Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem 147pudru+ łyżka gorącej wody. Przygotowanie: Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut. Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem. Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania
Kulinarne przygody
Biszkopt orzechowo - kakaowy 164łyżką do połączenia składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w obręcz. Do formy przelałam ciasto i wstawiłam je do piekarnika. Biszkopt piekłam ok. 40 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu od razu wyjęłam go z piekarnika i studziłam w formie na metalowej kratce, przykryty
Waniliowe Improwizacje
KREM POMARAŃCZOWY z orange curd 189Więcej inspiracji i wiedzy o pieczeniu na Instagramie! Krem pomarańczowy to połączenie pysznego curdu pomarańczowego z kremem śmietankowym. Intensywność smaku tego kremu zależy głównie od
Słodki Pomysł
Szarlotka warstwowa 150Nakładaj paski na wierzch szarlotki w taki sposób, żeby były splecione i zakrywały jabłka (zobacz na zdjęciach poniżej). Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz je 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu), do zarumienienia górnej warstwy. Szarlotkę można podać z lodami waniliowymi, bitą śmietaną albo samą. Najlepiej smakuje na ciepło. Wartości odżywcze (porcja): Kcal
Przepisy na widelcu
Jogurtowiec z galaretką o dwóch smakach 206Delikatny, kremowy jogurtowiec z galaretką o dwóch smakach. Bez pieczenia, na spodzie z biszkoptów, słodki jogurt wzmocniony smakiem limonki. Dla wszystkich którzy lubią kwaskowe
dolcevitainmykitchen
Sernik na zimno “owocowy zamek” 192Ten sernik na zimno to mocno owocowe mistrzostwo świata! A owocowy zamek, bo takie było życzenie dzieci. Challenge accepted 😉 ale nie
Kolorowy Przepisownik
Rolada biszkoptowa z truskawkami 253, wyrównuję i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 °C, na środkową półkę i piekę około 14 minut, tak aby ciasto się zrumieniło, podczas pieczenia nie należy otwierać piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt wyjmuję od razu z piekarnika i przekładam na papier oprószony cukrem pudrem (papier powinien być większy
Uwaga Babcia Gotuje
Wiśnie pod orkiszowo - jogurtową kołderką 130wiśnie. Deser, który z ich udziałem przygotowałem, najlepiej smakuje na gorąco. Na zimno nie smakowałem :) Składniki : - około 500 g mrożonych wiśni bez pestek, - 2 - 3 łyżki cukru. Ciasto : - 3/4 szklanki mąki orkiszowej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżki cukru pudru, - 200 ml jogurtu naturalnego, - 1 łyżka roztopionego masła, - cynamon starty na wierzch. Wykonanie
Przepisy Mikołaja
babka piaskowa 179połączenia się z ciastem. Do 1/3 części dodajemy kakao i mieszamy. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (ok.22 cm długości) dajemy naprzemiennie ciasto jasne i ciasto ciemne. Pieczemy w 160 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60 min., bez termoobiegu. Po upieczeniu możemy oprószyć cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub polukrować
Domowy Smak Jedzenia
Cinnamon rolls - najlepszy przepis na bułeczki cynamonowe! 164które chce się zrobić tuż po zobaczeniu. Tak się stało u mnie! Zobaczyłem pewnego rana w instagramie zdjęcie przecudnych cinnamon rolls. Bez dłuższych zamyśleń pobiegłem do kuchni i rozpocząłem przygotowanie. Trochę pracy z ciastem, chwilka oczekiwania, pieczenie, momencik wykończenia i cinnamon rolls już były pojadane przez domowników. Z pewnością po przeczytaniu przepisu będziecie mieli podobnie. Cinnamon rolls
Kuchnia Łukasza
Weselne ciastka z Węgier 175Zastanawiałam się jakim przepisem zakończyć rok 2018 i najbardziej spodobały mi się weselne ciastka z Węgier. Kucha, delikatna beza i solidne ciasto drożdżowe to genialne połączenie
dolcevitainmykitchen
Świąteczna ściąga przepisów 204świateczne dania. Zupa grzybowa Śledź po kaszubsku Śledź w oleju Rolada szpinakowa z łososiem Tradycyjna sałatka jarzynowa Ryba po grecku Pieczona ryba z cebulą pomidorową Wilgotny piernik ekspresowy Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami Sernik bez sera Ciasto mandarynkowe Polecam! Natalia
Smaki Natalii
Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL 216plasterki. Dno tortownicy (24 cm) wykładam papierem do pieczenia, boki tortownicy smaruje olejem. Wyrośnięte ciasto dzielę na dwie części mniejszą i większą. Większą cześć należy rozwałkować tak aby starczyła na dno tortownicy oraz boki. Mniejszą część rozwałkowujmy tak aby przykryła całego cheeseburgera.( Patrz film poniżej). Gdy większy kawałek ciasta wyłożymy na blaszce zaczynamy układać składniki. Na dnie mięso mielone(...)smarujemy keczupem. Układamy ogórki konserwowe na całą blaszkę. Smarujemy musztardą a następnie całość posypujemy żółtym serem. Całość przekrywamy mniejszym kawałkiem rozwałkowanego ciasta, Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Całość pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy
Kulinarne przygody
Sernik Isaura 172stopniowo pianę i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sernik na zimno z oczkiem 281Sernik na zimno z oczkiem Sernik na zimno, prosty i pyszny deser bez pieczenia. Mam nadzieję, że w takie upalne dni, nikt nie odmówi takiego deseru. Składniki: 1. warstwa 600 g sera tłustego 200 g jogurtu naturalnego 2 galaretki agrestowe 3/4 szkl gotowanej wody Dodatkowo : herbatniki w polewie czekoladowej - 170 g 2. warstwa 400 g sera tłustego(...)zmiksować, wyłożyć na masę agrestową, schłodzić w lodówce. Ułożyć na środku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src
Kuchnia Danusi