ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:387/1040)

Jajka-brownie 160

jajek krążył kiedyś po internecie, postanowiłam sprawdzić, czy rzeczywiście można upiec takie ciastko-jajko. Można, i to z przeróżnym rodzajem ciasta - dobrze sprawdzi się tu także ciasto muffinkowe, jak np na muffinki czekoladowo-bananowe albo murzynkowe, jak np. z przepisu na ten tort (oczywiście z podanych w przepisach proporcji wyjdzie więcej ciastek, dlatego należy przygotować więcej wydmuszek). Niezłe jaja(...)umieścić w kąpieli wodnej, roztopić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, ciągle miksując wlać czekoladę. Mąkę przesiać z proszkiem i kakao, razem z migdałami wsypać do masy. Wymieszać. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z długą okrągłą końcówką (trochę grubszą, niż do nadziewania pączków), napełnić wydmuszki do 2/3 wysokości. Napełnione skorupki ustawić w formie na muffinki (większą dziurką do góry

Obiad gotowy
Tort piankowo truskawkowy 439

250g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - 2 galaretki wiśniowe - 400ml wrzątku (na 2 galaretki) Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 600 g truskawek - czekoladowe kropelki (do ozdoby) - wiórki kokosowe - listki mięty (do ozdoby) - sok jabłkowy do nasączenia ciasta Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet – mieszamy (robimy to w większej(...)cytrynową – równamy powierzchnię. Kładziemy drugą połowę ciasta. Również nasączamy sokiem i smarujemy konfiturą. Szykujemy masę wiśniową tak samo, jak cytrynową. Wykładamy na wierzch ciasta i smarujemy też boki, które następnie oprószamy wiórkami kokosowymi. Tort ozdabiamy kropelkami czekoladowymi i połówkami truskawek. Chłodzimy w lodówce. Torty zawsze przyciągają wzrok swoim wyglądem. Tort piankowo truskawkowy to propozycja na rozpoczęcie sezonu truskawkowego

mojewypiekiinietylko
Mona de Pascua 205

jest regionów. To co jest dla nich spójne, to użyte składniki: mąka, cukier, sól, drożdże i jajka oraz sposób przygotowywania - ciasto smaruje się przed upieczeniem żółtkiem, a oprócz tego same jajka tworzą dekorację w postaci pisanek (obecnie zastępowaną często czekoladowym odpowiednikiem). Monę formuje się w różny sposób, najpopularniejsze są wieńce, króliki, żółwie, węże, jaszczurki i małpy. Często przyozdabia się(...)momentu, kiedy skórka stanie się złota. Po upieczeniu studzimy poza piekarnikiem. Można je teraz udekorować roztopioną czekoladą lub czekoladowymi jajkami. Monę można piec i jeść przez cały Wielki Tydzień, jednak stanowczo musi ona gościć na każdym stole w Wielkanocny Poniedziałek. Ciasto świetnie smakuje samo, z masłem lub z ulubioną konfiturą czy dulce de leche (konfitura z mleka, podobna do kajmaku

Food Square
Czekoladowe babeczki z konfiturą truskawkową 155

Małe słodkie i niepozorne czekoladowe  babeczki z konfiturą truskawkową, oprószone cukrem pudrem, słodkość idealna dla dzieci czy popołudniowej kawy. Papilotki do nabycia w  Cukieteria.pl Składniki: Ciasto: 1 czubata (z górką ) szklanka mąki tortowej 2 jajka 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju rzepakowego ¾ szklanki trzcinowego brązowego cukru ½ tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki ciemnego kakao ½ laski  wanilii Dr.Oetker 1 mała

Wanilia i Kardamon
Mazurek truflowo-migdałowy 204

Mazurek wiosenna łąka... Kruche ciasto z wyraźnie migdałową nutą, truflową, lekko podchmieloną masą czekoladową, ozdobną rozetką z masy marcepanowej i mnóstwem smakowitych bakalii...  Mazurek truflowo-migdałowy to smakowita ozdoba wielkanocnego stołu :-) Polecam! Składniki: Ciasto kruche: 350 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 żółtko Mąkę wsypać do miski, dodać mielone

