ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:390/1040)

Czekoladki - Babeczki z Masłem Orzechowym - a'la Reese's 209

możemy polać strużkami rozpuszczonej czekolady karmelowej oraz gorzkiej. Dobrej jakości, belgijską czekoladę a także karmelową czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. *foremki możemy posmarować bardzo cienką warstwą oleju lub masła - wtedy łatwiej odejdą od formy    Moje posty

Słodka Strona
Moja wielka, grecka jesień 141

typowo grecki smakołyk z ciastem filo, bakaliami i miodem- ich też próbowaliśmy i były przepyszne (szczególnie kataifi). To jest coś co później znalazłam pod nazwą ciasta mozaikowego albo po prostu bloku czekoladowego (korzystałam głównie z tego przepisu). Proste, smaczne i użyteczne, jeśli ma się nadmiar orzechów:) I jak się okazuje bardzo popularne- a my musieliśmy przelecieć pół Europy, żeby

les mirabelles
Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello 199

wtedy mniej płynne, o gęstszej konsystencji jednak także bardzo smaczne.  Dobrej jakości belgijską czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.           Moje posty

Słodka Strona
Domowe Białe Trufle 192

koniecznie przechowujemy w lodówce do momentu podania. Dobrej jakości belgijską czekoladę oraz posypkę micro krople możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.     Moje posty

Słodka Strona
Keks - pyszne ciasto z owocami. 152

wymieszać. Gotowe ciasto wylać do foremki wyścielonej papierem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 C przez około 1 godzinę. Po przestudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową i ozdobić owocami

Przepisy i porady kulinarne
Tarta z kremem czekoladowym i sezonowymi owocami 154

Kiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie

bistro mama
Fantastic pumpkin cake! 147

przyprawami i proszkiem do pieczenia i dodajemy wszystko do płynnych składników. Masę przelewamy do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut. Ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo polewamy czekoladową polewą . Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kostka Rocher 7272

najlepsze ciasto wszech czasów! Smakuje rewelacyjnie, rozpływa się w ustach i jest uzależniające! Orzechowy biszkopt przełożony jest dwoma masami: czekoladowo – orzechową i śmietankową. Połączenie tych smaków sprawia, że ciasto smakuje nieziemsko! Polecam na wszelkiego rodzaju imprezy czy święta Post Kostka Rocher pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pomarańczowe ciastka z kremem czekoladowo-śliwkowym 241

Witajcie!, dziś mam coś dla omijających korzenne przyprawy na święta. Aromatyczne miękkie ciastka z równie smakowitym kremem nie tylko na święta. Ciastka wzbogacimy o otręby orkiszowe

Kuchnia PROzdrowotna
Babeczki z bałwankami 176

widać, ale nie znaczy to, że nie można zafundować sobie śnieżnych babeczek. Dziś krótki filmik jak prosto zrobić bałwanki z masy cukrowej na babeczki lub świąteczne ciasto :) Potrzebne będą: Babeczki waniliowe lub czekoladowe Lukier np. królewski Masa cukrowa np. domowa Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
PYCHOTKA 143

dodając po łyżce budyniu. Na ciasto wykładamy 1/2 porcji kremu, przykrywamy 2 plackiem, na górę wykładamy pozostały krem. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta możemy oblać je dodatkowo polewą czekoladową. Chłodzimy w lodówce

Walijskie Pichcenie
Naleśniki kakaowe z serem 187

Pyszne naleśniki z serem, moje dzieci je uwielbiają.  Można jeszcze jak kto woli, polać je polewą czekoladową Naleśniki kakaowe z serem  SKŁADNIKI: CIASTO mąka - 2 szkl kakao ciemne - 1,5 łyżki mleko - 1 szkl jajka - 2 szt woda - 1 szkl niepełna szczypta soli tłuszcz do smażenia MASA SEROWA 500 g sera 3 łyżki cukru 2 łyżki śmietany cukier

Kuchnia Danusi
Fale dunaju 154

piec w 180 stop.45 minut  KREM  Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć. Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Ciastka ze skórką pomarańczową 160

pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Jajko ucieramy z masłem i dodajemy powoli sypkie składniki. Ucieramy mikserem. Na koniec dodajemy posypkę czekoladową i kandyzowaną skórkę pomarańczową, zagniatamy ciasto ręcznie. Formujemy z ciasta 2 wałki. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie kroimy ciasteczka o grubości

Aga w kuchni
Ciastka pieguski 158

kropelek, 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych. Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy białko, mąkę, sodę i szczyptę soli. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i posiekane orzechy. Odrywamy kawałkami ciasto i formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Układamy kuleczki z ciasta, zachowując ok. 2 cm odstępy. Wkładamy do piekarnika

Aga w kuchni