ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:390/1040)

Ciasto Kilimandżaro 196

Ciasto z tych nieskomplikowanych, ale dosyć pracochłonnych. Jest jednak bardzo smaczne, a pracę przy niemu spokojnie można sobie rozłożyć na dwa a nawet trzy dni :) Kakaowy biszkopt, masa jabłkowa z cytrynową galaretką, krem budyniowy i czekoladowa polewa, to musi smakować pysznie! Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)ciasta - Pierwszy krążek biszkoptu ułożyć w tortownicy, rozsmarować na nim tężejącą galaretkę z jabłkami. Na galaretce rozsmarować krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować polewą czekoladową.* Smacznego :) Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 1 łyżka mleka Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej, rozsmarować

Domowa cukiernia Ewy
Murzynek Siostry Anastazji 18338

Śmietanę ubić dodając stopniowo cukier puder. Na koniec dodać tężejącą galaretkę nadal ubijając do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę wyłożyć na dolny placek, następnie nałożyć górny i polać go polewą czekoladową. Udekorować według uznania. UWAGI Biszkopt: Dodałabym tutaj więcej kakao i 6 jajek, a nie 5 jak w przepisie. Masa: Moim zdaniem pół szklanki wody, to za mało na dwa opakowania(...)dopuścić do zagotowania). Przestudzić i na koniec dodawać po łyżce śmietany roztrzepując. Góra ciasta mi lekko popękała, więc żeby polewa brzydko nie wyglądała, to posypałam wierzch ciasta płatkami migdałów, dopiero później polewając polewą czekoladową

Passions hobbies life
Sernik z ciasteczkami i śmietankowym lukrem 218

creme fraiche lub innej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształ Diamant 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 10-12 czekoladowych ciasteczek z kremem Lukier śmietankowy 150 serka bieluch lub innego serka kanapkowego 3 łyżki cukru pudru Diamant 1 łyżka soku z cytryny kilka ciasteczek do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy(...)Wystudzony sernik wstawiamy do lodówki na 10-12h. Serek łączymy z cukrem i sokiem z cytryny. Powstałą masę rozsmarowujemy na serniku. Ciasteczka kroimy na połówki i dekorujemy nimi ciasto. Smacznego

DefinicjaSmaku
Mleczny blok z pistacjami i żurawiną 196

Uwielbiam blok czekoladowy. Przypomina mi smaki z dzieciństwa, kiedy mama często go przygotowywała. Tym razem postanowiłam zrobić go w trochę innej wersji, bez kakao. Wyszedł równie pyszny, mleczny a solone pistacje jeszcze bardziej podkreślają jego słodycz. Polecam każdemu łasuchowi :) Nasz wczoraj rozszedł się dosłownie w pół dnia i musiałam upiec jeszcze ciasto aby było coś słodkiego na niedzielę do kawy

Smakołyki Asi
Domowe szyszki czekoladowe 236

olej kokosowy musi być w Twojej kuchennej szafce zawsze. Zrobisz z nim nie tylko domowe szyszki , ale także domową czekoladę ( przepis tutaj>>> ) i  domowe ciasto z cukinią ( przepis tutaj>>> ). Oprócz tego zajrzyj tutaj>>> , a poznasz 10 sposobów na wykorzystanie oleju kokosowego, nie tylko w kuchni! Robiłam je już kilka razy(...)granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Słodkie środy - Murzynek z bitą smietaną i czekoladową pajęczyną 357

Murzynek sam w sobie jest jednym z moich ulubionych ciast, a jeszcze z dodatkiem bitej śmietany to już zupełnie rozpływa się w ustach. I tak twierdzę że najlepszego murzynka piecze moja mama i w tym jej nie dorównam. Tym bardziej, że odmierza składniki "na oko" i przygotowuje go błyskawicznie a zawsze wychodzi rewelacyjny. Dla mnie to jeden ze smaków kojarzących(...)mojej mamy choć już nie na oko a z dokładnymi miarami składników. Dla małego urozmaicenia przełożyłam murzynka bitą śmietaną i zrobiłam pajęczynową dekorację z polewy czekoladowej.  Murzynek z bitą śmietaną   SKŁADNIKI: Na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 5 łyżeczek kakao 250 g margaryny 4 jajka sól 4 łyżki mleka 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) 141

znanymi są: masa kajmakowa, dżem lub konfitura. Najważniejsze, aby ciasto było ładnie ozdobione, ponieważ w dużej mierze pełni funkcję dekoracyjną. Tu przedstawiam Wam mazurka na kruchym cieście z dodatkiem mąki migdałowej i pysznym czekoladowo-kawowym nadzieniem, które delikatnie się ciągnie. Przyznam, że tak rewelacyjnie smakuje, że znika już w trakcie przygotowania całości. Pyszności... Wszystkie moje mazurki są tu - klik . Polecam

Di gotuje
Czekoladowe Babeczki z Płatkami Śniadaniowymi Lubella 142

kremówki 15 0 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 1 00 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany Czekoladowe Babeczki z Płatkami Śniadaniowymi Lubella - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło , studzimy.   Mąkę przesiewamy wraz z kakao i proszkiem do pieczenia - mieszamy. Następnie dodajemy cukier , cukier waniliowy oraz(...)połączenia składni ków. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt wysuszone ) d o tzw. suchego patyczka. Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy, a następnie

Słodka Strona
Francuskie babeczki z kremem śmietanowo-czekoladowym 126

babeczki z bajecznym kremem. Polecam Składniki: 100 g gotowego ciasta francuskiego 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 deser o smaku czekoladowo-pistacjowym-150 g garść pistacji Przygotowanie: Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy. Jeśli

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bezglutenowe brownie z malinami 173

połączenie bardzo udane :) Brownie nie zawiera glutenu a jedno jajko z przepisu zastąpiłam trzema łyżkami 100% masła orzechowego, które dodałam razem z masą czekoladową (jajka akurat miałam tylko trzy ;)) ale nie było go czuć w cieście. Przepis pochodzi z książki „Jeść zdrowiej”. Składniki potrzebne do przygotowania bezglutenowego brownie z malinami: 175g masła, 250g gorzkiej czekolady, szczypta soli, 4 jajka(...)bardzo małym ogniu, często mieszam. W dużej misce ubijam jajka z cukrem, dodaję stopniowo mąkę migdałową a następnie przestudzoną masę czekoladową. Mieszam dokładnie i przelewam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tortownica o średnicy 20cm). Układam maliny na cieście. Bezglutenowe brownie z malinami - przygotowanie Ciasto piekę w rozgrzanym do 180 o C piekarniku przez około 30 minut z termoobiegiem. Jeśli

Gotuj Się Kto Może
Łza słoniowa 170

masła • 3 łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka mleka – 250 ml • 2 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa • 100 g masła • 3 łyżki kakao • 3 łyżki cukru • 3 łyżki mleka oraz • 5 bananów, jak najbardziej prostych Wykonanie: Ciasto biszkoptowe • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i chwilę poubijać. • Wbijać po jednym żółtku i mieszać(...)trzeba to je „wyprostować” odpowiednio przycinając, i położyć wzdłuż na samym środku biszkoptu. • Złożyć ciasto na pół, banan ma być na przekroju „oczkiem” zanurzonym w masie uformowanej łzy. Polewa czekoladowa • Do rondelka włożyć miękkie masło, mleko, kakao i cukier. • Na minimalnym ogniu podgrzewać bardzo delikatnie cały czas

To co kocham
Piernik staropolski z marmoladą z owoców leśnych 151

spokojnie - wystarczy wyciągnąć ciasto odpowiednio wcześniej, aby zdążyło dojść do temperatury pokojowej i zyskać na plastyczności :) Postanowiłam z ciasta zrobić zarówno piernik przekładamy marmoladą jak i małe pierniczki. Ciasto rozwałkowałam na grubość około 0,5 cm i wycięłam z niego 4 blaty o wymiarach. Blaty należy ułożyć jeden obok drugiego na blaszce i piec w piekarniku w temp(...)odstawić w chłodne miejsce, aby zmiękł. Po tym czasie - najlepiej po kilku dniach, można przyciąć brzegi piernika, aby miał idealnie równy kształt i polać polewą czekoladową, której przepis znajdziecie poniżej! :) Z pozostałej porcji ciasta można zrobić przepyszne minipierniczki! Ciasto wałkujemy również do grubości około 0,5 cm i wykrawamy małe kwadraty. Na środku każdego z nich umieszczamy odrobinę marmolady

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 174

Durszlaku, na którym akcja pojawiła się po raz pierwszy, zgłosiliście 46 przepisów (wszystkie zaakceptowane). Zaproponowane przez Was dania były bardzo różnorodne - wytrawne i deserowe, dania główne, śniadaniowe, pieczywo, ciasta czy napoje. Były takie, w których miód odgrywał znaczącą rolę, jak i takie, w których był słodziwem do wyboru. Wszystkie znajdziecie niżej. Niezależnie od tego, jakie przepisy przesłaliście, bardzo Wam dziękuję(...)mleka) Rozgrzewajaca herbata z pomarańczą i goździkami Wzmacniająca herbata na zimowe wieczory Karnawałowe miodowe kuleczki (struffoli) KORZENNE KAKI z PATELNI (CACHI SPEZIATO in PADELLA) Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą

Weekendy w domu i ogrodzie
Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 158

prawdziwą wanilią Delecta 500 gram mleka 35 gram cukru trzcinowego/ksylitolu dżem malinowy 100% owoców Do posypania:    karmel Delecta maczek truskawkowy Delecta kamyczki czekoladowe Delecta Przygotowanie: Pomieszaj ze sobą wszystkie suche składniki na ciasto (mąkę orkiszową, drożdże, cukier trzcinowy/ksylitol, cukier cytrynowy, przyprawę do sernika) Dodaj rozpuszczony, przestudzony olej kokosowy, jajka, kefir i rozgnieciony twaróg. Wyrób ciasto i odstaw(...)ostudź. W trakcie studzenia pamiętaj, żeby co chwilę mieszać, aby nie zrobił się kożuch. Z wyrośniętego ciasta fromuj placki, posmaruj je dżemem malinowym i wykładaj po łyżce budyniu. Uformuj bułki. Posmaruj bułki jajkiem i posyp część karmelem, część maczkiem truskawkowym i część kamyczkami czekoladowymi. Piecz w piekarniku w 150 stopniach piekarnika z termoobiegem przez 25 minut . Upieczone bułeczki wyjmij

Smiling Shrimp

Proponowane wyszukiwania