maniapieczenia
Murzynek fasolowy z wiórkami kokosowymi 161

fasoli – odsączona 3 łyżki kakao łyżka kawy zbożowej ćwierć łyżeczki cynamonu ¾ szklanki oleju rzepakowego płaska łyżeczka sody ¾ szklanki mąki pszennej forma do ciasta keksówka posmarowana olejem i podsypana 2 łyżkami wiórków kokosowych kupna polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przepis na murzynka fasolowego z wiórkami kokosowymi Jajka utrzeć mikserem z cukrem, a następnie zmiksować z fasolą i olejem na gładką masę. Mąkę(...)dokładnie wymieszać w misce z kakao, kawą zbożową, sodą i cynamonem. Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać. Ciasto piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (góra, dół). Kiedy murzynek ostygnie polać go polewą czekoladową (jeśli jej używamy, ale nie koniecznie). Przy podawaniu możemy ozdobić każdy kawałek owocami sezonowymi.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco

Ugotowane pozamiatane
Królewicz 170

miksujemy do rozpuszczenia. Ciepłym kremem smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć(...)białości, wsypać kakao, na koniec wlać roztopioną margarynę. UWAGI: Zarówno krem jak i polewa szybko gęstnieją, więc przygotowujemy jak mamy upieczone i wystudzone placki. Zauważyłam, że jeśli do ciasta miodowego dodaję miód gryczany to ciasto bardzo dobrze się wygniata na blaszce; a jeśli dodaje miód kwiatowy to ciasto bardzo się klei i wygniatam schłodzona łyżeczką. Im gęstszy miód tym łatwiej

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy świąteczny z czekoladową bezą 164

Tort czekoladowy z czekoladową bezą…kto lubi czekoladę? Na pewno moje dzieci! Od dawna chciałam upiec to ciasto ale zawsze coś mi wypadło. Zostaliśmy zaproszeni na urodziny . Ponieważ solenizant nie życzył sobie prezentów postanowiłam z S. że upiekę tort czekoladowy zamiast prezentu. Jak myślicie, ucieszył się? Pewnie! Ten tort powalił nas na obie łopatki. Jest tak syty i niesamowicie(...)środku ciągnąca. Ostudź ciasto. Najlepiej przygotuj na dzień przed podaniem lub schłodź w lodówce. Ciasto powinno być bardzo wilgotne w środku. Ułóż owoce na wierzchu. Rozpuść czekoladę i wylej na gładką powierzchnię, np. marmurową deskę. Poczekaj aż czekolada zastygnie. Następnie nożem skrob czekoladą tworząc czekoladowe cygara. Ułóż je na wierzchu tortu wraz z migdałami.         The post

codojedzenia
Majonezowa babka cytrynowa 186

skórkę z cytryny i sok. Keksówkę (11x30cm) smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą, wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w temperaturze 170/180ºC przez około 60 minut. Lekko studzimy w formie, a następnie na kratce.   Upieczoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: tabliczka mlecznej/gorzkiej czekolady parę  łyżek słodkiej śmietanki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy(...)części ciasta kakao lub kawę i tą częścią polać po wierzchu i mamy babę w fantazyjne wzory v   można do całości ciasta dodać kakao (zamiast części mąki dać kakao) i wtedy mamy babę czekoladową

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowy tort z czereśniami 217

zwanego suchego patyczka. (Zawsze przed wyjęciem sprawdzajcie patyczkiem dwa ciasta. Mi się bardzo często zdarza, że jedno jest gotowe do wyjęcia już po 35 min. a drugie musi jeszcze trochę posiedzieć, więc nigdy nie sugerujcie się pierwszym sprawdzonym ciachem). Wyjęte z piekarnika blaty pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia ! CZEKOLADOWY GANACHE : Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej misce ( czekolada powinna byc połamana(...)czasu mieszamy, aż wszystko się rozpuści i wszystkie składniki połączą się ze spobą w gładką masę. Gotowy Ganache zestawiamy z garnka do lekkiego przestygnięcia. (Ciasto oblewamy nie gorącym ale letnim ganache). PRZEKŁADANIE: Jeden z czekoladowych blatów kładziemy na paterze. Śmietanę ubijamy. Bitą śmietanę rozprowadzamy równomiernie na czekoladowym blacie, przykrywamy drugim blatem i delikatnie dociskamy. Na górę tortu wylewamy delikatnie przestygnięty

Domowe Torty
Ciasto Czekoladowa Śliwka 870

szklanki, nie więcej ** zamiast wodą, śliwki można zalać alkoholem, np. wódką, należy to jednak uczynić dużo wcześniej, co najmniej kilka godzin przed przygotowywaniem ciasta, aby śliwki zdążyły wchłonąć alkohol *** po dłuższym pobycie w lodówce czekoladowa warstwa staje się dość twarda, warto zatem mniej więcej pół godziny przed podaniem wyjąć ciasto z lodówki aby czekolada nieco zmiękła, ciasto będzie się wówczas

Opowieści z piekarnika
Pękające ciasteczka mocno czekoladowe 188

przecież a to święta a więc pora na wykwintniejsze wypieki, a to lato i pora na ciasta owocowe czy jesień, która zasypie nas szarlotkami. Co mi tam, wszyscy pieką ciasta z truskawkami i rabarbarem, a ja nie inaczej bo właśnie w kuchni stygnie drożdżowe z rabarbarem, ale jutro widzimy się z sąsiadami i pomyślałam a co mi tam, gdzieś(...)Ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec ok 10-15 min w 170 stopniach. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/pekajace-ciasteczka-mocno-czekoladowe/ MieszamWGarnku Artykuł Pękające ciasteczka mocno czekoladowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sernik Snickers z orzechami w słonym karmelu 145

pracy z nim jest, ale efekt i smak wynagradza wszelkie wysiłki. Zainspirowana batonikiem snickers stworzyłam wypiek, który z chęcią jeszcze wykorzystam. Spód jest na bazie klasycznego ciasta kruchego- Pate sucree, sernik ma czekoladowo-orzechowy smak, no a wierzch to orzeszki  w solonym karmelu. Zatem do dzieła...  Składniki :  Na kruchy spód (Pate Sucree) :  210 g mąki tortowej(...)sera przynajmniej trzykrotnie mielonego  3 łyżki wrzątku 5 dużych jajek (L) 120 g masła  200 g śmietanki kremówki 36% 175 g cukru  1 budyń czekoladowy  1 budyń śmietankowy 200 g kremowego masła orzechowego  1 łyżka ekstraktu waniliowego  Na wierzch :  150 g orzechów ziemnych  350 g cukru  ok.100 ml śmietanki kremówki

vaniliowoczekoladowa
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z całymi gruszkami gotowanymi w syropie 180

zdecydowanie najlepsze bezglutenowe czekoladowe ciacho, jakie kiedykolwiek upiekłem. Mięciutkie, wilgotne, pachnące czekoladą i pełne aromatycznych gruszek gotowanych w syropie. Upiekłem je na mące ryżowej i posłodziłem cukrem kokosowym, który nadaje wspaniałego karmelowego smaku. Gorąco polecam, bo to ciacho wprost stworzone na jesień! PS. W wersji dla leniwych można również użyć bardzo dojrzałych gruszek i uniknąć ich gotowania, chociaż wtedy(...)gruszki i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Następnie delikatnie odcedź. W tym czasie przygotuj ciasto. Ciasto Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i następnie zmiksuj z miękkim masłem (o temperaturze pokojowej). Żółtka oddziel od białek i dodaj do czekoladowej masy. Wsyp cukier i ubij ponownie. Do masy dodaj mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, kakao, sodę, sól i cynamon. Zmiksuj

Food Square
Rogaliki francuskie z czekoladą 298

Składniki: 400 g gotowego ciasta francuskiego lub z tego przepisu: Nadzienie – krem czekoladowy OVOMALTINE lub: – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE. Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując

I LOVE LIFE
Babeczki brownies z Nutellą 238

czekoladowymi jajeczkami będę wspaniałą ozdobą na Wielkanoc. Po świętach możemy podawać je z innymi cukierkami, jak np: M&M-sami i wtedy będą idealne na urodzinowe przyjęcie dla dzieci. Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Babeczki brownies z Nutellą Składniki na 14 babeczek: Ciasto: 240ml(...)tłuszcze 82-83% w temperaturze pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M   Ciasto: 1. Wodę zagotować. Dodać kakao i mieszać, aż kakao dobrze połączy się z wodą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Mąkę przesiać, dodać proszek, sól, wymieszać

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania