ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:677/2544)

Kuchnia Lidla: Puszysty placek borówkowy 1045

tych części owijamy w spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 1,5-2 godziny. Po 1,5-2 godzinach wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i ścieramy na nią, na tarce o dużych oczkach, zamrożone 3/4 ciasta. Delikatnie ubijamy wszystko na dnie formy. Następnie przygotowujemy piankę: ubijamy na sztywno białka dosypując do nich w trakcie ubijania po trochu cukru. Dalej(...)limonki.Przestajemy miksować i dodajemy masło, mieszając je delikatnie z masą za pomocą trzepaczki. Masę wylewamy na ciasto, dodajemy borówki i na wierzch ścieramy pozostałą 1/4 część zamrożonego ciasta. Pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem) lub 190 (bez termoobiegu). Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Focaccia z suszonymi pomidorami 225

pieczenia i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 40 minut. Po tym czasie kciukiem robimy w cieście dziurki, posypujemy grubą solą morska i rozmarynem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200, bez termoobiegu stopni przez około 20 minut, aż się ładnie przyrumieni

Kulinarne przygody Gatity
Czy to jeszcze sezon na jabłka...? 174

które uwielbiam. Z budyniem cynamonowym, a takiego jeszcze nie jadłam. Wszystko zamknięte w dwukolorowym cieście, z którym nawet ja dałam sobie radę bez problemu. C. stwierdził, że to ciasto jest zupełnie inne od tych, które zazwyczaj piekę. Na ciepło pochłonął dwa spore kawałki, i to tylko dlatego, że więcej nie pozwoliłam. Spróbujcie, u Was też zniknie błyskawicznie. Jabłecznik(...)budyniem cynamonowym Składniki: (na formę 24x24 cm) 4 jajka 270 g mąki pszennej 180 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka nadzienie: 3 jabłka sok z 1/2 cytryny budyń: 2 opakowania budyniu waniliowego (każdy na 500 ml mleka) 700 ml mleka 25 g cukru 1 łyżeczka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23394

pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie

Moja smaczna kuchnia
Spóźniony tort urodzinowy i post, który zaginął 149

Mąki i kakao przesiać, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 40-45 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Przygotować bezę: Białka ubić, pod koniec partiami dodając cukier. Gdy masa będzie sztywna i lśniąca, dodać ocet, ekstrakt i mąkę. Połączyć(...)tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wyłożyć bezę do formy, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 st. C. i piec jeszcze 30-40 minut. Ostudzić w piekarniku. Przygotować krem kawowy: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kawę podgrzać, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Przestudzić. Mascarpone zmiksować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bananowy sernik z bezą 179

łyżeczka startej skórki cytrynowej 3 duże banany (dojrzałe) Beza: 2 białka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 szczypta soli   Przygotować ciasto na spód. Wszystkie składniki zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 15 minut.   Schłodzonym ciastem wyłożyć dno tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia). Spód ponakłuwać widelcem i podpiec 10 minut(...)podpieczony spód i piec 60-70 minut w 150 stopniach. Po 20 minutach pieczenia na serniku rozsmarować bezę. Białka ubić na sztywno (z szczyptą soli). Miksując stopniowo dodawać cukier a na końcu sok z cytryny. (Piana powinna być sztywna, lśniąca i nieco miękka.) Upieczone ciasto potrzymać około 15 minut w 110 stopniach i wyjąć z piekarnika dopiero po ostudzeniu

Di gotuje
Zebra budyniowo - krówkowa 171

Zebra budyniowo - krówkowa Składniki : Ciasto jajka - 5 szt olej - 1 szkl woda gazowana - 1 szkl kakao - 2 łyżki mąka 2,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości. Następnie dodawać stopniowo mąkie, olej i wodę, wymieszać łyżką. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na połowę, do jednej części dodać kakao, ostrożnie wymieszać łyżką. Formę o boku 23 cm, wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą

Kuchnia Danusi
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 431

ciasta wyjąć z zamrażalnika. Drugi kawałek ciasta pozostawić dalej w zamrażalniku. Blachę posmarować delikatnie olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowaną blachę wylepić wyjętą  z zamrażalnika większą częścią ciasta. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 20 minut, aż ciasto stanie się złociste. Upieczone ciasto wystudzić(...)wystudzone ciasto. Pokrojony rabarbar odsączyć z nadmiaru soku. Wyłożyć na piankę. Pozostałą część ciasta wyjąć z zamrażalnika. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach (twz. grube wiórki).  Wiórkami ciasta posypać rabarbar. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do  180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 45 minut.  Ciasto kroić po całkowitym wystudzeniu. Upieczone, wystudzone ciasto można oprószyć

Gospodyni Miejska
Ciasto Trzy Smaki 146

orzechowe w jednym. Mama zawsze piekła je na każde święta czy imprezy rodzinne. Ciasto trzy w jednym, które długo nie miało nazwy, więc nazywaliśmy je trójkolorowym mazurkiem, chociaż z klasycznym mazurkiem nie miało nic współnego. Odgrzebałam stary przepis i upiekłam ciasto, które jest bezglutenowe, bez dodatku mąki pszennej. Zmniejszyłam też ilość cukru, chociaż(...)wyszło słodkie. Jest trochę pracochłonne, bo to trzy różne ciasta, ale efekt smakowy wynagradza poniesiony trud. Składniki: Ciasto makowe • 1/2 puszki masy makowej – 450 g • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Ciasto serowe • 500 g białego sera mielonego • 5 jajek • 125 g masła

To co kocham
Tort czekoladowo-makowy 167

Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, .Do przestudzonej polewy dodawać żółtka i przesiana mąkę wraz z proszkiem .Wszystko dokładnie połączyć -wymieszać łyżką.ja to robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i pieczemy około 45-50 minut w temp. 170-180 C .           Ciasto makowe(...)kokosowe.Wszystko delikatnie mieszamy ł y ż k ą . Blach ę z piekarnika wy ś cielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią powsta łą masę na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy   w temp. 170 C oko ł o 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy

w mojej kuchni
Ciasto ze śliwkami i pianką 53

Jest jeszcze chwila, aby zrobić pyszne ciasto ze śliwkami. Polecam skorzystać z tego przepisu ciasto jest pyszne. SKŁADNIKI: około 450g. śliwek bez pestek 3 jajka 120 g. masła pokrojonego na kawałki 250 g. mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g. cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru do opruszenia ciasta WYKONANIE: piekarnik rozgrzać

Kuchnia Beaty
Ciasto miodowo – orzechowe – bez cukru 79

Zdrowe, a pyszne. Ciasto słodziutkie, a bez białego, rafinowanego i bezwartościowego cukru . Uwielbiam takie łakocie. Ciasto miodowo – orzechowe upieczone z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem miodu i mielonych orzechów laskowych, otulone kremem z gorzkiej czekolady, który świetnie się komponuje ze słodkim ciastem. Do tego uprażone, chrupiące orzechy laskowe… Taki zdrowszy tort bez przełożenia. Świetnie się sprawdzi na wszelkie domowe(...)jednym jajku w ostępach około 10 sekundowych. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać po 1 łyżce cała przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto wylać do formy. Wygładzić i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do tzw. suchego patyczka przez 45-50 minut. Ostudzić na kratce. Przygotować krem: W rondelku podgrzać śmietankę prawie do wrzenia. Czekoladę rozpuścić wraz

Moja Delicja
Trójkolorowa babka 119

Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Ciasto dzielimy na 3 równe części, do jednej z nich dodajemy mak, do drugiej kakao, a trzecia pozostaje bez dodatków. Ja formę do babki smaruję delikatnie masłem i obsypuję bułką tartą, dzięki temu łatwo potem wyjąć taką babę. Ciasto wlewamy je do formy na babkę w dowolnej kolejności(...)mnie najpierw warstwa makowa, potem kakaowa, a na koniec ta bez dodatków. Pieczemy w 170 st. C ok 50 minut, do tzw suchego patyczka.  Po upieczeniu możecie ją oprószyć cukrem pudrem, polukrować lub polać czekolada

Cynamonowe szczęście
Błyskawiczny sernik z kokosową bezą (bez ciasta) 451

sztywno, dodać cukier dalej ubijając, dodać kokos, lekko wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy.   Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta

kuchcikownia