Biszkopt przekładany masą makową (ekspresowy i wilgotny makowiec)

Biszkopt przekładany masą makową (ekspresowy i wilgotny makowiec)

Biszkopt przekładany masą makową (ekspresowy i wilgotny makowiec)

Ciasto jest przepyszne, naprawdę bardzo proste w przygotowaniu i niczym nie ustępuje tradycyjnemu makowcowi. Zresztą taka wersja najbardziej mi odpowiada, ponieważ lubię dużo kremowego i mokrego maku. Dodatkowo biszkopt dzięki masie makowej jest niezwykle wilgotny... Zresztą co ja będę się rozpisywać...?! Koniecznie spróbujcie!   (Forma o średnicy 24-26 cm) Biszkopt: (tu macie różne wymiary - klik ) 5 jajek 3/4 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.