ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:681/2544)

Mini chlebki z oliwkami 160

zgrabnego (albo zostaw tak jak jest) Ułóż chlebki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj i zostaw na 20-30 minut do wyrośnięcia. Piecz w temp. 200-210 C około 20 minut na środkowej półce piekarnika, i UWAGA: bez termoobiegu (to powoduje wysychanie drożdżowego ciasta!). Smacznego! ps. Następnym razem zrobię z podwójnej ilości, bo wciągnęliśmy z Miśkiem

greenscarf
Sernik kokosowy 342

Możecie znaleźć tutaj serniki pieczone: dyniowy, nowojorski, limonkowo-miętowy, mokka, kajmakowy, z brzoskwiniami, wiedeński, złota rosa i serniki bez pieczenia: sernik jeżynowy, jabłkowo-gruszkowy i sernik karmelowy L.Rootsa. Kiedyś wydawało mi się, że serniki to bardzo skomplikowane do przygotowania ciasta a teraz, czym więcej ich robię tym łatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest pierwszym całkowicie

UgotujmyTo.pl
Racuchy na kefirze z jabłkami 250

naszych racuchów powinien zachęcić Cię również oryginalny sposób ich przygotowania. Dzięki temu już na pierwszy rzut oka wyróżniają się spośród innych dużą ilością jabłek. Zazwyczaj pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i z tak przygotowanej masy smażymy racuszki. Nasza wersja jest nieco inna, ale placuszki co najmniej tak samo smaczne i puszyste jak w przepisie klasycznym. Jeśli nawet masz swój ulubiony(...)podobnego przepisu, podpowiadamy jak się robi racuchy na kefirze. Znamy osoby, dla których racuchy na kefirze bez proszku do pieczenia i bez sody, to strata czasu. Naszym zdaniem dodatek sody lub proszku do pieczenia nigdy nie pozwoli na wyrośnięcie ciasta w takim stopniu jak drożdże. Poza tym racuszki z ciasta drożdżowego doskonale smakują zarówno na ciepło

Kuchnia Na Wypasie
Leśna pokusa... 739

cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku mielonego krem budyniowy: 1 duży budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki mąki ryżowej 1/4 szklanki cukru 700 ml mleka 100 g miękkiego masła galaretka: 500 g mieszanki owoców leśnych mrożonych 650 ml wody 2 galaretki truskawkowe wierzch ciasta: herbatniki maślane polewa czekoladowa 1 czekolada deserowa

kgwjanczewo
CIASTO DYNIOWO CZEKOLADOWE 122

leciutkie ciasto dyniowo-czekoladowe. Z domową polewą czekoladową. Świetnie smakuje do herbaty, kawy, czy mleka.  Pięknie wygląda i jest proste do zrobienia. Bez konieczności użycia miksera i ubijania składników. Samo ciasto szybko się robi, ale wymaga użycia puree z miąższu dyni, którą wcześniej należy upiec i zmiksować. Dynię kroimy na większe kawałki i pieczemy ze skórką, około(...)rozgrzewamy do 175 stopni C, bez termoobiegu. W większej misce mieszamy 2 łyżki jogurtu z 1 łyżeczką sody oczyszczonej. Odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Dodajemy puree z dyni, jajka i cukier. Mieszamy rózgą lub łyżką do połączenia.   Dodajemy rozpuszczone masło i ponownie mieszamy. Do większej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy z cynamonem, imbirem

cool and minty
KORZENNE CIASTKA Z ORZECHAMI 127

masy maślano jajecznej dodajemy teraz wymieszane suche składniki, dokładnie wszystko ze sobą mieszamy ( ja użyłam miksera) ciasto będzie kruche ale bez problemu można formować z niego kuli o średnic ok. 2cm, które lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując   odstępy bo ciastka sporo rosną pieczemy je 8-10 minut   aż się delikatnie

Słodkie zapomnienie
drożdżówka - najprostszy przepis 1548

składniki mieszam łyżką) wykonanie: Składniki na ciasto wkładam do większej miski w zapisanej wyżej kolejności i (bez mieszania!) odstawiam na 3 godziny (sprawdziłam - latem wystarczą 2). Po tym czasie całość mieszam łyżką i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję ciasto kruszonką i wstawiam do zimnego piekarnika. Nastawiam na 170 stopni i piekę około 45 minut. Zgodzicie

babka w formie
NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 149

znika migiem. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 5 szklanek mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 5-6 łyżek cukru 250g masła WYKONANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia lub pieczemy jedna po drugiej :).Ciasto nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5 min po tym czasie jeszcze raz nakłuwamy ciasto

