserowej lub gorzkiej ·          Płatki migdałowe do dekoracji Sposób wykonania: Herbatniki  rozkruszyć blenderem, rozpuścić masło lub margarynę i dodać do herbatników, dodać łyżkę kakao i dokładnie wszystko wymieszać. Dużą tortownicę wysmarować tłuszczem a następnie ułożyć na dnie ciasto z herbatników i dokładnie docisnąć. Przygotować masę serową(...)drzwiczki piekarnika, sernik powinien tak jeszcze po leżakować w  piekarniku kilka minut. Powinno go to ustrzec przed opadnięciem.  Po tym  czasie wyjąć upieczone ciasto z piekarnika i wystudzić. Rozpuścić polewę czekoladową w kąpieli wodnej i polać nią wystudzony sernik, posypać płatkami migdałowymi.  Gdy polewa wystygnie, sernik wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, po leżakowaniu

Na słodko lub wytrawnie
Czekoladowe brioche 227

świeżych drożdży 400 ml mleka, podgrzanego do 37ºC 180 g miękkiego masła 1 żółtko Nadzienie czekoladowe 100 g + 50 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% 6 łyżki golden syropu 2 łyżka śmietanki Rozpuść drożdże w podgrzanym mleku. Dodaj cukier, mąkę, żółtko i zagnieć ciasto. Używasz kuchennego robota użyj haka do mieszania. Kiedy już wszystkie składniki się połączą dodaj miękkie masło

codojedzenia
Fit brownie z batatów 189

brownie to idealne ciasto dla maniaków słodkości. Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit. Bez grama białego cukru, a wszystko za sprawą słodkiego ziemniaka, daktyli i kilku innych zdrowych produktów. Z pewnością zaskoczy nie jednego z naszych gości, a my możemy delektować się bez większych wyrzutów sumienia. Przepis na fit brownie z batatów: Składniki(...)masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – proste babeczki czekoladowe .   Artykuł Fit brownie z batatów pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Ciastka/babeczki "grzybki" 200

margaryna Dodatkowo: 1 białko mak niebieski kolorowe posypki (użyłam posypek z linii Decorada od Delecty: posypka smak owocowy, maczek smak truskawkowy, maczek smak mango, płatki czekoladowe) polewa smak mlecznej czekolady Delecta Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy kawałki margaryny i śmietanę, całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto (gdyby nie chciało się połączyć dodajemy jeszcze(...)dokładnie oblepiamy. Foremki układamy w brytfannie i pieczemy do zrumienienia w 180 stopniach (około 20 minut). Spody układamy na papierze do pieczenia i także pieczemy do zrumienienia. Okrawki ciasta po wycinaniu ponownie zagniatamy i formujemy cienki wałek, rozcinamy go na około 2cm kawałki i formujemy ogonki - jeden koniec formujemy w dziubek, aby zmieścił się do dziurek w spodach grzybków (pamiętając

Kolorowy Przepisownik
Imprezowe Kruche Babeczki z Czekoladą 274

minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić babeczki do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Do rondelka wlać śmietankę i zagotować. Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, zalać ją gorącą śmietanką. Odczekać 30 sekund i następnie mieszać, aż czekolada całkowicie się roztopi ( patrz FILM ). Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą (na dotyk(...)przesiać cukier puder, wymieszać. 6. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (użyłam metalowej końcówki Wilton 1M), patrz FILM . 7. Kruche ciasto wyjąć z foremek i w każde nałożyć niedużą łyżeczkę konfitury. Wierzch ozdobić kremem czekoladowym, wyciskając piękne rozetki. Gotowe babeczki posypać kolorową posypką i złotym barwnikiem ( patrz FILM ). Babeczki przechowywać w lodówce, ale około 45 minut przed podaniem

Mała Cukierenka
Puszysty sernik 185

jajko, masa serowa: 1 kg sera twarogowego, 150 g margaryny, 200 g cukru, 7 jajek, 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli, dekoracja: polewa czekoladowa, płatki migdałowe. Przygotowanie: 1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram   margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25 - 30 minut. Rozwałkuj

Aga w kuchni
Brownie z malinami 470

między słodyczą ciasta a wytrawnym smakiem gorzkiej czekolady i kakao. Do tego świetnie podbity smak słodko kwaśnych malin! Warto.. zdecydowanie warto upiec to brownie. Czekoladowe z owocami, jednak nieco lżejsze jest też ciasto murzynek brownie z porzeczkami . Gorąco polecam i ten przepis

AniaGotuje.pl
Czekoladowy brzoskwiniowiec 251

Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi

Domowe Torty
Sernik imbirowo-piernikowy 221

dałam upust kulinarnej fantazji i upiekłam dla Was sernik, imbirowy na kruchym spodzie o smaku piernika. Sos czekoladowo-pomarańczowy to kropka nad ” i „Święta bez dobrego sernika to wręcz niemożliwe. Jest elegancki i smaczny na pewno zdobędzie uznanie gości. Polecam gorąco! Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ kostki masła 50 g cukru pudru 1 łyżka  przyprawy(...)serowa: 1 kg twarogu mielonego 1 szklanka cukru 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka startego świeżego imbiru 3 białka- z ciasta kruchego 4 jajka 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 100 ml śmietany 18% 2 łyżki mleka w proszku Sos czekoladowo-pomarańczowy: 10 dag gorzkiej czekolady 1/2 szklanki soku pomarańczowego z kawałeczkami owoców 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru

Wanilia i Kardamon
Zebra 118

mamy. W dzieciństwie byłam zafascynowana tym ciastem, a raczej jego wykonaniem. Byłam przekonana, że mama przygotowując to ciasto włożyła mnóstwo pracy w wykonanie tych zabawnych biało-czarnych pasów. Ciasto jak się okazuje nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, jest proste w przygotowaniu i świetnie pasuje do niedzielnej, popołudniowej kawy. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania(...)pieczemy 20 minut. Po tym czasie temperaturę zwiększamy do 180'C i pieczemy kolejne 35-40 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Ciasto może popękać, ale to zupełnie naturalne. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki i dalej podgrzewamy. Kiedy masło się rozpuści zdejmujemy

Wędrówki po kuchni
Tort Garfield 148

niepełna łyżeczka proszku do pieczenia *2 łyżeczki soku z cytryny biszkoptowe czekoladowe * 4 białka * 2/3 szklanki cukru * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 budyń czekoladowy * 1/3 szklanki mielonych migdałów * 1/4 szklanki oleju krem kokosowy * 1 szklanka wiórek kokosowych * 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki mleka zagęszczanego niesłodzonego (może też być zwykłe(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy(24/24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temp.180 stopni około 30 min. Ciasto do przekrojenia na dwa blaty . biszkoptowe czekoladowe Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, aż będą lśniące, a cukier się rozpuści. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i stopniowo

Mix smaku
Kokosowo-czekoladowa krajanka 250

Dzisiejszy post wyłącznie dla miłośników kokosa i czekolady, jest o kokosowo-czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia. Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto. Pomysł ze strony  Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany. Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru   180 g masła/margaryny 4 jajka

Mia Cucina Sofieta
Sernik kawowy - bez pieczenia 408

Witam i bez zbędnego rozpisywania się zapraszam na pyszny serniczek, który przygotujecie w 20 minut :) Składniki: 250 g serka mascarpone 400 g serka homogenizowanego 330 ml

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania