suchych składników. Powstałą masę dzielę na dwie części, do jednej dodaję kakao, do drugiej mleko. Do foremek wlewam na przemian ciasto białe i ciasto ciemne. Na końcu układam po kilka drażetek czekoladowych. Piekę ok. 15 minut w temp. 170'C (grzałki góra/dół ). SMACZNEGO
Wielopokoleniowochwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się w ustach, polecam serdecznie :-) Smacznego. PS ciasto to piekłam na swoje imieniny :-) Między innymi dostałam takiego cudnego kwiatuszka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumałe jajko szczypta soli + dżem krem czekoladowy Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Nie musimy jej natłuszczać, bo ciasto naleśnikowe ma już w sobie masło. Gotowe naleśniki smarujemy dżemem/ kremem czekoladowym, składamy w trójkąciki i podajemy
Kuchenny Skrawek Niebakokosowych bez siarki i cukru 230 g (1 szklanka) mleka kokosowego 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Polewa czekoladowa 60 g gorzkiej czekolady (u mnie 81%) 15 g oleju kokosowego 10 g kakao 100% Dodatki: orzechy, migdały itp. Przygotowując ciasto w jednej misce zmiksować wszystkie mokre składniki: olej kokosowy, mleko kokosowe i jajka. W drugiej misce wymieszać suche składniki(...)dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto przekroić na 3 lub więcej części w zależności od wysokości ciasta i ilości przekładanych warstw. U mnie 3 części które przełożyłam powidłami śliwkowymi bez cukru oraz wystudzonym kremem kokosowym Do przygotowania polewy czekoladowej można użyć gorzkiej czekolady np 81% , oleju kokosowego i kakao, które rozpuszczamy i mieszamy lub przygotować własną polewę
Ola la LCHFwykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni z termoobiegiem lub o 10 więcej, jeśli termoobiegu nie mamy. Ciasto będzie się piekło na środkowej półce. Do wystudzonej czekoladowej polewy dodajemy po jednym jajko i miksujemy. Następnie wsypujemy partiami przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy pokrojone owoce i mieszamy łyżką. Gotowe ciasto
Kuchnia od dwojgaprzy ul. Zemborzyckiej 59F. W środku jest przestronnie, jasno, na uczestników czekają 24 stanowiska pracy, profesjonalny sprzęt. W kameralnym gronie 10 osób zaczynamy naszą czekoladową przygodę. Na początek miłe powitanie, kawa, herbata, pyszne ciasta. Wiesław opowiada o planowanych w przyszłości warsztatach, a ja odnotowuję w pamięci te, które najbardziej by mnie interesowały, m.in. wypiekanie bagietek, chlebów, dekorowanie tortów, robienie
Obiad gotowyRolada: - 3 jaja - 75 g mąki 100 g cukru - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier, ubijamy, dodajemy żółtka
SMYKWKUCHNIKolejna wersja czekoladowych ciasteczek. Tym bardziej bardziej sycąco i zdrowo, bo z dodatkiem różnych nasion. Składniki: 120 g mąki, 100 g margaryny roślinnej, 80 g cukru brązowego, 70 g płatków owsianych, 15 g nasion słonecznika, 10 g nasion siemienia lnianego, 10 g ciemnego kakao, 1 jajko, aromat waniliowy lub śmietankowy, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Przygotowanie: Cukier utrzeć z margaryną(...)następnie dołożyć jajko i aromat i wymieszać. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki płatki owsiane, słonecznika, siemię lniane, kakao, proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką, a następnie łyżką nakładamy ciasto na blachę pomagając sobie drugą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut
Państwo Wojtczuk gotującukru trzcinowego (zmielonego) 1 jajo 1 małe awokado (ok. 90 g miąższu) zmiksowane na pureé 125 ml maślanki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 1½ łyżki wody polewa czekoladowa 60 g gorzkiej czekolady 4-5 łyżek śmietanki 30% szczypta chili 1 łyżeczka masła Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę na babkę wysmarować masłem i wysypać kaszą manną lub mąką(...)trzcinowym na puszystą jasną masę. Dodać jajo, zmiksować. Następnie cały czas mieszając, dodawać partiami pureé z awokado, mieszankę mączną i maślankę. Proszek i sodę rozpuścić w wodzie, dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto będzie dość gęste. Przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać łyżką. Piec w 170°C przez ok. 35 minut. Czekoladę i kuwerturę połamać na kawałki, przełożyć do miski. Dodać śmietankę
Pełny talerzudał. Następnym razem do masy budyniowej dodam kawy rozpuszczalnej - myślę, że cudownie będzie harmonizować ze smakiem czekolady i wanilii. Sernik z czekoladowym budyniem Bardzo łatwe pieczenie 1 h Blacha 24/35 (może nawet być większa) Składniki ciasto: * 2 szkl. mąki * 2 żółtka * pół kostki margaryny * pół szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: * litr mleka * 3 budynie czekoladowe Masa
sierotka maRysia w kuchnialkoholu, a następnie układamy na masie (możemy użyć samej wódki - bez mleka, wtedy oczywiście posmak alkoholu jest głębszy). Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy tylko składniki się rozpuszczą polewamy czekoladą górę ciasta. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce minimum 2 h. Moje posty
Słodka Stronasłodkiego małym kosztem. Chlebek jabłkowy. Można go upiec w kokilkach, keksówce, dużej formie lub tak, jak ja, w małej foremce. Jednak eksperymentując w wielkością ciasta,trzeba pamiętać o pomniejszeniu lub zwiększeniu składników. Bardzo wilgotny, smaczny, czekoladowy, szybki w przygotowaniu! Spróbujcie! Składniki: /na klasyczną keksówkę/ 4 jabłka, 1i1/2 szklanki mąki pszennej, 3 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju, 1/2 łyżeczka(...)całkowitego połączenia się piany z ciastem. teraz dodajemy kawałki jabłek i odsączone z cydru rodzynki. Mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180C przez 40minut. Wystudzony chlebek dekorujemy. Ja użyłam kwaskowatego kremu cytrynowego i potrzepałam ziarenkami granatu. Artykuł Czekoladowy chlebek jakbłkowy z cydrowymi rodzynkami i kremem cytrynowym pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniazbóż, glutenu, cukru, nabiału i orzechów – ciasteczka czekoladowe paleo są pyszne, a ich wycinanie z foremek jest świetną zabawą dla dzieci . Jak zrobić takie pyszności? Czekoladowe ciasteczka paleo z foremek – bezglutenowe, bez orzechów, cukru i nabiału, przepis: gorzka czekolada – tabliczka (100 g), co najmniej 85%, najlepiej całkowicie bez cukru olej kokosowy – 1/3 szklanki mąka kokosowa(...)dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto daj na co najmniej godzinę do lodówki (albo na balkon zimą), by stwardniało. 1/3 szklanka miodu jest na naprawdę czekoladowe ciasteczka, jeśli jednak chcesz nieco więcej słodyczy, to daj 1/2 szklanki. Kawałki ciasta rozwałkuj pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia na placki grubości 6-8 mm. Teraz zaczyna się zabawa dla dzieci – wycinanie foremkami ciasteczek
PaleoSMAKwięc jak najbardziej polecam na śniadanie! Małe okrągłe placuszki z pyszną warstwową wkładką polane domowym sosem czekoladowym tworzą wspaniały efekt dla oczu i podniebienia, pycha... Przekonajcie się sami i trzymajcie za mnie kciuki, bo to mój pierwszy wpis do konkursowej akcji..:) Składniki Ciasto: 3 jajka 1 szklanka mleka 3,2% 1 czubata(...)szklanka mąki pszennej masło lub olej do smażenia Nadzienie: dżem wiśniowy Łowicz 200 g serka homogenizowanego waniliowego Sos czekoladowy: 1 szklanka mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka kakao 3 łyżki cukru Sposób przygotowania 1. Ciasto: Jajka ubić na pulchną pianę mikserem wlać mleko wsypać mąkę i zmiksować gładkie gęste ciasto.Odstawi
Wanilia i Kardamonpół. W środek nałóż przygotowany krem. Możesz to zrobić łyżką lub tak jak ja rękawem cukierniczym. Wierzch przykryj górną częścią ciasta. W kąpieli wodnej przygotuj polewę. Eklerki polej czekoladową polewą. SMACZNEGO! Eklerki. Przepis krok po kroku Jeśli macie ochotę przygotować coś specjalnego z okazji dnia Babci lub Dziadka , to polecam
kuron.com.plcukrem oraz z dodatkiem różnych owoców, a drugi raz dałam serek waniliowy i na dodatek ozdobiłam polewą czekoladową.Naleśniki za pierwszym razem były z dodatkiem soku jabłko -mięta Hortex, a za drugim razem jabłko.Obydwie wersje naleśników były pyszne. ciasto na naleśniki 2 szkl.mąki 2 szkl.mleka 2 szkl.napoju Hortex 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 2 jajka dodatkowo(...)śmietany 30 % kilka łyżek cukru [wedle własnego uznania] 2 łyżki żelatyny 100 ml wody 30 dkg twarogu lub serek waniliowy dowolne owoce polewa czekoladowa Wszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować. Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką.Usmażone naleśniki posmarować twarogiem z cukrem lub serkiem , ułożyć
Moje domowe kucharzenie