Mała w garnku miesza
Sernik na kruchym cieście z kaszą manną 161

pół litra mleka każdy i bez cukru ) pół szklanki kaszy manny Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy łyżka kaszy manny Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną. Ciasto wykładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie nakłuwamy widelcem i oprószamy kaszą manną(...)dodajemy ser, chwilę ucieramy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na wcześniej przygotowane ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do ładnego zrumienienia się. Dokładnie studzimy. Sernik studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam

Izabelawkuchni
Szybka, bezglutenowa tarta z jabłkami 109

Wyłożone ciasto podziurkować widelcem, żeby nie zbąblowało podczas pieczenia.  Na ciasto rozsmarować smażone jabłka - w ilości zależnej od upodobań. Na smażone jabłka ułożyć plasterki surowych jabłek. Jabłka posypać cynamonem i cukrem . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) i piec 45 minut. Po wyjęciu poczekać do przestygnięcia. Świetnie smakuje z lodami...:-) Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Keto chlebek z kalafiora (Paleo, LowCarb) 91

jednak czy nazwa jest adekwatna… Jest to coś pomiędzy słodkim chlebkiem a ciastem . Do środka dorzuciłam znalezione w zamrażarce truskawki , przez co ciasto jest raczej wilgotne i ciężkie w konsystencji, a chlebek kojarzy mi się z czymś bardziej lekkim. Takim jak na przykład ten chlebek cukiniowy . Jednak bez względu na nazwę wypiek jest wyśmienity i nie czuć(...)jakie się zdecydowaliście. Ciasto przełożyć do niewielkiej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 – 40 minut aż wierzch się lekko przyrumieni. Polewa Mus i mleko kokosowe umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia się składników. Wylać na ostudzone ciasto. Notes Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez owoców): Wartość energetyczna: 88 kcal

Modern Cave Girl
Czekoladowe muffinki z serem i sosem wiśniowyn 98

przekąskę do pracy, na imprezę czy różne inne okazje i o każdej porze roku. Bardzo polecam. Składniki (16 muffinek): Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki (u mnie pomieszana pełnoziarnista i orkiszowa) 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez fosforanów) 3 jajka 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/4 szklanki mleka  3/4 szklanki ksylitolu 70 g roztopionej(...)Dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Ciasto:  Jajka roztrzepać w misce, dodać olej kokosowy, mleko, roztopioną i przestudzoną czekoladę i ksylitol. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. W osobnej misce wymieszać mąkę, kakao i proszek. Wsypać suche składniki do mokrych i bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto będzie bardzo gęste. Przekładać po łyżce ciasta do foremek na muffinki (najlepiej silikonowych

Healthy food explorer
Najlepsze waniliowe babeczki wielkanocne 194

obsypanych kaszą manną foremek na babeczki (do 3/4 wysokości, można nawet ciut niżej, bo ciasto mocno rośnie). Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Pieczemy do tzw. suchego patyczka około 15-20 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od wielkości foremek / piekarnika). Po wyjęciu z foremek polewamy

Słodkie okruszki
Ciasto cynamonowe ze skórką pomarańczy 126

które zawsze wyjdzie, bez użycia miksera, na jedną keksówkę. Jest szybkie, a ja lubię go modyfikować na dowolne sposoby, dodając różne dodatki, dzięki czemu za każdym razem smakuje inaczej. Dziś u mnie ciasto cynamonowe ze skórką pomarańczy, do kawy, najlepsze gorące, szybko znika ze stołu;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru(...)grudki nie przejmuję się. Keksówkę smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą lub mąką, można użyć także papieru do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Piekę ciasto w keksówce w temp. 180 C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem lub lukrem, klasycznym albo smakowym, najlepiej cytrusowym

Zasmakuj Kuchni
PATELNIE TYTANOWE FIRMY - WOLL 129

gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Patelnie do smażenia bez tłuszczu, patelnie grillowe, właśnie taką wybrałam bo jest rewelacyjna pod każdym względem. Pokrótce przedstawie ile zastosowań ma patelnia która będzie służyć mi przez wiele lat. Ciasto piekło się na patelni,  w piekarniku 15 minut, wyszło rewelacyjne i nie przywarło(...)PRZYGOTOWANIE : Ciasto rozwijamy, układamy na patelni.  Twarożek miksujemy z cukrem, jajkami, mąką i częścią jagód. Wylewamy na ciasto. Patelnię tytanową firmy Woll wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 % C i  pieczemy ciasto 15 minut. Wyjmujemy i studzimy. Przekładamy tartę na talerz, posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Ciasto piekło się lepiej niż w blaszce w dodatku samo zjechało

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania